Eerste hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Hallo!

 

Over een tijdje (hopelijk binnen een jaar) ga ik op mezelf wonen. Ik ben gek van honden en kan niet werken, dus mijn hond en daar mee bezig zijn is eigenlijk alles voor mij. Nu heb ik al heel lang het plan gemaakt om te gaan sparen zodra ik op mezelf woon, en het liefst daarvoor ook al, en ik heb al helemaal uitgezocht wat een pup mij allemaal gaat kosten. 

Ik ben al sinds ik het ras ken fan van de Saarloos wolfhonden, en heb ergens nog de droom om een hele roedel met wolfachtige honden te hebben (Saarloos, maar ook Tamaskan, American Indian dog, Tsjechoslowaakse wolfhond etc.) 

Nou is mijn vraag:

Kan ik, als dan 19 jarige, meteen aan een Saarloos beginnen of kan ik beter beginnen met een Golden Retriever? (of iets dergelijks, maar mijn voorkeur gaat daar naar uit.)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Wat goed dat je al heel veel informatie opgezocht hebt!

goed dat je ook spaart voor een hond, maar kun je naast alle aanschafkosten ook alle maandelijkste lasten betalen? En dierenartsbezoeken? 

Gijs is van mij, maar mijn ouders helpen met uitlaten, opvoeden én de kosten, anders zou het voor mij alleen niet haalbaar zijn

 

Ik ken het ras niet echt goed, maar volgens mij zijn het niet de makkelijste honden.. dus of ze geschikt zijn voor iemand die nog niet eerder een hond heeft gehd + redelijk jong is... lastig

oh volgens mij heb je al een hond geloof ik..

 

misschien kun je de rasvereniging een berichtje sturen?

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Ik, nou ja, wij, hebben een Bordeaux x Amerikaanse bull. Ik heb hem wel altijd uitgelaten en z'n eten gemaakt, maar natuurlijk niet echt meebetaald aan aanschaf en maandelijkse kosten. Sowieso hebben we eigenlijk maar weinig met hem getraind, hij kent wel de basiscommando's, maar is bijvoorbeeld nooit op cursus geweest. Ook is ie erg nerveus buiten en doen we dus redelijk weinig met hem.

Ik ben zeker wel van plan om met mijn eigen hond cursussen te gaan volgen en te trainen. Dat is juist wat mij zo interesseert, het gedrag. Wat betreft de maandelijkse lasten denk ik dat ik daar wel uit kom. De vaccinaties en het eerste consult heb ik meegerekend in de aanschafkosten, en verder ga ik er niet van uit dat ik elke maand naar de dierenarts moet.

Ook ben ik trouwens niet van plan om direct een puppy te nemen, ik ga natuurlijk wel eerst even settelen en zo 

 

Ik zal de rasvereniging dit berichtje ook sturen, bedankt voor je snelle reactie 

Ik hoor natuurlijk ook graag de meningen en ideeën van anderen

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Als je met 19 jaar in een stabiele situatie zit (financieel, woning), genoeg tijd voor de hond vrij kunt maken, er dingen mee kunt ondernemen en de hond aan zijn basisbehoeften kunt voldoen, zie ik niet waarom het niet zou kunnen. Je zegt al een tijd gek te zijn van de Saarloos, dan ga ik ervan uit dat je je ingelezen hebt en (ook) op het karakter ervan valt. En dan ik doel ik voornamelijk op de negatievere trekken, zoals de vaak voorkomende schuwheid (een goede socialisatie is een vereiste), het moeilijk thuis kunnen blijven (langzaam opbouwen) etc. Maar ook de lieve, zelfstandige en zachte kant.

Waarom spreken wolfhonden je aan? Is het alleen om hun uiterlijk of gaat het hier om de binnenkant? Als jij vindt dat het karakter van de saarloos (dat tevens verschilt met dat van de andere genoemde rassen) echt wat voor jou is, dan zou ik echt daarvoor gaan in plaats van een golden retriever oid. Je zult toch zo'n 14 jaar aan de hond vastzitten. Er bestaan geen 'moeilijke' of 'makkelijke' honden, alleen karakters die wel of niet matchen met de verwachtingen van het baasje. In de tussentijd zou je contact op kunnen nemen met fokkers, meelopen met een wolfhondenwandeling of shows bezoeken. In real life kennis maken met het ras, dit zal direct al een realistischer beeld scheppen over wat slim is en wat niet.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Als je echt cursussen wil volgen, is een wolfhond denk ik niet echt geschikt...

