Newfoundland met vette vacht wat nu ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Hallo,

Ziva onze Newfy heeft blijkbaar de laatste tijd veel problemen, eerst was er haar licht incontinentie probleem (door sterilisatie) daarvoor krijgt ze Propalin momenteel.

Ze heeft momenteel (door medicatie ?) ook een vette vacht, ze blinkt niet zoals het moet maar lijkt voor de rest volledig haar speelse zelf.

 

Hoe leg ik die vacht uit ? De vacht lijkt gewoon maar dof, maar als ze kort bij je komt en je hebt een zwarte broek aan (bijvoorbeeld) dan zie je witte markeringen op je broek (vet veronderstel ik), dus geen slijmen ofzo.
Ze heeft geen schilfers, geen jeuk, geen haaruitval, ze krabt ook niet.

 

Ziva krijgt barf (Duck of ander merk) dus vlees (soms enkelvoudig zoals pens en soms samengesteld) en geen brokken en dit al meer dan een jaar.

 

Ze zit samen met Arslan een deel van de tijd buiten en een deel bij ons binnen, ze slapen bij ons binnen.

 

Heb aan de dierenarts raad gevraagd en die gaf als antwoord dat ik maar brokken moest geven, terwijl we van brokken zijn afgegaan omdat haar vacht niet mooi was en bruine / oranje schijn had (Eukanuba).

Iemand een antwoord wat ik kan doen om haar vetvrij te maken ?

 

Eerlijk gezegd zie ik het niet zitten haar veel te wassen met shampoo (ze droogt niet zo gemakkelijk) en 60kg hond wassen is voor haar wel leuk maar voor mij iets minder daar dit bij ons in de badkamer is (in de winter toch), en ook heb ik gelezen over olie in het eten klopt dit ?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Duck is een kvv waar nog steeds veel graan in zit. Ik zou nog eens heel streng naar de voeding kijken of daar nog wat te verbeteren valt.

misschien eens Kiezebrink mixen met vlees proberen? Haas en hert dat soort vleessoorten voor extra omega 3. En geen kip, rund en granen.

honden page profiel delubodelubo

honden foto van delubo

Trimsalon?? Kunnen ze haar daar wassen en de wol eruit halen. Kan ook komen doordat de onderwol vast zit dat ze daardoor afgeeft ;-). Plus je hebt geen bende in je badkamer!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een keer een opknapbeurt is natuurlijk altijd fijn. Even naar de trimsalon. Voor de hond wel fijner als ie er weer even tegen kan.

maar niet te vaak wassen, dat droogt de huid teveel uit.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb een Witte Herder gehad met dat probleem.

Met wassen is het hooguit 2 dagen weg. Daarna komt het erger terug. In feite heeft je hond nergens last van, jij hebt er last van. Hoe komt een hond aan een extreme droge, of in dit geval vette huid ? Ik heb er destijds (15 jaar geleden) niets aan gedaan.   

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Ziva is pas eind september naar het trimsalon geweest..

Toen was haar vacht zo..

 

Zou het kunnen zijn van pens ? ze eet graag pens.. en we geven een dag compleet en een dag enkelvoudig afgewisseld.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Kan dit komen door sterilisatie ?

Heb wel gehoord dat de vacht kan veranderen, maar kan dit zijn omdat ze meer onderwol ofzo krijgt ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond is gecastreerd , heeft nog maar een jas meer niet, de vette huid komt van binnen uit, wassen heeft geen enkele zin. is ook af te raden, juist omdat je hond gecastreerd is is de vacht niet meer waterafstotend en blijf lang nat na een zwempartij of flinke regenbui.

een waterblazer kan uitkomst bieden, huidschilvertjes enz wordt weggeblazen, en krijgt je hond toch wat meer een droge vacht.

voeding, granen is voor iedere hond taboe, probeer zoveel mogelijk granenvrije voeding te geven of het brok is of vlees, pens heeft geen invloed op een vette vacht.


hier een newfoundlander, met een goeie vacht, niet gecastreerd, maar altijd hebben newfoundlanders vette vachten, ik heb een witte muur die steeds wit gekalkt moet worden, dus vachten van een newfoundlander zijn altijd wat vettig, dat is niet erg.

het mag alleen niet zo zijn dat als ze naast je zit dat het extreem is, maar een vette vacht heeft de newfoundlander.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 1 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat ik je aanraad ? veel zwemmen, iedere dag even, en dan drogen met de waterblazer, de hond krijgt daar ook een wat drogere vacht van. proest, sorry, hihi, logisch dat de hond na het drogen van de waterblazer een droge vacht krijgt. maar.... ik bedoel er mee dat de vacht toch wat droge wordt wat vettigheid betreft. waar woon je ? dan mag je zeker eens komen kijken naar Bamse, dr vacht, misschien zeg je, jee ik heb geen enkel probleem, gewoon doen, ik woon in Noordoost groningen. een castratie vacht is altijd doffe van een hond dan een intacte hond.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Geef je nu alleen Duck pens? Dat is wel eenzijdig.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

hallo,

we geven geven een dag compleet en een dag enkelvoudig, bijvoorbeeld pens enkelvoudig (dus enkel pens gemalen) en duck dynamic complete (runderpens , kip en kipkarkas , runderhart, runderlever, rundsnier, zeealgen, erwten- en wortelvlokken).

