Pup is geboren maar ik heb twijfels bij de fokker (gisteren bezocht)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik weet niet wat je het beste kan doen.

Misschien nog eens op bezoek bij de puppy's en je vragen met de fokker bespreken.

 

Black was 3 weken toen we daar op bezoek mochten maar het stonk helemaal niet, zag er ook allemaal heel schoon uit.

Maar het kan inderdaad best zijn dat je dit niet altijd kan voorkomen.

 

Ook wisten wij al voordat  de puppy's waren geboren dat pas met 7 weken oud er bepaald zou worden welke pup naar wie zou gaan.

Je kon wel een voorkeur aangeven natuurlijk maar met 7 weken is er een puppytest gedaan en aan de hand daarvan en wat de nieuwe baasjes met de hond wilden doen/gezinssituatie is bepaald wat het beste zou passen.

 

Het maakt op zich ook niet uit, als je maar van te voren weet hoe de fokker te werk gaat.

Dat vind ik wel een beetje raar, dat jullie dat niet wisten.

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

We mochten de eerste keer bij Charlie gaan kijken toen hij 3 weken was, voordien mocht nog niet (dat waren drie erg lange weken haha, toen ik de e-mail kreeg dat het nestje geboren was). We wisten onmiddellijk welke Charlie was, er waren 2 reutjes en wij hadden dus geen keuze, maar dat vond ik niet erg want Charlie was toch de pup waar ik al stiekem op hoopte. 

Ik vond het niet erg om al snel te weten welke pup voor ons was, we kregen zo al snel de kans om een band op te bouwen met onze pup, we kregen wat tijd met hem alleen e.d. om lekker te knuffelen. 

En qua geur, je hebt natuurlijk die typische nestgeur (puppygeur) maar ik vond dat een zalige geur haha. Je mag natuurlijk geen urine of ontlastingsgeur hebben, ik heb bij onze fokker nooit een poepje of plasje van de pups zien liggen. Een plasje werd meteen opgeruimd, daarvoor stond een emmer met dettol klaar. 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo

honden foto van Fema & Fingo

Je moet doen waar je je goed bij voelt! Dat vind ik heel belangrijk!

Betreft het nu al bij de pups mogen zijn is toch niet erg. Is onzin volgens mij om zoveel weken te moeten wachten. Wij mochten bij onze fokker komen kijken toen de pups drie dagen oud waren. Nou geloof me geen van de pups is daar slechter van geworden ;) 

Succes met je keuze!!

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Je moet doen waar je je goed bij voelt! Dat vind ik heel belangrijk!
Betreft het nu al bij de pups mogen zijn is toch niet erg. Is onzin volgens mij om zoveel weken te moeten wachten. Wij mochten bij onze fokker komen kijken toen de pups drie dagen oud waren. Nou geloof me geen van de pups is daar slechter van geworden ;-) 
Succes met je keuze!! "

 

De pups zullen er niet slechter van worden want die zijn doof en blind,maar het is onrust voor de moederhond ,rust is erg belangrijk voor haar .

Maar iedere fokker doet het natuurlijk op zijn of haar manier .

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

"  
De pups zullen er niet slechter van worden want die zijn doof en blind,maar het is onrust voor de moederhond ,rust is erg belangrijk voor haar .
Maar iedere fokker doet het natuurlijk op zijn of haar manier . "

  Eens ...rust voor de moederhond is heel belangrijk.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Wat je omschrijft: pupkeuze, gesprek met fokker eenzijdig etc. klinkt mij allemaal bekend in de oren hoor. Ik zie er niets raars aan. Ze hadden van tevoren wel even mogen zeggen dat er al 4 pups zijn gereserveerd zodat dit geen verrassing zou zijn voor jullie. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
De pups zullen er niet slechter van worden want die zijn doof en blind,maar het is onrust voor de moederhond ,rust is erg belangrijk voor haar .
Maar iedere fokker doet het natuurlijk op zijn of haar manier . "

