Hoe is jouw hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Stel, je loopt op straat, en een vreemde die jou en je hond niet kent begint een praatje met je. Hierin wordt gevraagd hoe jouw hond is, zijn of haar persoonlijkheid. Hoe zou jij je hond dan omschrijven? Wat is typisch aan jouw hond, wat maakt jouw hond jouw hond?

Wispa is áltijd vrolijk. Haar staart staat nooit stil. Een beetje onbezonnen en onhandig, maar dat is natuurlijk ook vanwege haar gebrek aan zicht. Een lieve knuffel-slungel die graag bij je op de bank of op bed ligt, tegen je aan of gewoon in de buurt. Ook rolt ze héél graag door vieze dingen, want wit is ook maar zo wit. Wanneer je met haar voerbak naar haar eet-plekje loopt, drentelt ze blij om je heen. Wanneer je haar voerbak neer zet, kijk ze je eerst drie keer ongelovig aan. "Is dat écht voor mij??" En dan begint ze te smikkelen. Langzaam, zorgvuldig, en met haar oogjes dichtgeknepen van genot. Andere honden zijn niet boeiend, maar Cosmic des te meer! Wispa is zo nu en dan niet weg te slaan bij "haar kleine zusje". Wispa is mogelijk de grootste kattenhater op de wereld. Nou ja, een gedeelde eerste plaats met mij misschien.. ;-)

Cosmic is een prinses. Ze heeft een selectief groepje mensen waar ze compleet gek op is, waarbij mijn zus en mijn vriend toch wel bovenop staan, daar kruipt ze bijna in wanneer ze ze ziet! Cosmic weigert achterin de auto te zitten bij de rest van het "ploddervolk", ze zit liever voorin, en dan het liefst met haar raam open zodat ze haar neusje naar buiten kan hangen. Cosmic is een dametje die weet wat ze wil. Ze heeft een manier om te vertellen dat ze wil eten, namelijk door op de rugleuning naast je te gaan zitten en naar je te gaan zitten staren. Cosmic is trainbaar, ze leert onwijs graag en snel, en vindt het leuk om samen bezig te zijn. Tenzij.. tja, ze heeft ook écht wel een jachtinstinct hoor, maar het loslopen gaat stiekem super goed! Andere honden vindt ze soms wat spannend, maar ook dit gaat steeds beter.

Luca (niet mijn hond, maar toch) is echt het mannetje hier thuis. Vol overtuiging verdedigt hij "zijn" harem tegen álle gevaren daarbuiten. Fietsers, auto's, andere honden, mannen, en vooral busjes, die hebben het helemáál gedaan! Luca is een enorm aanhankelijke knuffel die heel graag dicht bij je ligt en een onwijs schattig koppie heeft. Vooral wanneer hij net wakker is, en hij ligt te gapen en rekken en door zijn oogjes te wrijven. Je zou er bijna verliefd op worden! In vreemde situaties verstijfd hij en is hij nog steeds extreem bang, hij is echt een hondje dat tijd nodig heeft.

Ik ben benieuwd naar jullie omschrijvingen! :-)

honden page profiel Esther en IvorEsther en Ivor 3 doggies

honden foto van Esther en Ivor

Boy is een hondje wat geheel zijn eigen plan volgt. Hij is super lief en knuffelig, maar dan alleen als hij daar zelf zin in heeft. Hij is super lief voor onze kinderen. Hij heeft alle geduld met ze. En is heel gek met ze. Vooral het eten wat regelmatig op de grond valt is erg geliefd bij Boy. Buiten gaat hij uit van het principe dat wij wel op hem letten en niet anders om. Loslopen kan dus zeker niet tenzij er een hek omheen staat. Met andere honden gaat het eigenlijk altijd goed. De enigste hondjes waar hij niet mee kan zijn 3 Yorkjes van verderop. Met katten is het geen enkel probleem buiten zijn ze niet interessant en onze eigen katten worden regelmatig geknuffeld en hij door hun gewassen. Boy vindt eigenlijk iedereen lief en gaat van het principe uit dat iedereen hem ook lief vindt. Mocht het dan eens zo zijn dat ze lelijk tegen hem doen, dan menen ze dat vast niet zo. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

wat een leuk topic!

