Hij doet niets hoor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lieke (Gast)

Er is ook een andere kant. Ik vind dat je als baas er altijd voor verantwoordelijk bent dat jouw hond een andere hond geen schade toebrengt. Ook als jouw hond aan de lijn loopt. Hier in het park, waar ik dus bijna niet meer loopt, stikt het van de fixerende, grommende en uitvallende 'stoere' rassen. Meestal met een gezellige prikband om en een baasje die de hond nauwelijks kan houden. Mijn hond luistert goed, loopt aan de lijn en heeft geleerd ze te negeren, maar wordt er wel bloednerveus van. En daarom stap ik tegenwoordig in de auto en rij naar het losloopbos waar de sociale honden lopen. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik heb vanmorgen met Black, een sociale, speelse jonge hond, anderhalf uur gewandeld en geen mens/hond tegen gekomen.

Hij heeft heerlijk anderhalf uur los kunnen rennen en genieten

Geen probleem als hij even had vast gemoeten, maar was niet nodig.

Daar heb ik het wel voor over om even een stukje met de auto te rijden!

Om gewoon onbezorgd, alleen met m'n hond, een heel eind te wandelen.

Maar dan moet je wel weten waar je zijn moet.

Als je zoiets af en toe doet met je hond, is het ook helemaal geen probleem als hij andere dagen wat vaker aan de lijn moet als je veel meer mensen/honden tegen komt.

 

honden page profiel ..

honden foto van .

"  Ik wordt woest als een hond mijn hond aanvalt. Reken maar dat die hond dit eerder heeft gedaan, waarom zou hij anders „zomaar" aanvallen? Hij heeft absoluut al eerder succes gehad en nu is het hem weer gelukt, succes op succes, geen goede zaak.
 
Nee, ik zaai geen paniek, vraag die man zijn gegevens en ga er werk van maken. Dit laat ik niet gebeuren. Wat nou als deze hond je kind had gegrepen? De volgende keer een klein hondje grijpt.
 
Een aanval zal bij mij niet gebeuren, ik hou dat soort honden altijd af, ben het voor. Mijn hond ziet en weet door mijn handelen dat ze veilig is, ik schep een veilige omgeving voor haar. Als ze een keer wel gegrepen wordt, paniek is er toch al, grijp ik in, gelijk, zo leert mijn hond dat ze altijd op mij kan rekenen.
Die eigenaar hoop ik is zich door mijn reactie ook bewist van de ernst van de zaak, aanvallen is geen goede zaak  "

 

Ik denk dat het ook net is wat je zelf gewend bent in jouw wandelgebied. Want dit is hier dagelijkse kost en zelf maak je het minimaal één keer in de week mee. 

 

Deze hond heeft het uiteraard al vaker gedaan. Maar de eigenaar? Die doet niks. Er lopen heel wat van dit soort honden hier los, dus ik maak me er niet meer druk om. Anders kan ik helemaal niet meer wandelen en zou ik met iedereen ruzie hebben. 

 

Natuurlijk vind ik het jammer dat dit soort dingen gebeuren en dat mensen hun honden niet op kunnen voeden. Soms heb ik het idee dat veel eigenaren hun eigen hond altijd een schatje vinden en vinden dat hun hond nooit wat fout doet. En dan kan ik wel steeds boos gaan worden, maar ik schiet er echt niks mee op.

 

Ondertussen weet ik welke honden echt agressie vertonen (de ander letterlijk dood willen bijten) en welke honden zelf te corrigeren zijn. Bij de agressie honden keer ik dus om, dat ga ik geen eens opzoeken. Maar als ik voor alle honden om moet keren, kan ik hier niet meer wandelen. 

 

Het heeft voor mij dus geen zin om me daar druk over te maken. Bij deze hond (als ik alleen was geweest) had ik de meneer gevraagd z'n hond te pakken, voor ik door zou lopen (waar hij overigens met 'nee op had geantwoord' ik ken meneer ondertussen). Maar ik snap m'n man ook wel, want die zegt "we blijven omkeren en we blijven bezig". 

