Nog steeds geen tandjes!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Germa (Gast)

Hallo allemaal,    Wij krijgen binnenkort een Maltezer pup, hij is nu 6 weken oud en wat ons opvalt is dat al zijn broertjes en zusjes al tandjes hebben en doorkrijgen en er bij hem nog niks te ontdekken valt! Op internet heb ik hier tot nu toe nog niets over kunnen vinden. Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn vorige Maltezer had met 5 weken al zeker weten tandjes en onze labrador ook. (of moeten we straks een kunstgebitje aanschaffen?  )   Groetjes,    Germa.

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Het lijkt mij dat hij al tandjes zou moeten hebben, maar dit durf ik niet met zekerheid te zeggen. 

 

Als hij over een week nog geen tandjes heeft zou ik hem niet kopen. Dit klinkt misschien hard, maar een hond zonder tanden lijkt mij niet gezond... 

 

Ik hoop dat iemand anders op het forum je meer kan helpen 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Pups van 6 weken hebben in mijn ervaring alleen geen tanden wanneer

 

a) Ze helemaal geen 6 weken zijn, maar veel jonger (en er dus over de leeftijd wordt gelogen), of

b) Ze zwaar ondervoed zijn.

 

In het asiel werden deze pups altijd linea recta doorgeschoven naar de dierenarts. Ze horen op deze leeftijd toch echt wel tanden te hebben volgens mij.

Germa (Gast)

Pffff... ik word hier erg onzeker door, ik heb ook geen zin in een probleem hondje met de daarbij behorende kosten. Hij is zeker weten 6 weken oud, we bezoeken het nestje regelmatig en de mensen waarbij hij is geboren hebben veel liefde en verstand van zaken voor de hondjes. Het zal wel een groot probleem worden om te beslissen hem niet te nemen, zijn al helemaal verliefd op het beestje. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Hallo allemaal, 
 
Wij krijgen binnenkort een Maltezer pup, hij is nu 6 weken oud en wat ons opvalt is dat al zijn broertjes en zusjes al tandjes hebben en doorkrijgen en er bij hem nog niks te ontdekken valt! Op internet heb ik hier tot nu toe nog niets over kunnen vinden. Heeft iemand hier ervaring mee? Mijn vorige Maltezer had met 5 weken al zeker weten tandjes en onze labrador ook. (of moeten we straks een kunstgebitje aanschaffen?  )
 
Groetjes, 
 
Germa. "

 

Al zijn broertjes en zusjes? Hoe groot ik dat nest wel niet?

En al zijn broertjes /zusjes krijgen tandjes of hebben al tandjes? 

Weet niet waar jij je pup gaat kopen, maar ik wil heel voorzichtig het woord broodfok laten vallen? Excuses als dit niet het geval is.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Pffff... ik word hier erg onzeker door, ik heb ook geen zin in een probleem hondje met de daarbij behorende kosten. Hij is zeker weten 6 weken oud, we bezoeken het nestje regelmatig en de mensen waarbij hij is geboren hebben veel liefde en verstand van zaken voor de hondjes. Het zal wel een groot probleem worden om te beslissen hem niet te nemen, zijn al helemaal verliefd op het beestje.  "

 

Wanneer ze echt om hun hondjes geven, zou je eventueel kunnen vragen of het pupje kan worden gecheckt door een dierenarts. Als ze daadwerkelijk zo begaan zijn met de pups kan ik me niet voorstellen dat ze daar een probleem mee zouden hebben Sowieso had ik met een pup van 6 weken zonder tanden al bij de DA gezeten.

Germa (Gast)

Geloof me, het zijn echt GEEN broodfokkers... De pups worden deze week gechipt en geënt,  ik vraag wel of ze de dierenarts willen vragen wat hij hiervan denkt. Hij komt uit een nestje van 6 pups, niks geen raars aan lijkt me qua grootte. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat zeggen de fokkers er zelf dan over, dat het pupje nog geen tandjes heeft?

Is er al wel eens een dierenarts bij de pups geweest na de geboorte om ze te controleren?

