De ellende blijft maar aanhouden... HELP!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Zoals jullie misschien nog weten heeft onze Duitse Dog Indy in januari van dit jaar (dus bijna een jaar geleden) een maagtorsie gehad. De maag is toen terug gedrukt en in april is ze laparoscopisch gesteriliseerd en de maag is vast gezet. Operatie geslaagd, maar na 2 dagen begon een van de wondjes te ontsteken. Antibiotica kuurtje en het werd snel beter. Een paar dagen later werd ze lusteloos, kon niet meer op haar poten staan - viel gewoon flauw. Toen ze vrijdag avond laat 3 dikke plassen bloed spuugde natuurlijk hals over kop weer naar de kliniek. Opgenomen en de tweede dag van de opname zag ook de dierenarts het niet meer zitten. We mochten even langs komen om haar te zien en er werd ons verteld dat de mogelijkheid bestond dat we morgen afscheid moesten komen nemen van ons lieve meisje. Na alweer een slapeloze nacht belde de dierenarts de volgende ochtend weer. Indy was wonder boven wonder toch weer zelf gaan eten en drinken. Halverwege de dag mocht het infuus er uit en die avond mochten we haar komen halen (vooral omdat Indy nogal een autistische hond is, die zich in een vreemde omgeving niet fijn voelt en dus ook minder snel zal herstellen). Twee weken vrij genomen van mijn werk, omdat Indy nog niet alleen kon zijn. Een paar keer voor controle naar de kliniek terug geweest en echo's gemaakt, bleek dat ze een maagzweer had. Weer antibiotica + Zitac (tegen oprispingen en braken). Nu slikt ze alleen nog 2x per dag een 200 mg tablet zitac en met minder kan ze tot noch toe eigenlijk niet. Maar nu komt het volgende; madam heeft nu al een tijdje last van uitslag in haar oren, onder haar kin, tussen haar tenen, op haar knieën en tussen haar achterpoten. Voedsel allergie, meende de dierenarts. Spuitje gehad waar het even beter van werd, maar het komt toch weer opzetten. Andere brokken - helpt niks! Ze heeft nu intussen wel al 100 soorten brokken gehad, gebakken maar ook geperst. Tegen de een kan ze niet in verband met haar zwakke maag/darmen, de ander wil ze niet eten, en van de volgende krijgt ze weer uitslag... We zijn nu sinds vandaag begonnen met kvv, in de hoop dat het hiermee eindelijk eens beter wordt. Ze lust het in ieder geval wel graag! Maar nu heb ik gelezen dat je kvv beter niet met Zitac kunt combineren, omdat de maagsappen van de hond dan niet sterk genoeg zouden zijn om botten te verteren... En ze kan echt (nog) niet zonder de Zitac! We zitten echt met de handen in het haar en zijn de wanhoop nabij! Ik wil gewoon dat ons hondje zich goed voelt en lekker kan spelen zonder meteen weer ziek te zijn en lekker eten zonder dat ze meteen weer overal last van krijgt ;-) Kan iemand ons helpen???

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

KVV in combinatie met die medicijnen heb ik geen verstand van, maar ik hoop dat er mensen hier zitten die je wel kunnen helpen.

 

Wel is het zo dat KVV vriendelijker voor de maag is en je hond hoeft hierdoor minder veel te drinken.

 

Ik zou naast de normale DA ook een goede holistische dierenarts willen adviseren.

Holistische dierenartsen kunnen andere dingen beter opspeuren dan gewone dierenartsen.

Maar deze holistische dierenartsen hebben wel vaak de gewone regulieren dierenartsen opleiding gedaan.

 

Maar botten in KVV zijn vaak al tot poeder vermalen en zijn op die manier toegevoegd aan het vlees.
Ik denk dat hier eerder hele botten worden bedoeld en niet de botten die vermalen in de KVV zitten.

 

Pak wel een KVV die vriendelijke is voor de maag.
Een hond die zo heftig ziek is geweest kan ineens allergieén ontwikkelen waar die eerder nooit last van heeft gehad.

 

Ik voer Sasja Duck Lam en Rijst.
Ze is een kruising Deense Dog x Mechelse Herder.
Maar ze heeft allergieén en hier doet ze het beste op...wat ook nog te betalen is met mijn portomonee.

Je kan ook biologische KVV overwegen.

 

Als ik het zo lees..zou mischien zalmolie voor de huid en knoflook wel kunnen helpen.

 

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Zalmolie lust ze helaas niet... Buiten dat ze overal iets aan overhoudt, is ze ook nog eens enorm kieskeurig! -.- Maar bedankt voor je nuttige reactie! Heb je zelf ervaring met een holistische dierenarts? In de rollen kvv die we nu geven zitten trouwens wel stukken bot, die ze wel vrij zorgvuldig kauwt...

honden page profiel gojagoja 3 doggies

honden foto van goja

In kvv zitten geen grote botstukjes.

Onze vorige hond moest een poos maag beschermers omdat hij problemen had met een ontstekingsremmer na een operatie aan zijn poot.

 

Het was met de kvv (carnibest eend, en daar zitten echt zichtbaar stukjes bot in) geen enkel probleem hoor. Hij voelde zich met de maag beschermer overduidelijk beter, en hij at met plezier.

 

Ik ben niet medisch onderlegd maar dit was dus gewoon mijn ervaring

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hemel, wat een ellende zeg voor jullie....Ik begrijp dat Indy inmiddels een erg gevoelige maag heeft. Is logisch als je leest wat ze aan ellende al heeft doorstaan.