Het is wel zo dat ik dus niet altijd even aardig ben tegen de honden, als ik hen grenzen op leg. Ik wacht ook steeds minder af om te zien of het baasje zelf ingrijpt, maar doe dit nu zelf snel. En soms krijg je dan wel eens te horen "doe eens lief tegen mijn hond". En dáár kan ik me wel om irriteren en boos worden. Want dan zadelt de andere baas bij met een taak op die hij zelf had moeten doen en dan nog commentaar leveren ook. En soms moet ik er ook wel om lachen.. komt er weer zo'n projectiel op ons afgerend, begint te happen en te snauwen bij voorbaat, mijn hond geeft aan het eng te vinden en komt achter mij staan, geef op alle manieren aan geen partij te zijn. Ik corrigeer de andere hond met mijn lichaamhouding en stem en de hond wordt rustig. De hond weet z'n grens en begint sociaal contact te maken; waar ik op zo'n moment heel tevreden mee ben. In plaats van dat de andere baas op zo'n moment blij is dat de hond normaal contact maakt en een goede ervaring op doet, wordt er gezegd "kom we lopen verder, want deze mevrouw is helemaal niet lief voor jou". Nou dan kan ik m'n lach niet meer inhouden! haha

 

Ik baal dus niet zozeer van de andere honden, die worden ook maar gewoon zo opgevoed. Kunnen ze in principe niks aan doen. En op de baasjes boos worden heeft hier ook geen nut. 
Wat ik wel jammer vind, is dat de opvoeding van m'n eigen honden een beetje nutteloos is geworden. Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik er steeds minder aan doe en ze meer 'los' laat (in de zin van de opvoeding). Als Sam of Finch weer eens wordt afgesnauwd en/of er wordt flink lelijk gedaan, en ze snauwen een keer terug, complimenteer ik hen zelfs. "Goed zo kerel, kom maar voor jezelf op!". Dat past helemaal niet bij mijn manier van opvoeden, want ik vind eigenlijk dat ze niks zelf op mogen lossen, maar het kan nu niet anders meer. Anders zijn ze continue zelf de sjaak. Finch is 40 kg, maar er zit geen kwaad in. Als hij wordt gepakt zal hij niet eens terug bijten. En ik oefen dus met hem dat hij wat meer voor zichzelf op mag komen. Eigenlijk wat mij betreft de omgekeerde wereld in mijn opvoeding, maar ik moet wel..  en ja dan kijken baasjes van de agressieve honden wel eens raar op als ik zeg "bijt maar terug schat, wees een grote kerel" ;)

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Toen ik van de week haar eens lekker liet rennen op de brunsummerheide en daarna terug liep naar de auto zag ik een vrouw met 2 honden lopen waarvan er 1 een muilkorf omhad. Vondt dat heel netjes. Is het niet gewoon makkelijker als je weet dat je hond kan uitvallen en je wilt hem los laten lopen je hem voor de zekerheid een muilkorf omdoet? "

 Op de brunssum mer heide is het vooral laten lopen toch? Mijn ervaring tenminste. Wel een heel mooi gebied en slecht 5 minuten van min vandaan.  Jammer dat het altijd zo druk is daar 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Maaike, dat is geen leuke omgeving om te wandelen zo te horen. Ik ben hier vaak bijna alleen met wandelen. Kom maar een paar honden tegen. De meeste ken ik, of ik ben op zo n afstand dat ik makkelijk weg kan lopen. In de zomer is het wel drukken en er zijn ook wat drukkere gebieden. Denk dat er een keer per jalf jaar een ongeleid projectiel om ons af komt vliegen.

