Epilepsie medicatie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Luna (Gast)

Hoi allemaal    Wij zijn een beetje ten einde raad. Hopelijk kan er hier iemand helpen. Onze hond heeft namelijk epilepsie. Ze krijgt hier medicatie voor, die de epileptische aanvallen goed onder controle houden. Wanneer wij een paar dagen geleden naar de apotheek gingen voor een nieuw doosje, bleek deze niet meer ter beschikking te zijn. De voorraad is blijkbaar (niet alleen bij onze apotheek, maar overal) op. Pas half februari zou deze medicatie terug beschikbaar zijn. Weten jullie misschien hoe ik hier alsnog vroeger kan aangeraken? Het gaat over Libromide 325mg.    Als we hier niet tijdig aan geraken, moeten we waarschijnlijk een alternatief geneesmiddel geven, maar dit raadt onze dierenarts af, tenzij het niet anders gaat.   Kan iemand ons hondje helpen?  

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Poeh. Je dierenarts zou andere dierenartsen en de fabrikant moeten bellen. Zij behoren dit op te lossen..

Anders zelf rond bellen..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Andere medicijnen kunnen een andere uitwerking op de epilepsie en de rest van het lijf hebben, waardoor het idd onverstandig is om een ander merk of totaal ander medicijn te geven, maar als het een keuze word tussen geen medicatie of een andere medicatie, zou ik toch in overleg met de dierenarts voor een ander medicijn gaan.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Denk toch dat je dierenarts voor de juiste medicatie moet zorgen. Daar is hij of zij arts voor.

Ik heb even voor je gegoogled..
Hier kan je andere medicatie vinden, wel uiteraard in overleg met je DA
http://www.cbip-vet.be/nl/texts/NELEPOL1AL2a.php

Je kan het ook via internet bestellen, maar dat zijn helaas vaak geen nederlandse site. Dus dat moet je dan wel durven.

Overleg met je DA wat te doen nu?!

Anoniem (Gast)

Haal je de medicatie nu humaan over via de dierenarts?, sommige medicatie is voor mens en dier hetzelfde en anders zou je het in Utrecht kunnen proberen??

Schildklier pillen zijn ook voor mens en dier hetzelfde, maar als je die humaan koopt zijn ze veel goedkoper.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Wat zegt je dierenarts?

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Mijn hondje Jessy heeft ook epilepsie.Zij staat op een vrij nieuw medicijn waar hele goede resultaten mee worden gehaald.

De naam van het medicijn :Pexion:.

Jessy reageert er heel goed op.

 

 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Ik had dit ook voor, afgelopen Juni. Ik dacht dat het met de vakantieperiode te maken had (ook al zat er geen logica in), maar blijkbaar gebeurt het ook tijdens andere periodes van het jaar dus...

 

Ik ben toen heel snel langs alle apothekers gereden hier in de buurt, en bij de laatste was er nog een doos voorradig. Ingeval ik niks had gevonden, zou ik alle apothekers in Belgenland hebben opgebeld. Wat ook een mogelijkheid zou zijn, is bellen naar alle dierenartsen die je kunt vinden. Zij hebben ook een eigen thuisapotheek, en de kans bestaat altijd dat ze hebben wat je nodig hebt.

 

De medicatie is nu niet meer nodig hier, en heel jammer dat het een ander merk is, anders had ik nu mijn schoenen aangetrokken om het te komen brengen, want ik heb nog een volle doos over.

 

Apropos, mijn apotheker vertelde me ook dat ik het nergens zou vinden hoor. Niks van aantrekken want dat was geen waar. Een apotheek is ook maar een handelszaak waarin ze klanten liever niet zien vertrekken.

 

Ik heb het medicijn genoteerd, en ga hier in de buurt even navragen. In geval ik iets vind, stuur ik een pb.

 

Hoelang kun je nu nog verder met de huidige verpakking?

 

 

 

 

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Oké, hier waar ik woon heeft geen enkele apotheek het binnen. Ze vertellen dus wat je zelf ook al aangaf, maar ik wil daar niet in geloven, want dat was ook wat mij verteld werd in Juni, en wat dus niet bleek te kloppen.

 

Ook gaf één van de apothekers me mee om eens naar de firma zelf te proberen bellen en het probleem uit te leggen. Ook de dierenarts heeft hier een bepaalde verantwoordelijkheid.

 

Morgen moet ik in een andere streek zijn, ik zal daar ook eens wat rondspeuren.

 

Succes !

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Libromide = kaliumbromide en dit is in NL gewoon verkrijgbaar alleen heet het dan Epikal 

 

succes

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Oké, hier waar ik woon heeft geen enkele apotheek het binnen. Ze vertellen dus wat je zelf ook al aangaf, maar ik wil daar niet in geloven, want dat was ook wat mij verteld werd in Juni, en wat dus niet bleek te kloppen.

