Puppy (hond) corrigeren met E-collar?!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Rosa (Gast)

Hallo allemaal, Ik heb contact gehad met een oud collega over het opvoeden van herdershonden. Hij heeft zelf een teefje van 4. Hij vertelde mij een aantal dingen waar ik van schrok. Omdat ik bij mijn vorige vraag goed geholpen werd op deze pagina wil ik het met jullie delen en vraag ik me af hoe jullie je pup/hond opvoeden. Het gaat hier om het feit dat hij aangaf dat ik mijn pup moet aanpakken. Hij noemde onder andere het toepassen van een E-collar. En dat wanneer mijn pup ongewenst gedrag laat zien, bijten,blaffen,grommen en andere dingen die niet mogen, dat ik hem bij zijn nekvel moet pakken en er een kort rukje aan moet geven. Dit omdat de moeder dit ook zou doen. Ik heb ook al enige informatie opgezocht, maar velen geven aan dat dit juist helemaal niet goed is voor je hond en je baas-hond relatie. Daarbij past het totaal niet bij mij om zo op te voeden. Net als dat ik vind dat je kinderen niet hoeft te slaan in een opvoeding. Maar goed, hoe reageren jullie dan wel op negatief gedrag dat je absoluut niet tolereert? Wij negeren bepaald gedrag en verder zijn we bezig met NO aanleren. Daarbij is de pup pas 12 weken oud en als hij in mijn hand dan roepen we hard auw en negeren we hem even. Als hij in ons bankstel hangt, wat trouwens de laatste week al veeeel minder is geworden, dan leiden we hem af en gooien we zijn speeltje weg. Ook kent hij het woordje los al redelijk goed. Mijn oud collega gaf aan dat de duitse herder altijd een sterke wil heeft en dat je hem daarom moet corrigeren. Daar ben ik het wel mee eens, maar dit hoeft toch niet lichamelijk te zijn? Ik heb namelijk ook begrepen dat die beesten fysiek zo sterk worden en dat je ze daarom beter mentaal aan kan pakken. Ik ben benieuwd naar jullie reacties, want dit spookt toch wel een beetje door mijn hoofd.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik doe t zoals jij t doet. Fysieke correctie is niet nodig en schaadt de vertrouwensband. Duidelijk zijn, consequent zijn en leiderschap uitstralen en niet in de laatste plaats, van je hond houden zijn de dingen die tellen.

 

 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Je hebt helemaal gelijk, heb er niets meer aan toe te voegen.

 

van lichamelijk geweld wordt ik niet alleen onpasselijk, maar is zwaar onnodig.

 

je bent op de goede weg, hou dat vol.

 

je pup is nog zo jong en moet nog zo veel leren. Hij zal nog veel gaan onderzoeken en uitproberen, maar zo lang je dat 'netjes' op kunt lossen.

 

ik zeg altijd: waar kennis ophoud, begint het geweld.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Helaas zijn heel veel mensen nog van mening dat je een herder alleen met geweld onder de duim krijgt. Ik lees het hier op het forum wel vaker, mensen zullen als jij positief aan het trainen bent gewoon doodleuk tegen je zeggen welke martelwerktuigen je moet gebruiken en dat je je hond maar eens een week aan ze mee moet geven en dat je hem dan niet meer terug herkend. Negeer dit soort mensen en blijf achter je eigen ideeën staan. Een herder heeft duidelijkheid nodig, geen agressie.. Waarom denk je dat die geruchten rondgaan dat een herder uiteindelijk altijd tegen zijn baas keert? Om dit soort opvoedingen... Nergens voor nodig 

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Belonen, belonen, belonen en belonen. Die man is van oude stempel vrees ik. Dominantietheorie is achterhaald! Kijk eens bij Monique Bladder op haar site. En eh.... Geniet van je pup!! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lekker wat onzin om een zaterdag mee te beginnen.....

 

Zo is er nóg een "waarheid" over herdershonden en zeker Duitse....Iedere herder bijt zijn baasje eens in zijn leven.....?????

 

onze Kazan een pracht DH , niks agressie, nooit ons gebeten.

kindervriend...alles was goed aan die hond. 

 

Als pup gewoon mee opgevoed, net als mijn zoontje. Mocht iets niet dan werd dat gezegd op strenge toon en direct daarna afgeleid met iets  anders leuks. Nooit één fysieke correctie was nodig. 

Ook met plasjes was het eerst op kranten, en veel buiten gaan. Daarna al heel vlug zindelijk en nooit bench gebruikt.

