Hij doet niets hoor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben toch heel blij dat ik hier woon, weids, en normale tussen aanhalingstekens mensen die begrip voor je opbrengen als je met een hond aan de lijn wandelt.

Blauwe stad, met Bamse iedere dag gewandeld, geopereerd , niet loslopend, maar toch een gelukkige hond hoor, en als ik iemand tegen kwam, die hun honden los hadden lopen, vroeg ik altijd.... even bij je houden ? mijn hond kan niet loslopen op het moment, nimmer een kwaad woord gehad, direkt hun honden bij zich geroepen, waarom geen rekening met anderen houden ? of het nou een losloop gebied is of niet.

Bamse heeft heel lang niet met anderen honden mogen spelen, zodra ik iemand aan zag komen, lijnde ik Bamse aan, en even communiceren, en nimmer een probleem er mee gehad. altijd hun honden bij zich roepend, en heus niet dat Bamse ontzag inboezemt bij andere honden, welnee, begrip hebben voor andermans hond, is dat zo moeilijk ?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Is heel normaal he Willemijn dat jij jouw beer niet los laat lopen, omdat je weet dat ze misschien ongewild kleine hondjes pijn kan doen bij het spelen.

 

 

Ge moet gewoon kijken naar het formaat van de honden vind ik. 

En dan nóg....een oud yorkje zou ik ook niet laten loslopen hebben om ondersteboven gelopen te worden door jongere kleine honden.

 

Ik  laat Lance haast nooit los buiten , juist om die reden dat hij te klein is. Alleen als we met versch baasjes bijeen staan en het allemaal rustige keine honden zijn.

 

Of honden die altijd aan de les lopen nu ongelukkiger zijn ? Geloof het niet, want met die flex leibanden heb je al vlug een lengte van vijf meter, genoeg om vrij te snuffelen en te lopen. 

Crossen doen ze dan maar in eigen tuin om in omheind veldje. 

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

"  Ja totdat de konijnenpopulatie te groot word en de jagers komen om ze op een Zaterdagmiddag af te schieten.... "

 



Mensen met honden krijgen de vrijheid om op bepaalde plekken hun hond los te laten, in dit topic is te lezen dat velen hier niet mee om kunnen gaan omdat zij hun hond andere dieren laten lastigvallen. De oplossing is in mijn ogen heel simpel, vrijheid weer afnemen.

En Bamse, de hond van Willemijn kan gerust met een Chi spelen, die hond doet werkelijk geen vlieg kwaad :-D

honden page profiel Peggy Peggy

honden foto van Peggy

Je hoort bij het tegenkomen van een aangelijnde hond

je eigen hond vast te maken aan de riem.

Ook behoor je niet (als het kan  en anders kort)vlak langs elkaar heen te lopen, altijd met een kleine boog, dit doet een hond in de natuur ook, ook al leer je op vele hondenscholen wel langs elkaar heen te lopen.

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

Misschien dat je kunt proberen je eigen hond dan af te leiden. Bijvoorbeeld met een brokje of een bal ofzo. Misschien kun je ook proberen duidelijk nee tegen die andere hond te zeggen. Als dat een goed opgevoede hond is heb je misschien kans dat hij luistert.

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

Misschien dat je kunt proberen je eigen hond dan af te leiden. Bijvoorbeeld met een brokje of een bal ofzo. Misschien kun je ook proberen duidelijk nee tegen die andere hond te zeggen. Als dat een goed opgevoede hond is heb je misschien kans dat hij luistert.

honden page profiel phinephine

honden foto van phine

Sorry, ik plaatste mijn reactie perongeluk 2 keer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Is heel normaal he Willemijn dat jij jouw beer niet los laat lopen, omdat je weet dat ze misschien ongewild kleine hondjes pijn kan doen bij het spelen.

 

 

Ge moet gewoon kijken naar het formaat van de honden vind ik. 