 

Ook gaf één van de apothekers me mee om eens naar de firma zelf te proberen bellen en het probleem uit te leggen. Ook de dierenarts heeft hier een bepaalde verantwoordelijkheid.

 

Morgen moet ik in een andere streek zijn, ik zal daar ook eens wat rondspeuren.

 

Succes ! "

 




wat onwijs lief van je, echt dikke pluim.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Wow Hein, je hebt je hart op de goede plek :-)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Nederland of belgie?

 

Jij of je dierenarts kunnen bij de apotheek van de faculteit diergeneeskunde informeren of zij dat hebben. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Libromide = kaliumbromide en dit is in NL gewoon verkrijgbaar alleen heet het dan Epikal 
 
succes "

 Ook online te bestellen zelfs!

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Ik had er niet op gerekend dat het weekenddienst zou zijn vandaag. Om die reden ben ik dan ook maar 1 apotheek kunnen binnenlopen. Ook daar was het hetzelfde verhaal, maar maandag mag ik eens terug contact opnemen in de namiddag want de apotheekman zou eens contact opnemen met zijn collega's daar.

 

Het zou leuk zijn indien we wisten hoe dringend het probleem is. Heb je zelf eventueel al meer nieuws? Goed nieuws zou leuk zijn natuurlijk ;-)

 

Maandag meer nieuws, maar hopelijk is het dan niet meer nodig.

 

Lieve groet.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

"  Ook online te bestellen zelfs! "

Klopt hoor, Kees, maar persoonlijk zou ik zelf ook wat weigerachtig zijn

om dit via het internet te doen, en niet enkel omdat ik daar best wel al wat negativiteit over heb gehoord.

 

Nood breekt wet natuurlijk...

 

Hopelijk lukt het alsnog het medicijn te vinden zonder al te veel gedraai en moeite.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Klopt hoor, Kees, maar persoonlijk zou ik zelf ook wat weigerachtig zijn
om dit via het internet te doen, en niet enkel omdat ik daar best wel al wat negativiteit over heb gehoord.
 
Nood breekt wet natuurlijk...
 
Hopelijk lukt het alsnog het medicijn te vinden zonder al te veel gedraai en moeite. "

 Ik bedoel alleen maar dat t dus makkelijk nog te krijgen moet zijn, als je op de naam die Joop gaf zoekt. Alleen zou een apotheek dat ook wel moeten weten lijkt me.

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

"  alleen zou een apotheek dat ook wel moeten weten lijkt me. "

 Yup dat verbaast me ook steeds weer. Als je niet doelgericht gaat vragen stellen en blijft aandringen kom je van een koude kermis terug, terwijl apothekers toch wel vlak aan de bron zitten.

 

Nja, zoals ik al eerder zei, voor de meesten gaat het enkel om de verkoop.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

Epikal is in NL gewoon nog verkrijgbaar hoor. schappen vol. laat je da contact opnemen met een da uit NL, Duitsland of Luxemburg en voila... probleem opgelost

 

Luna (Gast)

Bedankt Hein voor alle moeite al! Je snapt onze situatie volledig denk ik. We hebben een mailtje gestuurd naar de verdelers (fabricanten). We hadden nooit gedacht dat ze zouden antwoorden, maar wonder boven wonder hebben we toch antwoord gekregen. Er was inderdaad een te kleine voorraad geproduceerd, waardoor deze nu helemaal op is. Hier en daar zullen apothekers/dierenartsen nog een voorraadje hebben, maar na je tips zijn ook wij alle apothekers/DA nagegaan, maar zonder succes. Er wordt blijkbaar momenteel medicatie bijgemaakt en vanaf morgen (dinsdag) zou deze ook verdeeld worden en dus terug ter beschikking zijn. Onze DA gaat er alvast een spoedbestelling van maken. We hadden nog medicatie tot morgen, maar om toch een beetje op zeker te spelen, hebben we haar medicatie (in overleg met de DA) een beetje verminderd, zodanig dat ze nu nog zeker tot donderdag verder kan. Normaal gezien zou morgen ons probleem dus opgelost moeten zijn. Dat hoop ik althans.

