Tijdens wandelen niet luisteren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Onze rottweiler pup heeft tijdens de dagelijkse wandelingen geen tot weinig aandacht voor de baas .
De voorbij vliegende bladeren , takjes , stukjes gras tussen de tegels , de overhangende planten zijn vele malen interessanter .

Ik probeer zoveel mogelijk de aandacht op te eisen door zijn naam te roepen , Clicker , snoepje . Meneer gaat vervolgens weer keihard verder met stofzuigeren , ik heb gelukkig engelen geduld maar het is toch wel enigszins frustrerend aan het worden .

Ik heb ook een paar rondes met zijn favoriete speelgoed in de handen gelopen , maar je raad het al ... Binnen 2 seconden is de aandacht weer weg .
Ik probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat ie wat van de grond eet maar hij is zo snel met zijn bekje ...

Hoe krijg ik zijn aandacht tijdens het wandelen ? :-D

Binnenshuis is het geen probleem , bij 1 x 'hier' roepen staat ie naast me net zoals zitten e.d . Maar buiten..... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tijdens wandelen niet luisteren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Vooral stug blijven volhouden, maar ook onthouden dat pups supersnel afgeleid worden door dingen die ze zien horen en ruiken. En als iets dan ook nog beweegt bijv. Door de wind is het nog meer afleiding. Soms heb je mazzel en vind je al snel iets dat jou pup leuker vind als al het andere. Soms duurt het lang.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laat eerst je pup eens lekker rondsnuffelen, zo,n kwartiertje, los, waar het veilig is, en dan lijn je je pup aan en ga je wat oefeningentjes doen, niet te gek maken die oefeningentjes, zo,n tien minuutjes langer niet, en dan weer los, laat maar gaan, als het veilig is mag je pup zich best even vermaken.

dan ga je naar huis aan de lijn en volgen, de pup naast je knie zo naar huis.

een pup ontdekt de wereld, die interesseert jouw klicker helemaal niets, de luchtjes de vrijheid veel leuker , laat het even en dan aanlijnen en dan oefenen. uitlaten moet ook leuk zijn niet alleen maar commandoos opvolgen.

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Het ontdekken is goed en moet ook , maar het alles opeten heb ik liever niet . Weg trekken aan de lijn wil ik niet , dan probeer ik de aandacht te vragen als ik zie dat ie aanstalten maakt om iets te pakken . Maar zonder succes :-D
Ik moet er ook wel om lachen , de mensen die mij zien lopen zullen wel denken dag we in het circus horen al dartelend over straat O-)

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Hoe oud is je pup?

 

Als ik buiten wandel, doe ik wandelen zonder trekken. Een lange lijn en ze mag snuffelen. Naast me, achter me, voor me. Als ze vooruittrekt stop ik even, komt ze naar me toe, is de lijn slap en lopen we weer.

Zo ontspannen wandelen kan je lang volhouden en is er fijn.

 

Je wilt buiten aandacht van je pup, wil je dan de hele tijd aandacht? Dit is heel vermoeiend. Ik oefen volg tijdens de gg les. Stukjes volg, afwisselend met andere oefeningen. Veel aandacht van Luca, heel vermoeiend.

Als je buiten wandelt is het veel te veel de hele tijd je hond te laten volgen, of zn aandacht voortduren bij jou te hebben.

 

Geef hem lengte met de lijn en soms tussendoor roep je even, brokje voor je en als hij komt brokje. Ook kan je tussendoor een keer een zit vragen, maar wandelen is hier vooral snuffelen en ontspannen.

 

Wat ik wel doe, waar ik langzaam mee begon toen ze klein was, samen dingen doen buiten: op een bankje springen, er onderdoor, over een tak springen, voertjes tussen de bladeren gooien om te zoeken. Zo zijn  we veel samen bezig met van alles te verzinnen. Hierdoor heb ik vanzelf haar aandacht, het is leuk samen dingen met je hond te doen.

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Hij is nu 11 weken , ik hoef niet de hele tijd de aandacht , alleen net voordat ie wat wil pakken om op te eten . Hij ziet het meestal eerder dan mij ;-)
We lopen ongeveer 10 minuten , vraag meestal 1 of 2 keer om te zitten .

Ik zal hem volgende keer aan de lange lijn meenemen .
Als ie dan maar niet teveel gekke dingen gaat eten :'(

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Die aandacht voor voorbij waaiende blaadjes is hier nooit weg gegaan hoor, Mellow is inmiddels ruim 3,5 

En die dartelt dus ook nog steeds als een jong hertje achter zulke dingen aan. Het heeft wel wat, zo enthousiast als ze dan kan zijn.

Ik vraag op zo'n moment ook niks van haar, ze hoort me toch niet.