 We hebben wel altijd tuin gehad.

 

Doe jij maar verder zoals je nu al doet.

Consequent zijn , jij bent de baas en dat geeft hem vastheid in zijn opgroeien maar  jij bent ook zijn vriend voor het leven. 

 

Veel plezier van jouw kleine herderspuppy. 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

een e-collar op een pup, dat vind ik dus echt belachelijk. Sorry hoor, ik heb best eens een verbale correctie gegeven (uhuh) en heel soms ook een fysieke (tikje op de neus oid) maar eerst trainen en zorgen dat ze weten wat je van hen wil. 

 

Trouwens, mocht je het leuk vinden, er is een website met goede trainingsartikelen van iemand die zelf veel met Duitse herders werkt en ze ook fokt : 

http://suzanneclothier.com/artikelen

 

IK mag haar filosofie wel: "training gebaseerd op een relatie" 

http://suzanneclothier.com/nederlands/een-training-gebaseerd-op-een-goede-relatie

 

en deze over "waarom wij nou eenmaal geen moederhond kunnen zijn" 

http://suzanneclothier.com/nederlands/lessen-van-de-meesters-leren-over-straffen-van-honden-zelf

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.

HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.


LET OP!

Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.

Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.

Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het allerdomste aan fysiek corrigeren, en dan begin ik niet eens over de e collar, is dat je hond er niet van leert wat je wel van hem verwacht.
Ik ben gestopt met dit soort gesprekken, de laatste x met een collega heb ik gezegd dat we totaal verschillende visies hebben en daarom elk gesprek over opvoeding zinloos is. Niet om hem af te keuren, maar je begrijpt elkaar bij voorbaat niet omdat je uit een heel andere invalshoek beredeneert

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik wist niet eens wat een e-collar is.........

pff dat mensen dat doen bij een pup die geen flauw idee heeft wat hij uberhaupt verkeerd doet

 

Volgens mij doe je het hartstikke goed hoor

en veel plezier met je pup!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Blijf je pup opvoeden zoals je nu doet.

Je doet het goed.

 

Maar begin niet aan die e-collar banden.

Daarmee krijg je later juist nog meer onrust of een ongebalanseerde hond van.

Die doodsbang kan worden en daardoor juist gaat happen vanuit angst.

 

Als de pup in je hand bijt, jij au roept en hem even negeert is een goed iets.

Blijf zo doorgaan en blijf je eigen gevoel volgen.

Blijf inderdaad ook opvoedingstips volgen, maar vertrouw op je eigen gevoel.

Slaan, schoppen, schelden, schokken en al die andere technieken zijn ideaal om een angstige hond te krijgen.

Maar door consuquent op te voeden met zachte hand....is de ideale manier om een stabiele volwasse hond uiteindelijk te krijgen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Sommige mensen zijn wat betreft het opvoeden van een huishond in het verleden blijven hangen. Tegenwoordig krijgen kinderen ook niet meer een tik met een liniaal over hun handen, en dat is maar goed ook.

 

Zeker bij het aanleren van dingen is straffen totaal niet nodig. Ik zou die oud-collega lekker laten kletsen.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een onzin om zo je hond op te voeden.

 

Nu weet ik waarom mijn honden een hekel hebben of bang zijn van herders honden,je wordt tenslotte hoe je opgevoed wordt.

 

Hoe jij het doet klinkt prima,ga zo door.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Oei onder welke steen heeft die collega gelegen, inmiddels zijn de inzichten gelukkig wel veranderd.

Ik zou hem omwille van het teefje dat hij heeft, proberen aan het lezen te krijgen, bijv de boeken van John Bradshaw over honden, of de wijsheid van honden van Brian Hare en andere artikelen van hem

 

http://brianhare.net/

 

Turid Rugaas heeft een paar mooie boekjes geschreven over hondentaal zoals Kalmerende Signalen en Help mijn hond trekt en het blafgedrag van honden

Hier een mooi stukje over pups en jonge honden

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

 

Het allerbelangrijkste wat een pup/hond moet leren is dat hij ergens terechtgekomen is waar men hem begrijpt, waar hij zich veilig kan voelen. Een mens dat hem in de nekvel gaat grijpen of op de grond duwen of slipkettingen ecollers om gaat doen etc. dat zal hem geen fijn gevoel geven, de pup voelt zich bedreigd, geintimideerd en gefrustreerd.