Merk je dan qua gedrag/eetlust verschil met z'n broertjes en zusjes?

Germa (Gast)

Ze vinden het ook opvallend en attendeerden ons er zelf op. Is tussenkomst van een dierenarts gebruikelijk dan na de geboorte? Ik dacht dat dit pas nodig was bij de 6 weken enting en chippen. Ontwormingskuren e.d. kunnen gewoon opgehaald worden bij een dierenarts.  Verder ziet de pup er goed doorvoed uit. (we zijn niet onervaren op honden gebied)  Maar dit is iets wat we verder nergens terug kunnen vinden op internet en/of boeken. Anders bel ik morgen mijn eigen dierenarts wel wat hij ervan vindt.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

http://www.dierengebit.nl/index.php?option=com_content&catid=1&id=3&view=article&Itemid=3

 

op bovenstaande site vind je ook een overzicht van de doorbraaktijdstippen van tanden en kiezen bij een normaal gebit.

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb alleen ervaring met de 2 honden die ik zelf heb.

Daar kwam de dierenarts na de geboorte alle pups controleren.

Of ze gezond waren, geen open gehemelte hadden etc.

Het lijkt me dat dit gebruikelijk is?

 

Maar ik weet ook niet wat het betekent dat de pup nog geen tandjes heeft.

Hopelijk kan jouw dierenarts je verder helpen.

 

Ik hoop dat je nog laat weten hier hoe het verder gaat met jullie pup de komende tijd.

 

Germa (Gast)

Bedankt voor de reacties,  ik houd jullie op de hoogte. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .De puppies worden tandeloos geboren. De eerste elementen van het melkgebit komen 2-4 weken na de geboorte door.

met zes weken nog geen tanden of elementen ? dan is er wat mis natuurlijk.
honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Snijtanden 3 – 4 weken blijvend na het wisselen 3 – 5 maanden
Hoektanden 3 – 5 weken blijvend na het wisselen 5 – 7 maanden
Premolairen 4 – 12 wekenblijvend na het wisselen 4 – 6 maanden

Germa (Gast)

Ik snap dat jullie mij van informatie willen voorzien,  maar dit zijn dingen die ik wel weet en ook zelf op kan zoeken op internet. Mijn vraag is puur of er iets mis is of ze met 6 weken nog GEEN tanden hebben. Volgens de meerderheid van jullie is dit waarschijnlijk wel het geval. Ik bel vandaag nog de dierenarts. A.u.b. geen opmerkingen meer over dat de fokkers niet koosjer zouden zijn of linkjes/informatie over wanneer een gebit WEL door hoort te komen.

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

Vertraagde doorbraak. Meestal is er geen duidelijke oorzaak aan te geven voor een vertraagde doorbraak van één of meerdere elementen. Genoemd kunnen worden: voedingstekort (ernstige wormbesmettingen), infectieziekten, endocriene stoornissen en erfelijke factoren.
Het is belangrijk om te weten of die tandjes er wel zitten of geheel niet aangemaakt zijn.
Laat het de fokker onderzoeken.
Ik kan me voorstellen dat een hond zonder tanden nog meerdere afwijkingen heeft.
Je kan beslissen of je dan eventueel de koop wel of niet door laat gaan.
Succes met de pup, ik hoop op een vertraagt doorkomen zodat je toch voor deze pup kan gaan.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

 

Ze vinden het ook opvallend en attendeerden ons er zelf op. Is tussenkomst van een dierenarts gebruikelijk dan na de geboorte? Ik dacht dat dit pas nodig was bij de 6 weken enting en chippen. Ontwormingskuren e.d. kunnen gewoon opgehaald worden bij een dierenarts.  Verder ziet de pup er goed doorvoed uit. (we zijn niet onervaren op honden gebied)  Maar dit is iets wat we verder nergens terug kunnen vinden op internet en/of boeken. Anders bel ik morgen mijn eigen dierenarts wel wat hij ervan vindt.

