De hond houd me wakker...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ja, dit zijn altijd wel lastige dingen, helemaal vanaf een computerscherm en van een hond die je niet kent.

 

Tijdens de puppytijd van Taika hebben we 2x de 'fout' gemaakt om op haar geblaf in te gaan waardoor we 2 weken lang met een blaffende hond 's nachts hebben gezeten  En echt, dat was niet omdat ze bang was, of omdat er iets aan de hand was; het was puur toeval en haar blaf had reactie! "wooooeehoeee, dat doen we nog een keer!". Mjah.... Na die 2 weken ook noooooit meer wat gehoord 's nachts, behalve als het echt nodig was (diarree, etc.).

Maar goed, dan ken je de hond dus, weet je wat je wel en niet kunt doen (karakter-afhankelijk) en in dit geval was negeren de oplossing. Maar wie weet is er wel iets aan de hand, en dan is negeren dus niét handig.

 

Stress blijft bij een hond trouwens vrij lang in het lichaam; echt dagen, dus het zou heel goed kunnen dat oud en nieuw nog wel degelijk meespeelt.

Terug naar het begin is denk ik inderdaad wel een goed plan. Niet té veel aandacht geven, want ongewenst gedrag sluipt er heel snel in, maar wel die veiligheid bieden van 'er zijn'.

 

Succes!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Zodra ik op mezelf woon, zullen mijn honden nooit meer alleen slapen en lekker altijd bij mij op bed. Maar dat is nu niet handig helaas.. Dus beneden, alleen. Heeft hij nooit echt moeilijk over gedaan.

Ik merk geen ander raar gedrag bij Senna zoals Obi hahaha!! Behalve dat geblaf en gehuil.. kan de stress zijn van het vuurwerk misschien maar zichtbaar tijdens het vuurwerk had hij er eigenlijk geen stress van. Alleen dat hij toevallig vorige week zaterdag met het blaffen begon. Ik vind het erg moeilijk wat nou het beste is.. hem de ruimte woonkamer geven of terug naar begin van het aanleren van bench slapen en tijd op me kamer.. ik denk toch hem eerst de ruimte geven en keuze om te slapen..

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Stress van het vuurwerk kan misschien ook nog...inderdaad.

Ik hoorde van m'n vader zonet nog dat Obi ook vandaag " zo ontzettend lief" geweest was, (ja duhhh! Tis Obi!!!) Maar dan zat er dus niets in.... want mijn vader is nou  niet de persoon die Obi en lief veelvuldig in één zin gebruikt. Nou... dat geloof ik graag zei ik.

 

Hij zal wel ontzettend moe geweest zijn omdat alle stress van de afgelopen dagen (er is ook veel bezoek geweest, wat bij Obi ook wel spanningen veroorzaakt) er uitgekomen is. Meneer zal ook wel gespannen darmen hebben gehad van het gesnoep wat ook hij gedaan heeft afgelopen dagen. Elke keer snoeppuzzels oplossen om hem wat af te leiden van al het spannends. Tja je moet wat..

 

Hij liep met oud op nieuw al continue ruftend door het huis heen. Obi is sowieso een stresspoeper. Achja bij iedere hond uit zich dat anders... hopelijk is er voor jou snel verandering en is je woef weer snel de oude.

 

edit: Toen Obi overigens 9 maanden oud was (of ongeveer rond die leeftijd) met oud op nieuw. Toen had hij er ook weinig last van. Wacht maar zeiden ze op de hondenschool al. Volgend jaar is het hoogstwaarschijnlijk veel erger, en dat klopte dus. Obi had er dit jaar dus wel problemen mee. 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Weet je wat ik net zit te bedenken... misschien is het een idee om een goed luchtbed te kopen en in de woonkamer te gaan liggen. Dan zo een of twee nachtjes, en dan bijvoorbeeld na een halve nacht naar boven in je eigen bed. En zo steeds korter beneden slapen.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Het zal best kunnen, stress van vuurwerk ;-) wel toevallig dat het namelijk altijd goed gaat en nu met deze tijd juist fout. Hem alleen in de woonkamer is dus geen optie.. hij krabt alle verf van de deur en blaft wederom de boel bij elkaar.. hem net uitgelaten en weer in de bench gedaan, dat gaat tot op heden goed. Als hij nu gaat blaffen, ga ik weer beneden slapen en beginnen van af morgen weer helemaal opnieuw met het leren alleen te slapen. Nog even denken of ik kan op een luchtbed beneden ga slapen of dat we met de bench gaan slepen..

