Puppy spelen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik heb nu sinds een week een puppy, een dwergkeesje van 8 weken. Het is flink wennen, je bent er de hele dag mee bezig. Is het nodig om elke keer als ze wakker is zo met haar bezig te zijn, of kan ze ook prima alleen spelen? Ik merk dat ze na een halfuurtje dan wat vervelend begint te worden en in de gordijnen gaat bijten of op andere manieren aandacht probeert te zoeken. Laat ik haar misschien te laat slapen of kan ze haar energie niet kwijt? Ik weet nog niet precies goed hoe ik haar een hele dag tevreden kan houden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 2 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ze kan ook best even alleen spelen, als ze dat doet tenminste

je kan ook 10 minuten spelen, stoppen en dan geef je iets waar ze zichzelf mee kan vermaken (speeltje, kong, iets anders om op te kauwen) en dan evt daarna weer even spelen

 

Voor zon kleintje is het vaak al snel weer teveel dus ik zou korter spelen eneventueel meer laten rusten

vaak geven ze het zelf wel aan door te gaan klieren, dan laten rusten. Als ze zelfniet rustig word kan je haar ook in de bench doen als je die hebt, hier waren de ogen binnen een minuut dicht en in diepe slaap

als ze dan een tijdje heeft geslapen kun je haar er weer uit doen en kan ze bv lekker aan je voeten verder slapen

 

Na het spelen of andere "wilde" dingen moeten ze vaak ook plassen dus het kan ook zijn dat ze naar de wc  oet en daarom op deze manier aandacht vraagt

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dankjewel voor de tips. Ik hou nu aan dat ze na een uur wakker weer in de bench moet om te slapen. Ze mag ook steeds een kwartiertje buiten spelen maar dit is eigenlijk om haar te laten poepen. Dit duurt alleen zo lang, is er ook een manier dat ze dit sneller gaat doen als ze buiten is?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi, ik lees even met je mee, want ik ben nieuw en heb een Corgipup van nu 11 weken. Ik laat haar iedere keer uit als ze geslapen heeft en dan doet ze keurig haar Grote en kleine boodschap. Je gaat op een gegeven moment een patroon ontdekken in dat gedrag. Ook is het goed een beetje vaste tijdstippen aan te houden voor het uitlaten, heb ik gemerkt. Ik hoop dat deze tip je helpt.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dankje. Ik laat haar na ze geslapen heeft ook naar buiten en dan plast ze meteen. Het poepen is nog wat onregelmatig. Ik ga nu de tijden opschrijven zodat ik weet wanneer ze naar buiten moet, want ik word ook wel een klein beetje gek van het steeds een halfuur buiten staan voor niks.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Een pup hoeft niet iedere keer te poepen hoor. ;) Als je je daaraan gaat vasthouden, dan ben je aan het eind van de rit heel gestresst.

 

Als hij echt moet poepen, doet hij dat vanzelf. Binky, mijn hond, poept maar drie keer per dag. Jij hoeft toch ook niet elke keer dat je naar de wc moet te poepen?

 

Gewoon iedere keer na het eten, na het drinken, na het spelen, na het slapen en ieder halfuur naar buiten. Loop een klein rondje om de stoelgang op gang te krijgen en als ze dan niks doet, dan zal ze wel niet moeten.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Kan ik dit het beste aan de riem doen of gewoon los?

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

Aangezien het nog een jonge pup is, zou ik haar buiten op straat in geen geval los laten. Als je een omheinde tuin hebt, is het een ander verhaal. Ik merk zelf dat, zolang er veel aandacht voor andere dingen is, er sws niet gep't wordt....

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ja klopt, er zijn zoveel indrukken in de tuin. Ze rent meteen naar allemaal plekjes. Als ze wakker word en ik breng haar buiten plast ze wel meteen en heeft ze ook niet veel zin om rond te rennen.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ja dat was/is hier ook zo.. snel afgeleid he die kleintjes

Na het eten gaf ik hem altijd ruim de tijd om wat te doen, hier was het sowieso als er wat in ging dan moest er wat uit, haha

en dan soms tussendoor ook nog poepen 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Hoi Eline, gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Je pupje is nog jong he, moet alles nog leren. Dus ja, je bent er heel druk mee de eerste tijd. 

 

Samen spelen is belangrijk in het begin, zo kan ze leren dat ze niet te hard moet bijten. Maar ook heeft ze veel slaap nodig natuurlijk. Je merkt t gauw genoeg aan t gedrag. 

 

Heel veel plezier met haar. Ga je ook naar cursus? Daar kun je best veel leren over puppy's en wat ze nodig hebben.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Dank Ik ben wel van plan om naar een cursus te gaan met haar ja, maar is het niet beter om eerst alle inentingen te hebben voor ze ook met andere honden in aanraking komt?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bij de meeste puppycursussen kun je vanaf 8 weken starten. Kijk maar even rond zou ik zeggen. Desnoods ga je zonder pup als je t niet aandurft. Je steekt er wel veel van op.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Dank Ik ben wel van plan om naar een cursus te gaan met haar ja, maar is het niet beter om eerst alle inentingen te hebben voor ze ook met andere honden in aanraking komt? "

 mij is juist verteld dat als je wacht tot alle entingen zijn geweest je juist de cruciale fase mist waarin je pup het snelst dingen oppakt

Maar het is jou hondje dus je moet zelf kiezen, volgens mij zijn hierover op internet ook wel veel dingen te vinden

 

ik zou even informren bij cursussen in de buurt :) 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Zal even rondkijken :)

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Zal even rondkijken :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^