Of kip/rund enkelvoudig en duck dynamic complete (hebben ze ons aangeraden voor gesteriliseerde honden).

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou een wat betere kvv gaan geven. Ik vind zelf Duck diepgevroren brok. Er zit zoveel graan in.

er zijn veel betere kvv's. Tinlo, Shaweca, Naturis, Alaska.

kijk eens op www.voerwijzer.com

 

voer ook afwisselender. Liefst minimaal 4 diersoorten afwisselend. Kip valt bij veel honden niet goed, dus die zou ik in het begin even vermijden.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Zonnetje, ze krijgt dus wel kip en rund, geen granen. Ik wist niet dat kip en rund niet goed was.. 

Ik geef nu al kiezebrink kipmix en rundmix en kiprundmix, dit is allemaal enkelvoudig dus zonder groenten en zonder granen.

 

Wat kan ik nog bijgeven voor omega 3 bij te geven ? Vis is niet aan mijn honden besteed om eerlijk te zijn..

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Als je Duck geeft, geef je granen. Dat zit in Duck.

het was mij nog niet duidelijk dat je Kiezebrink afwisselt met Duck.

geef je extra spiervlees bij de mixen? Dat moet wel hoor!

en ik zou dan kiezen voor haas, hert, eend dat soort mixen. Inderdaad, beter even geen kip.

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

Zonnetje, duck dynamic complete daar zitten volgens de verpakking geen granen in : runderpens , kip en kipkarkas , runderhart, runderlever, rundsnier, zeealgen, erwten- en wortelvlokken volgens verpakking.

 

Ze krijgen apart nog pens en spiervlees ja, maar soms ook rund of kip spiervlees..

 

Dus geen kip meer momenteel of helemaal niet meer ?

En ik geef ook elke week een rauw ei per hond, mag dit dan nog ?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Oh, ok. Dan vergis ik me. Ik dacht dat er granen in zaten.

rauw ei is voor de meeste honden wel goed.

ik zou een wat betere balans gaan zoeken.

als je Kiezebrink mix voert, geef er dan ook spiervlees bij.

dit zijn de verhoudingen

 

Je kunt er allerlei spiervlees doorheen doen of bijgeven, gemalen of ongemalen. Kiezebrink heeft zelf gemalen rundvlees, gemalen paardenvlees, gemalen hazenvlees en gemalen hertenvlees. Ze hebben ook nog paardenvlees en rundvlees. Ik neem aan dat dit ongemalen is of het zijn stukjes vlees. De meeste mixen hebben veel bot en orgaanvlees, maar bij sommige mixen wijkt dit af of is het onduidelijk.

 

Even per mix:

 

Kip/rundmix: 40% kippennekken, 15% runderpens, 15% runderhart, 30% rundvlees. Deze mix bevat 20% bot, dat is goed. Alleen orgaanvlees (30%) is teveel. Hierbij zou je 2/3 Kiezebrink kunnen geven en 1/3 spiervlees. In totaal kom je dan aan 15% bot (30% vleesbot), 65% spiervlees en 20% orgaanvlees.

 

Kipmix: 70% kippennekken, 15% kippenlever, 15% kippenmaagjes. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

 

Fazantmix: hele fazant, zonder de filets. Ongeveer 70% vleesbot (35% bot), de rest is orgaan en spiervlees. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

 

Konijnmix: 70% konijnkarkas (30% bot), 15% konijnenhart, 15% konijnenlong. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

 

Zalmmix: 100% zalmlijven zonder filet (35% bot). Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 visfilet of ander spiervlees.

 

Vette vismix: 40% zalmlijven zonder filet, 30% sardines, 30% haring. In totaal zo'n 30% bot. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 visfilet of ander spiervlees.

 

Eendmix: 70% eendennekken (35% bot), 15% eendenhart, 15% eendenlever. Hiervan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

 

Lamsmix: 70% lamsvleesbot (25% bot), 30% lamspens. Hiervan geef je 2/3 Kiezebrink en 1/3 spiervlees.

 

Bosduifmix: bosduifkarkas, inclusief orgaan. Ongeveer 20% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en hoeveel spiervlees erin zit. Ik denk veel orgaan, genoeg bot en te weinig spiervlees. Ik zou hierbij maar gokken en goed bevleesd vleesbot extra bijgeven, bijvoorbeeld eendennekken of kippenpoot/-bout/-vleugel. Ik zou 1/2 Kiezebrink geven en 1/2 vleesbot. En dan kijken hoe je hond het er op doet. Als de ontlasting te hard is, geef je meer spiervlees bij. Is de ontlasting redelijk zacht dan geef je 1/3 Kiezebrink en 2/3 vleesbot.