 

Eten van straat heeft ze wel gedaan toen ze klein was, de meest ranzige drollen gingen naar binnen (dat was altijd het hoofdmaal ), maar ook een halve krentenbol, een sigarettenpeuk (waar we eigenlijk ontzettend om moesten lachen, ze had 'm echt tussen d'r lippen alsof ze aan het roken was ), dotten hondenhaar waarmee je een roedeltje Chinese naakthondjes kon voorzien van een warme vacht...

 

In het begin trok ik haar ook weg, maar daarmee werd het alleen maar erger (want als het niet mag is het vast iets héééél bijzonders), toen besloot ik haar te laten snuffelen en zei ik elke keer "is bah he, kom je mee". Al vrij snel begreep ze dat, soms wilde ze nog wel wat oppakken, maar een "LOS!" werkte dan ook eigenlijk altijd wel.

 

Dat dingen van de straat vreten is ook wel een beetje de leeftijd, de vorige honden van mijn ouders deden het ook als pup zijnde (lekker, een baggervette oliebol en vervolgens enorm aan de schijterij zijn...)

 

Dus tsja: geduld, het gaat over 

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Volgens mij moet je het anders aanpakken omdat dit niet lijkt te werken.

Ik ben zelf aan het trainen op niet trekken aan de leiband en dat lijkt heel goed te lukken. Mijn honden negeren mij ook gemakkelijk tijdens het wandelen.

Mss kan je volgende techniek proberen: ipv haar aandacht bewust te trekken wat niet werkt omdat ze op die moment selectief doof is, gewoon stil staan en wachten tot ze je aankijkt. Als je ze aan kijkt dan beloon je ze door voort te wandelen. Heb je in het begin ook engelen geduld voor nodig, maar werkt hier écht + volgens mij is het ook een pluspunt dat de hond zelf moet zoeken naar wat jij nu van hem wil. Normaal weet die dat wel al en is die gewoon met je voeten aan het spelen, maar als je ze zelf laat kijken (bij mij is het als ik ze zelf naast mij laat komen te staan ipv te trekken) ipv hun aandacht te vragen dan gaat het op de duur vanzelf. Zonder dat je steeds moet roepen. Of iets moet doen.

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

" Dat dingen van de straat vreten is ook wel een beetje de leeftijd, de vorige honden van mijn ouders deden het ook als pup zijnde (lekker, een baggervette oliebol en vervolgens enorm aan de schijterij zijn...)

  "

 



Die van mij blijven ook altijd maar OVERAL eten vinden op straat... ik denk: ze zijn aan een plasje aan het ruiken; hup komt er ineens met een half broodje kaas tevoorschijn. Nooit meegemaakt op mijn vorig adres, maar in dit dorp zullen ze meer weggooien in de bosjes :s dus nu let ik erop dat ze niet té diep met hun hoofd meer in de struiken gaan en als ze verdacht lang ergens snuffelen zal er ook wel iets verdacht zijn... :-D

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Misschien Dalmaat-eigen? De oliebol-poeper was ook een Dalmaat namelijk 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb ook pups gehad natuurlijk, iedere pup gaat op onderzoek uit, heel logisch en goed en normaal, maar zolang mijn pups toch nog van straat eten houdt ik ze onder controle van de lijn van een meter of twee, de vrijheid heeft je pup dan toch genoeg maar kan je wel ingrijpen, haal de lijn in als je ziet dat je pup gaat grijpen, nou is een vliegend blaadje natuurlijk wel wat anders dan dat tie naar een drol grijpt, dat verschil zie je duidelijk.

grijpend naar een drol ? lijn inhalen, zorg dat je penssnoepjes bij je hebt, leid je hond af en geef een snoepje en loop in flinke stap door, laat de lijn weer vieren, en wees en blijf alert.

om je pup los te laten terwijl die nog in deze fase zit van alles opvreten wat er meer ligt, zoals drollen enz. dan kan je de pup niet zijn gangentje maar laten gaan.

het is zo gebeurd dat je hond strontziek wordt, dierenarts kosten daargelaten, maar de zorg als je thuis bent en je pup is ziek is vreselijk, dan zou ik het aanpakken met een lijn van twee meter, haal je hond uit die fase zorg dat tie niets opvreet.