In een gebied zijn wel uitlaat service , die kunnen er ook wat van. Ik ga helemaal aan de kant en hou de honden af. Dat is goed te doen.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

"  Op de brunssum mer heide is het vooral laten lopen toch? Mijn ervaring tenminste. Wel een heel mooi gebied en slecht 5 minuten van min vandaan.  Jammer dat het altijd zo druk is daar  "

 Ben er nu 2 keer geweest en vindt het ook heel erg mooi gebied. Het is inderdaad druk daar vooral op zondag. Maar vindt dat niet erg en laika ook niet, laika is juist helemaal happy met zo veel speelmaatjes. Zou er best vaker willen komen maar het is voor mij zo'n half uur rijden.

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik vind dat je als baas er altijd voor verantwoordelijk bent dat jouw hond een andere hond geen schade toebrengt. Ook als jouw hond aan de lijn loopt. Hier in het park, waar ik dus bijna niet meer loopt, stikt het van de fixerende, grommende en uitvallende 'stoere' rassen. "

 

ik heb eigenlijk nooit last van mensen met "stoere" rassen, omdat de meesten hun hond gewoon aan de lijn houden 

 

zelden eigenlijk dat ik een Stafford oid los zie op plekken waar dat niet mag

 

dus die kom ik altijd graag tegen tijdens een wandeling 

 

 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Het is wel zo dat ik dus niet altijd even aardig ben tegen de honden, als ik hen grenzen op leg. Ik wacht ook steeds minder af om te zien of het baasje zelf ingrijpt, maar doe dit nu zelf snel. En soms krijg je dan wel eens te horen "doe eens lief tegen mijn hond". En dáár kan ik me wel om irriteren en boos worden. Want dan zadelt de andere baas bij met een taak op die hij zelf had moeten doen en dan nog commentaar leveren ook. "

 

dit maak ik ook vaak mee... echt de omgedraaide wereld 

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Je hoort bij het tegenkomen van een aangelijnde hond
je eigen hond vast te maken aan de riem.
Ook behoor je niet (als het kan  en anders kort)vlak langs elkaar heen te lopen, altijd met een kleine boog, dit doet een hond in de natuur ook, ook al leer je op vele hondenscholen wel langs elkaar heen te lopen. "

 

Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet naar een hondenschool gaan als ze een hond aanschaffen. Die mensen hebben ook geen flauw benul van honden etiquette. Zij hebben vaak een labrador (niet alle lab eigenaren zijn zo :) ) en denken dat de hond zichzelf opvoedt. Je herkent ze zo; hond banjert los vrolijk op iedereen af en eet ondertussen nog wat hondendrollen en paardenvijgen en baasje met Burberry sjaal loopt erachter te telefoneren;)

 

Klinkt heel generaliserend allemaal natuurlijk. Bij mij in de praktijk zijn het bijna altijd labradors die op mijn honden afgedonderd komen. Als mijn DH ze dan afsnauwt dan kunnen blikken opeens doden ;)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Je hoort bij het tegenkomen van een aangelijnde hond
je eigen hond vast te maken aan de riem.
Ook behoor je niet (als het kan  en anders kort)vlak langs elkaar heen te lopen, altijd met een kleine boog, dit doet een hond in de natuur ook, ook al leer je op vele hondenscholen wel langs elkaar heen te lopen. "

 

Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet naar een hondenschool gaan als ze een hond aanschaffen. Die mensen hebben ook geen flauw benul van honden etiquette. Zij hebben vaak een labrador (niet alle lab eigenaren zijn zo :) ) en denken dat de hond zichzelf opvoedt. Je herkent ze zo; hond banjert los vrolijk op iedereen af en eet ondertussen nog wat hondendrollen en paardenvijgen en baasje met Burberry sjaal loopt erachter te telefoneren;)

 

Klinkt heel generaliserend allemaal natuurlijk. Bij mij in de praktijk zijn het bijna altijd labradors die op mijn honden afgedonderd komen. Als mijn DH ze dan afsnauwt dan kunnen blikken opeens doden ;)

