Pup is geboren maar ik heb twijfels bij de fokker (gisteren bezocht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

We stonden al een tijdje op de wachtlijst voor een boxerpup en gisteren zijn we op bezoek geweest bij de fokker waar de pups 2 weken geleden geboren zijn. We gingen met het idee kennis te maken en de pups te zien, maar na een ontmoeting met wat kletsten, werden we naar de pups gebracht en kregen we te horen dat er 4 al gekozen waren en welke we wilden hebben. Jee, daar waren we niet op voorbereid, ik dacht dat dat pas met een week of 5 gebeurde omdat je dan wat meer inzicht heb in hun gedrag, nu waren het natuurlijk kleine prullen die zich wat rondtrokken op de bakermat. Moeder was er wel bij, prachtige hond en de vader is een kampioen maar niet van hun dus niet aanwezig. Verder is het een erkende fokker als ik het zo zie, heeft verschillende kampioen honden met hun kennelnaam.  Uiteindelijk hebben we dus toch maar gekozen voor een teefje maar nu heb ik vannacht enorm liggen malen of we er wel goed aan doen, want:   - Het zit me niet lekker dt we meteen moesten kiezen, heb dit ook gezegd tegen de fokker maar die zei dat aangezien er tegenwoordig zo weinig boxers geboren worden, mensen er echt zo snel mogelijk bij willen zijn en meteen willen reserveren (beetje raar argument aangezien hij ook gewoon kan zeggen dat iedereen pas rond de 5 weken kiest) - Moeder en pups zaten in een speciale kleine kooi (niet afgesloten), maar het rook er niet echt fris. Is dit normaal? Mijn man is heel gevoelig voor geur en had er echt last van, verder merkte ik dat de auto echt stonk nadat we thuiskwamen (nog eens teruggelopen om iets te halen en toen rook ik het nog, dan merk je dat pas). De pups poepen en plassen natuurlijk allemaal daar en al maakt de moeder het schoon veronderstel ik dat het niet altijd naar zeep ruikt maar toch.... - Verder werden er niet echt veel vragen aan ons gesteld door de fokker, meer een interview door ons.   We hebben ons al eens eerder gestoten aan een "slechte" hond waar we vreselijk veel problemen mee gehad hebben (gezondheid, gedrag) dus we willen het echt goed doen deze keer.   Wat vinden jullie hier van?   De fokker heeft alleen maar boxers trouwens, heeft regelmatig nestjes, website, prijzen etc.   Dank! 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik snap uit je verhaal dat je overdonderd was doordat je plots een pup moest kiezen, en je hebt een slechte ervaring achter de rug. Dat maakt wantrouwend. Ik kan niet zien wat jij gezien hebt, dus ook geen oordeel maken. Misschien is het handig om de volgende keer als je mag kijken iemand mee te nemen die ook hondenervaring heeft. Dan kan je samen misschien beter een besluit nemen.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

*verwijderd*

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Ik persoonlijk zou het bij twijfel niet doen, je moet toch een goed gevoel hebben bij de fokker. Misschien is het volgende keer raadzaam om op voorhand bij de fokker langs te gaan om te kijken of deze bij je past. Zaken als hoe pups vergeven worden kunnen dan ook al besproken worden zodat je niet voor zulke verassingen komt te staan. Verder klinkt het niet direct alsof dit een hele foute fokker is(alleen de geur vind ik wel wat apart), maar als jij je er niet goed bij voelt zou ik het niet doen.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Je schrijft dat ze regelmatig nestjes hebben, hoe vaak is dat dan?

 

Bij twijfel niet doen zeg ik altijd, maar ga er anders gewoon nog een paar keer heen. Dan bouw je een band op met je teefje, of niet, dat zie je dan wel.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

De meeste fokkers laten pas andere mensen bij hun pup vanaf 3-4 weken. Maar dat ter zijde. Als je geen goed gevoel hebt zou ik het niet doen. 

 

Verder kwa geur ... Puppy's hebben wel specifieke geur maar echt stinken dat je er bijna bij neervalt is niet normaal

honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

Wel erg vroeg dat je al moet kiezen !
Zatten ze wel gewoon in huis ?

