over 3 weken een pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Balou (Gast)

Hoi allemaal,   Ik ben hier als gast maar had een paar vragen. Wij krijgen over 3 weken onze eerste newfoundlander pup. Heeft iemand nog tips over dingen die handig zijn om te doen/hebben.   Groetjes koen

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Willemijn heeft een Newfoundlander, die kan je er alles over vertellen!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zoals iedere pup   en ja wat leuk een newfy, goh wat zal dat heerlijk zijn.

 

veel socialisatie mee doen , niet vergeten, de eerste paar dagen rustig aan , eerst aan je laten wennen , huisgenoten en omgeving en dan erop uit gaan. wil niet zeggen dat je veel moet doen, nee wel een paar x in de week met de pup erop uit trekken.

 

ikzelf heb nimmer een bench gehad, omdat newfy,s het heel snel warm hebben en zich willen verplaatsen, weet niet wat je hebt een bench ?

een vetbedje is al voldoende, slapen naast je bed zodat je bemerkt dat je pup snachts er even uit moet.

 

vertel eens of het je eerste pup is, of je al reeds honden gehad hebt ?

nog een goed advies voor je, begin direkt al iedere dag met een babyborstel de verzorging aan te pakken, als je daar mee wacht tot je pup dat nodig heeft ben je al te laat , gewenning vanaf dag een.

 

babyborstel iedere dag even gebruiken, niet borstelen maar erover heen, en eens een pootje pakken, oortjes bekijken, tanden ook eens, alsof het nodig is.

 

straks heeft je newfoundlander veel verzorging nodig, een gewenning voorkomt dat de hond niet wilt.

 

vertel maar of het je eerste pup is en of je al wat ervaring hebt met honden, en ook een newfoundlander is net als iedere andere pup, alleen wat groter.

Balou (Gast)

Hoi,

 

Het is onze eerste newfoundlander maar we hebben al wel eerder een hond gehad. Wij zijn aan het twijfelen over de bench. Maar hoe kun je het beste een kussen/mand/vetbed aanleren. 

 

Groetjes koen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er is niets aan te leren , de pup komt in huis, een newfoundlander groeit razendsnel, een bench is niet de ideale omgeving voor zo,n groot ras... ze willen zich contstant verplaatsen.

 

leg wat vetbedjes hier en daar op de grond, uit de weg, laat de pup zelf kiezen, geef niet het hele huis ter beschikking als je weg gaat maar een pupproef ruimte, waar een vetbed in ligt. zodat je pup straks daar op kan liggen, en wedden dat tie er naast ligt ?

 

zinderlijk maken is als iedere andere pup, ze moeten wel 20 x op een dag naar buiten, brok of vers vlees is  een keuze die je maakt, maar op vlees plassen ze wat minder dan op de brok, altijd water laten staan, niet weg halen.

 

snachts er ook even uit om te plassen.

 

geef even aan wat ik deed.... snachts naast mijn bed een vetbed , desnoods een grote t.v. doos voor de nacht, naast bed, hooguit voor twee weekjes, tot je pup weet dat het buiten moet gebeuren, snachts er uit voor een plasje. in de doos een vetbedje, en als die piept, je arm erin... je bemerkt echt wel dat de pup een plas moet doen..

 

op de dag laat je de pup zijn/haar gangentje gaan, bij je in de woonkamer, leg je ook een vetbedje, zodat de pup daar kan slapen, ze vinden zelf echt de weg er naar toe, vanaf dag een begin je al met alleen laten, even de deur dicht, een minuutje en weer terug, even naar de w.c. jij, en weer terug, even doucen en weer terug, zodat de hond weet dat je terug komt.

 

en zo voer je alles op, net als je andere pup wat je gehad hebt. heus komt goed.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog een tip ? doe van te voren je boodschappen, haal alles in huis, en maak je huis van te voren schoon, zodat je niet veel hoef te doen, scheelt een boel... zodat je alle tijd hebt voor de pup, zinderlijk maken, socialisatie... en dat punt mag je niet vergeten he, er moet gesocialiseerd worden.

 

nog een paar tips ? borstelen en verzorgen vanaf dag 1... zoals ik boven heb beschreven. stel je dat uit, krijg je problemen.

 

dan nog een tip ? nee ik ben geen betweter hoor, maar je krijgt een ras in huis dat sterk en groot en zwaar wordt.

 

vanaf dag 1 als de pup in huis is, zodra je gaat wandelen, een korte lijn, de hond bij je houden, laat maar zitten als je oversteekt aan de stoeprand, ook al is je pup klein, en zeggen anderen er wat van, jij bent baasje van deze hond, onthoud dat.

 

wanneer er een schoon veldje is en veilig, pup los, en laat maar gaan, tuurlijk blijf je erbij, speel met je pup, vang zijn aandacht, en na een kwartiertje hoppa aan de lijn en naar huis. kort aan de voet, gelijk leren om te volgen.

