Twee reuen samen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SylviaSylvia

Goedemorgen 

Ik zou graag advies willen vragen. Wij hebben een Franse bulldog reu van 9 maanden en willen er een reu bij nemen voor hem. Dit is ook een reu van 9 maanden.

Wij zijn wel altijd thuis,  werken aan huis. Genoeg aandacht en beweging, maar toch lijkt t ons erg leuk er één bij te nemen voor hem.

Maar is dat verstandig...?

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Dat hangt er vanaf of ze het met elkaar kunnen vinden. T kan heel leuk zijn maar t kan ook tot vechtpartijen leiden.

 

Laat ze met elkaar kennismaken op neutraal terrein, en kijk hoe t gaat.

honden page profiel SylviaSylvia

" Dat hangt er vanaf of ze het met elkaar kunnen vinden. T kan heel leuk zijn maar t kan ook tot vechtpartijen leiden.
 
Laat ze met elkaar kennismaken op neutraal terrein, en kijk hoe t gaat. "

Ze zijn nog jong, dus dat zal buiten absoluut goed gaan. Dat is een beetje waar ik mee zit, maar juist dan gaat t misschien gelijk goed samen. Ze zijn nog lekker jong maar wel allebei flinke pubers

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Men zegt dat een reu en een teef beter samen gaan dan twee teven of twee reuen.

 

Toch ken ik aardig wat mensen met meerdere honden van één geslacht. Een roedel teven of een roedel reuen. En nooit gezeik en gedonder. Anderszins ken ik dan weer wel iemand met een reu en een teef die wel regelmatig bij elkaar in de haren zitten. Ik denk dus dat het een fabeltje is.

 

Eigenaar van twee teven.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Daarnaast is het natuurlijk ook nog zo dat je als baas gewoon beter door de bocht kan met een teef of een reu.

Ik vind reuen gewoon niet prettig in de omgang, sorry. Wat ik zie bij mijn ras is dat zij minder gevoelig zijn, meer geneigd om hun kracht in te zetten om hun zin te krijgen en minder hun sociale skills daarvoor gebruiken. Doe mij dus maar teefjes; gewoon heel persoonlijk wat bij je past. Een ander vindt dat gemanipuleer van teven dan weer helemaal niets en wordt gestoord van die gevoeligheid.

honden page profiel Nathalie, Clooney * & HarleyNathalie, Clooney * & Harley

honden foto van Nathalie, Clooney * & Harley

Ik heb twee reuen samen en dat gaat prima. Ik zou er ook zo nog een 3e reu bij durven nemen.

Maar waar ik me meer zorgen over zou maken is het feit dat je dalijk 2 reuen van dezelfde leeftijd in huis hebt. Die allebei nu langzaam hun puberleeftijd gaan bereiken en waar de hormonen dus door het lijf gieren(ervanuitgaande dat ze niet gecastreerd zijn) en dat kan natuurlijk wel voor problemen onderling zorgen.

Mijn reuen verschillen 3 jaar van elkaar en mijn oudste reu was dus al lang en breed volwassen toen nummer 2 erbij kwam. Dat scheelt wel een hoop hoor. 

honden page profiel SylviaSylvia

" Daarnaast is het natuurlijk ook nog zo dat je als baas gewoon beter door de bocht kan met een teef of een reu.
Ik vind reuen gewoon niet prettig in de omgang, sorry. Wat ik zie bij mijn ras is dat zij minder gevoelig zijn, meer geneigd om hun kracht in te zetten om hun zin te krijgen en minder hun sociale skills daarvoor gebruiken. Doe mij dus maar teefjes; gewoon heel persoonlijk wat bij je past. Een ander vindt dat gemanipuleer van teven dan weer helemaal niets en wordt gestoord van die gevoeligheid. "