 Sommige teven vinden het ok als er vreemde over de vloer komen. Bijn ons waren ze ook welkom. Een praatje maken, weten met wat voor mensen je van doen hebt en ze mochten daarna even op afstand naar de pups kijken. Wij tilde ze even op en lieten ze zien. Een teef ging heel duidelijk voor de pups zitten, een ander vond het allemaal best. Als eigenaar weet je tot hoe ver je kan gaan en als je de mensen op een afstandje houd geeft het meestal geen problemen.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  Sommige teven vinden het ok als er vreemde over de vloer komen. Bijn ons waren ze ook welkom. Een praatje maken, weten met wat voor mensen je van doen hebt en ze mochten daarna even op afstand naar de pups kijken. Wij tilde ze even op en lieten ze zien. Een teef ging heel duidelijk voor de pups zitten, een ander vond het allemaal best. Als eigenaar weet je tot hoe ver je kan gaan en als je de mensen op een afstandje houd geeft het meestal geen problemen. "

 

 

Ik vind het zelf niet ok ,en ook nog onnatuurlijk om zo vroeg mensen te laten komen ,het geeft altijd onrust voor de moeder en wij laten haar en haar gezin zoveel mogelijk met rust .

Hier zullen ze het met foto's en filmpjes moeten doen totdat ze een week of vier zijn ,maar zoals ik al eerder zei  ,ieder doet het op zijn manier .

honden page profiel RafRaf

Eerlijk gezegd vind ik aan een pup van één of twee weken ook maar weinig te zien. Vanaf 21 dagen mochten we bij een fokker gaan kijken maar nog niet kiezen. Een andere fokker liet ons pas komen keuren op vier weken en kiezen op 7 weken. 

Een fokker kan toch gewoon zeggen hoeveel puppen er al besproken zijn maar nog niet meteen welke? Hoe kan je nu een pup op twee weken kiezen als ze er allemaal hetzelfde uitzien? Je zou nog kunnen "vallen" voor een bepaalde opvallende aftekening ofzo maar bij een boxer lijkt mij dat niet van toepassing.  

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

" Eerlijk gezegd vind ik aan een pup van één of twee weken ook maar weinig te zien. Vanaf 21 dagen mochten we bij een fokker gaan kijken maar nog niet kiezen. Een andere fokker liet ons pas komen keuren op vier weken en kiezen op 7 weken. 
Een fokker kan toch gewoon zeggen hoeveel puppen er al besproken zijn maar nog niet meteen welke? Hoe kan je nu een pup op twee weken kiezen als ze er allemaal hetzelfde uitzien? Je zou nog kunnen "vallen" voor een bepaalde opvallende aftekening ofzo maar bij een boxer lijkt mij dat niet van toepassing.   "

 Op twee weken kan je al heel veel zien aan een pup en net zoals je zegt, kan je kiezen op een bepaalde kleur of aftekening. Hier het nestje van onze reu, allemaal verschillend, te zien op het moment van geboorte.

 

Ook bij een boxer is dit van toepassing. Waarschijnlijk niet zozeer in de enorme verschillen qua kleur, maar zeker wel in aftekening.

honden page profiel Dobber!Dobber!

honden foto van Dobber!

Vanaf een week of vier/vijf begint een pup meer te interacteren, maar vanaf de eerste week kun je toch al bepaalde k

araktertrekjes zien hoor... Er zijn pups die erg protesteren tegen een goede wasbeurt en pups die juist heel stil zijn. Pups die vaak over de anderen heen liggen/bij een tepel weggeduwd worden, of juist niet. Die eerste weken is er zeker al het een en ander te zien, alleen nwtuurlijk niet in die mate en zo expliciet als daarna...

 

Overigens willen veel fokkers niet voor de drie weken mmensen bij hun pups i.v.m. virussen e.d. 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  
 
Ik vind het zelf niet ok ,en ook nog onnatuurlijk om zo vroeg mensen te laten komen ,het geeft altijd onrust voor de moeder en wij laten haar en haar gezin zoveel mogelijk met rust .
Hier zullen ze het met foto's en filmpjes moeten doen totdat ze een week of vier zijn ,maar zoals ik al eerder zei  ,ieder doet het op zijn manier . "

 Wij hebben heel wat nestjes gehad en nog nooit problemen gehad met bezoek. Bij ons kwamen sowieso veel mensen over de voer, we waren met 4 meiden, deur stond altijd open en dus veel aanloop. Regel matig eters en de honden waren dit gewoon. De kraamkamer was mijn slaapkamer, werd omgedoopt, daar bleven ze tot ong 2 weken. Mensen die voor de pups kwamen, mochten even mee naar boven. 