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Al moeten kiezen wanneer ze twee weken zijn ?
Bij mij komt er zelfs geen visite vooraleer ze vier weken zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

ja je bent overdonderd....

 

wanneer ik voor een newfoundlander pup gaat, en de pups zijn geboren zijn alle pups al vergeven, dus ben ik al voor dat de hond drachtig is op bezoek geweest als ik daarvan een pup wilt hebben.. graag wil ik nestkeuze , en ja dan moet je er vroeg bij zijn, voor bams geboren was had ik haar dus al, het ligt dus aan de fokker hoe zij daar mee omgaat.

 

boksers zullen ook dan een wachtlijst hebben, en het ligt er dan aan of de aankomende kopers reeds al geweest zijn voor de dracht of geboorte....

 

en ja overdonderd , kan me goed voorstellen, twee weken vind ik trouwens heel vroeg om te gaan kijken, je bent al een keer gweest schrijf je, ga zo vaak mogelijk, fokkers vinden dat goed, bekijk het nestje, stel vragen aan de fokker, die geef je op alles antwoord, vraag de stamboom in te zien, vraag of er testen zijn gedaan, vraag of je ze mag inzien enz.... je hebt nog tijd genoeg om de pup werkelijk straks mee te nemen, neem je tijd ervoor.

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

ik lees wat je daar schrijft over de geur.......fris moet een werpkist zijn, de plek waar mams en pups vertoeven, moet schoon zijn, en de pups moeten heerlijk ruiken, echt ik heb nog nimmer een pup beet gepakt die stonk, nee heerlijke pupgeur. speciale geur, pappups noem ik het.

 

dat als je net er bent en de werpkist is even niet schoon omdat er geplast is , okee, maar de fokker maakt dat direkt weer schoon, let daar op hoe de werpplek er uit ziet, en of de pups schoon zijn, oogjes , poepertje, enz. je ziet het snel genoeg.

 

 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als het je niet lekker zit zou ik het niet doen. Vind het raar dat je al met 2 weken op bezoek mag komen en daarna al gelijk moet zeggen welke je wilt. Succes met de beslissing maar ik zou wel naar je gevoel luisteren (;

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als je twijfelt moet je het niet doen.

 

Je hebt nu dus een hond gekozen op uiterlijk en niet op karakter zoals je dat graag wilde.

 

Sta je niet bij een andere fokker op de wachtlijst?

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik moet eerlijk bekennen dat ik puppy's ook vreselijk vind ruiken, natuurlijk ruiken ze nooit lekker maar ik ben erin best overdreven (heb ook snel last van geuren) en ik vind boxers ook ruiken. geur is iets heel persoonlijks, ik kan wel onderscheid maken in vieze puppygeur of echt stinkende pups, en ik neem aan jullie ook wel.

ik krijg ook een pup, er zijn nog maar iets van 25 honden van dit ras in nederland en no way dat wij met 2 weken mogen kiezen. wanneer de pups 6 weken zijn mogen we onze voorkeur uitspreken maar de fokker beslist wie welke pup mee gaat krijgen, dus dat er zo weinig boxers zijn vind ik echt een bull-shit excuus.

tot zover mijn mening. ik zeg; volg je gevoel. beter spijt van geen hond dan van wel een hond en zo weinig boxers zijn er ook weer niet in nederland dat je 2 jaar moet wachten op een volgend nest.

komt er nog iets uit google wanneer je de naam van de fokker daar opzoekt? is er een boxerforum of fb pagina/groep waar je met vragen terecht kan?