 

Rori:

Een lieve dame waar geen kwaad in zit. Kinderen kunnen alles met haar doen zoals dingen uit haar bek pakken en met haar wandelen. Voordat haar geduld op is moet je heeel ver gaan.

Ze kwispelt altijd en is dol op knuffelen, borstelen en elke vorm van aandacht.

 

Wanneer we gaan wandelen gaat ze graag achter konijnen aan maar zodra deze te dichtbij zijn vind ze het erg spannend worden en stopt ze. Ze kan heel eigenwijs zijn maar als ze snapt dat het dringend is komt ze meteen op commando. Ook zwemmen is altijd leuk! zeker als er eenden en kikkers in het water zitten. Ze loopt altijd los.

 

Ze is totaal niet waaks tenzij het schemerig of helemaal donker is en ik alleen met haar ga wandelen, dan kan ze nog weleens grommen en blaffen naar vreemde mannen. (dan voel ik me opeens heel veilig)

 

Ze kan prima in de auto, het openbaar vervoer, naast de fiets en ze past zich in elke situatie aan, alleen de stofzuiger is een beetje eng.

 

Andere honden zijn niet zo interessant, zeker niet als er konijnen in de buurt zijn. Meestal negeert ze andere honden maar puppy's vind ze erg leuk. Grote, zwarte honden zijn eng omdat ze meerdere malen is aangevallen door Rottweilers en Bouviers.

 

Rori is geen typisch teefje, reuen zien haar meestal aan voor reu en dat zorgt weleens voor probleempjes. Ze bakent lekker alles af met 1 pootje omhoog.

 

Kortom: een lieve, aanhankelijke, trouwe, knuffelbal

 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Binky is een waaks hondje. Iedere bezoeker wordt met luid geblaf onthaald. Na een aai over z'n kop rent hij de marathon om een speeltje te pakken want de nieuwe bezoeker moet direct met hem spelen natuurlijk.

Binky reageert op de woorden: mama, Youri, papa, oma en opa. Ook op kijk eens en snoepje wordt gereageerd. Buiten dat kent hij de basiscommando's.

Buiten tijdens de wandeling wordt iedere hond begroet met gegrom, geblaf (liefst 's morgens om 05:30) en een snauw. Wanneer hij losloopt, blijft hij net zolang staan tot de tegemoetkomende hond van hem wegloopt of op de grond gaat liggen. Meestal ben ik dan al bijna thuis... 

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz 3 doggies

honden foto van Sem en yinz

Haha!
Nou sem is een diva! Hij wil er altijd goed uit zien! Hij vind een borstelbeurd verschrikkelijk lekker!
Hij blaft als een gillend puber meisje haha, het is vooral uit speelzigheid blaffen, en dan verwacht je die blaf niet van een duitse herder.
Het is een volle reu, maar als je zou vragen bestaat homo zijn onder honden, dan zal ik ja zeggen.
Sem kan met alles en iedereen wel mee overweg. Volle reuen, volke teven, gecastreerde reuen of gecastreerde teven maakt hem niet veel uit.
Loopse teven heeft hij weinig last van.
Het is een lieve rustige hond, maar zodra we iets leuks gaan doen dan is hij zeer enthousiast, en hij vind het moeilijk om zijn enthousiastme in te houden.
Dan is hij wel is druk en blaft hij veel.
Maar liever dat dan dat hij nooit zin heeft.
Thuis is hij rustig, hij kan erg lui zijn. Hij is wel erg waaks, maar dat vind ik geen probleem.
Tijdens uitlaten loopt hij rustig mee, trekt niet.
Valt niet uit naar andere honden, maar geeft wel een blaf als een andere hond uitvalt naar hem.
Hij gaat wel achter katten en konijnen aan, maar komt hiervan wel altijd terug.
Hij houdt niet van zwemmen, want dan word hij vies (teminste dat denkt hij zelf)
Hij vind het leuk om met mij naar het strand te gaan. Maar fietsen dat is niet echt zijn ding (het moet maar).
Hij loopt wel keurig mee als we naar een leuke plek gaan, maar als we naar een (saaie plek volgens hem) gaan dan sjokt hij mee.
Oja hij vind vooral kleine hondjes erg leuk! Hij is echt dol op ze, alsof het zijn kindjes zijn, hij is altijd erg lief voor ze, en zit zijn lengte in de weg, hij wilt liever zelf ook een klein hondje zijn volgens mij. Hij gaat bijna altijd voor ze liggen, en laat hij zich besnuffelen zodat kleine hondjes niet bang voor hem hoeft te zijn, op een gegeven moment wilt hij opstaan, en dan schrikken de hondjes van hem, sem vind dit niet leuk voor ze en geeft hen een lik. Ook wel grappig op mijn cursus zitten allemaal kleine hondjes, en sem geeft ieder hondje 1 voor 1 een lik! Erg schattig om te zien! Nou ja ik vind het geweldig leuk zoals hij is! Ik zou niet willen ruilen