  "

 



mijn hond doet kleine hondjes niets, en loopt ze ook niet ondersteboven, ben ik zelf ook nog bij, aangelijnd is om een reden en nogmaals communiceren is een goed iets, hier houden ze er rekening mee, dat is mijn ervaring.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Je hoort bij het tegenkomen van een aangelijnde hond
je eigen hond vast te maken aan de riem.
Ook behoor je niet (als het kan  en anders kort)vlak langs elkaar heen te lopen, altijd met een kleine boog, dit doet een hond in de natuur ook, ook al leer je op vele hondenscholen wel langs elkaar heen te lopen. "

 wij hebben bij de puppycursus het langslopen aan de lijn ook geoefend en daar hamerden ze er juist op geef elkaar de ruimte, en op het juiste moment aandacht vragen aan de hond + belonen

 

ook al gaat gijs nog steeds plat als er een hond aankomt en gaat pas weer verder als hij hem niet meer ziet.. maar gaat steeds beter!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"  

mijn hond doet kleine hondjes niets, en loopt ze ook niet ondersteboven, ben ik zelf ook nog bij, aangelijnd is om een reden en nogmaals communiceren is een goed iets, hier houden ze er rekening mee, dat is mijn ervaring. "

 Hier in de buurt een mewfoundlander die een chiuaua als beste vriend heeft!

 

Hij kan ook heel leuk spelen met gijs, die klautert zowat op hem en hij geeft dan sporadisch een klein duwtje zodat gijs omkukelt en ze rennen lekker achter elkaar aan

Loetje (Gast)

Volgens mij is mijn reactie over dat ik denk dat honden die los kunnen lopen gelukkiger zijn een beetje uit zijn verband gerukt...

 

Ik schrijf dan ook honden die los KUNNEN. Als je hond niet los kan (om wat voor reden dan ook), dan vind ik het een ander verhaal. Maar als je een hond hebt die goed onder appel is en niet jaagt en op andere honden afstormt. Als je zo'n hond niet los wilt laten, want stel dat er een of ander doemscenario kan gebeuren en je de hond dus niet los laat omdat je zelf bang bent, dan vind ik dat je je hond echt veel te kort doet!

 

Even voor de konijnen liefhebbers hier ;) Mijn Weimaraner jaagt niet achter de konijnen aan. Ik wil dat niet hebben. Ik ben een dierenvriend en vind het niet nodig dat honden onder het prikkeldraad doorgaan om al het wild op te jagen. Er zijn helaas veel baasjes die dat wel toestaan. Met als gevolg dat er op steeds minder plekken honden los mogen.

 

Dus...

honden page profiel ..

honden foto van .

Zo.. ben even niet op het forum en het loopt storm in dit topic haha. Ik ga ook niet op iedereen reageren die me had gequote, doe het wel even in één berichtje.

 

Natuurlijk is iedere hond anders en natuurlijk heb je ook uitzonderingen. Maar in de meeste gevallen kunnen je als baas wel iets met de andere hond. Meestal zijn dit namelijk de honden die thuis geen grenzen mee krijgen en snakken daar opvoeding. Ze zijn vaak direct onder de indruk als je hun wel grenzen oplegt. 

En natuurlijk gebeuren er wel eens dingen, maar ik kies er bewust voor om me dus niet druk te maken. Waarom? Omdat m'n honden mijn gevoel aanvoelen en over zullen nemen. Als ik rustig blijf en me er niks van aantrek, zullen zij dat ook (minder) doen. 

 

Van de week liep ik met m'n man en drie (losse) honden. Ik zag op 30 meter afstand een kruising collie die al begon te sluipen en in de drijfhouding kwam. Ik weet dat onze onzekere hond daar niet mee om kan gaan, dus lijnde m'n twee oudere honden aan. Terwijl ik daar mee bezig was (ik riep ze en voor de oudste bij me komt.. die neemt z'n tijd ;)) was m'n man al doorgelopen. Finch liep keurig naast hem zonder lijn en vond het zelfs een beetje eng; tegen m'n man aangeplakt. En ja hoor, het drijven ging over in pakken en de hond valt aan. Het was geen pure agressie, maar het was ook niet vriendelijk bedoelt van de andere hond. Een hoop gehap, zonder bloed. 
Maar op zo'n moment heb je wel een keuze; wordt ik boos en baal ik gigantisch, ga ik daar staan met een rot gevoel? Of maak ik me niet druk, probeer ik grip op de situatie te krijgen en laat ik m'n honden zien dat ook in zo'n situatie geen paniek nodig is? 
M'n man (en ik later toen ik er bij kwam) koos gelukkig voor het laatste. Hij is tussen de honden gaan staan, heeft Finch beschermt en de ander weg gehaald.
Als ik dat niet zou doen, zouden m'n honden wrok hebben en de volgende keer als ze hem tegen komen 'het zaakje wel even afhandelen'. 