Uiteraard op afstand. De teven vonden dit geen enkel probleem.

 

Boxers zijn sowieso een heel sociaal vriendelijk ras, dat zal uiteraard mee gespeeld hebben. Ook dat er altijd veel mensen over de vloer kwamen, ze wisten niet beter.

 

Ik had laatst een eerste nestje met onze Pers. De kraamkamer was de kamer van mijn dochter. Als een vreemde mee de trap op kwam, begon de moeder al te brommen. Zij is sowieso heel erg eenkennig. Bezoek, kwam niet de kamer in van mij dochter, als een moeder dit zo duidelijk aangeeft hou je er rekening mee.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Wij hebben ons reutje dus met 5 dagen al vastgehouden. Als onze fokker van de reu pups heeft en ook een bevriende bullenfokster gaan we altijd even kijken. Heb nog nooit een moederteef meegemaakt die dit allemaal niet accepteerde. Bullen zijn dan ook zeer sociale honden, zeer zeker naar mensen toe. En wat betreft, dat je daar zieke puppen van krijgt, in de 25 jaar dat wij met deze fokkers omgaan, nog nooit gehoord.  

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het gaat niet eens voornamelijk om ziektes, als je al heel vroeg op bezoek gaat.

De moederhond is juist belangrijk.

Zij heeft de eerste 3 weken alle rust nodig om haar puppy's te kunnen verzorgen.

Het zal niet de eerste keer zijn als een moederhond door stress (van bijvoorbeeld bezoek) een puppy per ongeluk dooddrukt. 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Misschien dat bullen dan heel relaxed zijn, want ook dat heb ik in die 25 jaar nog niet meegemaakt.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

" Wij hebben ons reutje dus met 5 dagen al vastgehouden. Als onze fokker van de reu pups heeft en ook een bevriende bullenfokster gaan we altijd even kijken. Heb nog nooit een moederteef meegemaakt die dit allemaal niet accepteerde. Bullen zijn dan ook zeer sociale honden, zeer zeker naar mensen toe. En wat betreft, dat je daar zieke puppen van krijgt, in de 25 jaar dat wij met deze fokkers omgaan, nog nooit gehoord.   "

 

Maar,
het is niet omdat ze het accepteren dat ze het leuk vinden.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Obi rook echt heerlijk als pup. Ik vind hem eigenlijk nu nog steeds wel lekker ruiken (voor een hond dan he?) Ik zou gewoon nog eens een bezoekje plannen. Leg uit dat je niet zeker bent, misschien kunnen ze beter toelichten waarom ze zo handelen. Als het er volgende keer nog zo stinkt... Kan ook dat er net een pup flink gepoept had of zo. Je weet het niet. Als het voor je gevoel slecht blijft gewoon niet doen!

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Maar,het is niet omdat ze het accepteren dat ze het leuk vinden. "

 Als de moeder zelfs even bij de pups wegkruipt om te komen knuffelen en op schoot te duiken bij de visite, zou ze daar dan zulke verschrikkelijke problemen mee hebben. Ik denk het niet. Deze moederteefjes vinden het ook prima als er een ander teefje uit de roedel in de puppenren/werpkist bij de pupjes gaat zitten als moeder even een kijkje neemt bij het bezoek. Het ene ras is het andere niet. Het ene ras is veel meer beschermend als het andere ras.    

honden page profiel Jenita Jenita

honden foto van Jenita

Vreemd dat je met je eerste bezoek al moet gaan kiezen welk hondje je wilt, dat lijkt me wel heel snel. Het kan wel maar je weet nu nog niet wat voor soort hondje het is, er zit altijd wel wat verschil (opvoeding ed doet natuurlijk ook heel veel)

 

Bij Syra (geboren 27/10/2014) mochten we met 4,6 en 8 weken het nestje bekijken. Bij het eerste bezoek moesten we alleen kiezen of we ook een hondje uit het nest wilden of niet.

Bij 6,5 week mochten we een voorkeur opgeven (we moesten 3 hondjes opgeven) en aan de hand daarvan ging de fokker de hondjes toewijzen. Wij stonden als 3e op de lijst en kregen onze eerste keuze.

