Kleden opeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hi!

 

Onze 10 ,5 maanden oude Labrador eet echt alle kleedjes die ze in haar bench heeft gehad op.. Van fleece deken tot handdoek tot benchkleed uit de dierenwinkel. Overal zijn happen uit. Momenteel slaapt ze dan ook op de ijzeren plaat van de bench maar vind dat zo zielig.. Iemand ervaring of tips?

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Onze reu doet het nog steeds. Kussentjes, kleedjes, handdoeken en sokken zijn niet veilig. Hij ligt ook zonder kleedje in de bench als ik er niet ben. 's nachts heeft hij wel zijn kleed, maar zijn bench staat vlakbij het bed, en ik slaap erop, zodra hij begint te kauwen ben ik wakker. Wij hebben een MDF houtenplaat (in de grondverf) op maat gemaakt voor in de bench. Dat voelt wat warmer als de koude metalen plaat. Maar lekker zacht is het natuurlijk nog steeds niet. Maar het kan helaas niet anders. Hij eet ook alles op.

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe 3 doggies

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Gewoon niets meer in de bench ;) is niet zielig hoor, ga maar eens opletten waar ze vaak liggen in de huiskamer, je zal dan zien dat ze ook vaak de koele/kale plekken opzoeken

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Jammer he.. Ook speeltjes gaan kapot. Gister een Wubba van kong gekocht en daar was binnen 10 minuten al zo'n sliertje vanaf gebeten.. Gelukkig blijft het bij kleedjes en speeltjes maar vind het wel jammer en staat zo koud die bench!! Ik heb wel het idee dat ze liever op de bank of kleed van de woonkamer ligt.. vannacht had ik er weer een kleedje in gelegd en ze ging veel sneller de bench in toen ik dat zei dan als er geen kleedje in ligt.. Maar misschien lijkt dat zo omdat ik dat denk!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

En z'n 'dog bed extreme' kussentje? Die zijn bij ons lang heel gebleven (tot ze naar pension gingen en ik die maar mee gaf, maar waarschijnlijk hebben ze ze toen als trekspel gebruikt... Dus ze kunnen kapot maar ze zijn niet zo lekker om op te knagen. Evt een uode fleece erbij die ze mag slopen?

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Deze dus

http://www.petsplace.nl/hond/manden-kussens/doggy-bagg-bench-bed-xtreme58x45cm~911200

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Oh top zeg dankjewel misschien is dat idd wat, denk ik wel! Jammer dat ze alleen zo'n zwarte hebben haha

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Is niet moe genoeg als je ze in de bench steekt (overdag)

Een hond ligt toch wel liever wat zachter als ie zelf kan kiezen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" Onze reu doet het nog steeds. Kussentjes, kleedjes, handdoeken en sokken zijn niet veilig. Hij ligt ook zonder kleedje in de bench als ik er niet ben. 's nachts heeft hij wel zijn kleed, maar zijn bench staat vlakbij het bed, en ik slaap erop, zodra hij begint te kauwen ben ik wakker. Wij hebben een MDF houtenplaat (in de grondverf) op maat gemaakt voor in de bench. Dat voelt wat warmer als de koude metalen plaat. Maar lekker zacht is het natuurlijk nog steeds niet. Maar het kan helaas niet anders. Hij eet ook alles op. "

 

Heel  vervelend als je hond de kleedjes opeet of kapot maakt.

Dan maar op een plaat MDF, want dat ijzer of plastic is zo koud.

 

off topic

@Bulleke

Aan je profielfoto te zien liggen je honden prinsheerlijk op bed toegedekt, lig jij dan in de bench???

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een droogloopmat niets voor je hond ? en wat dacht je om de bench naast het bed eens te zetten om het vreetgedrag af te leren ?

 

ik weet bijna zeker dat je snachts de kachel aan hebt, dan is het niet zielig dat de hond op de kale plaat ligt, toch zielig dat je dat vind ? dan zou ik aanraden om de bench naast bed te zetten, zolang die in de sloopfase zit. kan je corrigeren.

