Vroegcastratie: kittens vs pups

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Vroegcastratie is echt voor 4 maanden.

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Vroegcastratie is echt voor 4 maanden.
  "

 Duidelijk, dank! Ik ging bij mijn dieren meer van de forumstandaard uit, maar de rest van mijn verhaal is nog wel van toepassing, behalve mijn beestjes dan.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Ik begrijp wel dat er bij kittens vroeg gecastreerd worden. Zie nog veel mensen die hun krolse poes elke keer naar buiten laten gaan om zo zwanger terug te keren.. Onbegrijpelijk vind ik!

 

zelf heb ik vorig jaar mijn eerste officiële raskat met papieren aangeschaft. Volgens het contract mag ik deze kat niet los buiten laten lopen. Wel in een omheinde tuin of een kattenren. Ook stond er in het contract dat ik verplicht was de kater voor hij 1 jaar werd te castreren. En dat hij niet bedoelt was voor de fok.

maar wie controleerd of je dat ook daadwerkelijk doet? Hoe goed fokkers ook selecteren je weet nooit of je kopers 100% eerlijk zijn. Erg veel mensen beginnen met fokken zonder testen gewoon voor de leuk. Zien het kwaad er biet van in en gaan het ras alleen maar vermeerderen ipv verbeteren. Dus ik snap wel ongeveer waar die wet in België vandaan komt..

 

of het goed is voor de kitten? Mijn fokster wilde dat we zo laat mogelijk gingen castreren. Ze vertrouwde mij en heeft gezegd zolang mijn kater nog niet sproeid hem dan ook niet te laten helpen. Zo lang mogelijk wachten zodat hij mooi volgroeid is. Ik heb hem dus pas laten helpen toen hij 1 jaar en 3 maanden was. En daar is hij goed en snel van hersteld :)

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Baan vaste nacht.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^