Dat pups wat stinken hoort erbij, ik vond het ook niet fris ruiken maar het leek me zo'n typisch hondenluchtje. Toen we met 6 en 8 weken weer kwamen was het luchtje wel zo'n beetje weg, en nu ruikt ze heerlijk! ;-)

Als je het niet vertrouwt zou ik zeker nog eens gaan kijken. En is de keuze die je nu maakt definitief of is het een voorkeur? Werkt deze fokker niet met een wachtlijst? 

Wij stonden eerst op de 7e plek maar er waren er een aantal mensen die afgezegd hadden en zodoende kwamen we op de 3e plek op de lijst.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik denk dat als de man zo geurgevoelig is, de aanschaf van een hond sowieso nog maar ééns goed overdacht moet worden. Een hond gaat te water, rolt door viezigheid, houdt er van om stinkdingen zoals pens en sardientjes (bweh!) te eten. Allemaal zaken die, wil je hem een tof leven geven, gewoon niet mag onthouden. Zeker een Boxer heeft het nodig om te kunnen rauzen. Zelf loop je dan ook nog met trainingssnackies is je zak waardoor je ruikt naar een hondenhok

 

Maarrrr......Boxers

honden page profiel --

honden foto van -

Ten eerste: wat leuk dat jullie voor een pupje gaan!

Ten tweede, dat je zo vroeg mocht kijken vind ik niet raar. Wij hadden eerst ook een afspraak om bij de puppy's te gaan kijken als ze 2 weken waren. Dat is uiteindelijk met 2,5 week geworden want één van de honden moest onverwacht met spoed naar de dierenarts. We mochten de pups allemaal oppakken en in onze armen houden, wel moesten we eerst onze armen ontsmetten. De mama vond het helemaal prima, ze kwam wel steeds even kijken als we een pup vast hadden maar ze liep kwispelend rond en gaf likjes op onze handen en gezicht. Wel mochten we ze niet oppakken als ze sliepen en moesten we ze terug zetten als moeder kwam om ze te voeden, maar er viel er eentje in mijn armen in slaap en die heeft 20 minuten bij mij gelegen. Dat was geen probleem.

 

De fokker heeft het liefst dat we een keer of 5 komen, maar vaker mag altijd. Ze zijn nu 5 weken oud, ze worden nu krantzindelijk gemaakt dus ja als ze net wakker worden en meteen een plasje gaan doen liggen er wel veel plasjes op de krant. Dat ruimen ze dan op zodra de pups weer slapen voor het geval er tussendoor nog een keer een puppy iets moet doen. We krijgen met 6 weken te horen welke pup van ons is, dat beslist de fokker maar uiteraard houdt ze wel binnen het karaktertype wat je zoekt als daar meerdere pups van zijn rekening met je voorkeur.

 

Dit is ons eerste pupje, maar mijn opa en oma hebben er al een aantal gehad en daar weet ik wel van dat ze altijd heel snel mochten kiezen. Matchen met de baas op temperament lijkt mij ook meer iets van de laatste jaren, heb het idee dat dat vroeger niet zo gedaan werd maar misschien heb ik het mis.

 

Ik zou inderdaad nog eens gaan kijken als ze een week of 4 zijn en dan heel goed naar je gevoel luisteren. Als je geen goed gevoel hebt over welke pup je hebt gekozen of als het dan nog steeds erg stinkt en hebt gevraagd hoe dat komt maar het antwoord voelt niet goed zou ik het niet doen. Een pupje ophalen moet iets zijn waar je naar toe leeft en niet een dag vol twijfel in mijn ogen.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik denk dat als de man zo geurgevoelig is, de aanschaf van een hond sowieso nog maar ééns goed overdacht moet worden. Een hond gaat te water, rolt door viezigheid, houdt er van om stinkdingen zoals pens en sardientjes (bweh!) te eten. Allemaal zaken die, wil je hem een tof leven geven, gewoon niet mag onthouden. Zeker een Boxer heeft het nodig om te kunnen rauzen. Zelf loop je dan ook nog met trainingssnackies is je zak waardoor je ruikt naar een hondenhok
 
Maarrrr......Boxers "

 Ja, ik dacht net hetzelfde: binnenkort stinkt ts zijn heel huis naar hond...

Zou hem ook aanraden om nog eens heel goed na te denken of ie wel echt een hond in huis wil.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Je hebt fokkers die met elk dingetje schoon maken, inclusief de tepels van de moeder hond. Laat dat laatste nou juist ongezond zijn.. Juist door de eerste aanleg aan de tepels, zijn daar de darmbacterien die helpen om een gezonde darmflora op te bouwen voor een goede weerstand.

