dringend hulp gezocht voor een vorm van 'aggressie'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  Is ook nog een idee dat afstamt uit de tijd van die roedelregeltjes.

"Ze zijn aan 't vechten om hun rangorde te bepalen" 

  "

 



Laat maar. Je haalt er dingen bij die ik bewust niet zeg. Blijkbaar snap je me niet of wil je me niet snappen.

Ik was niet de een die begon over domineren en rangordes

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik zie hier maar één orde, en dat is de 'Pikorde'!

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hoi Tony

 

Als eerste zou ik ff een bezoekje aan de dierenarts brengen om uit te sluiten dat het is medisch is.

 

Dan zou ik als eerste zorgen voor voldoende beweging. Half uur aan de lijn half uur los en weer een half uur aan de lijn. Gedurende de wandeling is het alleen belangrijk dat ze netjes mee loopt en niet jou uit laat.

Als 2e kun je thuis heersen werk gaan doen. Kijk eens op deze site of goole wat op youtube en je krijgt ideeën genoeg. Dit bouwt gelijk aan jullie band

3E Om de regels weer ff duidelijk te maken kun je haar gedurende de dag gewoon voor alles laten zitten. Voer zitten, riem om zitten naar buiten zitten. Koekje zitten. Dat loopt enorm op en het is een commando wat honden bijna al tijd wel kennen en doen. Op deze manier bouw je ook aan een relatie maar laat je ook zien dat je consequent bent maar op een makkelijk commando.

4E lees kalmerende signalen van Turid Rugaas eens. heb je dit niet kan het je in pdf toe sturen als je me pb tje stuurt.

Verder vind ik dat je al goed bezig bent omdat je er al heel goed over hebt nagedacht en je gedrag veranderd hebt. Als jij je prettig voelt om als eerste de deur uit te gaan en dat de hond niet op de bank mag gewoon doen.

 

De een hangt er het woord dominantie aan de ander zegt dat je duidelijk en consequent moet zijn en weer een ander zegt dat je een leider moet zijn. Maar kijk eens goed naar een leider die heeft van al het bovenstaande iets in zich anders is het geen goede leider. En een goede leider vraagt raad en advies als hij het zelf niet weet.

 

Suc6

 

Anja (Gast)

Je verhaal zo lezende denk ik aan een medische oorzaak,  vanwege het acute karakter van de situatie. Het is in dit soort situaties altijd van groot belang om de dierenarts te bezoeken.

 

Tevens vermoed ik dat jouw hond eerder onderdanig is, dan dominant.

 

Vanuit angst kan een onderdanige hond zich dermate bedreigd voelen, dat hij bijt.

 

Dat heeft dus niet altijd iets met dominante agressie te maken. Angst agressie vereist een totaal andere aanpak!

 

Honden hebben behoefte aan stabiliteit, veiligheid, rust, etc. De mand, kennel, bench, etc. is hun eigen plekje, laat hen daar met rust!

 

Het is helemaal niet goed om botten of voer af te pakken, tenzij daar een reden voor is (als ze bijvoorbeeld iets giftigs te pakken hebben).

 

Na het uitsluiten van een medische oorzaak adviseer ik je dringend om een goede hondencursus te gaan doen en je zoveel mogelijk te gaan verdiepen in hondentaal, hondenpsychologie, etc.

 

Blijf kalm en beheerst, verhef nooit je stem, geef NOOIT een tik, daarmee lok je alleen maar een gevecht uit en/of maak je je hond banger (wat ook weer kan resulteren in angst agressie).

 

Wat is gebeurd is een serieus probleem, wat je niet via internet kunt oplossen. Het is belangrijk om de interactie, communicatie etc. tussen jou en je hond in real life te observeren. Pas dan kan met zekerheid worden vastgesteld wat de oorzaak is van dit gedrag.

 

Iedere hond is anders en iedere baas is anders. Alleen in real life kan naar de juiste balans worden gezocht, worden gekeken naar de individuele behoeften van jouw hond, etc.

 

Ga dus niet beunhazen. Informeer bij hondeneigenaren, de fokker, de dierenarts, etc. naar een goede hondentrainer en cursus. Wacht niet te lang.

 

En éérst naar de dierenarts. Ik wens je veel succes!

 

Groetjes,

Anja

 

 

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

" Ik zie hier maar één orde, en dat is de 'Pikorde'! "

 Juist, en daar hoeven wij als mens geen rekening mee te houden in het samenleven met honden.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  

Ik heb het nergens over regels.

De honden onderling maken uit wie van hun hoger/lager is. "

 

Dat vind ik dus juist een ouderwetse interpretatie van de dominantie regels. 

 

Honden hebben een hele vloeibare onderlinge verstandhouding waarbij sommige gedragingen gemotiveerd kunnen zijn om erachter te komen waar hun plek in de roedel is. 

 

Wat ik zo jammer vind is dat zowel jij als Luz bij het woord "dominantie" en "roedel" onmiddellijk in een soort reflex schieten "ouderwets, deugt niet" en niet eens meer zien wat er voor de rest geschreven wordt door mensen. 