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

" Je hoort bij het tegenkomen van een aangelijnde hond
je eigen hond vast te maken aan de riem.
Ook behoor je niet (als het kan  en anders kort)vlak langs elkaar heen te lopen, altijd met een kleine boog, dit doet een hond in de natuur ook, ook al leer je op vele hondenscholen wel langs elkaar heen te lopen. "

 

Jammer genoeg zijn er veel mensen die niet naar een hondenschool gaan als ze een hond aanschaffen. Die mensen hebben ook geen flauw benul van honden etiquette. Zij hebben vaak een labrador (niet alle lab eigenaren zijn zo :) ) en denken dat de hond zichzelf opvoedt. Je herkent ze zo; hond banjert los vrolijk op iedereen af en eet ondertussen nog wat hondendrollen en paardenvijgen en baasje met Burberry sjaal loopt erachter te telefoneren;)

 

Klinkt heel generaliserend allemaal natuurlijk. Bij mij in de praktijk zijn het bijna altijd labradors die op mijn honden afgedonderd komen. Als mijn DH ze dan afsnauwt dan kunnen blikken opeens doden ;)

vlindertje (Gast)

Als een loslopende hond op een aangelijnde hond af stormt voelt de aangelijnde hond zich bedreigd omdat hij vast zit logisch dat de aangelijnde hond dan uitvalt tegen de loslopende hond. 

 

Wat ik vaak irritant vind dat mensen hun hond uitlaten aan zo'n goedkoop uitrol riempje. Altijd gaan dat soort lijntjes om mijn riem heen en raken ze in de knoop. Dus mensen koop een riem van 1.80 die niet uit kan rollen zodat je je hond beter kan corrigeren.Het gevaar van zo'n uitrol riem is dat je hond blijft trekken omdat hij weet dat ie langer kan. Bij de hondenscholen raden ze die uit rol riemen af want die zijn super gevaarlijk. Ik hoop echt nog dat dit soort riemen uit de handel gaan.

honden page profiel JeroenJeroen

Gisteren weer zo ver. Loopt een vrouw op een plaats waar de hond notabene aangelijnd moet zijn. Deze blije lab luisterde echt 0.0 tot 4 x komt hij naar mij en mijn hond rennen. Waarbij de eigenaar terwijl ze niet eens omkijkt een beetje mopelt hier poekie vanaf 30m afstand. Resultaat is dat mijn hond 2 keer gebeten word en ik ook 1 maal in mijn hand. Heb maar duidelijk gemaakt dat die hond aangelijnd moet zijn. Helemaal wanneer je zero controle hebt over 'poekie' ik kreeg niet eens een reactie enkel een snobbistische blik.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Gisteren weer zo ver. Loopt een vrouw op een plaats waar de hond notabene aangelijnd moet zijn. Deze blije lab luisterde echt 0.0 tot 4 x komt hij naar mij en mijn hond rennen. Waarbij de eigenaar terwijl ze niet eens omkijkt een beetje mopelt hier poekie vanaf 30m afstand. Resultaat is dat mijn hond 2 keer gebeten word en ik ook 1 maal in mijn hand. Heb maar duidelijk gemaakt dat die hond aangelijnd moet zijn. Helemaal wanneer je zero controle hebt over 'poekie' ik kreeg niet eens een reactie enkel een snobbistische blik. "

Ga je melding doen en heb je haar gefilmd of gefotografeerd?

honden page profiel JeroenJeroen

" Ga je melding doen en heb je haar gefilmd of gefotografeerd? "

 Had geen smartphone oid bij mij. Melding doen, waar dan? Politie lijkt me niet handig. Ben dan bang voor eventuele gevolgen voor de hond.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Had geen smartphone oid bij mij. Melding doen, waar dan? Politie lijkt me niet handig. Ben dan bang voor eventuele gevolgen voor de hond. "

 Ik heb eigenlijk niet dat ik automatisch elke hond leuk vind. Zeker niet als ze me in m'n hand bijten dus ik zou daar toch anders instaan. Ik zou me meer zorgen maken om de volgende hondenbezitter die daar met z'n hond en een peuter loopt

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

"  Had geen smartphone oid bij mij. Melding doen, waar dan? Politie lijkt me niet handig. Ben dan bang voor eventuele gevolgen voor de hond. "

 



en niet voor de gevolgen die de hond nog kan aanrichten?