Juist de reden dat ik nu weer heb gekozen voor een reu. Ik vind ze wat stabieler dan een teef. Maar dat is idd heel verschillend wat mensen prettig vinden. Ik ga voor de stabiele, wel slijmbal reu

honden page profiel SylviaSylvia

" Ik heb twee reuen samen en dat gaat prima. Ik zou er ook zo nog een 3e reu bij durven nemen.
Maar waar ik me meer zorgen over zou maken is het feit dat je dalijk 2 reuen van dezelfde leeftijd in huis hebt. Die allebei nu langzaam hun puberleeftijd gaan bereiken en waar de hormonen dus door het lijf gieren(ervanuitgaande dat ze niet gecastreerd zijn) en dat kan natuurlijk wel voor problemen onderling zorgen.
Mijn reuen verschillen 3 jaar van elkaar en mijn oudste reu was dus al lang en breed volwassen toen nummer 2 erbij kwam. Dat scheelt wel een hoop hoor.  "

Dat is idd waar ik nu ook aan twijfelde. Beide 9 maanden en idd, volop aan het puberen. Die van mij iig héél sterk. Een stabiele reu, maar wel één met karakter. Wat meneer niet wil dat doet hij ook niet. Misschien toch maar even wachten met een tweede. Eigenlijk wordt mijn twijfel wel bevestigd.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Mijn ouders hebben ooit twee reuen gehad die elkaars bloed wel konden drinken. 1 van > 10 jaar oud en een jongere reu van < 2 jaar oud. Dat is niet relaxt, die twee moesten altijd gescheiden blijven, gelukkig was er ruimte maar het was echt niet handig. Dus wil je zeker geen problemen -> neem een teefje. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Mijn ouders hebben ooit twee reuen gehad die elkaars bloed wel konden drinken. 1 van > 10 jaar oud en een jongere reu van < 2 jaar oud. Dat is niet relaxt, die twee moesten altijd gescheiden blijven, gelukkig was er ruimte maar het was echt niet handig. Dus wil je zeker geen problemen -> neem een teefje.  "

En met een teefje kan het dus net zo goed helemaal fout gaan is mijn ervaring bij vrienden.

En nu?

honden page profiel KlaraKlara

" En met een teefje kan het dus net zo goed helemaal fout gaan is mijn ervaring bij vrienden.
En nu? "

Gewoon iets om goed over na te denken dus en niet klakkeloos een hond erbij nemen. Goed nadenken over leeftijd, karakter, energieniveau etc. 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Ik heb twee reuen. Zijn bijna even oud (verschillen 5 maand). Gaat prima. Nog nooit zon mooi duo gezien. Van begin af aan klikte het tussen die twee en hier nog nooit onenigheid gehad tussen beiden. 

 

Er moet een klik zijn tussen de honden net zoals bij mensen. Je kan dit pas zien als je ze eens bij elkaar brengt (op verantwoorde manier welliswaar) 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

" En met een teefje kan het dus net zo goed helemaal fout gaan is mijn ervaring bij vrienden.
En nu? "

Een cavia!

honden page profiel SylviaSylvia

" Ik heb twee reuen. Zijn bijna even oud (verschillen 5 maand). Gaat prima. Nog nooit zon mooi duo gezien. Van begin af aan klikte het tussen die twee en hier nog nooit onenigheid gehad tussen beiden. 
 
Er moet een klik zijn tussen de honden net zoals bij mensen. Je kan dit pas zien als je ze eens bij elkaar brengt (op verantwoorde manier welliswaar)  "

Je hebt helemaal gelijk. Dat is nu nog moeilijk te zien, ze zijn nog erg jong. Ik heb de beslissing gemaakt iig even te wachten tot onze Bob uit de pubertijd is...

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Je hebt helemaal gelijk. Dat is nu nog moeilijk te zien, ze zijn nog erg jong. Ik heb de beslissing gemaakt iig even te wachten tot onze Bob uit de pubertijd is... "

Ik ben net blij dat wij de beslissing genomen hebben om al heel snel een tweede hond te nemen. Udhai was toen 9 maand denk ik toen O'die er bij kwam. Al zouden ze nu ook een 3 de hond met open armen ontvangen. Maar twee honden samen zien opgroeien vond ik wel ontzettend fijn. Hun band is echt enorm groot.

honden foto van Mila en de hondjes Kaylo & Tika

Ik heb vroeger 2 Hovawart reuen samen gehad. Beide intact. Gingen hartstikke goed samen. Ze scheelde een jaar of 3 dacht ik. Waren echte vrienden maar hadden ook wel is bonje samen. Vooral dan een boel bombarie omdat de jongste te ver ging bij de oudste. Maar nooit schade. 