 

nog een tip, laat je pup niet met anderen honden ravotten, ze zijn kwetsbaar , ze groeien razendsnel, dus wees voorzichtig tot na een jaar, wel kennis laten maken met anderen honden, maar niet ravotten... speel zelf met je hond.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



Bams de middelste, zocht zelf een plekje op om te slapen, lekker laten liggen dan, niet storen waar die ook ligt. ga gewoon door met waar je mee bezig bent, al is het stofzuigen, niet op je tenen gaan lopen, pup slaapt dan lekker door. en wordt geluiden dan ook heel gewoon.

hier vier weken oud...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vier weken oud, Bams.



wanneer jij rustig bent zal je pup ook zich rustig gaan gedragen en een eigen weg gaan vinden in je huis.

Balou (Gast)

Heel erg bedankt voor de tips als er meer tips zijn zijn Ze welkom. Dus een bench is niet handig? Wij wilde de bench gebruiken voor het alleen zijn enzo.

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb de bench enkel snachts gebruikt voor zindelijkheidstraining .. Overdag kan je je pup wel in een soort van ren zetten zodat je pup niet aan kabels ofz kan bijten. Opzich kan je een hond perfect opvoeden zonder bench. Na een maandje ging bij ons de bench op zolder 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een newfoundlander, ook een pup, heeft het heel snel warm  , wil zich contstant verplaatsen, voor de nacht had ik de eerste twee weken een grote t.v. doos, kan je halen bij winkels van t.v,s. daarna niet meer nodig, op de dag in een ruimte die bijvoorbeeld niet al te groot is zoals gang aansluitende berging van keuken....

 

zodat tie daar kan vertoeven, en pupsloopvrij is. een bench is voor ieder een andere invulling, zelf heb ik er nog nimmer een gehad.

 

het alleen laten is met minuutjes, langzaam uitbreiden.... voor je weggaat, eerst alle aandacht voor de pup, even een spel , uitlaten, en dan kan je ..even..weg. ook als je thuis bent de pup eens alleen laten, ook beginnen met minuutjes. ga maar even de kamer uit, op de trap zitten, en kom weer binnen, negeer je pup, tuurlijk zeg je hallo, maar de pup moet weten dat je weer terug komt en het heel gewoon wordt als je even weg gaat.

Balou (Gast)

Wij gaan waarschijnlijk ook een paar vetbedden kopen. En dan een ruimte waar die blijft als hij alleen is. En verder dus naar veel plekken gaan?

 

Groetjes koen

Balou (Gast)

Hoi weet iemand de omvang van de nek van een newfoundlander pup van 8 weken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is verschillend, de fokker weet dat wel, de bandjes die ze nu om hebben, zijn losjes... straks een riempje om, vraag aan je fokker welke maat... voor teefje en reutje kan dat verschillen, je gaat toch nog kijken ?

 

vetbedden, www.witjesverzendhuis.nl    goedkoop en goed, later kan je altijd nog een mooi en duur vetbed kopen.

 

naar veel plekken gaan ? bedoel je de socialisatie ? ja vind ik wel, lekker de markt opzoeken, winkelcentrums.... als het te ver is, ga je met de auto, of vriend/in die mee gaat. niet iedere dag, maar dikwijls genoeg leuke ondernemen doen met je pup. de eerste paar dagen laat je de pup wennen aan huis , jullie en omgeving.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

misschien kan je een traphekje lenen om wat af te zetten ? ... zodat de pup een flinke ruimte heeft, vetbedje erin... en langzaam opbouwen he dat de pup eens alleen is.

Balou (Gast)

Ja met de socialisatie. Er komt over al waar hij mag komen tapijt te liggen en hij krijgt een paar vetbedjes. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ja, ik zie al dat Willemijn er is, ze kan je alles vertellen.

Alvast heel veel plezier met jullie pup en foto's!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" vier weken oud, Bams.



wanneer jij rustig bent zal je pup ook zich rustig gaan gedragen en een eigen weg gaan vinden in je huis. "

 Smelt! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ja met de socialisatie. Er komt over al waar hij mag komen tapijt te liggen en hij krijgt een paar vetbedjes.  "

 



super, groot ras is het raadzaam om een stroeve ondergrond te hebben, aanleren dat er niet gespeeld wordt binnen, buiten.

ik heb buitenkleden liggen, gekocht bij intratuin, die zijn ideaal, lekker zacht en stroef, warm voor in de winter, en koel voor in de zomer, en een voordeel....... gewoon dweilen, heerlijk.

socialisatie is echt een must...... leuke dingen doen met de hond... zodat tie aan alles gewend raakt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tapijt siert je, maar is dat rieel ? een pupje doet best wel eens een ongelukje op het tapijt, hoe krijg je het weer schoon..... als je tapijt neerlegt, ben je net zoveel kwijt voor een paar buiten kleden bij de intra blokker of kwantum, ga daar eens kijken, en leg die lekker binnen, voordeel een ongelukje kan je gewoon mooi opdweilen, het gaat er niet doorheen, een foam laag aan de achterkant, mits je de goede neemt.

 

heb je even een idee.

