Pup erbij of niet....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Wij zijn aan het nadenken, of eigenlijk zijn we al in ver stadium, over nog een hond erbij of niet. Ik ben een enorme piekeraar en neem geen beslissing over 1 nacht ijs. Eerst was de vraag: nog een leonberger of toch nu een Tibetaanse Mastiff? Twee jaar geleden waren we ons al aan het verdiepen in beide rassen. Ik had toch wat angst voor karakter van de Tibetaan. Maar.... Onze leonberger is eenTibetaan in leonbergervacht! Precies het karakter van de TM: afstandelijk naar vreemden, tuin helemaal afgegraven, enorm waaks met name als het donker is, moet niets van vreemde rare (in haar ogen) mensen hebben, lief voor andere honden maar ook dominant. Voor karakter Tm ben ik nu niet angstig meer. En we blijven het zulke mooie en gave honden vinden. 

 

Verder zit ik ziek thuis, duurt zo tot zomervakantie met wel wat werken tot die tijd maar niet volledig schat ik in. Dus tijd genoeg voor opvoeden pup. En als ik toch eerder volledig kan werken, hebben we haast geen overlap wat betreft werkdagen. Dus geen probleem.

 

Vraag Leonberger of TM hebben we nu voor 90% rond: wordt dan dit keer een TM. Hebben we ze allebei: gaaf!! 

Ik zit alleen nog met: halen we ons iets op de hals? En financieel: het kan wel, maar je kunt met dat geld ook zoveel andere leuke dingen doen. En wat is dan belangrijker? Nog een hond erbij terwijl we al een kanjer (en 3 katten) hebben of vaker naar de sauna bv? Ik neig toch absoluut naar hond.... Hihi, daar geniet je elke dag van. Sauna alleen op die dag zelf. Ook al beantwoord. 

Blijft over: halen we ons iets op de hals? Gaat fijne rustige leven dan weg?? Nee....vast niet! Rustige leven wel, pup..... Maar: Je krijgt er iets heel waardevols voor terug. Het worden wel roerige tijden denk ik. Willen Thaike en pup niet samen  uitlaten bv. Thaike kan heftig naar honden reageren en dat moet pup niet leren. Dus apart. Ik stop nu met schrijven want dit wordt een veel te lang bericht zo. Ik heb wel mijn eigen vragen al aardig beantwoord, dus dat is fijn ;-) 

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Je hebt je eigen vragen inderdaad al aardig beantwoord haha, wat goed is, want het is dus wel duidelijk dat je hart de keuze al gemaakt heeft  ik zou dus stoppen met twijfelen en er gewoon voor gaan! Natuurlijk kan je andere leuke dingen doen van het geld dat je uitgeeft aan zo'n grote hond, maar de hond geeft je er zoveel meer geluk voor terug. Ik geloof dat kinderen tot hun 18e ongeveer 100.000 euro kosten, daar kan je pas leuke dingen voor doen haha en toch willen we bijna allemaal liever kinderen  het is goed dat je een weloverwogen keuze neemt, maar ik denk dat in jouw geval de knoop wel kan worden doorgehakt 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Ik denk dat je er wel uit bent? Je hebt de puppykriebels! ;)

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

De enige vraag die je jezelf trouwens nog kunt stellen is, kan ik wel 2 honden met zo'n pittig karakter aan? 

honden page profiel JolandamarietteJolandamariette

honden foto van Jolandamariette

Maryse: is ook absoluut iets wat ik meeneem! We zijn ook van het slechtste uitgegaan: stel ze kunnen niet samen uit ivm karakter.Hoe gaan we dat oplossen? Man ziet er geen probleem mee: die kan absoluut veel aan! En ik laat ze dan apart uit, na elkaar. En als man en ik samen lopen, samen honden mee. Maar bedoeling is de pup te leren op betere manier met honden op afstand om te gaan. Onze leo kregen we met 16 weken en is opgegroeid op soort boerderij met waakse mama en waakse zus. En de hondenschool waar we eerst heen gingen heeft niet veel goeds bijgedragen. Hebben nu een geweldige school, heeft met Thaike ook al veel geholpen!

Daarom willen we pup apart uitlaten om niet verkeerd gedrag van Thaike over te nemen. Maar is absoluut ook iets om goed van te voren te bedenken! 

 

Oh ja, we hebben ook een bijna 18 jarige zoon die ook samen met mij later de honden kan uitlaten. Tot hij uit huis gaat....

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Zo te lezen hebben jullie er al heel goed over nagedacht! Toppie 

 

Het lijkt mij inderdaad handig om vooral in het begin beide honden apart uit te laten. Zo heeft jullie eerste hond het gevoel dat hij ook nog individueel aandacht van jullie krijgt (dat krijgt hij waarschijnlijk sowieso wel, maar sommige honden hebben moeite met het delen van de aandacht) en kunnen jullie de nieuwe hond goed socialiseren met de buitenwereld 

 

Volgende forumvraag: Herplaatser uit bredfk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^