 

Misschien is het leuk om een keer met de Wolfhondenwandelgroep mee te gaan? Zo heb ik de Wolfjes ook leren kennen, en ben ik er uiteindelijk achter gekomen dat de Tamaskan het beste bij mij en mijn situatie past.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Even een aanvulling: Als je fokkers gaat bezoeken, bezoek er dan meerdere. Iedere Wolfhond heeft een eigen karakter (vooral de Saarloos en de Tamaskan). Als je 1 fokker bezoekt, dan kan het zijn dat je razend enthousiast wordt, want ze zijn helemaal niet zo schuw, die Saartjes. Terwijl die hond misschien niet aan het 'standaard'beeld voldoet en gewoon anders gesocialiseerd is.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

. Er bestaan geen 'moeilijke' of 'makkelijke' honden, alleen karakters die wel of niet matchen met de verwachtingen van het baasje. In de tussentijd zou je contact op kunnen nemen met fokkers, meelopen met een wolfhondenwandeling of shows bezoeken. In real life kennis maken met het ras, dit zal direct al een realistischer beeld scheppen over wat slim is en wat niet. "

 volledig mee eens over het makkelijk en moeilijke honden! En de rest van de reactie ook hoor trouwens, haha

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Waarom de Saarloos mij zo aanspreekt weet ik niet precies. Ik was eerst helemaal van de Husky's, maar die hebben voor mij echt teveel beweging nodig. Ik was altijd al van de wolven, dus ging in die richting zoeken en kwam het eerst uit bij de Saarloos en de Tsjechoslowaakse wolfhond. Toch sprak de Saarloos mij het meeste aan. Dus ja, ik denk dat het om het uiterlijk gaat, maar zeker niet alleen daarom! Schuwheid/eenkennigheid vind ik persoonlijk helemaal niet erg. Ik heb liever dat, dan dat een hond vrolijk op iedereen af rent om even gezellig geaaid te worden (ja ik weet dat een golden dat ook kan hebben). Ik zie even heel eerlijk niet waarom ik met een wolfhond niet naar cursussen kan gaan. Zeker een puppycursus/socialisatie lijkt mij in het begin niet verkeerd. 

Ik zal mijn vraag zeker ook aan de rasvereniging(en) stellen en proberen om shows en fokker op te zoeken. 

 

Mijn idee om eerst een golden te nemen was/is vooral vanwege de wat betere trainbaarheid/baasgerichtheid van een golden. Ik vroeg me af of het zou helpen als ik eerst een Golden zou hebben. Een beetje train-ervaring op doen zeg maar.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

In je topicvraag geef je aan dat je niet kan werken.

Ben je dan wel lichamelijk in staat om veel met je hond te wandelen?

Het ras dat je noemt heeft toch wel veel beweging nodig.

Ikzelf heb, met het ouder worden, ernstige rugklachten gekregen en moet nu echt overstappen naar de categorie gezelschapshondjes, omdat ik die kms per dag niet meer kan stappen.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Het wandelen/lopen/fietsen gaat mij wel lukken, daar ben ik van overtuigd, anders had ik een hond, en zeker zo een, niet overwogen. Wat werken betreft ben ik zowel lichamelijk als geestelijk niet in staat om te werken. Rennen, tillen, lang staan en bepaalde bewegingen kan ik gewoon niet maken en ik heb veel moeite met het contact zoeken en hebben met mensen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Als je fan bent van een ras en er van overtuigd bent dat je het aan kan zou ik het doen! Dus goed informeren bij de vereniging en fokkers en vaak gaan kijken zou ik zeggen!