 

Het zou zomaar kunnen zijn dat er mensen zijn die wel in "rangorde" & "dominantie" geloven en toch heel ontspannen en relaxed met hun honden omgaan en de hernieuwde interpretatie van deze 'container begrippen". Die geen aanhangers zijn van de "school van Mech" om  het dan meer even zo te noemen. 

 

IK weet niet of je dit stuk ooit gelezen hebt, http://suzanneclothier.com/nederlands/die-verdraaide-dominantie-discussie

maar dan snap je misschien wat ik bedoel. 

 

en persoonlijk denk ik dat het adagium "honden moeten onderling hun rangorde maar uitzoeken daar moet je je als mens niet mee bemoeien" tot veel ongelukkige honden heeft geleid - waarbij ik het nadrukkelijk heb over meerdere honden in 1 huishouden, niet over de ontmoetingen op straat, omdat ik er vanuit ga dat er tussen honden die elkaar eenmalig ontmoeten geen rangorde bestaat. 

 

tony (Gast)

@swen van uffelen en @ hond: Bedankt voor de tips! ga alles eens bekijken , maar dit kan alvast nuttig zijn.

 

@Anja: de eerste stap is reeds genomen door naar de DA te gaan; de afspraak met de GT is voor binnenkort.

 

@Eric: Als u niets zinnig te zeggen hebt; en overduidelijk geen idee hebt waarover u spreekt; zou ik het enorm appreciëren moest u zich willen onthouden in deze discussie. Uw uitspraak is op absoluut geen enkel wetenschappelijk bewijs gebaseerd en getuigd van een dermate klein inzicht in de wereld van dieren dat het vooral voor mensen van uw aard verboden zou moeten zijn om dieren te houden. Ik stel voor dat vooraleer u zich in de toekomst nog zulke uitspraken zult laten ontvallen u best eens eerst wat meer lectuur over honden/andere dieren onder de loep neemt. Ik ben er van overtuigd dat u ; na het lezen van talrijke naslagwerken/boeken een zinniger en minder radicaal gedachtengoed krijgt.

 

 

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Weet je iets van de DA?

 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo

honden foto van Lola&Jojo

Kijk ook eens op het BB forum: Boerboelplein.nl

Zitten ook fokkers op het forum, en mensen die zeer veel ervaring met het ras en gedrag hebben.

 

Heb zelf ook 10 jr lang een BB gehad (R.I.P. 2012)

Veel succes.. 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond gromde altijd al als je bij zn bot kwam, dit kennelijk gewoon negeren en doorgaan met......

 

Je hond heeft dus geleerd dat je zijn signalen niet serieus neemt, dan bijt je hond dus voortaan  gelijk, waarschuwen werkte tot nu niet.

 

In de mand aaien, weet je zeker dat je hond dit fijn vond? Heb je goed op zijn signalen gelet?

 

Als eerste door de deur, als eerste eten of niet op de bank mogen, alltijd hoger dan je hond staan zijn niets meer dan regels, afspraken die je met je hond hebt, je kan het net zo goed omdraaien, eerst je hond door de deur, eerst je hond eten enzo. Heeft nl niets te maken met rangorde, of dominantie. Regels dat is het en niets meer.

 

Moet je dominant zijn als baas? Totale onzin. Als je gewoon opvoed met duidelijk regels, zodat een hond weet waaraan hij toe is, mag je gewoon jezelf zijn.

 

De lichaams taal van je hond goed kunnen lezen en je verdiepen in het gedrag van je hond, zo voorkom je dit soort problemen.

 

Als je keer op keer over de grens van je hondgaat, zijn signalen negeert, dan kan je verwachtten dat het een keer verkeerd gaat. 

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" De dominantie regel toepassen, vind ik ook zeer belangrijk! Ik heb 2 dominante teven en het is mijn bedoeling dat zij even hoog in rang staan.  En de gezinsleden daarboven. Zelfs mijn dochtertje van nu 1 jaar is roedelleider.  Wat wel zeer belangrijk is dat de leider(s) zich geregeld verlagen.  D.w.z. ga op de grond zitten en roep je hond bij u. Zorg dat ze rustig blijft, laat ze zitten, liggen. M.a.w. ontspan samen op de grond. (De roedelhoogte van de hond) Doe dit zolang dat ze zich helemaal ontspant op haar zij.  Als je terug recht staat, doe dit dan traag.
 
 

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 29 November om 20:00 -- "

 Heb je tegen je honden gezegd dat ze lager in rang staan dan je dochter en de rest van je gezin?  Verstonden ze je? 

 

De dominantie regel: wist je dat de ontdekker van de dominantie theorie heeft gezegd dat dit onderzoek totaal verkeerd is geweest, dus eigenlijk bestaat de dominantie theorie niet. Wel apart dat je een dominantie regel hebt, terwijl de theorie erachter niet klopt.

 

Zolang honden onze taal niet letterlijk verstaan zal je je honden nooit duideijk kunnen uitleggen dat ze als laagste in rang staan.

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: aanhoudend blaffen bij bezoek.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^