Herplaatser uit bredfk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RafRaf

Op MP staat een mooie cocker, geboren in januari, dus nog geen jaar oud. Het diertje moet weg wegens te weinig tijd. Het hondje werd gekocht bij een grote bredfkker in België, die ook adverteert op MP. Hij verkoopt zelfs "blauwe cockers"...

Hier wordt afgeraden -en terecht- om een pup te halen bij een bredfkker. Maar wat zouden jullie doen als het om een herplaatser gaat? Volgens het baasje heeft de pup een "garantiecertificaat" dus die denkt echt dat ze een kerngezond hondje heeft. Maar mij zou het niet verbazen als er inteelt mee gemoeid is, waardoor er misschien toch nog problemen gaan komen als de cocker volwassen is. 

 

ps ik moest "het woord" wijzigen anders kreeg ik het bericht niet geplaatst, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel, toch? 

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ja die mensen zijn zich waarschijnlijk van geen kwaad bewust.. het zal me ook niets verbazen als er 'onderliggend' wat problemen zijn, zoals angst of iets.. (tgv de slechte/geen socialisatie)

 

Dat garantiecertificaat slaat nergens op, je bent daar de deur uit dan heb je geen enkele garantie meer hoor, er zal echt niet meer op telefoontjes of mailtjes reageren dus dat kan zo de prullenbak in.

 

edit: ik zal even antwoord geven op je vraag zelf haha..

nee ik zou, als je weet dat hij uit de broodfok komt, voor jezelf geen risico nemen hem te adopteren. Je kan er bijna donder op zeggen dat je een hondje met gezondheids en/of gedragsproblemen binnen haalt en dat lijkt me niet de bedoeling..

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Wie zegt dat deze mensen de hond écht wegdoen wegens geen tijd? Wie weet kunnen ze gewoon de kosten niet betalen...

 

Zelf zou ik er niet aan durven te beginnen

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Ik zie in het salon enorm veel allergieën bij brOOdfOkhondjes;

Zeker als het hondje nog jong is zie je voorlopig niets.

Heb zelf een geadopteerd hondje van broodfok via asiel. Zij was al 6 jaar, daarom heb ik het aangedurfd.

Van karakter vallen de meeste echt wel mee hoor.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ga gewoon kijken zou ik zeggen. Dat garantieceftificaat zegt geen drol, je hebt gewoon een koopovereenkomst, binnen een jaar kun je nog reclameren.

 

Daar zit wel een klein puntje, t jaar is bijna om, dus als je t doet moet je zeker weten dat t ok is, je hebt te weinig tijd om te ervaren of t een gezond hondje is.

MM (Gast)

Gewoon je eigen gevoel volgen.
Hier hebben we ook een herplaatser vanuit de broodfok, ze was net een jaar oud.
De hond kan er niets aan doen dat hij/zij uit winst belang op de wereld is gezet.
Rekening houdend dat er misschien flinke DA kosten bijkomen in de toekomst, is dat geen probleem zou ik er gewoon voor gaan.

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

Denk dat onze pup ook bij een broOdf*kker weg kwam. 

Wij hebben hem ook overgenomen van mensen die hem net 2 wk hadden en hun situatie was ineens zo veranderd dat ze de pup niet meer konden/wilden houden.

Hij was toen wij hem overnamen ong 9/10 wk , Wist zelfs niet eens de dag waarop hij geboren was dat lag ook tussen de 1 of 10 juni.

Moest hem ook nog laten chippen was ook niet gebeurd hij kon alleen vertellen dat hij uit Weert kwam.

Had hem wel even laten controleren door de dierenarts.

Nu is hij inmiddels bijna 6 mnd en een schat van een hondje.

Zou zeggen ga kijken en volg je gevoel

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik zou bang zijn dat dit weer een verhaal van de fokker zelf is, wie weet is het een hond waarmee hij eerst wilde fokken en die daar niet geschikt voor blijkt te zijn oid.

 

Daarom haal ik liever een hond uit een asiel dan een vaag verhaal over geen tijd via MP. Dan heb je misschien ook een hond uit onverantwoorde fok, maar betaal je er tenminste niet aan mee.

 

Ik zou de hond dus alleen nemen als er geen geld voor gevraagd wordt en de mensen jou duizend en een vragen stellen of hun hond wel goed terechtkomt.

 

 

 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ja, ik zou kijken. Ik vind een herplaatser van de broodfok anders dan een pup die je bij een brood-fokker haalt. Die hond is al betaald, de fokker heeft het geld al gekregen. Ik vind dat zo'n hondje ook een goed huis verdiend.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dit is niet heel veel anders dan een broodfok hond uit het asiel halen. Maar ik zou wel een proefperiode met dit soort mensen afspreken, van 1 maand ofzo. Dan kun je zelf zien of er geen acute ernstige problemen zijn.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ik volg even mee, want de herplaatser die we eventueel bij willen nemen (we zijn bijna zeker), die komt ook uit een dierenwinkel. Waarschijnlijk broodfok (de winkel was Pet Shop in België - heeft iemand info hierover?). Wij zouden het waarschijnlijk wel doen omdat we vinden dat de hond een kans verdient. De hond kan er niet aan doen. Deze mensen leken echt niet beter te weten bij ons en hebben de hond al meerdere jaren. Ze zijn al meerdere keren komen kijken bij ons en zoeken echt naar een goed baasje. Ook dat heb ik mee laten spelen.

Wij hadden, toen ik pas getrouwd was, ook geen weet van broodfok en zijn toen ook een hond in een winkel gaan halen. De hond had heupdysplasie, maar het was een schat van een hond. 

Wij zouden deze herplaatser zelf wel eens goed door onze dierenarts laten onderzoeken. Dat kan je bijvoorbeeld ook doen. Het kan al helpen dat je van je dierenarts een advies hebt.

honden page profiel RafRaf

Na het lezen van de reacties hier, waarvoor dank en na veel wikken en wegen, hebben we besloten om dit hondje niet te adopteren. We vinden het risico te groot, de redenen om nooit een brdfkhondje te willen, blijft ook nu van toepassing. Het pupje kan er zelf niets aan doen, dat is waar, maar dat geldt ook als je er eentje rechtstreeks bij een brdfkr haalt. Ik heb aan de eigenaar wel gevraagd om goed op te letten dat ze niet via een handelaar ook bij een brdfk terecht komt, maar de dame vatte de boodschap niet. Ze vond het erg voor mij dat ik zo over brdfk dacht. Heuh? En het hondje dan? Rare reactie toch. 

Volgende forumvraag: goede actie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^