 

Nu een reu en teef samen sinds 9/10 weken. Leeftijdsverschil van 4 jaar. Het beginnen echte maatjes te worden maar ze hebben echt wel is gedoe samen en heb al meerdere keren echt moeten ingrijpen. Teef zit ook midden in haar pubertijd.

 

Ik denk dat je er alleen achterkomt of het gaat als je het probeert. Ze moeten ook een klik hebben samen. Kan de nieuwe hond een paar nachtjes komen logeren om te kijken of het gaat? 

honden page profiel Bertus en AbbyBertus en Abby

honden foto van Bertus en Abby

Ook hier vroeger twee cocker reuen, 2 en 4 jaar. Ging perfect, maar her en der wel eens een botsing, meestal over bot of iets willen hebben van de ander. Ik dook er altijd met veel bombarie tussen. Geen gedoe in mijn huis.

Dan renden ze samen naar de mand, gingen ze sullig naast elkaar zitten.

 

Ik vond het ondanks af en toe een botsing een perfecte combinatie. Nu hebben we een teefje bij de reu. Nog nooit enig botsing gehad. Ook weer een perfecte combi,

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus, Mowgli R.I.P.

Ik heb twee reuen gehad die echt niet samen konden, ik heb er uiteindelijk 1 moeten herplaatsen. Ik heb er toen een teefje bij genomen en dit was geen probleem. Twee broers van mij hebben twee reuen en bij hun gaat dit prima nooit geen problemen.

honden foto van Demi - Nova, Jairo, Loki & Kaiyu

Dat ligt totaal aan de karakters van beide honden en daarnaast of jij zelf dit in goede banen kunt leiden.

Hier een roedel van 3 reuen (en een teef). Reuen zijn nu in de leeftijd van 5.5 jaar, 2.5 jaar en 1.5 jaar. Alleen de jongste is intact.

Er wordt hier en daar weleens wat afgetast en krachtmetingen gedaan maar er is nog nooit gevochten en ik heb nog nooit serieus in hoeven grijpen.
Wel word er hier gewoon goed opgevoed en hebben de honden zich aan regels te houden. Dat maakt ook een hoop verschil in 'hoe ver' honden anders zullen gaan.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Dat is idd waar ik nu ook aan twijfelde. Beide 9 maanden en idd, volop aan het puberen. Die van mij iig héél sterk. Een stabiele reu, maar wel één met karakter. Wat meneer niet wil dat doet hij ook niet. Misschien toch maar even wachten met een tweede. Eigenlijk wordt mijn twijfel wel bevestigd. "

Paddy was 7 maanden toen Finley van 7 maanden er bij kwam. Ik heb ze langzaam aan elkaar laten wennen. Vanaf dag 1 zijn het maatjes en nu na 3 jaar nog steeds.

 

Maar ik tolereer geen enkel gedonder in huis en dat weten ze heel goed.

honden page profiel Laura Willem & BoazLaura Willem & Boaz

honden foto van Laura Willem & Boaz

Ik heb ook 2 (intacte) reuen, beide herplaasters en samen gekomen toen ze beide 18 maanden waren, ze schelen een maand in leeftijd.

 

Bij ons heeft het heel goed uitgepakt, precies op t juiste moment bij elkaar gezet. Ik zou er nu nooit nog een reu bij kunnen zetten, dat pikken de heren (zeker de lab) niet! 

 

 

honden page profiel SylviaSylvia

" Ik ben net blij dat wij de beslissing genomen hebben om al heel snel een tweede hond te nemen. Udhai was toen 9 maand denk ik toen O'die er bij kwam. Al zouden ze nu ook een 3 de hond met open armen ontvangen. Maar twee honden samen zien opgroeien vond ik wel ontzettend fijn. Hun band is echt enorm groot. "

Dan zou ik er een jongere pup bij moeten nemen ipv dezelfde leeftijd van 9 maanden. 

honden page profiel SylviaSylvia

" Ik heb ook 2 (intacte) reuen, beide herplaasters en samen gekomen toen ze beide 18 maanden waren, ze schelen een maand in leeftijd.
 