06 november 2014 om 09:26 [waarderen] [quote]
" Ik snap dat jullie mij van informatie willen voorzien,  maar dit zijn dingen die ik wel weet en ook zelf op kan zoeken op internet. Mijn vraag is puur of er iets mis is of ze met 6 weken nog GEEN tanden hebben. Volgens de meerderheid van jullie is dit waarschijnlijk wel het geval. Ik bel vandaag nog de dierenarts. A.u.b. geen opmerkingen meer over dat de fokkers niet koosjer zouden zijn of linkjes/informatie over wanneer een gebit WEL door hoort te komen. "

 

Omdat je eerst schreef dat je dit nergens op internet of in boeken kon terugvinden, had ik de link geplaatst over het hondengebit; waaruit je de conclusie kon trekken dat het niet normaal is dat een pup van 6 weken geen tandjes heeft. Kennelijk weet jij alles al. Waarom open je dan dit topic? Als je dan ook zou weten dat geen tanden bij een pup van 6 weken zeer weinig voorkomt, dan zou het wel heel toevallig zijn als een forumlid of gast van HP dit zou hebben meegemaakt.

 

Er zijn enkele forumleden, die in dit topic waarschuwen voor broodfok. Op HP hebben wij geregeld meldingen van - wat direct of later blijkt - puppies - ook zeer zieke - uit de broodfok. Dat is de reden dat veel forumleden blijven waarschuwen. De broodfok floreert nog steeds en dat moet een halt worden toegeroepen.

 

Als je in dit topic te veel info krijgt, dan kan je dit toch overslaan?

Beetje vreemd en botte reactie; anderen kunnen hier ook van deze info leren. Forumleden proberen te helpen, maar dat wordt door jou kennelijk niet op prijs gesteld. In dergelijke situaties zijn er ook forumleden of gasten, die blij zijn om extra info en een waarschuwing tegen broodfok te ontvangen en bedanken daarvoor.

 

Ik zal je in ieder geval niet meer lastig vallen door in dit topic te reageren.

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin ( Ozjin .

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams _ en Ogin (  Ozjin .

jammer dat je zo reageert, informatie krijgen omdat je een topic hebt geopend moet je niet afkraken, waarom ?

 

je komt hier met vragen, is het toch niet erg als men informatie geeft ?

jammer dat je zo bot reageerd .

 

 

toch nog wat informatie voor je, een melkgebit van de pup is met zes weken voldaan, als er echt geen tand nog te bekennen is.... de fokker heeft die niets met je bepraat hierover ? het is toch heel normaal dat een fokker het met jou bepraat als je voor deze pup gaat en er nog geen tand te bekennen is, of laat de fokker je de pup mee nemen zonder tanden en kiezen enz. en dat er niets met je bepraat wordt ?

 

een vertraging van het melkgebit kan altijd, bij de een is dat wat sneller dan bij de ander, maar met zes weken nog niets doorgekomen is , is toch aan de fokker omdat met jou even door te nemen.

 

bij jonge pups is het zeldzaam dat tanden en kiezen niet doorgekomen zijn, bij deze pup niets schrijf je.

een jongere pup ? die ondergeschoven is ? vind je het zelf niet een beetje raar dat de fokker het niet met je besproken hebt ?

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Het lijkt mij niet normaal dat een pup van 6 weken nog geen enkel tandje heeft. De precieze momenten van doorkomen weet ik niet, daar heb ik geen ervaring mee, maar als de rest van het nestje wél al een volledig gebitje heeft kun je er vanuit gaan dat er iets is met het tandeloze pupje.

 

---

 

" Ik snap dat jullie mij van informatie willen voorzien,  maar dit zijn dingen die ik wel weet en ook zelf op kan zoeken op internet. Mijn vraag is puur of er iets mis is of ze met 6 weken nog GEEN tanden hebben. Volgens de meerderheid van jullie is dit waarschijnlijk wel het geval. Ik bel vandaag nog de dierenarts. A.u.b. geen opmerkingen meer over dat de fokkers niet koosjer zouden zijn of linkjes/informatie over wanneer een gebit WEL door hoort te komen. "

 

En met die vraag moet je dan toch écht bij de mensen met ervaring zijn: de dierenarts dus. Dat kunnen wij vanaf hier natuurlijk nooit beoordelen.