mochten jullie besluiten verder te zoeken, neem dan contact op met fokkers en vraag wat hun procedure is, zo voorkom je weer een teleurstelling als deze.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Bij twijfel niet doen ,pupbezoek als de pups 2 weken zijn en dan al kiezen ? Hier komen er voor de vier weken geen vreemde bij het nest ,dan de kennismaking ,ze hoeven nog niet te kiezen maar ik noteer wie er eerste tweede en volgende keuzes heeft ,daarmee speelt ook wat willen de mensen ,als ze willen showen wordt er pas met een week of acht gekozen in samenwerking met mij ,met 2 weken kan je nog niets van de ontwikkeling en karakter zeggen ,er worden ook weinig gosjes geboren maar en met de gossen en met de jacks gaat het hier precies hetzelfde , Momenteel heb ik een nestje gossen van ruim 3 weken en eind van de week komen de eerste vreemde pas bij het nest . Zijn ze het er niet mee eens ? ga dan lekker bij een ander kijken , Stank in het nest? misschien dat de moeder nog wat kraamvloeiing heeft dat ruikt niet prettig maar de pups horen niet te stinken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Mijn ouders fokten vroeger boxers, als hobby. In huis opgegroeid, heel af en toe een nestje. Bij ons lieten we de mensen ook gelijk eentje uitzoeken. Ze waren allemaal even leuk. Het meeste van het karakter wordt gevormd door de opvoeding en de ervaring. Over het karakter kan je bij pups niet alles zeggen. 

Dat het stonk is wel vies, maar helaas heeft iedereen andere normen, wat voor de een schoon is, is voor de ander vies. Ik zou nog een keer langsgaan. 

honden page profiel --

Dat het een erkende fokker is, hoeft niet te betekenen dat daarom alles perfect is en je er dùs een goed gevoel bij moet hebben..

 

Ik vind het wel raar dat je met 2 weken al mag komen. Is dat niet gevaarlijk voor de gezondheid vd honden?

 

Over het reserveren.. Kan, dat hij dat anders doet dan andere fokkers.. 

 

En hygiene sja.. Dat is natuurlijk heel persoonlijk.. De een zuigt elke dag stof en het huis ruikt naar bloemetjes terwijl ze honden hebben, en de ander leeft wat anders daarmee. Dat is echt persoonlijk.. Zolang ze niet letterlijk in hun eigen pies en kak liggen...

 

 

Wat ik zou doen,  is een onafhankelijk persoon meenemen, en nog eens heen gaan en kijken wat hun mening is. Iemand die verstand heeft van fokken? 

 

Ik vind wel, het word jou hond voor de komende tien tot vijftien jaar en daar moet je wel echt een goed gevoel bij hebben. Het zou jammer zijn als je later op deze ervaring terugkijkt met spijt. 

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

Wij mochten indertijd bij onze golden retriever pup pas tijdens de 4de week op bezoek. Wat betreft keuze maken: Ik wist dat ik eerst op de wachtlijst stond en had dus eerste keuze maar bij ons werd er pas gekozen bij afhaling. Afspraak voor afhaling werd dus gemaakt in volgorde van plaats op de wachtlijst. Lijkt mij inderdaad beter op iets latere leeftijd een keuze te kunnen maken. Zoals je zegt, op 2 weken weet je echt nog niks over uiterlijk en karakter; hetgeen op 7 weken toch al iets duidelijker is...maar ook nog geen garantie. Ik denk dat dit gewoon van fokker tot fokker afhangt; hoe hij het gewend is. Wat betreft de geur: dit is volgens mij gewoon nestgeur. Je ruikt dit graag of niet. Ik ben ondertussen al aan mijn 2de pup toe en ik vind persoonlijk dat dit echt niet lekker ruikt. Terwijl mijn zus enkele maanden geleden(toen onze 2 de pup er net was) zei:'oh zo heerlijk ruiken'...terwijl het voor mij stonk. Zal aan de persoon liggen denk ik.

honden page profiel Mila & MaraMila & Mara

honden foto van Mila & Mara

Ik zou even contact op nemen met een andere fokker en vragen wat zei er van vinden. Ik vind het wel een beetje raar dat jullie hem vragen stelde en niet andersom. Een goede fokker zou juist jullie vragen stellen om te kijken of jullie wel geschikt zijn voor de hond.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat je twijfel er niet voor niets is en je daar wel iets mee moet doen

aLs je blijft twijfelen zou ik het niet doen

 

Misschien kun je contact opnemen met andere fokkers of ze deze fokker kennen en wat hun ervaringen zijn?

 

Tja het stinken.... rook het in het huis waar jullie waren, of de pups zelfs? 