Bij ons heeft het heel goed uitgepakt, precies op t juiste moment bij elkaar gezet. Ik zou er nu nooit nog een reu bij kunnen zetten, dat pikken de heren (zeker de lab) niet! 
 
  "

Het blijft idd eigenlijk een gok. Ze moeten elkaar gewoon liggen.. leuk dat jij dat hebt met beide honden. Lijkt me heerlijk 

honden page profiel Arran & AedonArran & Aedon

honden foto van Arran & Aedon

Hier ook 2 reuen.

 

We kregen de jongste erbij toen onze 1e hond 6 jaar was.

 

Hij had een hekel aan de nieuwe puppy en kon zijn bloed wel drinken. we hebben dit ook heel erg goed moeten begeleiden.

 

Toen er rond de puberteit steeds meer strijd ontstond hebben we de jongste laten castreren.

 

Dit heeft erg geholpen en (nog steeds) met gepaste begeleiding na de castratie zijn het nu echt de beste vrienden die elkaar niet meer kunnen missen.

Er is verder ook geen strijd meer en nooit geen ruzies. Wel letten we hier heel erg op en zorgen we dat alles eerlijk verdeeld word.

Als de een de ander toch gaat irriteren of uitdagen kappen we dit dan ook meteen af

 

Ik zou me alleen wel afvragen of je de zin en tijd hebt op 2 pubers afzonderlijk genoeg te kunnen trainen om er stabiele honden van te maken èn om ze eventueel in de toekomst helemaal gescheiden te houden als het niet blijkt te gaan.

 

Denk aan afzonderlijk aandacht geven, uitlaten, quality time, eten, spelen, trainen etc.

 

2 of meerdere reuen samen kan heel goed gaan maar kan ook heel fout gaan.

 

honden page profiel SylviaSylvia

" Ik heb vroeger 2 Hovawart reuen samen gehad. Beide intact. Gingen hartstikke goed samen. Ze scheelde een jaar of 3 dacht ik. Waren echte vrienden maar hadden ook wel is bonje samen. Vooral dan een boel bombarie omdat de jongste te ver ging bij de oudste. Maar nooit schade. 
 
Nu een reu en teef samen sinds 9/10 weken. Leeftijdsverschil van 4 jaar. Het beginnen echte maatjes te worden maar ze hebben echt wel is gedoe samen en heb al meerdere keren echt moeten ingrijpen. Teef zit ook midden in haar pubertijd.
 
Ik denk dat je er alleen achterkomt of het gaat als je het probeert. Ze moeten ook een klik hebben samen. Kan de nieuwe hond een paar nachtjes komen logeren om te kijken of het gaat?  "

Dat hebben we toevallig net besproken en van het weekend komt hij hier logeren. Dat gaan we proberen en kijken dan hoe het gaat het weekend erop. Dan blijft hij wel of niet

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Dan zou ik er een jongere pup bij moeten nemen ipv dezelfde leeftijd van 9 maanden.  "

In mijn ogen speelt leeftijd weinig rol. De klik moet er zijn. Karakter beide honden en hoe jullie natuurlijk het allemaal begeleiden. 

honden page profiel DidyDidy

honden foto van Didy

Hier waren er zelfs 4 in takte Duitse Herder reuen wel met 1 jaar leeftijd verschil en 1 teefje en geen problemen.

Hoogstens een grommetje als we met alle honden weg gingen, ze allemaal uit de auto mochten en ze dachten dat een ander hun bal wilde pakken.hp-shiny

Ze hadden allemaal hun eigen bal, dus dat was even zoeken.

Maar daar bleef het bij.

Heerlijk zo'n roedel, mooiste tijd van m'n leven.

honden page profiel JacquelineJacqueline

honden foto van Jacqueline

Wij hebben hier 5 reuen en een teef bij elkaar. Gaat prima.

Een van de reuen is gecastreerd (omdat zijn nestbroer die inmiddels niet meer leeft epilepsie had), de rest niet.

Leeftijd van 2 jaar, 3 jaar, 4,5 jaar, bijna 9 en 10 jaar. Teefje is 6 jaar.

Allemaal border collies btw.

 

 

Volgende forumvraag: eerste viervoeter!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^