Hij doet niets hoor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel YzoltanYzoltan

honden foto van Yzoltan

Wat een tóp-idee, dat gele lintje!
Echt iets voor onze hond ook (boxerreu van 40 kilo, herplaatser met 4-wheeldrive zéker wanneer er een andere hond in zijn nieuwe gebiedje komt!)

Nu nog meer mensen die het effect gaan kennen van zo'n lintje. Want het is nieuw voor mij!
Heb in de buurt hier al van alles meegemaakt: mensen die met hun saai-ogende golden retrievertje (ik heb niets tegen goldens, hoor, maar deze is uitermate sloom) tergend op 5 m. afstand gaan staan kijken (hond zit) naar onze uithalende hond aan de lijn. Ze weten niéts van zijn verleden maar kijken verbaasd naar zijn felle gedrag t.o.v. hun hond. Ook willen zij aantonen misschien hoe rustig hún welopgevoede hondje wel niet is!
Maar hun hondje heeft niet zo'n verleden als mijn hond, die nu zijn territorium moet gaan verkennen en zich onzeker voelt in nieuwe omgeving.
Ga dat maar eens uitleggen zo midden op straat.....
Daarom gaan we vaak naar het bos, waar hij lekker los kan rennen. Wij kijken zelf 100m. vooruit, zodat we hem bijtijds kunnen aanlijnen bij het naderen van een paard of hond.
Hoe lelijker weer, hoe rustiger het bos is onze ervaring inmiddels. :-)
Ook vraag ik me af hoe ik mijn nieuwe hond (3,5jr) het beste kan handelen bij uitvallen naar vreemde hond die nadert binnen de 3 meter. Hij zit in een tuigje, maar gaat er 'vol' in hangen! Iemand suggesties?
40 kilo is niet niks!

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Wat een tóp-idee, dat gele lintje!
Echt iets voor onze hond ook (boxerreu van 40 kilo, herplaatser met 4-wheeldrive zéker wanneer er een andere hond in zijn nieuwe gebiedje komt!)

Nu nog meer mensen die het effect gaan kennen van zo'n lintje. Want het is nieuw voor mij!
"

 

Je kan A4-tjes met uitleg over dat lintje in de buurt waar je loopt ophangen. Meeste mensen zijn nieuwsgierig en lezen het wel. Dan herkennen ze het hopelijk ook de volgende keer.

honden page profiel Danijela JanjicDanijela Janjic

honden foto van Danijela Janjic

Ik heb mijn hond altijd aan de lijn en pas als ik zie dat het goed gaat laat ik hem de volgende keer als we de zelfde hond tegenkomen los.

Heel veel mensen denken doe hem een muilkorf om en daar los je dingen mee op.

Maar die vergeten dat je soms moet oefenen zonder muilkorf.

Anders leert zo'n beest het nooit.

Ook zijn er mensen die niet durven in te grijpen als ze zien dat ze beginnen te vechten.

Die houden hun hond aan de lijn omdat ze bang zijn.

Dat je moet proberen over die angst heen te komen vind ik wel.

Maar dat mensen zeggen dat zo'n beest niet gelukkig is. Dat is niet waar. Als die nooit los loopt weet die ook niet beter.

Het is belangrijk dat die zen behoefte doet wand rennen en druk spelen kan ook thuis of in de tuin.

Ik ga vaak avonds met hem bij de dijk lopen dan neem ik een bal of een stok mee.

Laat ik hem los en dan ren ik met hem samen op en af. Als we dan een andere hond tegen komen heeft die vaak geen aandacht voor die andere hond omdat die met mij speelt.

Mijn hond houd ook niet echt van als er een andere hond zomaar op hem afkomt stormen en dat laat die ook merken ook.

Vaak loopt die hond dan ook weg of dan ben ik er om in te grijpen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Sinds kort kan ik ook in een heerlijk gebied lopen waar toch redelijk wat honden komen. Het is een losloopgebied dus de honden lopen hier ook los.. Toen dit nog niet kon liep ik hier dus niet en zocht rustigere gebieden op. Waar ik me toen vooral over irriteerde was mensen die de hond niet bij zich riepen terwijl ze zagen dat die van mij aangelijnd was. Als ik een aangelijnd hond zie roep ik altijd bij me is meestal niet voor niets. Soms zegt t baasje laat maar lopen dan is het oke. Ik vind het dus een wisselwerking aan de ene kant ga je niet in super drukke gebieden lopen met een hond die dit niet kan (ook niet fijn voor de hond) Aan de andere kant hou je rekening met een hond die aan de lijn zit. Mijn hond valt juist aan de lijn uit voor hem werkt loslopen zoveel beter 

pagina 10 van 10 12 3 4 5 6 7 8 9 10
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^