Natuurlijk denk ik op zo'n moment; 'meneer, had uw hond gelijk gepakt toen u zag dat hij ging drijven.' Maar aan de andere kant; deze meneer heeft dit waarschijnlijk niet door gehad en kan z'n eigen hond niet lezen. Wat eigenlijk heel sneu is, maar dit gebeurt zo vaak. Er zijn méér mensen met een hond die er niks vanaf weten dan mensen met een hond die er wél wat vanaf weten. 

 

Het is gewoon de realiteit dat je mensen/honden tegenkomt waarmee jij niet overeenkomt met de opvoeding. Je kunt je daar druk om maken en dat ook uitstralen op je eigen hond, of het langs je heen laten gaan en genieten van je wandeling :) 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

" Zo.. ben even niet op het forum en het loopt storm in dit topic haha. Ik ga ook niet op iedereen reageren die me had gequote, doe het wel even in één berichtje.
 
Natuurlijk is iedere hond anders en natuurlijk heb je ook uitzonderingen. Maar in de meeste gevallen kunnen je als baas wel iets met de andere hond. Meestal zijn dit namelijk de honden die thuis geen grenzen mee krijgen en snakken daar opvoeding. Ze zijn vaak direct onder de indruk als je hun wel grenzen oplegt. En natuurlijk gebeuren er wel eens dingen, maar ik kies er bewust voor om me dus niet druk te maken. Waarom? Omdat m'n honden mijn gevoel aanvoelen en over zullen nemen. Als ik rustig blijf en me er niks van aantrek, zullen zij dat ook (minder) doen. 
 
Van de week liep ik met m'n man en drie (losse) honden. Ik zag op 30 meter afstand een kruising collie die al begon te sluipen en in de drijfhouding kwam. Ik weet dat onze onzekere hond daar niet mee om kan gaan, dus lijnde m'n twee oudere honden aan. Terwijl ik daar mee bezig was (ik riep ze en voor de oudste bij me komt.. die neemt z'n tijd ;-)) was m'n man al doorgelopen. Finch liep keurig naast hem zonder lijn en vond het zelfs een beetje eng; tegen m'n man aangeplakt. En ja hoor, het drijven ging over in pakken en de hond valt aan. Het was geen pure agressie, maar het was ook niet vriendelijk bedoelt van de andere hond. Een hoop gehap, zonder bloed. Maar op zo'n moment heb je wel een keuze; wordt ik boos en baal ik gigantisch, ga ik daar staan met een rot gevoel? Of maak ik me niet druk, probeer ik grip op de situatie te krijgen en laat ik m'n honden zien dat ook in zo'n situatie geen paniek nodig is? M'n man (en ik later toen ik er bij kwam) koos gelukkig voor het laatste. Hij is tussen de honden gaan staan, heeft Finch beschermt en de ander weg gehaald. Als ik dat niet zou doen, zouden m'n honden wrok hebben en de volgende keer als ze hem tegen komen 'het zaakje wel even afhandelen'. 
Natuurlijk denk ik op zo'n moment; 'meneer, had uw hond gelijk gepakt toen u zag dat hij ging drijven.' Maar aan de andere kant; deze meneer heeft dit waarschijnlijk niet door gehad en kan z'n eigen hond niet lezen. Wat eigenlijk heel sneu is, maar dit gebeurt zo vaak. Er zijn méér mensen met een hond die er niks vanaf weten dan mensen met een hond die er wél wat vanaf weten. 
 
Het is gewoon de realiteit dat je mensen/honden tegenkomt waarmee jij niet overeenkomt met de opvoeding. Je kunt je daar druk om maken en dat ook uitstralen op je eigen hond, of het langs je heen laten gaan en genieten van je wandeling :-)  "

 

Is dat sluipen altijd slecht, mijn pup doet dat ook vaker maar nooit met slechte bedoelingen.

honden page profiel ..

honden foto van .

"  
Is dat sluipen altijd slecht, mijn pup doet dat ook vaker maar nooit met slechte bedoelingen. "

 

Nee hoor, het hoeft niet altijd slechte te zijn. Het kan ook voorafgaan op spelen en de ander uitdagen. 