 

wanneer je de droogloopmat goed aanmaakt, pas, dan heb je grote kans dat tie er af blijft. zou toch geen risico nemen, dus aan jou.

 

en ja Bulleke, iedere keer verbaasd me jouw profiel foto, wat een verwende hondjes heb je. hun op het hoofdeind en jij zeker aan het voeteneind. ?

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Eum....mischien tanden wisselen?

Mischien dat je beter even kan investeren in goed knaagvoer...(goede stevige botten die ze lekker vind)

En een massieve rubbere bal voor honden (die kan je vinden bij de dierenwinkel)

Die massieve rubbere ballen zijn voor de geoefende knager.

 

Of een nylonbone...ook te koop bij de dierenwinkel.

 

Door je hond knaagvoer te geven die lekkerder of intresanter is dan kleden, verliezen ze snel de intresse voor de kleden en gaan voor hun knaagspullen.

 

Als het echt de spuigaten uitloopt..zou ik een bezoek aan de dierenarts aanraden.

Mischien dat er iets pijn doet aan de tanden.

Maar het kan ook inderdaad zijn dat het kleed gewoon te warm is in haar bench.

 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

@ Loesje en Willemijn. Ze zijn hier behoorlijk verwend ja. Maar ze mogen alleen 's morgens op bed komen en eigenlijk alleen in het weekend. Dat houden mijn man en ik een uurtje vol en dan vluchten wij het 1.40m bed uit. Ligt niet zo lekker. Maar als ik boven ben, de badkamer schoonmaken, de was doen of wat dan ook, presteren ze het rustig met zijn tweeën het bed in te duiken. En dan denk ik........ach ze liggen zo lekker  Dus we slapen niet op het voeteinde of in de bench, we hebben gelukkig ook nog een slaapbank, speciaal aangeschaft als één van de hondjes ziek is en we dan beneden kunnen slapen . Alles voor de hondjes . Maar helaas voor mijn manneke af en toe in een kale bench voor zijn eigen bestwil, zou hij alleen slopen, ach, maar het opeten vind ik doodeng.  

Maar verder heeft hij het leven van een prinsje  

 

Sorry voor het beetje off-topic

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Bedankt! Ze heeft al haar volwassen tanden al en kauwt echt alleen op kleedjes en speeltjes, verder krijgt ze vaak bijv runderoren, buffelhuid, mergbotten etc. Ze heeft dagelijks dus sowieso iets om op te kauwen, het is ook alleen in de bench. Ze heeft voldoende beweging en doe ook hersenwerk met haar, dus daar ligt het niet aan.

Ze slaapt 's avonds sowieso op de bank en als wij gaan slapen gaat ze in de bench. De bench naast het bed willen we eigenlijk niet en ik kan haar sowieso de trap niet optillen.. 

Voorlopig even zo der kleedje in de bench en over een tijdje maar weer proberen.. 

honden page profiel ManièraManièra

honden foto van Manièra

Mijn hond at ook altijd zijn kleden of kussen aan in de bench. Speelgoed was ook niet veilig en las pup had hij een flostouw gedeeltelijk opgegeten. (wat vast was gaan zitten in zijn darm en hij doodziek met spoed geopereerd is)

Ik heb hem een poos op een verhuisdeken gelegd, als die stuk ging, was dat niet zo erg en lekker om op te eten was deze niet.

Daarna heb ik van een top-matras zelf een kussen gemaakt in de bench, precies op maat en er ook een fleecedeken op maat voor gemaakt die hij niet zo snel kon vastpakken of zo krabben dat hij hem toch in zijn bek kreeg. Hij heeft nooit geen dekens meer kapot gemaakt. Nu gaat hij trouwens niet meer in de bench.

Speelgoed, zoals knuffels e.d. zijn ook heel lang niet veilig geweest. Nu met ruim 2 jaar eindelijk wel. Alleen sommige dingen zijn nog te onweerstaanbaar en hij gaat erop sabbelen om vervolgens het eraf te trekken en op te eten. Als we zien dat hij gaat sabbelen, pakken we het direct af en een 'uh' is al genoeg om hem te laten stoppen.

Volgende forumvraag: Hoe lang lopen met pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^