Hoe is jouw hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Beschermend (Ja hij bijt als je mij of hem benaderd op een agressieve manier en nee ik zie dat niet perse als een gewenste eigenschap), gemakkelijk overprikkeld (met periodes, nu is zo'n periode), puberaal, energetisch, lief, trouw, eigenwijs, knuffelgehalte is verschrikkelijk groot, enorm aanhankelijk en een éénmanshond, andere mensen kunnen er absoluut geen weg mee omdat ze niet weten denk ik hoe ze zo'n stuk energie en felheid moeten aanpakken en begeleiden. Ik kan hem bijv niet een dag naar m'n grootmoeder doen of hij terroriseert de boel. Als ik hem nu alleen in de living laat springt hij in de zetels, is hij wild of als hij bij m'n ouders zit ook omdat deze mensen veel te onbeheerst reageren.

Want kijk eens hoe hij nu naast mij ligt

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Rasta is lief, knuffelbaar heel makkelijk in de omgang, ontzettend nieuwsgierig, sociaal.

Soms wat onzeker in nieuwe situaties maar herstelt zich snel.

Ik zag hem vanavond heel erg focussen naar iets.

Er stond bij ons in de straat een kastje buiten voor de kringloop om opgehaald te worden en volgens Rasta hoort dat niet.

Bij het loslopen luistert hij heel goed en kan ik me rot lachen om zijn capriolen en schijnaanvallen.

Bij mijn vriendin had ik hem weer mee en had daar gegeten.

Snoopy hun hondje had net brokken in haar bakje gekregen en meneer belieft normaal gesproken geen brokken maar deze waren toch wel heel aantrekkelijk.

Eerst lag ie gewoon naast me, toen stond ie op, kijkt naar me en gaat "onschuldig" een klein stukje richting bakje met brokken liggen.

Weer opstaan, klein stukje verderop weer liggen.

Stond ie weer op en kijkt naar me.

Hihihi wij deden net alsof we niks zagen en stiekem liep hij heel nonchalant naar de keuken waar de brokjes lagen, Rasta kom eens hier.

Huppelde huppel, ja hier ben ik, ik deed niks hoor. 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ok. Nu ik...

 

Max is een onzekere, trouwe, blije hond... Hij is geen allemansvriend in de zin van 'eerst de kat uit de boom kijken'.... Hij vindt nieuwe situaties spannend, maar is op zo'n moment eerder hyper dan verlegen... Max is een beetje rasistisch.... Zwarte honden vind hij namelijk heel spannend en honden met opstaande oren ook (ooit aangevallen door een zwarte DH).... Verder is hij zoals gezegd heel trouw en gaat voor zijn baasjes en bekenden door het vuur... Hij is dol op eten en ook daarvoor gaat hij door het vuur...

 

Hij is actief, maar ook heel lui... Vindt harde, onbekende geluiden best eng en is ook wat onzeker in het donker... Onbekende mensen zonder hond zijn helemaal niet leuk als ze willen aaien, maar met hond zijn ze wel leuk.. Max is heel makkelijk en heeft een super aanpassingsvermogen... Hij kan overal mee naar toe ondanks zijn onzekerheid... Drukke plekken, of eem rustige weide alles vindt hij goed zolang hij maar met zijn baasjes is... 

Max is ook heel sociaal, spreekt de hondentaal goed en geeft goed zijn grenzen aan... Zo is rijden op hem echt een no-go en maak je als hond zijnde een slechte indruk en ben je de rest van de wandeling niet meer welkom bij hem in de buurt... Max is geen speelse hond met alles... Hij kiest de lucky ones eruit en de rest kan hem gestolen worden.

 

Verder is het een clown, die graag met je werkt en knuffeld en al met al is het dus de allerliefste hond die ik ooit gekent heb....

 

Ondanks deze beschrijving is Max echt heel makkelijk hoor... Hij komt nu zo gecompliceerd over, maar dat valt reuze mee op sommige momentjes na.. (in het donker dus. HAHAHA)

honden page profiel Nicole, Guus, Flynn & Puk Nicole, Guus, Flynn & Puk 3 doggies

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

"  

Haha, heel herkenbaar. Zou het een Westie eigenschap zijn? Kimmi heeft dat ook wel eens. Dan blijft ze gewoon staan en weigert nog een stap te zetten, tenzij ik de kant oploop die zij op wil. Bijvoorbeeld terug naar huis. O-) "

 Ik denk een westie strekje haha! Soms zijn ze zo koppig

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Hoe is mijn hond...haha nouwww

 

Lootje is ehm, mijn vrolijke gekke clown. een hele grote flirt, die echt aandacht van iedereen om haar heen wilt, die buiten sjanst met vreemden in de hoop een knuffel te scoren. naar iedereen kwispelt..

zuster lola is ze ook wel, aangezien ze iedereen graag verzorgt als ze iets hebben.