 

friese stabij is mijn favoriete ras en alle "lastige" dingen aan gijs zijn nou juist die dingen waar ik gek op ben

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Je bent al honden gewent, en weet hoe er mee om te gaan. Ik ben nu ook 19 en heb in 2013 mijn eerste eigen pup gekocht en die gaat ook binnenkort met mij mee uit huis. Dit is een Hollandse herder kruising en ook mij werd verteld dat dit geen fijn beginnersras was. Ik heb erg veel gelezen en info opgezocht en ik wist dat ik het kon. Nu, een jaar later een ontzettend fijne en erg baasgericht maatje bij me. Dus ik zou zeggen. Doen! 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Een puppycursus kan prima. Maar verwacht geen behendigheid/gehoorzaamheid ofzo van een Wolfhond. Daar hebben ze gewoon écht de concentratie en het geduld niet voor. 

 

Je schrijft dat je schuwheid OK vindt; maar dit is vaak tot op het angstige af. Heb je daar ervaring mee? Een Wolfhond kan hard bijten als deze bang is... 

 

Houd er ook rekening mee dat Wolfhonden oud worden. Kun jij 12-19 jaar  voor zo'n grote hond zorgen als je ook je vaste lasten nog hebt? Een Wolfhond is niet makkelijk te herplaatsen. 

Daarbij moet je ook voor oppas zorgen als je niet thuis bent, want Wolfhonden hebben 9/10 keer verlatingsangst. 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

" Het wandelen/lopen/fietsen gaat mij wel lukken, daar ben ik van overtuigd, anders had ik een hond, en zeker zo een, niet overwogen. Wat werken betreft ben ik zowel lichamelijk als geestelijk niet in staat om te werken. Rennen, tillen, lang staan en bepaalde bewegingen kan ik gewoon niet maken en ik heb veel moeite met het contact zoeken en hebben met mensen. "

 

Je schrijft dat je niet kan rennen/tillen/bepaalde bewegingen maken... Heb je krachtsverlies? 

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Bedankt voor alle reacties! Ik zal alle adviezen zeker in mijn achterhoofd houden. Gelukkig heb ik nog wel even voor de beslissing  

Ik ga me nog meer verdiepen in de Saarloos, informeren bij fokkers en verenigingen en de voors en tegens goed afwegen. Maar eigenlijk ging mijn vraag natuurlijk niet over of de Saarloos wel of niet bij mij past, maar of ik als eerste hond niet beter een hond kan nemen die iets 'trainbaarder' is zeg maar. Ik denk dat ik uit de meeste reacties wel op kan maken dat het niet zoveel uit maakt.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

"  
Je schrijft dat je niet kan rennen/tillen/bepaalde bewegingen maken... Heb je krachtsverlies?  "

 

Nee, gelukkig niet. Ik heb een redelijk heftige vorm van Hypermobiliteitssyndroom, voor zover bekend (ik denk nog steeds dat er meer is). Ik heb vooral veel last van mijn gewrichten. Beter zal het nooit worden, maar ik kan er wel mee leren omgaan dus weet ik zeker dat ik echt wel met mijn hond lopen kan.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

" Bedankt voor alle reacties! Ik zal alle adviezen zeker in mijn achterhoofd houden. Gelukkig heb ik nog wel even voor de beslissing  
Ik ga me nog meer verdiepen in de Saarloos, informeren bij fokkers en verenigingen en de voors en tegens goed afwegen. Maar eigenlijk ging mijn vraag natuurlijk niet over of de Saarloos wel of niet bij mij past, maar of ik als eerste hond niet beter een hond kan nemen die iets 'trainbaarder' is zeg maar. Ik denk dat ik uit de meeste reacties wel op kan maken dat het niet zoveel uit maakt. "

 

Dus vraag je eigenlijk of een Saarloos bij je situatie past ;) Dus indirect ook bij jou.

 

Ik kan je alleen mijn eigen ervaring met een eerste hond vertellen, en achteraf had ik een makkelijkere hond veel fijner gevonden! Een eerste eigen hond is altijd ingrijpend, al denken de meeste mensen van niet. Bij je tweede hond denk je vaak meteen: "Dit moet anders dan dat ik dat bij Hond 1 deed." 

