Trillen en hijgen (nierfalen?)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel denisedenise

Hallo allemaal,

 

Onze lieve labrador Kelly van 14,5 jaar dronk en plaste meer laatste tijd, wij hebben een bloedonderzoek laten doen en kregen te horen dat Kelly nierfalen heeft. (Anderhalve week geleden)

 

Zij heeft nu een nierdieet voorgeschreven gekregen, specific heart and kidney support. Sinds wij te horen hebben gekregen dat ze nierfalen heeft en zijn overgestapt op andere brokken is ze erg achteruit gegaan. Zo trilt ze veel en hijgt ze non-stop en haar eetlust is minder geworden. Ook is ze erg onrustig en loopt constant heen en weer. Ik lees nergens dat dit ook symptomen zijn van nierfalen. 

Ze is gelukkig nog wel vrolijk.

 

Wij hebben de dierenarts al gebeld alleen worden wij morgen pas teruggebeld met onze vraag, vandaar dat ik hier een bericht post. Iemand enige ervaring met een hond met nierfalen met deze symptomen? Of iemand enig idee waar de symptomen vandaan kunnen komen?

 

alvast bedankt.

 

Denise

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Kelly; dat is slikken als je hond het lastig heeft.....

 

Ik zou bloedonderzoek (infectie) aanvragen en zeker ook eens bloeddruk en hart laten nakijken. (overvulling, atherosclerose, hartwerking)(totaal bloedonderzoek)

 

sterkte voor je

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Denise, er wordt niet veel op je vraag gereageerd, maar dat begrijp ik ook heel goed.

 

Het is zo moeilijk om enig zicht te krijgen op de situatie. En we willen ook geen verkeerd advies geven.

 

Hoe groot is het nierfalen?  Hoe hoog de percentages uit het bloedonderzoek ?

 

Gingen jullie naar de DA omdat je hondje meer ging drinken en plassen, wat wel degelijk op nierproblemen wijst of gingen jullie ook omdat het hijgen en trillen reeds ingezet was ?

 

Wat is een normale nierwerking als je hondje de 14,5 al gehaald heeft ?

 

Wat is er beter : bijna niet eten van de nier-ondersteunende brok, of wel eten van een minder aangepaste brok ?

 

Ik hoop dat je DA je goede informatie kan geven. 

 

Mocht het zo zijn dat de bloedwaardes van je hondje dringend aangepast voer vergen, maar Kelly het om de een of andere reden niet lust of slecht verdraagt dan kun je hier zeker heel veel tips krijgen over alternatieven die ook weinig eiwitten en andere schadelijke stoffen bevatten.

 

Ik hoop dat je hondje nog lang bij jullie mag zijn en zich goed kan voelen. 

 

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nierfalen is geconstateerd, dat is geen mooi bericht, dat je hond trilt en hijgt kan komen door dat je hond geen genoeg eten binnen krijgt en wat te kort komt dan.

de brok die die nu krijgt vind je hond niet lekker, en eet dus niet goed. er zijn genoeg brokken te koop die voor nierfalen zijn, als je naar een dierenwinkel gaat zijn er vaak proefzakjes, vraag er een paar mee, kijk eens wat je hond wel lekker vind, voor ons is het heel moeilijk om advies te geven.

zelf heb ik een hond gehad die ook nierfalen had maar van het een op het andere moment. vandaar ik geen enkel advies aan je kan geven, maar zou toch eens naar een paar proefzakjes gaan kijken , vraag dat bij je dierenwinkel. en dan voor nierfalen.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Ik heb zelf geen ervaring met een hond en nierfalen, wel van een kat met nierfalen. Hijgen en trillen = onrustig? Komt mij niet bekend voor. Uiteraard het vele plassen en drinken wel, ook zijn ze vaak misselijk dus zullen ze veel "smakken"
Ze hebben ook KVV speciaal voor dieetvoeders, zo krijgt je hond extra vocht binnen en hoogstwaarschijnlijk vindt hij dit voer vele malen lekkerder. Zeker de moeite dus om eens naar de zoeken! Ik weet dat ze van Bandit dieetvoer hebben, waarschijnlijk zijn er nog wel andere.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Misschien ook hier nog eens lezen ?  :

 

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_149-Dieetvoeding.php

 

Groetjes.

honden page profiel SanneSanne

Mijn hond drinkt en plast ook veel meer dan eerst, wij zijn erachter gekomen dat dit komt door slootwater/regenwater drinken. Hoe dit verder opgelost moet worden weet ik nog niet.

Hoe gaat het nu met Kelly?