 

Hogelijk gaat het met de kvv nu wel goed en verdwijnt de uitslag.

Als ik jullie was zou ik wat meer melkproducten erbij gaan geven: GEEN melk, maar karnemelk of milde yoghurt of nog beter: kefir. Is hier gewoon te koop bij de super; anders in Turkse winkels.

Melkproducten binden het maagzuur en geven rust in de maag. Wel op kamertemperatuur geven. Ongeveer 2X per dag n halve kop. Hier krijgt Wanda het ook, ze lust het heel graag! Gewoon voor het lekker en gezond hoor......

T Kan goed samen met zuurremmende medicatie.

Knoflook zou ik even mee wachten, is te scherp voor de maag.

Vlees en Zitac kan wel samen voor zover ik weet, ook die botten die ze blijkbaar rustig opeet moet kunnen. Maar, nogmaals, ik zou er wat melkproducten bij geven.  

 

En misschien nog andere dingen die heel licht verteerbaar zijn: banaan misschien? Of gekookte sperziebonen? Of andere gekookte groentes( geen prei of kool oid)? Dat zou ik dan bij haar vlees geven dat is minder belastend voor de maag dan alleen rauw vlees.

 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Met KVV is het bot zo fijn gemaakt dat hè hond geen last heeft met t verteren hiervan. Brokken verteren is meer werk voor de maag. Dus wat dat betreft alleen maar  Dat je KVV gaat geven.

 

ik zou meteen met een eliminatie dieet gaan beginnen. Daarover kun je meer lezen als je de zoekmachine gebruikt. Kort gezegd geef je komende weken KVV van een diersoort bijv eend. Wanneer je hond niet allergisch reageert ga je na 6 weken een diersoort toevoegen. Let ook op met tussendoortjes. Geen andere diersoort dan van de KVV die je geeft. Vooral geen melkproducten geven. Veel honden kunnen daar niet goed tegen. 

 

Plast je hond met dit dieet tot rust komen en goed aansterken. Mocht t nodig zijn kun je een probiotica geven en dan je eliminatie even verlengen. Dus zolang je probiotica geeft even volhouden met je eerste diersoort.

 

sterkte en beterschap!

honden page profiel KimberleyKimberley

honden foto van Kimberley

Even een update over dit onderwerp: Het gaat inmiddels super goed met Indy!!! We kunnen ons geluk niet op. Het verse vlees ging inderdaad niet goed in combinatie met de Zitac, dus we hebben haar vanaf daar alleen nog gekookte kip en rijst gevoerd. Haar maag was weer redelijk rustig dus we dachten; laten we maar weer eens wat brokjes proberen. Dit keer glutenvrije, geperste brokken. Maar daar kwam het weer; hele bulten onverteerd voedsel... Toen hadden we zoiets van ze verteerd het gewoon niet, misschien nu juist wel vanwege de Zitac! Dus rigoureus gestopt met de Zitac en wonder boven wonder knapte ze enorm goed op! Langzaam de brokken opgebouwd tot we de rijst en kip achterwege konden laten. In het begin kreeg ze wat kale plekken, waarschijnlijk doordat ze even aan dit voer moest wennen ofzo... Maar ook die zijn weer heel mooi weggetrokken en ze is inmiddels al 10 kg aangekomen! Ze ziet er weer gezond uit, niet te mager, glanzende vacht, spuugt niet meer, is weer levenslustig en je kunt eindelijk weer zien dat ze geniet! Misschien was het dan toch "gewoon" een gluten allergie... Tegen de uitslag tussen haar tenen gebruiken we nu gewoon wat talkpoeder, dat helpt prima. De rest van de uitslag is helemaal verdwenen!

We zijn zo opgelucht en kunnen weer heerlijk van ons meisje genieten! Lekker de tijd inhalen die ze de afgelopen 2 jaar heeft verloren... Over een week wordt ze 3 en dat gaan we eens goed vieren!!! We kunnen eindelijk weer met een gerust hart in slaap vallen, zonder uren te piekeren of wakker te worden van elk geluidje dat Indy maakt... Want wat hebben we een zorgen gehad over haar!!! Nu ik dit verhaal type, krijg ik gewoon weer tranen in mijn ogen. Ik ben zo dankbaar dat ze nog bij ons is en we zo heerlijk van haar mogen genieten <3

Iedereen bedankt voor het meedenken en de lieve reacties!!! Pootje van Indy :-D

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat geweldig om te lezen zeg! Bedankt voor de update, daar leren wij toch ook weer van

Wat een uitzoekerij was dat zeg, 2 jaar mee bezig geweest.....petje af hoor voor jullie

En nu blijkt een medicijn een onderdeel van het probleem geweest te zijn.....

Gelukkig dat jullie dit uitgeprobeerd hebben! Gewoon gluten allergie....ongelooflijk.

En nu al 10 kilo aangekomen, het is een wonder.

Geniet maar lekker van jullie eindelijk gezonde hondje!

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Super om te lezen dat het zo goed gaat!

Het is een hele uitzoekerij geweest maar gelukkig weet je nu wat het was

Nu lekker genieten van elkaar!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

fijn dat je een update geeft!

 

geweldig nieuws, lekker gaan genieten nu eindelijk

Volgende forumvraag: Accepteren of niet hondwaardig?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^