 

Maar het kan wel 'slecht' zijn, maar dat hangt helemaal af van de houding die de hond op dat moment aanneemt. Ik zie het veel bij collies die te weinig beweging/uitdaging krijgen, die anderen dan op gaan jagen. Ik zie dan al snel genoeg of het sluipen is om te willen spelen, of sluipen is om te willen jagen en de ander op te willen snoepen haha.
De blik in de ogen is dan ook veel intenser en blijven ze sterk gefocust op hun 'prooi'. 

 

Bij mijn honden heb ik het trouwens nooit gewild dat ze het deden, maar dat is een beetje wat je zelf wilt. Ik heb er namelijk drie, dus dat is weer anders dan één; als er ruzie komt, krijg je bij ons de hele roedel op je dak. Dus ben ik daar heel streng in geweest bij Finch. Hij doet het nu alleen nog maar bij z'n zus; hij begint met sluipen (al van 60 meter afstand) en zodra ze dichterbij elkaar komen, gaat het over in springen en spelen. 
Maar ik wil dus niet dat hij sluipend op een andere hond af gaat. Ook omdat andere honden daar wel eens onzeker op reageren en niet weten wat hij nou wilt/bedoelt. Hij is nogal groot, dus dat kan andere baasjes ook afschrikken, terwijl het eigenlijk gewoon een grote teddybeer is en nogal een mietje hihi. 

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"  Maar op zo'n moment heb je wel een keuze; wordt ik boos en baal ik gigantisch, ga ik daar staan met een rot gevoel? Of maak ik me niet druk, probeer ik grip op de situatie te krijgen en laat ik m'n honden zien dat ook in zo'n situatie geen paniek nodig is? 

Het is gewoon de realiteit dat je mensen/honden tegenkomt waarmee jij niet overeenkomt met de opvoeding. Je kunt je daar druk om maken en dat ook uitstralen op je eigen hond, of het langs je heen laten gaan en genieten van je wandeling :-)  "

 

maar nu doe je net of degenen die zich druk maken over asociale loslopers (ik, bijvoorbeeld) iets heel raars en verkeerds naar hun hond uitstralen 

 

ik grijp ook altijd assertief in. lijkt me een prima signaal naar mijn hond toe. en daarna kan ik nog steeds genieten van de wandeling 

 

het heeft denk ik ook te maken met de impact van zo'n idioot op je eigen hond. heb je zelf een hond die alles best vindt, ook al staat er een Labrador op 'm te dansen, is het al anders dan als je bewust een gebied opzoekt met aanlijnplicht ivm bv. de kwetsbaarheid of het verleden van je hond en er dan nog 15 mensen zijn die denken dat het leuk is om hun niet-luisterend geval op alles en iedereen te laten afstormen, en er gezellig 100 meter achteraan komen lopen, en vervolgens zeggen "joh, maak je niet zo druk, hij doet toch niets..."

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



wat nou ze plet ze ? de liefheid zelve. O-)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

"

wat nou ze plet ze ? de liefheid zelve. O-) "

 Ooooh daar is het net een bruine beer!!

Linda (Gast)

Beste

Met dit probleem wordt ik ook vaak geconfronteerd niet leuk.

De mensen dat nooit zo een hond hebben gehad begrijpen dit niet spijtig!!!! Normaal moet wel iedere hond aangelijnd zijn dus ....maar leg het maar uit als er een gevecht van komt jouw hond is de slechte want hij verdraagt geen andere hond of toch niet allemaal. Wij als mensen kunnen ook beter met de ene persoon omgaan dan met de andere. Zo mijn verhaal

honden page profiel JeroenJeroen

Heerlijk gevoelig punt heb ik blijkbaar aangeboord. Erg interessant alle reacties. Zo leer je het van beide kanten te zien. Is er hier iemand die in de buurt van Zeist woont die het leuk lijkt eens samen met de honden het bos in te gaan? Ik merk heel erg dat Bobbi het leuk vind met andere honden zodra ik aangeef dat het ok is.

honden page profiel JeroenJeroen

"

wat nou ze plet ze ? de liefheid zelve. O-) "

