Maagontsteking?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EzraEzra

honden foto van Ezra

Hoi allemaal.
Mijn hondje begon zaterdag avond met overgeven. Het bestond uit water en een beetje wit slijm. De dierenarts gebeld en die zei dat ik het maar even aan moest kijken. Maar na tien keer te hebben over gegeven ben ik toch naar de DA gegaan. Deze zei dat ze een maagontsteking heeft. Ze kreeg een kuur voor 3 dagen en ter plekken een spuit tegen het braken en de maagontsteking. Vandaag heeft ze nog voor 1 dag pillen. Maar ze blijft overgeven en wil niet eten.. Vanavond gelijk terug naar de dierenarts. Heeft iemand hier ervaring mee? Want ik vind 't zo zielig voor m'n meissie. Kan haar gewoon niet helpen...

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Sorry geen ervaring mee. Maar bij deze een upje :)

 

wil je wel veel sterkte wensen en ik ga duimen dat het allemaal snel goed komt!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gaat dit te lang duren, dan zou ik een doorverwijzing vragen om eens goed de maag te laten bekijken, maar aantobben is niet de bedoeling, dat de hond eens overgeeft kan iedere hond gebeuren maar mag toch niet zo lang duren.

je dierenarts geeft medicaite voor het overgeven tegen te gaan, en spreekt van een maagontsteking, dat moet toch wel even van binnen dan bekeken worden, zou voor een verwijzing vragen en anders zelf stappen ondernemen. het is nu dinsdag, nog dagelijks overgeven ? dan moet er toch meer aan de hand zijn. je gaat vanavond weer op consult, vraag eens of er van binnen in de maag gekeken kan worden wat er nu aan de hand is, medicatie gegeven en dat dat niet helpt.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

poept ie wel?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je cerenia gekregen en braakt ie daar doorheen? 

Dan zou ik weer contact met de dierenarts opnemen. 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Begrijp ik het goed dat je hondje al vanaf zaterdag aan het braken is? Eet ze nog wel? Braakt ze maaginhoud of alleen slijm?

Als t slijm is dan is ze ws erg misselijk om een of andere reden.

Als ze echt maaginhoud braakt en slecht eet, dan kan ze uitdrogen; het duurt  hoe dan ook te lang. Is er een kans dat ze iets verkeerds heeft gegeten? Is ze recent nog ontwormt?

Heeft ze ook diaree?

Maar goed dat je teruggaat naar da, maar die moet wel verder onderzoeken......

honden page profiel EzraEzra

honden foto van Ezra

Ze braakte alleen slijm/vocht. Gelukkig heeft ze sinds gister avond niet meer overgegeven. Ze drinkt ook weer een beetje. Maar niet veel. Ik ga haar zo even wat lichts te eten geven. Hopelijk wilt ze dat.. Heb het idee dat ze langzaam wel een beetje op knapt.. Dus kijk het nog heel even aan voor ik terug ga naar de DA. MITS ze eet. Als ze dat niet doet ga ik vanavond als nog langs.. Just in case..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ze braakte alleen slijm/vocht. Gelukkig heeft ze sinds gister avond niet meer overgegeven. Ze drinkt ook weer een beetje. Maar niet veel. Ik ga haar zo even wat lichts te eten geven. Hopelijk wilt ze dat.. Heb het idee dat ze langzaam wel een beetje op knapt.. Dus kijk het nog heel even aan voor ik terug ga naar de DA. MITS ze eet. Als ze dat niet doet ga ik vanavond als nog langs.. Just in case.. "

 

 

toch vooruitgang, mooi zo, niet meer overgegeven, ook mooi. even voorzichtigheid met voeding is dan toch geboden, rustig aan.

een beetje drinken, misschien wat bouillion klaar maken, van vlees trekken zonder toevoegingen, niets, alleen wat vlees laten trekken en het vocht geven, drinken is een must.

 

en goed nieuws dat ze opknapt.

Barbara Kwiatkowska (Gast)

Beste Ezra,

Bel direkt voor afspraak bij u thuis een uitstekend: Dr. Josien Deenik, Dierenartsbijuthuis, 

 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 december om 00:01 --

Volgende forumvraag: men hond heeft HD, ED en PL
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^