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

" Misschien Dalmaat-eigen? De oliebol-poeper was ook een Dalmaat namelijk  "

 



het zou mij niets verbazen :-D

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Waar baseer je op dat je pup niet op jou let? Misschien kun je (binnen een veilige, mogelijk omheinde, omgeving) eens proberen om je hondje los te laten, en gewoon je eigen ding te gaan doen. Gewoon doorlopen, op een bankje gaan zitten, verder lopen etc. Zonder aandacht voor je pupje (nou ja, zonder telkens te roepen, met speeltjes te klooien etc.). En kijk dan eens of je pupje echt op zijn plek blijft spelen, of dat hij eigenlijk wel gewoon met je mee komt als jij verder loopt. Het is nl. heel vaak zo dat de pup wel degelijk de baas in de gaten houd, maar het lijkt niet zo. Er zijn heel veel prikkels in de omgeving, en om dan te gaan roepen dat je pup moet komen... Tsja, dat vergt veel van zo'n hondje. Wandelen moet ook leuk zijn voor de pup, het is geen trainingsrondje zeg maar. Dus ik zou de speeltjes en de snoepjes thuis laten, gewoon gaan wandelen (dus niet telkens omdraaien om te zien waar je hondje blijft ect.) en kijken of hij gewoon mee komt (al dartelend en spelend ;)) of dat hij je echt uit het zicht laat vertrekken. Ik denk dat het je zal verbazen dat je hondje je echt wel in de gaten houd...

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

" Waar baseer je op dat je pup niet op jou let? Misschien kun je (binnen een veilige, mogelijk omheinde, omgeving) eens proberen om je hondje los te laten, en gewoon je eigen ding te gaan doen. Gewoon doorlopen, op een bankje gaan zitten, verder lopen etc. Zonder aandacht voor je pupje (nou ja, zonder telkens te roepen, met speeltjes te klooien etc.). En kijk dan eens of je pupje echt op zijn plek blijft spelen, of dat hij eigenlijk wel gewoon met je mee komt als jij verder loopt. Het is nl. heel vaak zo dat de pup wel degelijk de baas in de gaten houd, maar het lijkt niet zo. Er zijn heel veel prikkels in de omgeving, en om dan te gaan roepen dat je pup moet komen... Tsja, dat vergt veel van zo'n hondje. Wandelen moet ook leuk zijn voor de pup, het is geen trainingsrondje zeg maar. Dus ik zou de speeltjes en de snoepjes thuis laten, gewoon gaan wandelen (dus niet telkens omdraaien om te zien waar je hondje blijft ect.) en kijken of hij gewoon mee komt (al dartelend en spelend ;-)) of dat hij je echt uit het zicht laat vertrekken. Ik denk dat het je zal verbazen dat je hondje je echt wel in de gaten houd... "

 Inderdaad, ik heb ook het idee dat Bacchus totaal geen aandacht voor mij heeft, aan de lijn. Hij snuffelt een eind weg kijkt overal naar behalve naar mij. Alleen als ik 'kijk eens' zeg (dan volgt er nl een brokje/snoepje) kijkt hij naar mij, maar dat heeft ook eventjes geduurd. 

Maar als hij los loopt, hoef ik maar te roepen, ander kant op te lopen, stil te staan of hij komt er al aan.

Ik denk dat het aan de lijn gewoon veilig is, hij weet dat er er  ben dus hoeft niet op mij te letten.

Dat stofzuigeren en alles opeten deed Bacchus ook heel erg. Is nu al wat minder alleen konijnenkeutels vind hij toch wel heel erg lekker. Hoewel een ferme  'bah nee' 9 van de 10x al wel werkt. Maar ik moet wel op blijven letten natuurlijk.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Hij is 11 weken en heeft 2 seconden aandacht voor je, dan zou ik maar een feestje vieren :) 

Als ik toen gijs zn naam zei keek hij de helft van de tijd niet en de andere helft duurde het eerst een minuut

 

Nu even zonder geintjes, volgens mij doe je het hartstikke goed hoor! Gewoon doorgaan met af en toe aandacht vragen

 

Dat alles van de straat vreten is vreselijk, goed blijven opletten en belonen als het goed gaat

Gijs die vrat/vreet alles op en hij is er nog nooit ziek van geweest, boterham met kaas, pepernoten, zakdoekjes, plastic dopjes (die vis ik uit zn bek), plastic, en ja...poep

 

Blijven volhouden!

honden page profiel CindyCindy

Ik herken dat ook! Mijn rottweilerpuppie van 4 maanden vindt buiten wandelen leuk/eng! Reageert niet op mij. Heefy iemand ervaringen mey zijn pup die voor je gaat staan als je wilt gaan lopen?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Ik herken dat ook! Mijn rottweilerpuppie van 4 maanden vindt buiten wandelen leuk/eng! Reageert niet op mij. Heefy iemand ervaringen mey zijn pup die voor je gaat staan als je wilt gaan lopen? "

Cindy, maak zelf even een topic aan, dit topic is van zes jaar geleden, in een nieuw topic van je krijgt je zeker weten goed advies... 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Op slot ivm oud topic.

 

@Cindy we raden je aan een eigen topic aan te maken, dan zul je meer reakties krijgen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tijdens wandelen niet luisteren " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Volvopas
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^