Anoniem (Gast)

Allereerst, verschrikkelijk als je zo'n bericht krijgt.

Heb zelf 3 honden gehad met nierfalen op latere leeftijd.

Ons Zyrko was ook erg onrustig (rillen) en hijgde veel bij de andere symptomen van drinken en plassen.

Mijn dierenarts legde dat als volgt uit.

Omdat de nieren niet goed meer werken vergiftigd langzaam het bloed en dus ook de hersenen waardoor ze in een soort "high" toestand komen. De slechte eetlust komt ook van de vergiftiging van de nieren in het bloed. Dat geeft een soort misselijkheid waardoor ze geen eetlust meer hebben. Deze vergiftiging gaat langzaam maar geeft veel klachten voor de hond.

Graatmeter voor deze klachten zijn de hoogte van de Ureum en de Creatinine in het bloed. Dat is bepalend hoeveel van de nieren nog werkt.

Mijn honden weigerde absoluut nier dieet te eten. Heb via mijn dierenarts een poeder Ipakitine gekregen welke je over het gewone voer doet wat ze gewend zijn. De fosfor in het voer is de boosdoener bij zieke nieren en de Ipakitine haalt het fosfor uit het voer. Vraag hier eventueel je dierenarts eens naar. Of google eens Ipakitine.

Sterkte !! Is een heftige tijd.

 

Anoniem (Gast)

Sorry, net bericht hierboven gepost onder anomiem.

Maar ik ben Brigitte (van Zebee & Zabaa, mijn spaanse dames)

honden page profiel Astrid baasje van DivaAstrid baasje van Diva

honden foto van Astrid baasje van Diva

Ik zou bij een andere da advies vragen ik had in 2012 ook een bloedonderzoek laten doen bij mijn hondje omdat hij onder narcose moest voor zijn gebits reiniging voor te kijken welke narcose hij nodig had omdat hij 8 jaar was vond mijn da dat nodig maar uit de bloedonderzoek kwam uit dat mijn hondje ergens een tumor moest hebben zitten .nu 2 jaar verder heb ik een andere da en die heeft omdat zij mijn hondje er goed uit vond zien op zijn leeftijd en ik zei dat hij volgens mijn vorige da een tumor had zijn bloed uitslagen nagekeken en die zei dat mijn hondje helemaal geen tumor heeft en dat de bloeduitslagen van toen niets meer dan normaal waren ik zou advies vragen aan een andere da als ik jou was  

vanslambrouck marleen (Gast)

mijn hond komt 15j en heeft 70 procent nierfalen , ook dieet voeding maar wil nu niet meer eten 5kilo vermagert al niet veel meer drinken en ook veel trillen , ze volgt mij constant en ook veel heen en weer lopen .en ze wilt altijd in mijn gang liggen de dierenarts zegt dat ze nog geen pijn heeft , ik weet ook niet wat we moeten doen ze zei dat het nog te vroeg is om een spuitje , ze heeft ook veel haar uitval je kan het zo plukken en dof haar gelieve ook een raad aub 

 

 

alvast bedankt marleen

 

 

 

 

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

" mijn hond komt 15j en heeft 70 procent nierfalen , ook dieet voeding maar wil nu niet meer eten 5kilo vermagert al niet veel meer drinken en ook veel trillen , ze volgt mij constant en ook veel heen en weer lopen .en ze wilt altijd in mijn gang liggen de dierenarts zegt dat ze nog geen pijn heeft , ik weet ook niet wat we moeten doen ze zei dat het nog te vroeg is om een spuitje , ze heeft ook veel haar uitval je kan het zo plukken en dof haar gelieve ook een raad aub 
 
 
alvast bedankt marleen
 
 
 
  "

 Oud topic je kan beter een nieuwe openen

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Onze eerste hond had ook nier- en leverfalen. Zij heeft het nog een tijdje redelijk gedaan op prednison. Onze DA bleef ook maar hameren op het feit dat ze geen pijn had, maar het beestje was doodziek, continue misselijk wat enigszins onderdrukt werd door de medicatie. Achteraf hadden we haar eerder moeten laten gaan. Als een hond zo vermagerd en niet meer wil eten, daarbij zich ook afzonderd door in de gang te gaan liggen, zou ik mij nu afvragen hoe gelukkig hij/zij nog is. Eigenlijk kan je het altijd in de ogen lezen van je hond of het genoeg is.

Maar het is allesbehalve een makkelijke beslissing. Ik ken jouw hondje verder niet, dus kan ook niet oordelen.

Ik wens je veel wijsheid en kracht.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^