Puppy (hond) corrigeren met E-collar?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"   Dat verhaal leeft in Nederland ook nog steeds Anny, dat een Herdershond minstens 1x zijn baas zal willen aanvallen of bijten.

Dit gaat ook op voor de Dobermann en het is een zeer hardnekkige mythe!

Ik heb zelfs eens een man gesproken die beweerde altijd Dobers te hebben gehad, en hij zou altijd een stok binnen handbereik hebben gehad temidden van zijn honden. Mocht 1 van zijn honden in opstand tegen hem komen, dan kreeg hij een lesje met deze stok. En dat zou al eens gebeurd zijn.

Volgens de man, was dit nu eenmaal nodig als je Dobers had.


Nou, mijn oom heeft veel Dobers gehad, (ook een Herder overigens) ik kan me niet anders herinneren dan wat een schatten het waren. Kroelen en knuffelen tot en met, nooit een dreigende houding bij die dieren gezien.

Echte gezinshonden.

Wat een klungelaars lopen er toch rond. Nu loopt er een Newfoundlander pup bij ons door de buurt met zijn bazin. Tjonge, jonge.. ik snap dat het beest al heel wat gewicht in zijn riem weet te gooien, en alles is nog zo nieuw en spannend dus deze dodo banjert alle kanten op,, maar dat geruk en gesjor aan dat beest, en dan nog een hoop geschreeuw naar hem toe, Ik raak soms moedeloos van de aanblik.

Vaak vraag ik me af: ''wil je het echt op deze manier?'' vind je dit zelf nou leuk zo?'' "

 

Hier in het losloopgebied loopt een dobber. Prachtbeest, en 1 van de stabielste honden die er loopt. Bazin loopt ook vaak tegen vooroordelen aan, terwijl ze zo stabiel is.

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: castreren ja of nee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^