 Wat een mooierds Willemijn! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

twee mopshondjes en een kleine boerboel van 9 weken, Bamse mag niet met kleine hondjes spelen, wel kennismaken, ze is te groot en te zwaar, een stap op deze hondenpootjes en ze zijn gebroken, ook al zijn kleine hondjes niet echt bang van Bamse, dan nog, spelen is taboe, wel kennismaken, opvoeding doet een boel, zorg dat je hond weet wat mag en niet mag.

honden page profiel JeroenJeroen

"  
twee mopshondjes en een kleine boerboel van 9 weken, Bamse mag niet met kleine hondjes spelen, wel kennismaken, ze is te groot en te zwaar, een stap op deze hondenpootjes en ze zijn gebroken, ook al zijn kleine hondjes niet echt bang van Bamse, dan nog, spelen is taboe, wel kennismaken, opvoeding doet een boel, zorg dat je hond weet wat mag en niet mag. "

 Die boerboel is over een jaar waarschijnlijk net zo groot als Bamse? Ik wil Bobbi wel eens bij Bamse zetten. Lekker warm zo'n beer.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca


 
Het blijft een "strijd" tussen baasjes van hond-vriendelijke honden en van niet-hondvriendelijke honden.
 
De oplossing is volgens mij; hond-vriendelijke honden los laten lopen waar het mag, niet-hondvriendelijke honden aangelijnd laten in aanlijngebieden. "

 Niet helemaal mee eens, dat zou betekenen dat je met je niet vriendelijke hond alleen op straat kan wandelen en wat is er lekkerder dan in een bos, het strand, duinen, park te wandelen. Lekker de natuur opsnuiven.

 

Er is een oplossing, hou je aan de honden etiquette. Als je een aangelijnde hond ziet, hou je hond even bij je. Zo simpel kan het zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Als mensen zeggen: hij doet niets hoor, moet ik dat dan geloven, aannemen voor waar? 

Wat denken dat soort lui wel? Hij doet overigens wel wat, hij stormt op je hond af, dan vind ik zeker weten iets doen, sterker het is ongelovelijk onbeleeft, irritant en onopgevoed. Een hond die op alles af rent en af mag rennen heeft nooit geleerd dat niet te doen. Zijn baas heeft de hond geen grenzen aan gegeven, heeft zich niet beziggehouden met het gedrag van zijn hond buiten.

 

Hoeveel mensen zie je niet buiten hun hondlosgooien en hele lange telefoon gesprekken houden, zich totaal niet bezig houden met hun honden buiten. Heb je daar nou een hond voor?

 

Ik ben altijd bezig met Luca, samen van alles doen buiten: op een bankje spingen, eronderdoor kruipen, wacht oefeningen, zoek en snuffel spelletjes, over een tak springen, om een boom haar laten lopen en noem maar op. Hierdoor ben ik veel leuker dan andere honden en natuurlijk als ze een hond ziet die wilt spelen, dan wordt er gespeeld. Maar dan is het wel wederzijds.

 

Er was iemand die een laraplu meeneemt, komt er een ongeleid projectiel op je af, paraplu uit en hond wegjagen. 

Wordt die eigenaar boos, pech, niets mee te maken, het gaat om jou hond en je zelf! 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Toen ik van de week haar eens lekker liet rennen op de brunsummerheide en daarna terug liep naar de auto zag ik een vrouw met 2 honden lopen waarvan er 1 een muilkorf omhad. Vondt dat heel netjes. Is het niet gewoon makkelijker als je weet dat je hond kan uitvallen en je wilt hem los laten lopen je hem voor de zekerheid een muilkorf omdoet?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

 En ja hoor, het drijven ging over in pakken en de hond valt aan. Het was geen pure agressie, maar het was ook niet vriendelijk bedoelt van de andere hond. Een hoop gehap, zonder bloed. Maar op zo'n moment heb je wel een keuze; wordt ik boos en baal ik gigantisch, ga ik daar staan met een rot gevoel? Of maak ik me niet druk, probeer ik grip op de situatie te krijgen en laat ik m'n honden zien dat ook in zo'n situatie geen paniek nodig is? 
Natuurlijk denk ik op zo'n moment; 'meneer, had uw hond gelijk gepakt toen u zag dat hij ging drijven.' Maar aan de andere kant; deze meneer heeft dit waarschijnlijk niet door gehad en kan z'n eigen hond niet lezen. Wat eigenlijk heel sneu is, maar dit gebeurt zo vaak. Er zijn méér mensen met een hond die er niks vanaf weten dan mensen met een hond die er wél wat vanaf weten. 
 