 

Helaas komen herders vaak in de handen van de verkeerde mensen wat als gevolg heeft dat het voor kan komen dat honden van deze mensen door al die frustratie en stress potentieel gevaarlijk zijn.

 

Mijn eerste eigen hond was een duitse herder en ook ik maakte de fout om naar mensen "met verstand van herders" te luisteren. We gingen op een dh club, wat indertijd niets te maken had met leuk met je hond bezig zijn maar meer met een millitair drilkamp, waar pups al een slipketting omgehangen werd, want dat zou nodig zijn. Mijn leuke lieve hond veranderde hierdoor in een happerige stresskip en ik had geen goed gevoel bij zulke methodes en ben toen naar een gewone hondenschool gedaan die wel positief baas en hond begeleiden. En gelukkig kreeg ik al snel een leuke hond weer terug.

 

Als een moederhond zich goed voelt en ontspannen is zal ze liever weglopen en ergens anders gaan liggen dan haar pups te straffen.

 

Happen hoort wel bij pups, geef de pup genoeg kauwmateriaal om in te bijten. Als de pup bijt uit overprikkeling begeleid je hem rustig vriendelijk naar een plekje waar hij tot rust mag komen. Zelf zou ik liever gewoon kalm blijven ipv au te roepen, m.i. geeft dat au roepen meer opwinding dan ontspanning.

Verder proberen te voorkomen dat de pup de fout in kan gaan ipv af te wachten tot een pup een fout maakt en dan pas corrigeren. Als je te laat bent, blijf dan gewoon rustig, roep de pup bij je en doe even een klein oefeningetje of denkspelletje.

Een goede balans tussen rust en aktiviteiten is ook belangrijk.

 

Verder zou ik me goed gaan inlezen over hondentaal, honden communceren voortdurend met ons maar vaak zien wij het niet of begrijpen het verkeerd. De meeste problemen ontstaan door miscommunicatie wat heel frustrerend is voor beide partijen.

 

http://www.youtube.com/watch?v=00_9JPltXHI

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://www.youtube.com/watch?v=-cGDYI-s-cQ

 

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker

honden foto van Hesci

Ik moet het niet zien dat iemand een pup van 12 weken traint met zo'n ding
Omdat je op die manier toch druk op een pup legt
Een pup moet ook wel pup kunnen zijn
En dat je alle herders hard moet aanpakken is klinklare onzin
Elke hond is van pup af aan al verschillend.
Wat bij de ene hond werkt hoeft niet bij de andere hond te werken
De ene pup zal dus sneller ergens van onder de indruk zijn dan de ander
Bovendien levert positief trainen toch meer en sneller resultaat omdat het de hond ook iets oplevert.

honden page profiel Anneloes, Fleece addictAnneloes, Fleece addict

honden foto van Anneloes, Fleece addict

Hou lekker je eigen manier aan. Je collega leeft echt onder een steen wat betreft de opvoeding van honden.

rosa (Gast)

Wat fijn deze reacties!!  Allemaal heel erg bedankt voor uitleg,visies en links. Ik zal er allemaal naar kijken en mijn manier van opvoeden blijven aanvullen bij wat goed voelt. Super bedankt!!! 

gast (Gast)

wij hebben in ons leven 4x een Duitse herder gehad.

nooit zelf met een harde hand opgevoed!!!.

zijn zeer lieve trouwe honden die graag bij je willen zijn en voor je willen werken.

onze armen,vingers zitten er echt nog aan!!!

lekker naar puppy cursus gaan evt.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Ik vind dat je goed bezig bent. Je ziet ook nu al resultaat, dus waarom hard handig doen?
Laat die ander maar lekker praten en blijf het op je eigen manier doen.

Mijn vorige hond was een kruising duitse-mechelse herder. Een schat van een reu en nooit de e collar of nekvel gebruikt.

Toevallig heb ik goed vergelijkingsmateriaal tussen diverse bouviers die hardhandig opgevoed werden en diverse bouviers die juist positief opgevoed werden. Dan zie ik bij de hardhandige groep juist angst en minder goed functioneren. Bij de positieve groep zie ik vooral veel vrolijkheid, zich echt thuis voelen en veel beter functioneren.

Ik ben dan ook van mening dat je met positief opvoeden veel verder komt. Het is ook niet voor niets dat de meeste hondenscholen positief opvoeden.
Wel is het zo dat bij honden met een sterke eigen wil/zelfstandigheid zoals de bouvier, je soms zeer vindingrijk moet zijn om ze dan toch zo ver te krijgen om op een positieve manier toch iets te doen wat ze eigenlijk niet willen. Dat vind ik ook juist leuk, een uitdaging en het levert vaak hilarische momenten op ;-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Wat een onzin om zo je hond op te voeden.

