Healthy dog

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker

honden foto van M-J

Beste geïnteresseerden,

sinds een 6 tal maanden voer ik healthy dog aan mijn thais, voorheen heb ik verschillende merken kvv geprobeerd, maar om één of andere reden lust mijn teefje dat niet graag en at heel slecht, dus kreeg ik schrik dat ze niet de nodige elementen binnenkreeg. Op advies van mijn vriendin ben ik toen overgestapt naar healthy dog brokken. Zij zei omdat ze koudgeperst waren (voorbeeld van het filmpje met water in een glas laten zien) dat ze veel gezonder waren dan de betere brok zoals hills, eukanuba etc...

Nu, ze eten de brokken wel graag, maar aangezien ik hier al veel gelezen heb dat er in koudgeperste brokken, zoals healthy dog ea. weinig vlees zit en omdat een hond toch een carnivoor is, ben ik gaan spitten in het brokkenforum en kwam regelmatig de namen wolfsblut en TOTW tegen, waar ik dan weer verder onderzoek naar gedaan heb ivm met samenstelling en zo.

Nu, op het eerste zicht lijken mij die brokken idd beter dan healthy dog, zit ik nog met enige twijfel dat ze niet koudgeperst zijn. Is het dan echt zo dat de koud geperste beter zijn dan de verhitte?
Wie o wie kan met aub helpen met dit dilemma?
Alvast bedankt!!

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Dat koudgeperst beter is, is een fabeltje.

Ik heb juist veel informatie gevonden in het verleden dat geëxtrudeerde brokken beter zijn.

Geperste brokken zijn niet beter of slechter, maar de betere brokken merken zijn wel geextrudeerd.  Je moet maar kijken of je hond er goed op doet en je hebt je antwoord.

 

Maar bijna alle geperste brokken bevatten zo rond de 50% graan of zelfs meer. Ik persoonlijk zou een brok voeren met zoveel mogelijk vlees en zo min mogelijk graan. De graan die dan word gebruikt zou dan rijst of haver moeten zijn omdat deze makkelijk opneembaar/verteerbaar zijn voor de hond. Mais,gerst, tarwe zou ik ten alle tijden vermijden in de brok. Vooral tarwe is een grote boosdoener voor veel honden.

 

Veel van de brokken varianten van TOTW en wolfsblut zouden aan mijn eisen voldoen.    Vlees > graan brok.

Daarnaast zijn er wel een aantal geperste brokken(Zoals Lukullus of markus muhle black angus. ) die wel een redelijk vleesaandeel bevatten maar dan alsnog niet de hoeveelheid van goede geëxtrudeerde brokken.

 

Maar kijk niet raar op, wanneer je verandert en je honden doen het er niet goed op. Elke hond is anders. Kan alle kanten op. Uiteindelijk ben jij eindverantwoordelijke en de beste observeerder voor je honden :).

 

 

 

 

Volgende forumvraag: welke brok?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^