Marianne Theunissen (Gast)

precies mijn ervaring!! echt irritant. de meeste andere hondenbezitters roepen niet eens meer op hun hond en dan kun je niks meer met jouw hond aan de lijn. ze snappen niet eens dat je kwaad wordt. ik pas mijn wandelroute al aan zodanig aan, dat ik de minste kans heb om andere honden tegen te komen en dat is niet altijd de leukste route.....zucht

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Gisteren weer zo ver. Loopt een vrouw op een plaats waar de hond notabene aangelijnd moet zijn. Deze blije lab luisterde echt 0.0 tot 4 x komt hij naar mij en mijn hond rennen. Waarbij de eigenaar terwijl ze niet eens omkijkt een beetje mopelt hier poekie vanaf 30m afstand. Resultaat is dat mijn hond 2 keer gebeten word en ik ook 1 maal in mijn hand. Heb maar duidelijk gemaakt dat die hond aangelijnd moet zijn. Helemaal wanneer je zero controle hebt over 'poekie' ik kreeg niet eens een reactie enkel een snobbistische blik. "

 Vraag altijd gegevens, stel dat jou hond, of je zelf een infectie krijgt door de beten. Een beet is vaak een klein gaatje, wat niet of nauwelijks bloed. Een honden mond zit vol bacterieen, kans groot op infecties daarom.

 

Als een hond zo op je afkomt, doe je eigen hond achter je en houd die andere hond weg. Maak je groot en zeg weg! Maak je zelf heel erg boos. Anders, steek ik mijn schoen uit! Daarmee hou je ze ook weg, beter je schoen dan je hand.

 

 

honden page profiel RafRaf

Als ik met mijn roedel op pad ben, lopen de brave los en de minder brave aan de riem. Gisteren kwam er een grote zwarte hond op ons afgelopen. Ik zag wel aan zijn houding dat er geen kwaad in zat en de baas riep ook "hij doet niks" en tegelijk maar tegen de hond roepen "Devil". Nou met zo'n naam zou ik dan wel gaan twijfelen of hij echt niks doet. 

Eén van mijn honden die los was, ging er pal voor staan, om de roedel te "beschermen". Ik moest wel lachen om zoveel lef, de andere hond was echt een goeie lobbes, anders had die van mij echt een probleem gehad. (en ik ook)

Hier is het dus geen oplossing om de andere hond af te blokken, omdat ik mijn handen vol heb met mijn eigen honden. 

Gimpel (Gast)

In een losloopgebied mag je hond loslopen, maar dat wil niet zeggen ongecontroleerd rondrennen. Echte hondenliefhebbers houden hun loslopende hond weg bij mensen die hun hond, om wat voor reden dan ook aangelijnd hebben. Dat hoeft niet altijd agressie te zijn maar dat kan ook een blessure zijn, ouderdom enz.

 

Je mag toch vragen of iemand zijn/haar hond bij zich wil houden?

Helaas moeten we dat vaak.......

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

"  Niet helemaal mee eens, dat zou betekenen dat je met je niet vriendelijke hond alleen op straat kan wandelen en wat is er lekkerder dan in een bos, het strand, duinen, park te wandelen. Lekker de natuur opsnuiven.
 
Er is een oplossing, hou je aan de honden etiquette. Als je een aangelijnde hond ziet, hou je hond even bij je. Zo simpel kan het zijn. "

 Kreeg t wachtwoord van een oud profiel, maar ik ben Moos. Natuurlijk kan je met je niet vriendelijke hond vrij wandelen, maar dan aan de lange lijn of los, wanneer er geen andere honden zijn. Maar goed, dat is mijn mening. Immers, wanneer je een niet hond vriendelijke hond hebt (door omstandigheden of ervoor hebt gekozen) houdt dat in dat je je hond weg moet houden van andere honden. 