 

Nu weet ik waarom mijn honden een hekel hebben of bang zijn van herders honden,je wordt tenslotte hoe je opgevoed wordt.

 

Hoe jij het doet klinkt prima,ga zo door. "

 



Herders hebben een andere manier van spelen en worden vaak verkeerd begrepen. Dat heeft niet enkel met opvoeding te maken.

honden page profiel ChantalChantal

honden foto van Chantal

wat fijn dat je er zo in staat! Herdershonden zijn juist hondstrouwe werkhonden. Jij, als baas, bent alles voor die hond. Hij is nu nog een pup, die je gewoon moet opvoeden als elke andere hond. In stoelpoten en banken hangen heeft niks met zijn ras te maken, maar alles met een pup. 

Goede communicatie tussen beide is essentieel. Je zegt zelf al dat het in de bank hangen al veel beter gaat, zonder enige vorm van dominantietechnieken. Dus waarom dat veranderen? 

100 mensen hebben 100 verschillende meningen. Vertrouw op die van jezelf. 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik schrik van de tittel. Heel erg.

Ik zou je oud collega een e-collar omdoen en elke keer als hij iets zegt, dat vind ik nl erg onwenselijk, vind dat hij onzin verkondigt, geef je hem een stroomstoot op vol vermogen.

 

Is blaffen, grommen of bijten ongewenst gedrag? 

Als er hier een inbreken probeert in huis te komen, ben ik heel blij dat Luca blaft. Als er een hond ons probeert te belagen, ben ik vreselijk blij dat ze gromt en als ik met haar speel, is het super als ze in een speeltje bijt. Ongewenst? Absoluut niet.

 

Ik kan gewoon tegen jou zeggen, dat wat je collega zegt grote onzin is. Honden kunnen niet praten, die kunnen dit niet, maar communiceren o.a. door blaffen, grommen, bijten, maar ook kwispelen, stand van de staart, oren en nog wel meer.

Als er iets gebeurd waarbij een hond zich bedreigd of niet prettig voelt, zal hij het o.a. via grommen, blaffen of bijten laten weten. Is dit ongewenst? Nee, absoluut niet. Hij geeft duidelijk zijn grens aan, als baas de taak te voorkomen dat je hond in een positie komt waarin hij zich niet prettig voelt. De enige uitzondering is de dierenarts. Dat vinden ze meestal niet prettig, maar dat moet nou eenmaal.

 

Pups omtdekken de wereld met hun mond. Alles wordt er ingestopt, ook jou arm. Weet hij veel dat dit niet mag, in het nest, beet hij ook in zn broertjes en zusjes, dat was heel normaal. Jij zal dus moeten leren dat bijten mag, alleen niet in een mens.

Stop het spel, draai je om. Zo zal je pup leren dat in jou bijten niet de bedoeling is. Zo simpel op een vriendelijke manier.

 

Wat is het grote nadeel van fysiek straffen. Honden leren door associeren, als jij als baas je hond pijn doet, zal hij jou dan heel erg leuk blijven vinden? Jij doet hem pijn. Als je mij regelmatig pijn doet, vind ik jou niet meer leuk, wordt ik zelfs bang voor jou of ik ga je heel erg hard terug pijn doen.

Honden die met fysieke straffen worden opgevoed, doen vaak dingen niet of juist wel, wat de baas wilt, puur uit angst voor de straf. Niet omdat ze iets graag voor de baas doen, niet omdat ze het leuk vinden om te doen, niet voor plezier. 

 

Een teef corrigeert de pups, maar honden hebben zo een perfect gevoel voor timing, en weten ook perfect hoe zwaar ze moeten corrigeren, dat kunnen wij mensen niet. 

Ik ben ook geen hond, ik spreek gewoon mensen taal en uit de vele onderzoeken blijkt dat een hond perfect mensen taal spreekt. Zelfs beter dan wij onze honden taal spreken. 

 

Bij kinderen is fysiek straffen zelfs strafbaar.

Kinderen presteren veel beter bij positief opvoeden. Wel met duidelijke regels en grenzen, een kind wilt weten waar hij aan toe is. Dit geeft een stuk zekerheid. Dit geld ook voor een hond. 