Gijs stonk ook enorm, maar die kwam van de boerderij en hij zelf was verder wel schoon. We kregen een nestlapje mee, maar hij hechte er geen waarde aan en wij hadden het idee dat we op een berg mest zaten dus die hebben we ook snel weggedaan, haha

honden page profiel Sigrid & Sandy en DivaSigrid & Sandy en Diva

honden foto van Sigrid & Sandy en Diva

Wij wisten met 6,5 week wie bij ons kwam wonen de eerste keer dat wij bij de pups gingen kijken waren ze 2 weken

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Misschien ook nog een relevante vraag, heb je een aanbetaling moeten doen?, zo ja dan kan er bij afzeggen nog een probleem ontstaan.

Blaise (Gast)

En zo kan je een pup ziek krijgen....veel te vroeg blootstellen aan de buitenwereld. 

En zo kan je iets doen wat je niet wil......ineens moeten kiezen bij een kennismakng.

Je gevoel is zeker goed.

De geur zegt niets overigens, alles heeft zo zijn geur en wat de een neutraal of prettig vindt kan voor een ander storend zijn. 

Al zou dit een leuk pup kunnen zijn, de wijze waarop de fokker dit doet is het niet. Je voelt je overrompeld. 

Je hebt al goede tips gekregen verder. Zelf zou ik dit tegen de fokker zeggen. Diens reactie zal het je vergemakkelijken hoe verder (of je komt er samen uit of je bent er straks klaar mee).

Anoniem (Gast)

Hartelijk dank voor jullie antwoorden allemaal!  De fokker is denk op zich wel ok, ik vind veel info over zijn honden al niet over hem al fokker op zich, de honden zijn heel mooi, ouders zijn getest op HD, hart en spondylose, dus alles ok. Geur is inderdaad erg persoonlijk, het was wel echt een boerderij en huishouden van Jan Steen en toen we de puppies mochten zien werd de moeder even weggehouden wat leiden tot poepjes en plasjes die niet direct opgeruimd werden, de pups op zich had ik niet het idee dat ze stonken, het was meer het hok op zich. 

 

Ik ga eens navraag doen bij de Vereniging van boxers naar hun ervaringen. We hebben nog geen aanbetaling gedaan dus er is nog niets gebeurd mochten we toch beslissen het niet te doen. 

 

Het was meer een gevoel van overrompeling en het feit dat ik verwacht had een kruisverhoring te krijgen haha, dus ik vond het vreemd dat er geen vragen gesteld werden, ik heb netjes zelf alles verteld maar meer omdat ik dacht dat ze dat wel hoorde te weten. Verder mogen we komen wanneer we willen, dus wat dat betreft is het goed. 

Ik laat jullie weten wat het wordt!

 

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het klinkt opzich allemaal wel goed.

Als de ouderdieren getest zijn hebben de pups ook stamboom neem ik aan?

 

Ik zou het denk ik nog even afwachten en over twee weken gewoon weer gaan kijken.

Dan is de pup die jullie nu gekozen hebben al heel anders.

Zeker omdat je geen aanbetaling hebt gedaan heb je nog wel wat vrijheid.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

 

 

Hier komt het eerste bezoek na 3 weken. Dit zijn wel toekomstige baasjes die al met ons kennis hebben gemaakt voor dat een nestje geboren wordt. De ene fokker doet het zus en de andere zo...

 

Dat de honden getest zijn is positief mits je ook de papieren ter inzage hebt gezien.

 

Overrompeld oké maar het gaat er in mijn ogen om dat je een klik hebt met de gekozen pup.

 

Ik zou zeker een volgend bezoekje maken en goed kijken hoe de situatie dan is. Het is jou gevoel en daar kun je alleen zelf een oplossing aan geven.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

boxers worden nog heel veel op uiterlijk gekozen, dus ja, het kan wel dat je zo 1 treft uiteraard.

Welke fokker is het?  (doe maar per pb)

 

Ik ken redelijk wat mensen in de boxer wereld en wil bijgevolg wel eens rondhoren naar hun ervaringen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik mocht ook maar op vier weken gaan kijken zelfs niet aankomen.....maar van in het begin was afgesproken dat het kleinste teefje in t nest voor mij zou zijn. Is anders verlopen doordat het stierf na tien dagen maar soit.