De bouncer en beschermer van de roedel, die zorgt voor de veiligheid van de andere hondjes en het voor ze opneemt.

gek op kinderen, en als die langer in huis zijn neemt ze haar nanny taken enorm serieus.

gek op balletjes, tot obsessief toe eigenlijk

gek op dekentjes, altijd op of onder een deken te vinden

stopt haar eten in een holle kies en proeft het volgens mij  niet eens haha

is, ja echt, gek op bloemen en ruikt er graag aan

buiten een echte doerak en lomperik, zo van boem = ho

 

maar vooral mijn lekkere knuffel is ze, ligt graag bij je en laat zich graag aaien en kriebelen

 

eigenlijk is ze gewoon een fantastische hond, ze wind iedereen om d'r vinger...

 

 

 

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Lizzie is een enorm zachtaardig hondje. Ze was als pupje al heel rustig en makkelijk en dit is ze altijd gebleven. Andere kleine hondjes vindt ze altijd wel leuk, grotere honden hoeven van haar niet zo. Mensen vindt ze wel altijd geweldig, en ze helpt geregeld kinderen over hun angst voor honden heen met haar rustige en zachte benadering. Lizzie heeft de eerste 3 jaar van haar leven NOOIT geblaft, pas toen Dan bij ons kwam en ze hem eens naar een andere hond hoorde blaffen dacht ze, he dat kan ik ook! Ze blaft nu ook geregeld tegen grote lompe honden, en dat blafje klinkt echt nergens naar. Je kan horen dat haar stembanden niet getraind zijn  Ik hoef nooit op haar te letten buiten, want ze volgt me altijd, als pupje van 8 weken deed ze dit al. Ze loopt daarom ook eigenlijk altijd los. Lizzie ligt het liefst de hele dag bij je te knuffelen. Ze moet dan wel geaaid worden, want anders hoeft het van haar niet en dat gaat ze liever bij je voeten liggen. Ze is zo'n 'perfect' hondje dat iedereen haar altijd het voorbeeld van de ideale hond vindt, zelfs mensen die weinig met honden hebben zouden wel een Lizzie willen hebben. Een echt hartendiefje dus.

 

Dan is een vrolijke spring-in-'t-veld met een eigen mening. Hij huppelt vrolijk door het leven en vindt alles en iedereen leuk. Behalve dan mensen met een bepaalde uitstraling. Dan is erg gevoelig en voelt volgens mij aan als mensen iets 'naars' over zich hebben, dit zie je dan ook direct aan zijn reactie (ontwijken en blaffen). Tegen de rest is hij enthousiast en gezellig. Hij maakt altijd even een snuffeltje bij honden, het liefst rent hij er nog een rondje mee, net als met zijn kleine grote zus Lizzie, die hij enorm heeft laten opbloeien buiten met zijn energie. Dan snapt het niet zo goed als mensen hem niet leuk vinden, iedereen vindt hem toch leuk?!! Hij staat dan ook op dit moment, dat ik dit aan die vreemdeling op straat vertel, tussen die vreemdeling zijn benen door te knuffelen en zichzelf tegen hem aan te wrijven, want dat kan gewoon bij iedereen, duh! Hij heeft nog wel eens een eigewijs momentje, waar ik na Lizzie soms nog wel eens aan moet wennen. Dan ziet hij een hond die hij MOET ontmoeten en zoef... dan rent hij daar gewoon naartoe, hoe ver weg dat ook is. Ook heeft hij wat honden in de buurt die blijkbaar zo lekker ruiken dat ik hem moet aanlijnen zodra ik ze in de verte zie, want anders krijg ik hem nooit meer mee. Dat is Dan, een echte ladiesman  In huis is hij een grote knuffel, die als hij geen aandacht krijgt gewoon met zijn voorpoten op de bank en zijn neus voor de jouwe je gaat aanstaren, en aanstaren, en aanstaren, tot je hem niet meer kan negeren haha in plaats van dat meneer lekker naast je op de bank komt liggen, want dat mag hij gewoon hoor. Aanstaren is blijkbaar leuker. Ook is hij een echte pratende collie, hele verhalen komen eruit. Alles moet met geluid, blijdschap, ongeduld, het ergens niet mee eens zijn, knuffelen, ALLES! En als zijn baasjes op de een of andere manier hun stem verheffen of een beetje met elkaar aan het stoeien zijn mag dat dus echt absoluut niet, dan worden de baasjes netjes met een luid gejodel uit elkaar gehaald. Maar door al die gekke trekjes houden we juist zo van 'm

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^