 

In losloopgebieden, lijkt me het risico te groot.

 

Natuurlijk lijn ik mijn hond aan, wanneer er een onbekende hond nadert. Maar een garantie dat dit lukt op tijd heb je niet. Ook de eigenaar van de niet hond vriendelijke hond, heeft dit niet.

 

Dus ik vind dat de meeste verantwoordelijkheid in dit geval ligt bij de aangelijnde hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Kreeg t wachtwoord van een oud profiel, maar ik ben Moos. Natuurlijk kan je met je niet vriendelijke hond vrij wandelen, maar dan aan de lange lijn of los, wanneer er geen andere honden zijn. Maar goed, dat is mijn mening. Immers, wanneer je een niet hond vriendelijke hond hebt (door omstandigheden of ervoor hebt gekozen) houdt dat in dat je je hond weg moet houden van andere honden. 
 
In losloopgebieden, lijkt me het risico te groot.
 
Natuurlijk lijn ik mijn hond aan, wanneer er een onbekende hond nadert. Maar een garantie dat dit lukt op tijd heb je niet. Ook de eigenaar van de niet hond vriendelijke hond, heeft dit niet.
 
Dus ik vind dat de meeste verantwoordelijkheid in dit geval ligt bij de aangelijnde hond. "

 Ik bedoel als je hond niet los kan, dat je dan wel met je aangelijnde hond in een losloop gebied zou moeten kunnen wandelen. Zo heb je altijd de controle. Het zou sneu zijn als zij alleen langs de straten zouden kunnen wandelen.

 

Waar 2 patijen zijn, zijn er ook 2 verantwoordelijk. We moeten het maat met elkaar zien te doen op deze aardbol. 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Even mijn ervaring over loslopen met Aila (nu bijna 6 maanden):

 

Ik loop altijd in het bos vlak bij huis (losloopgebied). Daar kom ik vrijwel niemand tegen dus ik kan het goed met haar trainen. Over het algemeen gaat het heel erg goed! Wanneer ik iemand aan zie komen (met of zonder hond) maak ik haar altijd even vast, aangezien ik wéét dat ze heel vrolijk gedag wil gaan zeggen. Héél soms is Aila mij voor en stormt ze op iemand af(terug roepen werkt niet). Ik excuseer mij dan altijd direct en leg uit dat ik nog flink met haar aan het oefenen ben. Hier wordt altijd erg goed en begripvol op gereageerd. 

Ik merk wel dat ik af en toe onzeker ben, ik ben bang om mensen tegen te komen die geen begrip hebben (hoe snel ik er ook bij ben). Gelukkig is dit nog niet gebeurd. 
Ik ben even benieuwd naar de meningen hier, is hoe ik het aanpak goed?

Laatst ging ik naar een heel druk losloopgebied. Toch gekozen om Aila aangelijnd te houden. Daar kwam ik inderdaad mensen tegen die hun hond gewoon over Aila heen lieten denderen. Even spelen en snuffelen vind ik prima. Maar Aila probeerde (terwijl ze aangelijnd was) weg te komen van een speelse 'stoere stevige' hond. De mensen lachten alleen maar en grepen niet actief in. Beetje zacht roepen. Ik ging er wel tussen staan, maar durfde zelf niet actief de andere hond weg te sturen. Die mensen waren toch niet de types waar ik ruzie mee wilde. 

Aangezien Aila mijn eerste hond is tast ik nog wat af, dit is allemaal nieuw voor mij. Tot nu toe ben ik heel tevreden hoe alles gaat, maar ik hoop echt dat ik wat meer zelfverzekerdheid krijg eventuele confrontaties met mensen nog beter aan te gaan (heb er al een paar gehad, helemaal toen ze puppy was. Sommige mensen weten het soms zooooveeeel beter....)

