aanhoudend blaffen bij bezoek.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, wij hebben een whippet van 5 jaar. Heel rustig en aangenaam. De laatste maanden blaft hij aanhoudend als de bel gaat en er bezoek is. Ook als de mensen rechtstaan om te vertrekken begint hij aanhoudend te blaffen. Heel vervelend . Hebben al van alles geprobeerd om haar dat af te leren doch zonder resultaat. Is er iemand die een oplossing weet ? Dank voor het antwoord.

honden page profiel floortjefloortje

honden foto van floortje

Ik volg even. Hier twee blaffers, verder geen problemen met ze.

Paco (Gast)

Heel vervelend dat blaffen bij bezoek. Maar wat doe je er aan?

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat heb je geprobeerd om het af te leren? En vroeger deed ze dit niet? Is er iets veranderd?

 

Jenna blafte vroeger ook als de bel ging, als de koetspaarden langskwamen, als ze de buurman hoorde, kinderstemmen hoorde etc

 

Ik heb haar altijd beloond, door te zeggen: goedzo, goed gehoord dat is de bel, de paardjes etc en haar bij me geroepen en haar iets lekkers gegeven of een klein spelletje gedaan. Inmiddels blaft ze om zulke dingen niet meer. Rust brengen in de hond was het geheim hier.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

aanlijnen, als de bel gaat, neem ze gerust mee, en maant ze daar tot zit en dan.... stil

 

 

 

 

zorg dat je de aandacht krijgt van je hond, en leg je hand plat, commando ..stil, hand plat voor zijn bek.

 

doe de deur open, en ga met je hond weg, zorg dat het bezoek gaat zitten en leg je hond maar af. kijk wat tie doet, gaat het bezoek weg, lijn je je hond aan en laat de hond naast je eerst zitten, en dan opstaan, met het bezoek mee gaan, blaffen ? dan weer zorgen dat je de aandacht krijgt van je hond, en je hand plat voor zijn bek, commando ..stil...

 

en nee dat werkt echt niet een twee drie, dat is oefenen, je kan het ook oefenen met een bevriend iemand.. zodat je hond weet dat blaffen niet mag en taboe is, als het zover is dat je hond het aangelijnd goed doet, dan zonder aanlijnen het zelfde... altijd zorgen dat je de aandacht van je hond krijgt voor het commando... en belonen behoort daar bij. als het goed gaat.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Dan heb je een geduldige vriend nodig die bij jou aan de deur wilt staan en op de bel wilt duwen. Probeer dan je hond aan te leren, dat als hij blijft blaffen je geen voet naar de deur zet en er dus geen bezoek binnenkomt, zo telkens een stapje verder. 

Ook met het rechtstaan, nodig iemand uit die je wilt helpen, telkens als hij blaft als hij rechtstaat gaat hij terug zitten en gebeurt er niks spannends. En als hij niet blaft, rustig belonen, zeker niet wild maken want dan begin je weer van het begin. Dit is wel een manier waar je veeeeel geduld voor moet hebben, maar zo laat je de hond ook een beetje zelf denken. 

Hopelijk kan je engels.

https://www.youtube.com/watch?v=vDarHoeN4eo

Dit is misschien ook een idee. 

https://www.youtube.com/watch?v=3jcZKjb6zic

honden page profiel patrickpatrick

honden foto van patrick


Beste hondenliefhebbers,
Dank voor de tips. Ik zal ze zeker uitproberen!

honden page profiel patrickpatrick

honden foto van patrick

Beste hondenliefhebbers,
Heb juist een tip uitgeprobeerd met een derde persoon.
De deurbel laten rinkelen- de hond blafte aanhoudend- maar vriendelijk verwezen naar zijn bench. Wanneer zij zweeg haar beloond met een snoepje en commando gegeven blijf!De bench bleef open. De huisdeur geopend en de persoon laten binnenkomen. Daarna de hond uit de openstaande bench op commando laten komen en belonen met FLINK, Flink. Na drie keer uittesten van het belgerinkel lukte dit reeds heel goed. Nog blijven oefenen en de kans bestaat zeker dat het ons samen lukt.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wanneer er hier gebeld wordt, laat ik mijn hond eerst weten dat het oke en dat ze niet hoeft te blaffen. Dit maakte ik haar dan duidelijk door haar naar haar mand te sturen, waar zij zich veilig voelt. Nu is dat laatste niet meer nodig. Zodra ze stil is, ga ik pas de deur open doen. En dat gaat tot nu toe erg goed.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Heb je hem al van af pup? Dit gedrag is er pas sinds een paar maanden? Er moet iets gebeurd zijn, gedrag verandert niet zomaar.Ik zelf zou eerst naar de DA gaan om een medisch probleem uit te sluiten.

Dan nadenen of er verder iets verandert of gebeurt is.

honden page profiel patrickpatrick

honden foto van patrick

Kim en Pip,
Ja zoiets had ik in gedachten met haar bench. Zij schijnt het langzaamaan te begrijpen. Blij te horen dat jullie met deze handeling ook resultaten hebben geboekt. Dank voor de tip!
groetjes,Patrick

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Super dat er al vooruitgang is! Aanhouder wint Patrick, gewoon geduld hebben. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^