Balou (Gast)

Dank jullie voor de suggesties. Wij dachten aan tapijt tegels zodat we die er uit kunnen halen en schoon kunnen maken als er een ongelukje gebeurd. In de woonkamer komt eerst nog geen tapijt. Daar liggen kleden, want de woonkamer gaat binnenkort verbouwt worden. verder komt er wel tapijt of zo iets,

 

groetjes Koen. 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Wij hebben destijds met onze newfy's als pup zijnde juist de kleden inderdaad opgeruimd en toen ze volwassen waren weer terug. Mijn moeder heeft de pup toen de eerste nacht(en) in een doos naast het bed gehad en vervolgens beneden. Wij hadden ook nooit een bench met de newfoundlanders. Als je idd een aparte ruimte wilt hebben voor de hond als jullie weg zijn zou ik ook een traphekje gebruiken. Als ik zelf later een newfy zou nemen zou ik die ook zonder bench opvoeden ;) 

 

Heel veel plezier met jullie newfoundlander! Ik zou ook al vroeg beginnen met leren te borstelen en dat je aan de poten mag zitten bijvoorbeeld ;)

gast (Gast)

Mischien kan Willemijn ook vertellen hoe belangrijk een goede verzekering is voor een grote hond.

Wij hebben met onze Newfoundlander er een hoop aan gehad!!

Als je pech hebt dan kan het flink oplopen!!( ondanks een goede stamboom).

Ook een ongelukje/misstap kan grote gevolgen hebben.

 

 

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Mijn moeder zegt zojuist dat een verzekering weinig geld meer terug geeft en dat ook de DA aangeeft dat je beter kan sparen :)

gast (Gast)

reactie op Ziva,

Gelukkig is het goed geregeld bij jullie begrijp ik.

Er zijn wel verzekeringen die wel netjes uitkeren.

Per ras en hond/ gewicht(kruising) is het bedrag per maand verschillend.

Bij Proteq heb je je vaste lasten per maand dan weet je waar je aan toe bent.

Bij bijna alle rekeningen krijg je 81 procent terug binnen ongeveer 14 dagen.

Boven de 500,00 euro mag de dieren arts de rekening meteen doorsturen.

Helaas hebben wij medisch veel meegemaakt en de verzekering heeft echt nooit moeilijk gedaan.

Als je een new foundlander hebt gaan de dieren arts kosten vaak op gewicht.

gemiddeld wegen ze tussen de 55kg en 70kg.

Als je pech hebt kunnen dierenarts kosten in de honderden euro's lopen maar bij operatie's ga je daar echt makkelijk over heen.

Helemaal als ze moeten overnachten ed.(nacontrole/fysiotherapie/pijnstiling/foto's enz)

Als je een hele goede spaarpot hebt is niet verzekeren echt niet erg.

Gelukkig doen de meeste mensen het niet maar helaas belanden er regelmatig honden op marktplaats ed en ook newfoundlanders omdat mensen zich vergissen in de kosten.

Het is in ieder geval iets voor mensen die een pup aanschaffen om over na te denken.

Hoe sneller verzekerd hoe beter de dekking.(basis/aanvullend of extra)

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mischien kan Willemijn ook vertellen hoe belangrijk een goede verzekering is voor een grote hond.
Wij hebben met onze Newfoundlander er een hoop aan gehad!!
Als je pech hebt dan kan het flink oplopen!!( ondanks een goede stamboom).
Ook een ongelukje/misstap kan grote gevolgen hebben.
 
  "

 ik heb al heel lang newfoundlanders, nimmer een verzekering gehad, niet nodig ook, maar.... Bams heeft nu al veel gekost... ze heeft een aandoening .

 

mijn volgende newfy, zou ik nu wel in de verzekering doen, een aanrader om dat toch te doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn moeder zegt zojuist dat een verzekering weinig geld meer terug geeft en dat ook de DA aangeeft dat je beter kan sparen :-) "

 

 

het ligt er natuurlijk aan, ik heb altijd gespaard, niet nodig gehad, maar wat Bams heeft was niet aan te sparen, een lening heb ik voor haar af moeten sluiten..... niet erg, maar nogmaals de volgende newfy zou ik echt laten verzekeren.

een goede verzekering geeft 5000 aan kosten per jaar terug.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

op marktplaats omdat de hond te duur is... gebeurt, hier niet.

of naar het asiel omdat de kosten niet meer zijn op te brengen... gebeurt. hier niet.

 

wanneer je hond niets mankeert denk je snel, ach ik spaar het wel als er wat is dan kan dat daar van betaalt worden.

 

wil hier niet vertellen wat Bams al gekost heeft, niet erg, de bank is ruimdenkend voor mij geweest. anders had ik het ook niet kunnen betalen.... goed nadenken , een hond als die iets mankeert kan je gerust betalen, maar als er grote operaties aan te pas komen, dan  niet, vandaar ik zal tegen iedereen zeggen, verzeker je hond, bij een goede verzekering dan zijn grote kosten tot 5000 euro gedekt. per jaar.

Balou (Gast)

Hoe heten die matten want ik kan ze niet vinden?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

buiten kleden... je kan ze voor buiten gebruiken, onder een zit... en ik heb ze dus binnen liggen. ;-)

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Allergisch
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^