Haha zo, moest er even uit ;)

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  Kreeg t wachtwoord van een oud profiel, maar ik ben Moos. Natuurlijk kan je met je niet vriendelijke hond vrij wandelen, maar dan aan de lange lijn of los, wanneer er geen andere honden zijn. Maar goed, dat is mijn mening. Immers, wanneer je een niet hond vriendelijke hond hebt (door omstandigheden of ervoor hebt gekozen) houdt dat in dat je je hond weg moet houden van andere honden. 
 
In losloopgebieden, lijkt me het risico te groot.
 
Natuurlijk lijn ik mijn hond aan, wanneer er een onbekende hond nadert. Maar een garantie dat dit lukt op tijd heb je niet. Ook de eigenaar van de niet hond vriendelijke hond, heeft dit niet.
 
Dus ik vind dat de meeste verantwoordelijkheid in dit geval ligt bij de aangelijnde hond. "

Tsja, dat jij vind dat de rest van de wereld zich aan jouw idee van honden moet aanpassen weet ik nu wel. Maar rekening houden met elkaar betekent dat het van twee kanten miet komen. De mensen met een aangelijnde hond houden al rekening met jou. Nu maar wachten tot er we er iets voor terug krijgen. 

Vond het ook extra irritant om ergens te lezen dat je je hond ineens wel bij je kan houden als er een pitbulachtige hond aankomt. 

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

" Tsja, dat jij vind dat de rest van de wereld zich aan jouw idee van honden moet aanpassen weet ik nu wel. Maar rekening houden met elkaar betekent dat het van twee kanten miet komen. De mensen met een aangelijnde hond houden al rekening met jou. Nu maar wachten tot er we er iets voor terug krijgen. 
Vond het ook extra irritant om ergens te lezen dat je je hond ineens wel bij je kan houden als er een pitbulachtige hond aankomt.  "

 En bedankt. Dat hoor je mij niet zeggen!

 Wanneer er vreemde honden komen op het veld hou ik hem bij me, tot duidelijk is of hij los kan. Dan moet je wel goed lezen graag...

 

Me dingen in de mond leggen, dat vind ik irritant.

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Even mijn ervaring over loslopen met Aila (nu bijna 6 maanden):
 
Ik loop altijd in het bos vlak bij huis (losloopgebied). Daar kom ik vrijwel niemand tegen dus ik kan het goed met haar trainen. Over het algemeen gaat het heel erg goed! Wanneer ik iemand aan zie komen (met of zonder hond) maak ik haar altijd even vast, aangezien ik wéét dat ze heel vrolijk gedag wil gaan zeggen. Héél soms is Aila mij voor en stormt ze op iemand af(terug roepen werkt niet). Ik excuseer mij dan altijd direct en leg uit dat ik nog flink met haar aan het oefenen ben. Hier wordt altijd erg goed en begripvol op gereageerd. 
Ik merk wel dat ik af en toe onzeker ben, ik ben bang om mensen tegen te komen die geen begrip hebben (hoe snel ik er ook bij ben). Gelukkig is dit nog niet gebeurd. Ik ben even benieuwd naar de meningen hier, is hoe ik het aanpak goed?Laatst ging ik naar een heel druk losloopgebied. Toch gekozen om Aila aangelijnd te houden. Daar kwam ik inderdaad mensen tegen die hun hond gewoon over Aila heen lieten denderen. Even spelen en snuffelen vind ik prima. Maar Aila probeerde (terwijl ze aangelijnd was) weg te komen van een speelse 'stoere stevige' hond. De mensen lachten alleen maar en grepen niet actief in. Beetje zacht roepen. Ik ging er wel tussen staan, maar durfde zelf niet actief de andere hond weg te sturen. Die mensen waren toch niet de types waar ik ruzie mee wilde. Aangezien Aila mijn eerste hond is tast ik nog wat af, dit is allemaal nieuw voor mij. Tot nu toe ben ik heel tevreden hoe alles gaat, maar ik hoop echt dat ik wat meer zelfverzekerdheid krijg eventuele confrontaties met mensen nog beter aan te gaan (heb er al een paar gehad, helemaal toen ze puppy was. Sommige mensen weten het soms zooooveeeel beter....)Haha zo, moest er even uit ;-) "