 

Ik vind je reactie best onaardig eigenlijk. Als je alleen wilt weten of er iets mis is met jullie toekomstige pupje zul je er toch mee naar de dierenarts moeten, alleen die kan zeggen of er iets mis is, voor ons is het alleen maar gokken en raden.

Op een forum krijg je nou eenmaal tips en informatie, dat is zo'n beetje waar een forum voor bedoeld is tenslotte 

Germa (Gast)

Mijn eigen dierenarts vanmiddag gebeld,  assistente wist niet of het kwaad kon, dierenarts belde net zelf terug. Hij vertelde dat hij toevallig vorige week nog een nestje Schnauzers van 7 weken had gezien waarvan sommige net de eerste tandjes hadden gekregen. Hij verzekerde mij ook dat als de pups morgen geënt worden de dierenarts daar ook zeer zeker de gebitstoestand zal controleren. Hij vergeleek het zelfs met baby's waarvan de ene met 5 maand al tandjes krijgt en een ander met 7 maanden nog compleet tandeloos is. Ik bel zaterdag de fokker nog even voor de zekerheid of de dierenarts niets afwijkends heeft geconstateerd bij het enten en chippen. Ben al een stuk minder ongerust nu ik mijn eigen dierenarts heb gesproken!

honden page profiel RobRob

honden foto van Rob

Heeft de pup verder bijv. geen groei achterstand t.o.v. de andere pups?

Germa (Gast)

Hoi Rob, nee hij ziet er gezond en goed doorvoed uit, is  verder ook levendig en alert. Maar zoals ik al zei bel ik morgen de fokker nog even over hoe het bij hun dierenarts is gegaan. Ik houd jullie op de hoogte. 

honden page profiel gabbergabber

honden foto van gabber

" Hoi Rob, nee hij ziet er gezond en goed doorvoed uit, is  verder ook levendig en alert. Maar zoals ik al zei bel ik morgen de fokker nog even over hoe het bij hun dierenarts is gegaan. Ik houd jullie op de hoogte.  "

 Heel fijn.
Ik ben benieuwd wat die ervan zegt.
Ik duim voor je dat alles goed is.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Heb bij Maltezers toch al meerdere keren geweten dat de tandjes laat door komen hoor.
En dan bedoel ik echt rond de zes a zeven weken.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dan zou ik inderdaad twijfels hebben. Een extra checkup bij de dierenarts voor dit pupje zou geen overbodige luxe zijn.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Ben erg benieuwd of de dierenarts heeft kunnen waarnemen of er bijvoorbeeld wel tandjes voelbaar zijn die nog moeten doorkomen. Houd je ons op de hoogte?

Marleen (Gast)

Toevallig krijgen wij volgende week ook een Maltezer pup, (en ook wij maakten ons zorgen over het ontbreken van de tandjes. Heb de Fokker een berichtje gestuurd en mijn zorgen hierover uitgesproken, fokker belde mij terug om te zeggen dat de dierenarts had gezegd dat dit bij Maltezers heel gewoon is (wat Xtine ook al zei) dit is een ras wat erom bekend staat wat later te zijn met het krijgen van tanden. Niets aan de hand dus!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dit is mijn 2e Maltezer, heb nog niet meegemaakt en ook nog niet eerder gehoord dat bij Maltezers de tandjes later door kunnen komen.

Weet wel dat ze snel tandplak/steen hebben en dat je het gebit dus echt zorgvuldig moet verzorgen.

Germa (Gast)

Nou, heb ze vandaag gebeld en ben nu helemaal gerustgesteld, ten eerste zijn er gisteren 2 snijtanden bij hem doorgebroken en wat hierboven ook al 2 keer is genoemd schijnt het bij dit ras heel normaal te zijn dat het allemaal wat langzamer gaat. Allemaal iets geleerd dus ;)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Oh dat is goed nieuws!

Voor jullie dat je met een gerust hart naar je pup kan uitzien.

Maar ook voor meelezers hier, inderdaad weer iets geleerd 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Twee reuen samen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^