Een Saarloos of een Tsjech zijn wel de moeilijkere Wolfhonden naar mijn idee. Een Tamaskan of een American Indian Dog zijn makkelijker sociaal te krijgen.

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

"  
Nee, gelukkig niet. Ik heb een redelijk heftige vorm van Hypermobiliteitssyndroom, voor zover bekend (ik denk nog steeds dat er meer is). Ik heb vooral veel last van mijn gewrichten. Beter zal het nooit worden, maar ik kan er wel mee leren omgaan dus weet ik zeker dat ik echt wel met mijn hond lopen kan. "

 

Heftig zeg! Lijkt me erg pijnlijk... 

Ik veroordeel je verder ook niet hoor; als jij met Bonk kan lopen, kun je dit ook met een Wolfhond.

honden page profiel ..

honden foto van .

Het golden retriever-verhaal is me nog een beetje onduidelijk. Je wilt dus eigenlijk twee honden nemen op korte termijn, eerst een golden om te 'oefenen' en vervolgens een wolfhond? Naar mijn idee is dat 'oefenen' niet zozeer nodig en kan het zelfs een vertekend beeld geven van honden opvoeden. Iemand die 20 goldens opgevoed en getraind heeft kan vervolgens alsnog moeite hebben met een saarloos, puur omdat de karakters (en mogelijk dus verwachtingen) zo verschillen. Uiteindelijk zul je toch wel een andere aanpak nodig hebben. De basis van 'een hond' kun je net zo goed meekrijgen van het beestje dat jullie nu hebben. Als de saarloos echt je droomhond is, lijkt het me veel verstandiger je even volop daarop te concentreren. Bedenk een volledig doom-scenario; Wat als je straks met een schuwe hond zit die verlatingsangst heeft, veel wil bewegen en aan de lijn trekt? Kun je dit aan? Het zou zomaar werkelijkheid kunnen worden, maar of dit voor jou een probleem wordt kan alleen jij inzien. Eventueel nog vergelijken met de andere wolfhondenrassen die je aanspreken. Super dat je van plan bent contact met fokkers en eigenaren op te nemen. Als je wat meer ervaring met honden in het algemeen wilt hebben, dan is een oppashondje of het uitlaten van asielhonden misschien een optie, ik zou er zelf iig geen hele nieuwe hond voor aanschaffen. Jij kent jezelf het beste en zult zelf ook het beste weten wat je een hond kunt bieden. Zowel qua fysieke als mentale uitdaging.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Persoonlijk zou ik nooit voor een wolfhond als eerste eigen hond kiezen. Een gedegen kennis van hondengedrag (door ervaring) is mijn inziens vereist om een dergelijk ras uit te laten groeien tot een stabiele hond, en zelfs dan nog zijn het honden met een grote gebruiksaanwijzing. Een Saarloos heeft overigens zeker niet minder beweging nodig dan een husky. Los laten lopen zit er vrijwel zeker niet in, net als alleen thuis laten. Ze zijn trouwens ook enorm beschermend naar o.a. voedsel, en gehoorzaamheid kun je eigenlijk niet verwachten van een wolfhond. Gereserveerdheid klinkt misschien aantrekkelijk, maar hoe ga jij er als baas mee om als opdringerige mensen met grijpgrage handen jouw 'wolf' willen aaien en jouw hond dit absoluut niet wil? En als je hond absoluut niet met drukte om kan gaan, omdat hij dan wegkruipt? Ze hebben een zeer grote prooi- en vluchtdrift.

Er bestaan geen 'beginnershonden' maar er zitten wel bepaalde eigenschappen aan rassen vast die in dit geval gewoon vele gemakkelijker te begeleiden zijn als je al wat ervaring hebt opgedaan met het opvoeden van een 'gewone' hond. Misschien heb je je handen al vol aan een golden. Je hebt nog een heel leven voor je, meer dan genoeg tijd om uiteindelijk een wolfhond aan te schaffen.