 Als jouw hond een angst ontwikkelt zit jij de komende jaren met een probleem. Til hem desnoods op in zo'n situatie als je dat kan. Neem anders een paraplu mee om zulke beesten op afstand te houden. Ben je onder de indruk van de andere mensen film ze dan met je telefoon. Weinig mensen zullen een grote mond opzetten met de kans 's avonds op youtube te staan

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Even mijn ervaring over loslopen met Aila (nu bijna 6 maanden):
 
Toch gekozen om Aila aangelijnd te houden. Daar kwam ik inderdaad mensen tegen die hun hond gewoon over Aila heen lieten denderen. Even spelen en snuffelen vind ik prima. Maar Aila probeerde (terwijl ze aangelijnd was) weg te komen van een speelse 'stoere stevige' hond. De mensen lachten alleen maar en grepen niet actief in. Beetje zacht roepen. Ik ging er wel tussen staan, maar durfde zelf niet actief de andere hond weg te sturen. Die mensen waren toch niet de types waar ik ruzie mee wilde. Aangezien Aila mijn eerste hond is tast ik nog wat af, dit is allemaal nieuw voor mij. Tot nu toe ben ik heel tevreden hoe alles gaat, maar ik hoop echt dat ik wat meer zelfverzekerdheid krijg eventuele confrontaties met mensen nog beter aan te gaan (heb er al een paar gehad, helemaal toen ze puppy was. Sommige mensen weten het soms zooooveeeel beter....)Haha zo, moest er even uit ;-) "

 Wat er ook gebeurd, bescherm je hond. Of je houd haar achter je en stuur de andere honden weg of je tilt haar gewoon op en steek je voet uit of zo, om de hond op afstand te houden. 

Ik vond het eerst ook heel moeilijk honden weg te houden, tot in het mijn instructrice het zag doen, klein dun vrouwtje, ze maakte zich groot en zei weg en wees met haar hand hem weg en de hond stopte! Ik dacht, als zij het kan moet ik het ook kunnen en echt, het werkt! 

De reactie van andere eigenaren kan me niets schelen, dat zijn vaak mensen die niets begrijpen van honden, daar kan ik niet op vertrouwen. Ik zrg voor de veiligheid van mijn hond, voor mij is zij het aller belangrijkste.

 

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

RVS & Sunny, Suzanne en Luca;

 

Heb mij wat ongelukkig uitgedrukt. Uiteraard heb ik Aila beschermd, er staat ook in de tekst dat ik tussen de honden in stond. Lekker baasje zou ik zijn als ik ook nog eens toe zou blijven kijken hoe de honden over Aila heen denderen.

Ik was bezig met de hond tegen houden, Aila kon hij niet meer bij. Met actief wegsturen bedoel ik meer hem helemaal wegkrijgen, terug naar de baasjes sturen. Desnoods de baasjes aanspreken. Hier wil ik wat sterker in worden, dat probeerde ik te zeggen :P

 

Moet inderdaad wat meer 'schijt' aan dit soort dingen hebben.

 

Hier in de buurt woont een aso gezin met een Franse Bulldog die steeds over hun hekje springt. Valt gewoon andere honden aan. Wanneer oude vrouwtjes in paniek dat beest weg proberen te jagen krijgen ze op hun donder van de eigenaresse. één ding weet ik wel, wanneer dat beest ons aanvalt komt er meteen aangifte, die mensen doen er niks aan om het te voorkomen.

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Ohja Suzanna & Luca, goeie tip! (las er overheen). Dat is precies het actief wegsturen dat ik bedoel idd! :)

pagina 9 van 10 12 3 4 5 6 7 8 910
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^