Heel hard bedankt voor jullie tips allemaal!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

uit wetenschappelijk onderzoek zou het homeopatisch middel: Belladonna 200C helpen .... heb er zelf geen ervaring mee maar ik ben er op gekomen door dat ik een case aan het maken ben voor school

 

"Epilepsy is an important neurological disorder in dogs. Belladonna 200C was evaluated in 10 dogs with idiopathic epilepsy. During the seizure phase, 3–4 drops of Belladonna 200C were administered orally at 15 min intervals until considerable reduction in seizure activity, then four times daily. Four dogs with head shaking syndrome in addition to seizures were given Cocculus 6C, 3–4 drops orally weekly for 3 months in addition. Numbers of fits reduced to 2–3 during first 2 weeks post-therapy and then became occasional in next 2 weeks. With continuation of Belladonnatherapy, no fits were observed during 2–7 months follow-up. In two cases epileptic fits reappeared within 15–25 days of cessation of therapy.Belladonna therapy was resumed and seizure control was again achieved. Owners were advised to continue the therapy at least twice daily until there were no fits for 2–3 months. Liver specific enzymes were monitored, no abnormalities were observed."

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

oja en misschien kan je eens informeren achter acupunctuur dit zou ook gunstig zijn

 

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

" Bedankt Hein voor alle moeite al! Je snapt onze situatie volledig denk ik. We hebben een mailtje gestuurd naar de verdelers (fabricanten). We hadden nooit gedacht dat ze zouden antwoorden, maar wonder boven wonder hebben we toch antwoord gekregen. Er was inderdaad een te kleine voorraad geproduceerd, waardoor deze nu helemaal op is. Hier en daar zullen apothekers/dierenartsen nog een voorraadje hebben, maar na je tips zijn ook wij alle apothekers/DA nagegaan, maar zonder succes. Er wordt blijkbaar momenteel medicatie bijgemaakt en vanaf morgen (dinsdag) zou deze ook verdeeld worden en dus terug ter beschikking zijn. Onze DA gaat er alvast een spoedbestelling van maken. We hadden nog medicatie tot morgen, maar om toch een beetje op zeker te spelen, hebben we haar medicatie (in overleg met de DA) een beetje verminderd, zodanig dat ze nu nog zeker tot donderdag verder kan. Normaal gezien zou morgen ons probleem dus opgelost moeten zijn. Dat hoop ik althans.
Heel hard bedankt voor jullie tips allemaal! "

 

Hoi Luna,

 

Ik snap en voel de situatie inderdaad volledig, vandaar mijn reactie.

 

Ik heb vandaag hetzelfde opnieuw te horen gekregen, ook al blijf ik geloven dat er ergens nog wel een doosje op een plank staat te wachten.

 

Wanneer denk je ten vroegste het medicijn (via de dierenarts) in huis te krijgen? Morgen kan ik me moeilijk vrij maken om rond te speuren, maar ik ga wel enkele telefoontjes plegen.

Had ik geweten dat het superdringend was, had ik ook al eens naar enkele dierenartsen gebeld, maar dat ben ik ook morgen van plan. Ook al heb je de belofte van de dierenarts gekregen, er kan altijd iets mislopen (hopelijk niet), en dan kan het geen kwaad om toch even verder te zoeken.

 

Maar hopelijk is het dus niet nodig, en hebben jullie het medicijn deze week nog.

 

Mocht iedereen die dit topic heeft gelezen ook eens in zijn/haar eigen omgeving had willen navragen, dan was het probleem misschien reeds opgelost geweest.

 

Geen kritiek hoor mensen, enkel een leuke gedachte...

 

Lieve groet.

Luna (Gast)

Hoi,

 

Het medicijn is vandaag jammer genoeg niet toegekomen, maar goed nieuws: we hebben wel een apotheek gevonden die de stof van het medicijn nog in voorraad had liggen. Zij willen het medicijn maken voor ons! Ze hebben dit in het verleden nog eens gedaan in een gelijkaardige situatie, met goede resultaten. Volgende week hebben we hopelijk eindelijk onze echte medicatie, maar tot die tijd hebben we dus een tussenoplossing. Ons hondje zal er dus niet onder moeten lijden hopelijk!!

 

Ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor jullie hulp!

 

Groetjes

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Hoi,
 
Het medicijn is vandaag jammer genoeg niet toegekomen, maar goed nieuws: we hebben wel een apotheek gevonden die de stof van het medicijn nog in voorraad had liggen. Zij willen het medicijn maken voor ons! Ze hebben dit in het verleden nog eens gedaan in een gelijkaardige situatie, met goede resultaten. Volgende week hebben we hopelijk eindelijk onze echte medicatie, maar tot die tijd hebben we dus een tussenoplossing. Ons hondje zal er dus niet onder moeten lijden hopelijk!!
 
Ik wil jullie alvast allemaal bedanken voor jullie hulp!
 
Groetjes "

 Heb je jullie apotheek naar Epikal gevraagd?

Volgende forumvraag: Hoeveel vitamine C. bij struviet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^