Ik geloof ook niet dat je een pup moet uitkiezen op hun karakter en dat als ze veel ouder zijn. Iedereen wilt toch zo vlug mogelijk weten welke pup van hem is ? 

Ik denk ook dat opvoeding en socialisatie bepalen hoe je pups karakter  zich ontwikkeld.  Geen 100% misschien maar toch in hoofdzaak.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik kies gewoon bij ophalen, ik hoef helemaal niet te weten de welke voor mij is.

Ik ga ook helemaal niet kweet niet hoe veel gaan kijken naar een nest, voor de 4 weken sowieso niet.

op 5 weken vind ik het vroeg genoeg. en dan op 7 weken ophalen.

 

verder doe ik het wel met contact van de fokker.

Hoe ze er uit zien, interesseert me niet zo.

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Bij de fokker van ons reutje waren alle pups al vergeven voor de geboorte i.v.m. wachtlijst. Wij wilden een witte reu, had deze niet in het nest gezeten, dan was er een volgende gegadigde op de lijst geweest en hadden wij met een beetje mazzel weer een jaar moeten wachten. Wij hebben de pup overigens al bezocht toen hij een kleine week oud was.

 

Vele vinden dat te vroeg, maar de fokker vindt het juist goed om vanaf zo jong mogelijk, een band op te bouwen met de pup. Bij de fokker van onze reu stonk het overigens niet, wel bij de fokker van ons teefje. Inderdaad de één is schoner en de ander is wat makkelijker als de ander. Maar onze auto stonk niet, dat is wel heel erg. Overigens ruimt moeder teef niet alles op hoor van haar pups. Onze fokker bleef lopen met keukenrol en de dweil.

Maar goed, het is wel belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de fokker. Maar op het eerste gevoel van wat ik lees, krijg ik er geen naar gevoel bij (alleen de stank misschien, haha)

 

Succes met het maken van de juiste beslissing. 

honden page profiel TessaTessabijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tessa

Ik fok zelf ook boxers en meestal heb ik op voorhand een wachtlijst en heb ik de mensen al ruim van tevoren een keer gezien of gesproken.
Hier mogen de mensen rustig komen kijken naar de pups wanneer de moeder dit geen probleem vindt, soma al met een week. Mijn honden vinden het prima als er mensen komen. Natuurlijk mogen de pups dan nog niet opgepakt of aangeraakt worden.
De leeftijd waarop er hier gekozen kan worden hangt er van af of ik zelf een pup wil houden uit het nest.
Als ik niks aanhoud kan er wat mij betreft al snel een voorkeur worden aangegeven. Op het begin vallen de mensen toch vaak op een kleur of aftekening.
Het karakter van mijn pups is vrij eenduidig, dus daar maak ik me geen zorgen over. Wel is het zo dat er met een week of vijf pas definitief gekozen kan worden, dus daarin kan ik de mensen dan nog begeleiden als ik denk dat een bepaalde pup echt niet bij het gezin gaat passen, maar ook daarin kun je raar staan te kijken, een pup die uit het nest is ontwikkeld zich vaak toch anders dan vooraf gedacht.
Dus dat je met twee weken al mag kiezen vind ik niet zo heel vreemd.
Wel moet het schoon zijn in de kraamruimte, er hangt altijd een beetje een weeïge lucht maar het mag niet naar pies of poep ruiken.
De meeste boxerfokkers ( En ik ken er nogal wat) zijn zeer betrokken bij hun pups. Als ze fokken volgens de regels van een van de rasverenigingen dan kun je er van uit gaan dat je met een serieus iemand te maken hebt, ik zou vragen of je de testresultaten van vader en moeder mag inzien en vragen of je die ook meekrijgt ( ik geef ze altijd mee aan de pup kopers)
Ik zou gewoon regelmatig op bezoek gaan en als je er in een later stadium toch nog vanaf wilt zien moet dat geen probleem zijn, tenminste bij mij niet. Ik zeg tegen mijn pup kopers dat ik liever heb dat ze zich een dag voordat ze de pup komen ophalen bedenken dan dat ze hem later terug komen brengen.

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: pup 5 weken erg rustig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^