Vuurwerk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Boris (Gast)

Hallo allemaal,   De vuurwerkperiode komt er weer aan! Hier in het dorp horen we geregeld al een knalletje. Onze stabij van 2.5 is erg bang voor vuurwerk! We hebben een vuurwerk cd geprobeerd en gedragstherapie. Beiden hebben niet heel veel verandering gebracht. Op advies van onze gedragstherapeut zijn we begonnen met clomicalm. Maar met oud en nieuw zelf is onze hond de gehele avond aan het blaffen en durft hij niet naar buiten.   We zijn op zoek naar een vuurwerkvrij vakantieadresje. Maar de meeste parken bieden alleen meerdere overnachtingen aan. Twee nachen is wel genoeg. Misschien heeft iemand tips?  

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel naar als je hond zo bang is van vuurwerk, de tijd komt er aan.

clomicalm geven een week voor het echte vuurwerk, de dag dat het mag, binnen houden, t.v. wat harder dan normaal, sein je buren in, gordijnen zo dat de hond niet naar buiten kan kijken, op de avond zelf overgordijnen dicht houden...

 

ja geef je hond geborgenheid, maar ga niet betuttelen, van ooo alweer een knal, je hoeft de hond niet te negeren, lekker bij je nemen, maar dat is het.

 

meerderen nachten, joh als het kan, gaan zou ik zeggen, er zijn pensions die ver van de bewoonde wereld af liggen en juist deze honden opvangen tijdens oud en nieuw, je kan eens informeren.

 

zelf zou ik mijn hond juist bij me houden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als je zoiets wilt boeken moet je er héél vroeg bij zijn. Half november is echt te laat.

 

Hier ook een angstige hond. In huis blaft ze af en toe (ligt een beetje aan hoe hard de knal is), buiten durft ze echt niets te doen, dus wij gaan lekker voor een lange wandeling naar het bos.

 

Afgelopen nieuwjaarsnacht was ze heel erg in paniek 's nachts, ben twee keer naar beneden gegaan en bij haar gaan liggen.

Geen troostende woorden, gewoon mijn arm over haar heen, dekbed over ons beiden en samen verder slapen. Toen kalmeerde ze weer. Dat had ze nodig, gewoon mijn aanwezigheid.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik heb een bestelling geplaatst voor Amiqure stress en als het goed is krijg ik dit vandaag of anders morgen bezorgd. Het is puur natuurlijk en moet ongeveer 5 tot 7 dagen voordat het geweld losbarst ingenomen worden en een paar dagen na oud en nieuw. Ik zorg er voor dat Romeo in die dagen op tijd zijn behoefte heeft gedaan en ga met hem met de auto naar onbewoond gebied, om hem zijn behoefte te laten doen. Dan gaat hij in zijn bench met de deken eroverheen, de rolluiken naar beneden, muziekje aan en dan hoop ik dat het goed gaat. Helaas is het net oorlogsgebied in mijn buurt en vooral de zware vuurwerkbommen knalden vorige jaren maandenlang al geregeld voor de jaarwisseling. Hopelijk is dat dit jaar minder. Voor mij mag er vuurwerk afgestoken worden, maar dan alleen om 24.00 uur, dan is het nieuwjaar en niet eerder. Al dat geweld heeft ook niets met het inluiden van het nieuwe jaar te maken. 

Volgende forumvraag: Angstig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^