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en katten Charlie en Cassie

Ik was niet van plan op korte termijn een Golden én een Saarloos te nemen. Ik vroeg me gewoon af of het makkelijker of beter zou zijn als ik eerste een Golden (of een Labrador of Herder wat dat betreft) zou nemen, ook om ervaring op de doen, en later, als ik daar aan toe ben een Saarloos. Eigenlijk waren beide honden gewoon voorbeelden en ging het mij om de iets hogere baasgerichtheid en 'will to please' van de ene hond tegenover de andere. Ik ben zeker ook nog aan het kijken bij de American Indian dog en de Tamaskan, want ook die zijn zeker erg mooi.

 

Ik vind zelf dat ik al best wat hondenkennis bezit, vooral op het gebied van gedrag. Ik heb net een half jaar een mbo dier&gedrag gedaan die ik helaas moest stoppen vanwege de stage, en ben ook nog van plan cursussen en/of thuisstudies te gaan volgen op het gebied van hondengedrag en training.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik was niet van plan op korte termijn een Golden én een Saarloos te nemen. Ik vroeg me gewoon af of het makkelijker of beter zou zijn als ik eerste een Golden (of een Labrador of Herder wat dat betreft) zou nemen, ook om ervaring op de doen, en later, als ik daar aan toe ben een Saarloos. Eigenlijk waren beide honden gewoon voorbeelden en ging het mij om de iets hogere baasgerichtheid en 'will to please' van de ene hond tegenover de andere. Ik ben zeker ook nog aan het kijken bij de American Indian dog en de Tamaskan, want ook die zijn zeker erg mooi.
 
Ik vind zelf dat ik al best wat hondenkennis bezit, vooral op het gebied van gedrag. Ik heb net een half jaar een mbo dier&gedrag gedaan die ik helaas moest stoppen vanwege de stage, en ben ook nog van plan cursussen en/of thuisstudies te gaan volgen op het gebied van hondengedrag en training. "

 De kans dat een golden makkelijker gaat zijn dan een Saarloos is vrij groot, maar het gaat er om wat jij zoekt in een hond(behalve een mooi uiterlijk). Ik ben van mening dat een Wolfhonden een 'way of life' zijn. Je moet bereidt zijn je aan te passen aan de hond. Dat zal bij een golden veel minder het geval zijn. 

 

Ooit komt hier nog een Wolfhond, ook ik wilde deze al een sinds ik in aanraking kwam met ze tijdens mijn opleiding. Toch heb ik nu 3 andere honden omdat naar mijn mening mijn situatie nog niet optimaal is voor een Wolfhond( en voorlopig ook niet zal zijn). Mijn advies zou vooral zijn eerst met fokkers en eigenaren in gesprek te gaan en honden te ontmoeten. Dan kun je beslissen of de karaktereigenschappen van het ras bij jou als persoon passen.

honden page profiel Tanja&VenzTanja&Venz

honden foto van Tanja&Venz

Als je een wolfshond neemt moet je wel degelijk voorbereid zijn op het intensieve opvoeden van de hond.  Vrienden van ons hebben Alaskan malamutes en die honden hebben ze heel streng opgevoed en die zijn nu vrij goed in commando's opvolgen. Maar verwacht niet dat het perfecte honden zijn als het gaat om commando's opvolgen hoor! Daar is het ras niet naar...

Anoniem (Gast)

Hoi Michelle,

 

ik heb 3 cocker spaniels, nu alweer 5 jaar. En het is zwaar, zowel lichamelijk als financieel.  Ik ben alleenstaand, al wat ouder en inmiddels ook werkeloos geraakt. Maar ik ben zo aan ze gehecht en zij aan mij dat ik ze toch niet kwijt wil.

 

Wel zou ik best wel eens een hond willen "uitlenen" of delen zodat jij kan zien of het wat van je is. Het zou mij even wat lucht geven en voor de hond is het goed als hij weet dat er ergens nog iemand op de wereld is die van hem houd en misschien ben je dan ook iemand die voor de hond wil zorgen als mij iets overkomt.

