Eerste hond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RahneRahne

honden foto van Rahne

Wat anderen ook al aangeven... je kan prima met een wolfhond als eerste hond beginnen mits je je bewust bent van alle karaktereigenschappen (zowel positief als negatief) en deze ook zijn wat je zoekt in een hond. Wolfhonden zijn compleet andere honden dan Golden Retrievers. Ook zitten er verschillen tussen de Saarloos Wolfhond, de Tsjechoslowaakse Wolfhond en de Tamaskan. Wat spreekt je aan in deze honden qua karakter??

Ikzelf heb uiteindelijk voor een Tamaskan gekozen omdat ik oa. een hond zocht die ik makkelijk overal mee naar toe kon nemen (shows, workshops, survivaltochten etc.), en de Saarloos is daar vanwege hun (extreme) terughoudendheid niet altijd geschikt voor, en de Tsjech vanwege hun 'felheid' (voornamelijk tegenover andere honden) ook niet.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

" Bedankt voor alle reacties! Ik zal alle adviezen zeker in mijn achterhoofd houden. Gelukkig heb ik nog wel even voor de beslissing  
Ik ga me nog meer verdiepen in de Saarloos, informeren bij fokkers en verenigingen en de voors en tegens goed afwegen. Maar eigenlijk ging mijn vraag natuurlijk niet over of de Saarloos wel of niet bij mij past, maar of ik als eerste hond niet beter een hond kan nemen die iets 'trainbaarder' is zeg maar. Ik denk dat ik uit de meeste reacties wel op kan maken dat het niet zoveel uit maakt. "

 

Toby is mijn eerste hond (zelfs echt de allereerste, ook bij mijn ouders hadden we nooit een hond). Het is een.. Shiba, een ras waarvan velen zeggen niet geschikt als 'eerste hond'. Hoewel mijn vriend wel opgegroeid is met honden, heb toch ik het meeste qua opvoeding gedaan. 

Als je je goed inleest over een ras, zowel de 'voors' als de 'tegens', hier goed over hebt nagedacht en weet dat je er voor de volle 100% voor kunt gaan, ook op de dagen dat het even wat vervelender is, dan kun je gewoon het ras nemen dat je wilt. Of het nu een 'gemakkelijker' of 'moeilijker' ras is. 

honden page profiel Michelle, baasje van Scotty en kater CharlieMichelle, baasje van Scotty en kater Charlie

honden foto van Michelle, baasje van Scotty en kater Charlie

Ik heb mezelf op de wachtlijst(en) voor een Tamaskan laten zetten. Toevallig zit een van de fokkers vlak bij mij! Ik denk dat dat een betere keuze is voor mij, zeker omdat ik eigenlijk geen ervaring heb met het alleen opvoeden van een hond. En omdat ik van plan ben veel met mijn hond te gaan doen aan trainingen en zo is het misschien toch prettiger dat de Tamaskans dat terughoudende wat minder hebben dan dan Saarloos.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras voor iemand met astma
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^