Puppyklas - pups laten spelen met elkaar of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoonskeMoonske 3 doggies

honden foto van Moonske

" Laten we hier een slotje op zetten?  "

 

Hierin geef ik je liever precies gelijk ^^! Ik had enkel het eerste blad gelezen ^^! Het gaat precies al lang niet meer over pups loslaten of niet!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel RobRob 3 doggies

honden foto van Rob

wederom weer een groot aantal reacties van mensen met zogenaamd een schat aan ervaring als het aankomt op omgang met honden maar helaas zwaar beperkt zijn in normale communicatie naar medemensen op een forum als dit. Wel heel grappig om te zien hoe zo'n discusie zich ontwikkelt. In het begin nog zwaar agumenterend om te overtuigen en uiteindelijk ontaardt het in gescheld. Zou niet graag van jullie een hond kopen of van jullie instructies krijgen hoe om te gaan met mijn hond. Jammer dat ook dit topic weer op slot gaat zoals zo vaak de laatste tijd.

honden page profiel Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Ik ben eens met het slotje, want het gaat nergens meer over.

 

Bassie en John hebben ieder hun eigen visie dat is prima en zouden dat van elkaar moeten accepteren maar het is nu meer een gevecht van 'gelijk hebben'.

 

Een gezonde discussie is leuk maar waar jullie het over hebben is niet meer eens van toepassing.

 

 

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

" wederom weer een groot aantal reacties van mensen met zogenaamd een schat aan ervaring als het aankomt op omgang met honden maar helaas zwaar beperkt zijn in normale communicatie naar medemensen op een forum als dit. Wel heel grappig om te zien hoe zo'n discusie zich ontwikkelt. In het begin nog zwaar agumenterend om te overtuigen en uiteindelijk ontaardt het in gescheld. Zou niet graag van jullie een hond kopen of van jullie instructies krijgen hoe om te gaan met mijn hond.

Jammer dat ook dit topic weer op slot gaat zoals zo vaak de laatste tijd. "

 

Ben ik helemaal met je eens!

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Is ie al op slot?

...nee nog niet...

 

oke, mooi...

even weer ontopic.

 

voordat ik een pup kocht had ik me mega goed ingelezen in welk boek dan ook. Martin gaus, John fisher, suzanne clothier, en jaja zelfs Millan.

 

ik wilde (net zoals ik vroeger deed met de paarden) alles lezen om daar mijn eigen beste mening en aanpak op te kunnen vormen.

 

sommige dingen (kunstjes) kan ik precies toe passen zoals ik gelezen en geleerd heb.

 

... Over sommige dingen had ik echter gewenst dat ik beter onderwezen was geweest.

Ondanks dat ik toch puppy, basis 1 en basis 2 cursussen heb gevolgd.

 

er zijn zoveel verschillende soorten mensen, zoveel verschillende soorten honden. Dat denk ik 1 juiste aanpak niet bestaat.

Echter had ik wel gewenst dat ik tijdens de cursussen veel beter begeleid was geweest in het samenspel van honden.

in mijn optiek heeft het daar op sommige punten flink aan geschort. Al waren er wel honden waar mijn hond aardig en leuk mee kon spelen.

 

Maar het feit dat ik vind dat het daar bij deze hondenscholen aan heeft geschort, wil niet zeggen dat andere mensen dat ook vinden bij dezelfde honde school.

of dat dat bij andere hondenscholen ook gebeurd.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

probleem is dat bij heel veel hondenscholen de kennis ontbreekt om honden (maar eigenlijk mensen) te begeleiden

 

en de nadruk ligt vaak op zinloze trucjes of nutteloos gedril, terwijl basisbeginselen van de opvoeding niet aan bod komen 

 

ik bedoel: fijn dat je hond door een hoepel kan springen, maar als 'ie als een dolle door een winkelcentrum stuitert, je arm eraf rukt tijdens het wandelen, niet alleen thuis kan blijven, of alles en iedereen die 'ie tegenkomt ondersteboven springt, zie ik de toegevoegde waarde van die hoepel niet zo 

 

spelen met andere pups: ik zie er meer negatieve dan positieve effecten van. maar dat komt wellicht door belabberde begeleiding. als je 2 gelijkwaardige pups hebt, kan het inderdaad voor beide partijen leuk zijn

 

ben ik nog steeds van mening dat je hond veel meer leert van een stabiele volwassen hond (en van mij, als baas zijnde)

 

en leren van zich af te bijten is natuurlijk helemaal onzinnig. zoals al uitgelegd door bassie. zou leuk zijn als mijn honden even van zich af gingen bijten. over bloedbad gesproken 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Puppy begroeten andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^