Pups ruiken idd altijd anders.

Het is vanaf hier onmogelijk om te bepalen of die geur nu wel of niet normaal was.

Volg je gevoel.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

hmmm een goede kennis van mij fokt border collies als je daar binnen komt stinkt het echt niet naar hond. de pups riek je wel als die er zijn (puppy geur). De fokker waar ik langs ben geweest  had 9 shelties in huis rondlopen en je rook ook niets. Vind ik persoonlijk ook iets aangenamer dan als je een huis binnen komt dat echt stinkt. 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" Vanaf een week of vier/vijf begint een pup meer te interacteren, maar vanaf de eerste week kun je toch al bepaalde k
araktertrekjes zien hoor... Er zijn pups die erg protesteren tegen een goede wasbeurt en pups die juist heel stil zijn. Pups die vaak over de anderen heen liggen/bij een tepel weggeduwd worden, of juist niet. Die eerste weken is er zeker al het een en ander te zien, alleen nwtuurlijk niet in die mate en zo expliciet als daarna...
 
Overigens willen veel fokkers niet voor de drie weken mmensen bij hun pups i.v.m. virussen e.d.  "

 

Inderdaad ,Daardoor is bij mij bijna een heel nestje gestorven ,die mensen waren elders ook gaan kijken en hadden dat niet verteld ,vandaar ook bij mij daarna  niet meer onder de vier weken ,

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

" hmmm een goede kennis van mij fokt border collies als je daar binnen komt stinkt het echt niet naar hond. de pups riek je wel als die er zijn (puppy geur). De fokker waar ik langs ben geweest  had 9 shelties in huis rondlopen en je rook ook niets. Vind ik persoonlijk ook iets aangenamer dan als je een huis binnen komt dat echt stinkt.  "

 

Reuk is voor ieder mens verschillend ,ik ruik liever een hond (vooral boxers en bullen) als vieze geurkaarsen of parfum ,daarnaast stinken mensen voor honden vreselijk met al die deoluchies ,zweet ,en wat men zoal meer op zich smeert 

Anoniem (Gast)

Uy, ik kijk even en zie dat er nog een hele discussie na mijn laatste bericht is! Mbt tot de geur, we hebben wel eerder een hond gehad dus die hondgeur dat is niet zo erg, mijn man is erg geurgevoelig, maar vooral bepaalde geuren staan hem tegen en dit was een nogal penetrerende geur inderdaad, maar in ons huis met hond stonk het nooit. Natuurlijk zal een boxer wel eens door de modder rollen maar een hond die binnenshuis leeft hoeft toch nooit te stinken, dat was bij ons tenminste nooit zo. 

Wat betreft het karakter dat was dus ook wat de fokker zei, het karakter van de honden is vrij stabiel en het ligt vooral aan de opvoeding hoe ze zich ontwikkelen, en we hebben dus inderdaad gekozen op basis van 1. teef en 2. aftekening, die toch echt wel duidelijk is bij boxers, waar en hoeveel wit vooral in dit geval aangezien ze allemaal geel waren wat we sowieso wilden. Ik weet dat sommige mensen niks geven om hoe een hond eruit ziet,  maar wij gaan echt specifiek voor een bepaald ras omdat dat ons aanspreekt qua karakter en uitstraling en als je  dan toch mag kiezen willen we er het liefst een waarvan het uiterlijk ons aanstaat. 

Als ik alle verschillende verhalen van het toekennen van pups, vanaf voor geboorte, tot aan bij het ophalen, en de verschillende omstandigheden, zo lees, ben ik nu wel van mening dat het wel losloopt, het was meer een kwestie dat ik een vrij vaste verwachting had en toen dat niet overeenkwam, kreeg ik mijn twijfels. 

We gaan in ieder geval door met de voorbereiding! En als de pups 4 weken zijn gaan we weer eens kijken.

 

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

Geweldig toch ?

Alvast heel veel plezier bij het volgende bezoek ,want ze worden alleen maar leuker .

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Oh leuk, kom je dan ook even vertellen hoe t was? 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Houd je ons op de hoogte ? :D

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: pup 5 weken erg rustig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^