 

Super dat je hier met deze vraag komt! Succes met je kleintje! 

honden page profiel jolanda, puk en jack .jolanda, puk en jack .

honden foto van jolanda, puk en jack .

Mijn duitse herders word 11 jaar.
Is de goedheid zelve.
Heeft geen vlieg kwaad Gedaan en geloof me is met liefde volle hand op gevoed.
Maar hij ligt dan ook wel erg graag op de bank met zijn hoofd op mij schoot. Dus ja..........

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Met mijn bouvier doe ik behendigheid en ik lig regelmatig met mijn trainster in een deuk. Bouviers zijn dus erg zelfstandig en ik kan dus van te voren exact zien of ze haar eigen pad gaat trekken of niet. Drib houdt niet van herhaling (saai) en dan zet ik haar voor de zoveelste hoogte sprong en dan zie ik al de manier waarop ze gaat zitten en kijkt. Je moet het zien, het is echt pure humor :-)
Dan moet ik mijn lach dys opzij zien te zetten om mijn aandacht bij de oefening te houden en haar toch zo ver te krijgen. Andere snoepjes, een bal of een 'rare' vrolijke manier van doen van mijn kant maakt dan toch dat het voor haar alsnog leuk is om voor de zoveelste keer te doen.

Zou ik haar uit de groep halen en aan een paal knopen, dan zou ze alleen maar gefrustreerd raken.

Zou ik haar aan haar nekvel of met geschreeuw over de sprong heen willen trekken (wat ik dus bewust niet doe), dan zou ze niets meer willen doen, het niet meer leuk vinden, plat gaan liggen en of compleet haar eigen pad trekken. Daarbij zou ik dan geen lol meer hebben, maar mijn hond ook niet..

Nee, ik ben zelf een positief mens (ook naar kids), heb een vrolijke hond en haar van pups af aan positief opgevoed. Daar pluk ik de vruchten van ;-)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Verschrikkelijk dat mensen dit toepassen en al helemaal aanraden bij een pup van 12 weken! Lekker doorgaan Hoe je bezig bent. 

Gast (Gast)

Hallo ik ben nieuw hier op dit forum maar kon het toch even niet laten om te reageren op een aantal dingen die hier gezegd worden. 

 

Aller eerst ben ik helemaal VOOR positief gedrag belonen en negatief gedrag negeren of ombuigen bij een pup.

 

maar een aantal dingen storen mij een beetje. Wij hebben een Duitse herder gekregen die al een jaar was. Een echt ongeleid projectiel. Ze had 2 grote problemen, andere honden en katten. Het enige dat ze had geleerd was achter katten aanjagen ( en nog een heleboel ander ongewenst gedrag) ze was na een aantal maanden training al goed gehoorzaam en luisterde goed kon goed loslopen behalve als ze een kat zag. Ze hoorde niets meer zag niets meer het was gewoon gaan! Na een aantal verschillende trainers om advies te hebben gevraagd (waar t antwoord was tja het is instinct dat aangewakkerd is daar doe je niets aan) kwam een trainer met een e collar met trilfunctie geluid en schok. Dit is om haar uit t moment te halen en weer reactie van haar te krijgen. Inmiddels jaagt ze niet meer op katten en kan heerlijk los mee t bos in. Is t een vrolijke goed gehoorzame hond. De tril functie gebruik ik ook bij kennis maken met andere honden ( om haar verkeerde gedrag te remmen waardoor ze tot normaal honden gedrag komt)en het werkt goed.

 

 

 

ik blijf erbij dat elke methode die verkeerd toe gepast word een hond schade kan toebrengen en ben niet voor een e collar maar denk dat ik mijn hond er meer vrijheid mee heb gegeven. Maar dat dit geen methode is die bij een pup gebruikt moet worden dat nooit!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Oh. Je hebt buiten die band om? Dus ze gaat niet meer achter de katten aan? En als je de band nu eens niet meer omdoet?

honden page profiel BlaiseBlaise

Het is een wat oudere topic.

Gast : E-collar zou verboden moeten worden, net als alle middelen voor fysieke correcties. 

Je laat je honden via schrik (of pijn) iets doen. Dat is niet leren maar "drillen". Ze leren niets anders dan angst kennen en vanuit die angst doet of laat je hond iets. Dat is mishandeling.

Mensen kan je uit angst ook dingen laten doen. Maar daar wil je ook niet bij zijn. Vroeg of laat presenteren honden de rekening wel van deze angsten en dan zeg jij als zoveel eigenaren "goh, doet die anders nooit".