Het is gewoon de realiteit dat je mensen/honden tegenkomt waarmee jij niet overeenkomt met de opvoeding. Je kunt je daar druk om maken en dat ook uitstralen op je eigen hond, of het langs je heen laten gaan en genieten van je wandeling :-)  "

 Ik wordt woest als een hond mijn hond aanvalt. Reken maar dat die hond dit eerder heeft gedaan, waarom zou hij anders „zomaar" aanvallen? Hij heeft absoluut al eerder succes gehad en nu is het hem weer gelukt, succes op succes, geen goede zaak.

 

Nee, ik zaai geen paniek, vraag die man zijn gegevens en ga er werk van maken. Dit laat ik niet gebeuren. Wat nou als deze hond je kind had gegrepen? De volgende keer een klein hondje grijpt.

 

Een aanval zal bij mij niet gebeuren, ik hou dat soort honden altijd af, ben het voor. Mijn hond ziet en weet door mijn handelen dat ze veilig is, ik schep een veilige omgeving voor haar. Als ze een keer wel gegrepen wordt, paniek is er toch al, grijp ik in, gelijk, zo leert mijn hond dat ze altijd op mij kan rekenen.

Die eigenaar hoop ik is zich door mijn reactie ook bewist van de ernst van de zaak, aanvallen is geen goede zaak 

Benjie (Gast)

Ik zelf heb klein hondje dat iedereen zij hond aan de leiband houd en de dieren zich wel eens laten uitleven op plekken waar geen passage is zo is iedereen tevreden( mij vriendin ook klein hond aan leiband gebeten door grote los lopende hond heeft het gelukkig overleefd na operatie en lange herstel periode is het dit allemaal waard een beetje begrip van baasjes
dieren treft geen schuld zo denk ik er over

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"  Niet helemaal mee eens, dat zou betekenen dat je met je niet vriendelijke hon alleen op straat kan wandelen en wat is er lekkerder dan in een bos, het strand, duinen, lark te wandelen. Lekker de natuur opsnuiven.
 
Er is een oplossing, hou je aan de honden etiquette. Als je een aangelijnde hond ziet, hou je hond even bij je. Zo simpel kan het zijn. "

 

precies..

met je eens

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Vanochtend genoten, ik kwam een mede hondenbezitter tegen met 2 honden, hij zag mij aankomen en ik hem ook, meneer nam een zeer ruime boog om mij heen, ruim uit de bubbel van Diesel en Bumper blijvend. Helemaal top, jammer dat ik hem niet even kon bedanken op dat moment. :-D

Er zijn nog zat fijne hondenmensen op deze aardbol te vinden :-D

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

 
Natuurlijk is iedere hond anders en natuurlijk heb je ook uitzonderingen. Maar in de meeste gevallen kunnen je als baas wel iets met de andere hond. Meestal zijn dit namelijk de honden die thuis geen grenzen mee krijgen en snakken daar opvoeding. Ze zijn vaak direct onder de indruk als je hun wel grenzen oplegt. Maaike

 

Hier in de wijk (met veel groen) liep altijd een vreselijk zenuwachtig blaffend jack russeltje, ging gelijk op de rug liggen wanneer je er aan kwam met je hond, maar liep daarna vreselijk irritant blaffend achter je aan door de hele straat.

Op een gegeven moment was mijn geduld echt op en heb ik dat beestje terecht gewezen, gewoon met m'n vingers geknipt en gewezen naar zijn huis en gezegd wegwezen, daarna als ik aankwam bleef het beestje altijd op afstand en was stil.

 

Deze eigenaren waren helaas te laks om te zorgen dat de omheining juist was dus het hondje liep altijd op straat wat voor veel ergernis zorgde.

Zelfs als het werd opgehaald door het dierenasiel (want kinderen 'vonden' het hondje en namen het mee naar huis, waardoor ouders dus het asiel belden) duurde het nog een paar dagen voor die weer op straat liep (dat wil dus wat zeggen over de baasjes).

pagina 8 van 10 12 3 4 5 6 7 89 10
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^