 

  

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik vind niet dat je eerst  bijvoorbeeld een labrador moet nemen omdat het je eerste hond wordt. Als je hart ligt bij de wolfshonden dan moet je daarvoor gaan vind ik... Want ik denk dat je dan "spijt" zult krijgen van een labrador als je je aangetrokken voelt tot wolfshonden ... Het karakter is ontzettend verschillend. Ik zou dan zeker de raad van Tamara aannemen om met wandelingen en dergelijke mee te lopen om na te gaan welke wolfshond je het beste paSt .. Ga niet af op uiterlijk... Het karakter moet bij u passen want wat ben je met een hele mooie hond waar je alleen maar problemen mee hebt 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Een puppycursus kan prima. Maar verwacht geen behendigheid/gehoorzaamheid ofzo van een Wolfhond. Daar hebben ze gewoon écht de concentratie en het geduld niet voor. 
 
Je schrijft dat je schuwheid OK vindt; maar dit is vaak tot op het angstige af. Heb je daar ervaring mee? Een Wolfhond kan hard bijten als deze bang is... 
 
Houd er ook rekening mee dat Wolfhonden oud worden. Kun jij 12-19 jaar  voor zo'n grote hond zorgen als je ook je vaste lasten nog hebt? Een Wolfhond is niet makkelijk te herplaatsen. 
Daarbij moet je ook voor oppas zorgen als je niet thuis bent, want Wolfhonden hebben 9/10 keer verlatingsangst.  "

 Kan zo een grote hond 19 jaar worden??

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

"  Kan zo een grote hond 19 jaar worden?? "

 

Jep! De meeste Wolfhondrassen zijn erg gezond. 19 jaar is trouwens niet de standaardleeftijd hoor! Daarom heb ik er 12-19 jaar bij gezet. Het is namelijk erg variabel en elk dier kan epilepsie of tumoren ontwikkelen waardoor ze eerder sterven, zo ook een Wolfhond. 

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Als k het zo lees komt het op mij over dat je het uiterlijk heel mooi vindt maar nog niet zoveel weet van het karakter. Ga je er goed in verdiepen tuurlijk het zijn pracht honden. Maar wat heb je daar aan als je uit eindelijk met een hond zit die helemaal niet bij je past. Ik vind ook die 'oefen' Golden een heel slecht idee omdat ze totaal anders zijn dan de wolfhonden. Als je hart echt bij de wolfhonden liggen dan moet je dat niet gaan vergelijken met een Golden omdat die gwn een grotere will to please hebben. En als je dan een wolfhond neemt dat je uit eindelijk nog niks aan je 'oefen' Golden gehad hebt omdat wolfshonden een hele andere aanpak vereisen. Wat me wel opvalt je wilde eerst een Husky maar die hebben teveel beweging nodig. Maar wat dacht je dan van een saarloos? Of een Golden die hebben ook behoorlijk wat beweging nodig ;)

 

Mijn advies ga op bezoek bij verschillende fokkers. Ga mee met wandelingen voor wolfhonden en verdiep je nog meer in het ras.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

"  
Jep! De meeste Wolfhondrassen zijn erg gezond. 19 jaar is trouwens niet de standaardleeftijd hoor! Daarom heb ik er 12-19 jaar bij gezet. Het is namelijk erg variabel en elk dier kan epilepsie of tumoren ontwikkelen waardoor ze eerder sterven, zo ook een Wolfhond.  "

 Wow dat lijkt me wel wat ,worden die honden dan ook later oud?

Daar bedoel ik mee dat ze dan pas op 15 jaar echt ouderdomsverschijnselen krijgen?

Niet dat een saarloos bij mij past hoor kwa karakter maar kwa uiterlijk zijn ze super!

 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbygoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

"  Wow dat lijkt me wel wat ,worden die honden dan ook later oud?
Daar bedoel ik mee dat ze dan pas op 15 jaar echt ouderdomsverschijnselen krijgen?
Niet dat een saarloos bij mij past hoor kwa karakter maar kwa uiterlijk zijn ze super!
  "

 

Ik denk dat dat helemaal aan de hond zelf ligt... Maar echt dat rustig worden, wat oude honden hebben, ik denk dat dát heeeeeel laat komt... Haha, Wolfhonden zijn niet snel "verstandig" en "volwassen"

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras voor iemand met astma
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^