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hallo ik ben nieuw hier op dit forum maar kon het toch even niet laten om te reageren op een aantal dingen die hier gezegd worden. 
 
Aller eerst ben ik helemaal VOOR positief gedrag belonen en negatief gedrag negeren of ombuigen bij een pup.
 
maar een aantal dingen storen mij een beetje. Wij hebben een Duitse herder gekregen die al een jaar was. Een echt ongeleid projectiel. Ze had 2 grote problemen, andere honden en katten. Het enige dat ze had geleerd was achter katten aanjagen ( en nog een heleboel ander ongewenst gedrag) ze was na een aantal maanden training al goed gehoorzaam en luisterde goed kon goed loslopen behalve als ze een kat zag. Ze hoorde niets meer zag niets meer het was gewoon gaan! Na een aantal verschillende trainers om advies te hebben gevraagd (waar t antwoord was tja het is instinct dat aangewakkerd is daar doe je niets aan) kwam een trainer met een e collar met trilfunctie geluid en schok. Dit is om haar uit t moment te halen en weer reactie van haar te krijgen. Inmiddels jaagt ze niet meer op katten en kan heerlijk los mee t bos in. Is t een vrolijke goed gehoorzame hond. De tril functie gebruik ik ook bij kennis maken met andere honden ( om haar verkeerde gedrag te remmen waardoor ze tot normaal honden gedrag komt)en het werkt goed.
 
 
 
ik blijf erbij dat elke methode die verkeerd toe gepast word een hond schade kan toebrengen en ben niet voor een e collar maar denk dat ik mijn hond er meer vrijheid mee heb gegeven. Maar dat dit geen methode is die bij een pup gebruikt moet worden dat nooit! "

 Moet je hond de band nog om ? Of kon je hem dan na paar trainingen af laten? 

honden page profiel SuzanSuzan

honden foto van Suzan

" Lekker wat onzin om een zaterdag mee te beginnen.....

 

Zo is er nóg een "waarheid" over herdershonden en zeker Duitse....Iedere herder bijt zijn baasje eens in zijn leven.....?????

 

onze Kazan een pracht DH , niks agressie, nooit ons gebeten.

kindervriend...alles was goed aan die hond. 

 

Als pup gewoon mee opgevoed, net als mijn zoontje. Mocht iets niet dan werd dat gezegd op strenge toon en direct daarna afgeleid met iets  anders leuks. Nooit één fysieke correctie was nodig. 

Ook met plasjes was het eerst op kranten, en veel buiten gaan. Daarna al heel vlug zindelijk en nooit bench gebruikt.

 We hebben wel altijd tuin gehad.

 

Doe jij maar verder zoals je nu al doet.

Consequent zijn , jij bent de baas en dat geeft hem vastheid in zijn opgroeien maar  jij bent ook zijn vriend voor het leven. 

 

Veel plezier van jouw kleine herderspuppy.  "

 

Dat verhaal leeft in Nederland ook nog steeds Anny, dat een Herdershond minstens 1x zijn baas zal willen aanvallen of bijten.

Dit gaat ook op voor de Dobermann en het is een zeer hardnekkige mythe!

Ik heb zelfs eens een man gesproken die beweerde altijd Dobers te hebben gehad, en hij zou altijd een stok binnen handbereik hebben gehad temidden van zijn honden. Mocht 1 van zijn honden in opstand tegen hem komen, dan kreeg hij een lesje met deze stok. En dat zou al eens gebeurd zijn.

Volgens de man, was dit nu eenmaal nodig als je Dobers had.


Nou, mijn oom heeft veel Dobers gehad, (ook een Herder overigens) ik kan me niet anders herinneren dan wat een schatten het waren. Kroelen en knuffelen tot en met, nooit een dreigende houding bij die dieren gezien.

Echte gezinshonden.

Wat een klungelaars lopen er toch rond. Nu loopt er een Newfoundlander pup bij ons door de buurt met zijn bazin. Tjonge, jonge.. ik snap dat het beest al heel wat gewicht in zijn riem weet te gooien, en alles is nog zo nieuw en spannend dus deze dodo banjert alle kanten op,, maar dat geruk en gesjor aan dat beest, en dan nog een hoop geschreeuw naar hem toe, Ik raak soms moedeloos van de aanblik.

Vaak vraag ik me af: ''wil je het echt op deze manier?'' vind je dit zelf nou leuk zo?''



pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: castreren ja of nee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^