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Vind het toevallig dat jij ook wakker wordt gehouden... Onze vent is bijna 8 maand en gister nacht bleef die ook zeuren/piepen/blaffen. Eerst me vriend naar buiten met hem, want die is altijd still. Enkel plasje gedaan... Half uur later ik met hem naar buiten en weer niks.

Terug naar boven en negeren.. Na 1u ben ik beneden op de bank gaan liggen..want wat als er wel iets is.
Na nog een uur werd hij stil (slaap sinds kort en na veel proberen en oplossingen ook in de bench)

Zelf na een uur wakker geworden en terug in bed gekropen.
Gues what... Hij ligt weer te zeuren, maar trap er echt niet in!

Hier in Belgie is amper vuurwerk, dus stress kan het niet zijn.

Het zal een fase zijn? :-(

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

" Vind het toevallig dat jij ook wakker wordt gehouden... Onze vent is bijna 8 maand en gister nacht bleef die ook zeuren/piepen/blaffen. Eerst me vriend naar buiten met hem, want die is altijd still. Enkel plasje gedaan... Half uur later ik met hem naar buiten en weer niks.

Terug naar boven en negeren.. Na 1u ben ik beneden op de bank gaan liggen..want wat als er wel iets is.
Na nog een uur werd hij stil (slaap sinds kort en na veel proberen en oplossingen ook in de bench)

Zelf na een uur wakker geworden en terug in bed gekropen.
Gues what... Hij ligt weer te zeuren, maar trap er echt niet in!

Hier in Belgie is amper vuurwerk, dus stress kan het niet zijn.

Het zal een fase zijn? :-( "



Hahaha dat is inderdaad toevallig!! Senna blijft ook steeds na uitlaten of iets blaffen. En of er nou wat is? Ik heb echt geen idee! Of inderdaad een fase.. dat begin ik wel te denken. Pff!./

honden page profiel --

Dat is vervelend. Nachtrust is toch wel iets fijns..

 

Ik zou denken... Zit je hond alleen snachts? Het kan zijn dat hij dat niet meer leuk vind. Hij is gehecht aan 'zijn roedel' en wil daar niet meer van worden gescheiden.

 

Bobby begon ook na een poosje snachts keihard te loeien. Wij hebben toen gewoon de deuren open gezet. We wonen gelijksvloers dus dat is makkelijker dan wanneer je boven bent.. Maar het hielp wel erg.. Hem er op die manier bij te betrekken en hem het gevoel te geven dat hij er gewoon nog steeds bij mocht.

 

Wellicht zou je dus je hond iets dichter bij je kunnen nemen. evt op een overloop of de slaapkamer.

 

Succes!

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ja.. dat is het denk wel dat hij dat wilt. Als ik op de bank slaapt is hij gewoon stil. Maar het is voor nu niet echt een oplossing eerlijk gezegd (ook al zou ik hem graag bij me hebben snachts)

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

whoop whoop! vannacht ging het super goed in ze bench alleen slapen! geen geblaf, gewoon meteen lekker liggen. Snachts heeft hij wel blijkbaar gedroomd want hij ging me een partij wolvenhuil doen. Gelukkig was dat 1x en sliep hij gewoon verder.

 

Hopelijk is het nu over en slaapt hij snachts gewoon weer lekker. (en wij ook )

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^