 

Hazenmix: hazenbout, lever, hart, long. Ongeveer 35% bot. Het is onduidelijk hoeveel orgaanvlees en spiervlees hierin zit. Ik gok gewoon 70% vleesbot en 30% orgaanvlees. Dan geef je 1/2 Kiezebrink en 1/2 spiervlees.

 

Als je voor bepaalde mixen kiest, let dan goed op percentages lever. Daar mag een hond niet teveel van hebben. Helaas bevat geen van de mixen nier, dus je moet of nier bijgeven of een KVV geven waar nier in zit.

 

wildsoorten hebben van nature een betere omega 3/ omega 6 balans. Dus probeer eens wild te geven.

 

je kunt ook zalmolie toevoegen voor meer omega3

 

hormonen hebben vetten nodig om gemaakt te worden, en vooral omega3 is nodig voor een goede hormoonbalans.

 

 

honden page profiel anne mardisanne mardis

honden foto van anne mardis

OK, proberen we dat !

Zalmolie zoeken en geven..

Ei mag dus blijkbaar ook nog.

Hier krijgen ze regelmatig vleesbot en gewoon bot (hertenbot met nog een beetje vlees aan), vinden ze lekker.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ja dat is allemaal prima. Als je maar op de verhoudingen blijft letten.

zoals je zelf aan aageeft, misschien is het nu teveel pens. Het is wel slim om het dieet aan te scherpen, en het even heel precies in de juiste verhoudingen te geven.

 

het is niet zeker dat het dit is, maar de moeite van het proberen waard.

 

zuivel zou ik ook even laten, dus geen yoghurt of kaas.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef gerust een rauw ei een paar keer in de week, je hond weegt 60 kilo schrijf je, dan kan je 6 eitjes rauw in de week geven.

magere kwark of yoghurt in de middag en een rauw ei erover heen. dat komt ten goede van de vacht.

wanneer je tamro compleet geeft, is geanyliseerd heb je vijf diersoorten, en er zit geen kip in, natuurlijk bot van eendenbot.

ook heeft tamro verscheidenen losse varianten, als je dat varieert komt je hond niets te kort.

geef een dag in de week pens, je kan gerust kiezen voor de smuldier, ook nog eens een budget dag dan.

nogmaals je hond is gecastreerd, dat geeft altijd een wat doffe vacht dan dat je hond intact is, maar kan je toch zelf veel aan doen.

visolie in capsule vorm, bij het kruidvat, ik gebruik van het merk Lucovitaal, super visolie omega 3-6 twee capsules per dag.
kijk naar de aanbiedingen dan kan je je voordeel mee doen, vaak is het zo een halen een gratis, of de tweede voor de helft van de prijs.

als bot na de maaltijd kan je geven runderhalskophuid, een stuk na de maaltijd, goed voor zijn tanden. meer heeft je hond niet nodig.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nog even de traktatie na de maaltijd, runderhalskophuid telt niet als voeding natuurlijk, ik geef het voor schone tanden en dat ze wat te knagen heeft, altijd erbij blijven, kijken of ze goed kauwt, het verteert uitstekend, maar het laatste stukje moet dan ook goed gekauwd worden zo niet haal je het weg door te ruilen met wat anders, pensstokje bijvoorbeeld. maar als je hond goed kauwt, prima dan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

pas op met een te hoog botgehalte, 35 % is wel erg veel, harde ontlasting kan dan voorkomen.

zelf vind ik 25 % bot het matje. in Tamro is de verhouding altijd 25 % bot, meer niet.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" OK, proberen we dat !
Zalmolie zoeken en geven..
Ei mag dus blijkbaar ook nog.
Hier krijgen ze regelmatig vleesbot en gewoon bot (hertenbot met nog een beetje vlees aan), vinden ze lekker. "

 

Als je hond geen vis lust zou ik geen zalmolie door het eten doen. Grote kans dat ze dat niet eet. Ga je voor capsules neem dan alleen Omega 3. Omega 6 krijgt ze via het eten voldoende binnen. Laat je hond deze capsules NIET stukbijten, dat is het 1 keer en nooit weer. Zodra je die pot opendraait is ze weg. 

 

De nieuwe verpakkingen van Doils bevat visolie met een smaakje.  http://www.nmlhealth.com/p,48,466/Doils-Omega-3-Skin.aspx Er zijn 3 varianten: Joint, Skin en Vital. De laagste prijs betaal je bij http://www.newpharma.nl/doils/106736/doils-skin-hond-olie-236ml.html De afbeelding is de oude verpakking van Doils. Om zeker te zijn dat je de nieuwe verpakking krijgt zou ik ze eerst even mailen.  

Volgende forumvraag: Proef Doodle's voor trim workshop
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^