Angstig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Hallo allemaal, 

 

Onze hond Vita is altijd een beetje angstig geweest. In ieder geval banger dan onze andere hond Fanny. 

Afgelopen maandag (3/11) is Vita in onze schuur erg geschrokken. We weten nog steeds niet waarvan, hierbij piepte ze ook. Maar sinds afgelopen maandag is ze dus extreem angstig om verder te lopen dan de kamer en de water/etensbak. 

Als we haar roepen komt ze niet verder dan bovengenoemde als we vragen of ze mee gaat lopen komt ze niet zelfs niet als we haar riempje laten zien, als we vragen of ze mee gaat plassen komt ze niet, als we onze vogels gaan voeren komt ze niet terwijl ze hier altijd op kwam.

Ze wilt niet uit haar zelf plassen, tenzij ze heel erg nodig moet. Anders moeten we haar optillen.

 

We weten niet wat dit is... Herkent iemand dit? En hoe kunnen we dit het beste oplossen. Mocht dit lang aanhouden, gaan we naar de DA om te hopen of hun ons verder kunnen helpen. 

 

Ik hoop dat het verhaal duidelijk is, anders hoor ik het graag. We willen dat Vita gewoon zonder angst alles kan doen... Op deze manier is het niet leuk voor haar, maar ook niet voor ons en voor Fanny...

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hier regelmatig hetzelfde probleem.

Dan schrikt hij ergens van, en wil hij niets meer dan alleen maar onder de tafel of in de bench liggen.Lokken met wat eten gaat niet, enthousiast vertellen wat je gaat doen ook niet. Erg lastig, want je wil positief blijven opvoeden.

 

Ik doe Odi dan vaak zijn tuig om, met een korte riem. Daarmee trek ik hem van zijn plekje af. Gewoon, langzaam, niets overhaast.

Daarna probeer ik hem met een stukje vlees te lokken. Ik ga tussen hem en het enge voorwerp staan (wordt bij jullie misschien wat lastig?) en loods hem erlangs. Af en toe een aanraking om te laten merken dat hij het goed doet en dat ik er nog voor hem ben.

Als hij erlangs is, is zijn angst vaak ook weer over. Want ja, hij is erlangs gelopen en hij leeft nog.

 

Ik zou Vita dus niet dwingen, maar wel rustig meenemen en laten zien dat het niet zo eng is als zij denkt.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Wellicht kan bachbloesem jouw hond wat ondersteuning bieden?

Bij mogelijke interesse lees ik het graag, dan kunnen we samen kijken welke combinatie het beste bij jullie hond past?

honden page profiel Sanne & Denise, Fanny, VitaSanne & Denise, Fanny, Vita

honden foto van Sanne & Denise, Fanny, Vita

Ten eerste bedankt voor jullie reacties!

 

Het is indd wat je zegt Tamara, je wilt positief blijven opvoeden. Wij hebben geen tuigen maar halsriempjes, dus hier ga ik niet aan trekken (zachtjes) hihi.

 

Bedankt voor de tip Kim, ik probeer het eerst op de manier van Tamara, rustig naar je toe laten komen en wellicht met iets lekkers. 

 

Ik ben net met Vita door de schuur gelopen, niet zo angstig als gisteren, misschien omdat ik continue tegen haar praatte (ja echt waar, de hele tijd hihi, als het helpt doe ik het graag. Ik praat trouwens vaak tegen de honden) ik merk wel dat ze heel de tijd bij me wilt blijven. Wel haar goede gedrag steeds belonen met een aai of een klein klopje. Nu ligt ze op de bank te slapen, ben benieuwd of ze strakjes weer een beetje verder durft op haar eigen houtje.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wellicht kan je hier wat mee?

https://www.youtube.com/watch?v=uVDh17MS-c4

Volgende forumvraag: tips gevraagd :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^