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna 3 doggies

honden foto van Suzanne & Senna

Senna is een lieve vrolijkerd. Die de wereld heel blij inziet. Thuis een echte knuffelbeer. Ligt graag bij je op de bank of bij de voeten op de grond. Een echte uitslaper en waaks hondje. Buiten een echte stoere durfval die graag met alle honden die hij tegen komt speelt. Gebruikt veel ze neus ipv ze zicht. Mensen worden vrolijk begroet zoals binnen als buiten. Wel bang voor het onbekende zoals dieptes of iets in het donker. Trouwe jonge hond, heel aanhankelijk en mega lief voor alle leeftijden kinderen. Katten zijn niet veilig want ook die ziet hij gewoon als speelmaatje.

Al met al een heerlijk ventje!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Odi is een onzekere, maar zeer lieve hond voor de mensen die hij kent. Hij heeft een vervelende achtergrond, waardoor hij zo reageert zoals hij doet. Maar hij doet zijn best om een enorm brave hond te zijn. Daarom is hij soms in conflict; moet ik reageren zoals er van me verwacht wordt, of moet ik reageren zoals ik me voel? Je ziet hem op zo'n moment ook nadenken.

Verder is Odi liever lui dan moe. Hij is gek op een wandeling, maar iedere dag 2-3 uur wandelen hoeft van hem niet. Hij is dol op slapen en ligt het liefst languit op de bank.

Ook is Odi een waker, een beschermer. Een verzorger, een vriend, een partner.

Odi zal altijd klaarstaan voor degenen van wie hij houdt en wie hij vertrouwt. Dit is een klein clubje, maar hij is gek op ons.

Odi is gek op spelen met andere dieren (van konijn tot hond tot koe) en snapt niet dat niet iedere diersoort dat leuk vindt. Hij is totaal geen jager.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ginny is mijn 'kleine' kaas-aficionado, die ontzettend chagrijnig wordt van snel bewegende of krijsende kinderen, en krijsende mensen in het algemeen. Gek op katten, maar snapt niet dat katten haar favoriete manier van spelen (samen keihard dezelfde kant op rennen) niet zo kunnen waarderen. Tegenover andere honden is Ginny meestal zeer beleefd en laat flink van te voren weten dat ze geen kwaad in de zin heeft... In speelse buien kan ze echter iets te overdonderend zijn voor kleine, angstige hondjes. Verder is ze heel zelfstandig, zo koppig als een ezel en met tijden een zeer secure jager.

 

Winter hangt enorm aan mij, is hyperactief en heel verlegen. Hij wordt niet graag recht aangekeken en houdt mensen, dieren, dingen die hij niet vertrouwd graag op afstand (kinderen uitgezonderd, deze zijn altijd leuk en mogen alles). Zijn motto is 'Eerst uitvallen, dan pas bepalen of het nodig is' en oogt dan als een moordmonster. Het is echter alleen maar bluf, zelfs wanneer hij gebeten wordt (door zijn rare gedrag) doet hij niets terug. Wanneer iets of iemand zijn vertrouwen echter gewonnen heeft, zegt 'personal space' hem helemaal niets meer en duwt die graag zijn neus in je ogen, of komt met zijn 35 kilo op schoot zitten. Winter vind het heerlijk om samen te werken, maar moeilijk om zich langer dan 20 seconden achtereen op hetzelfde te focussen.

 

Die twee zijn echt Yin en Yang

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Ah, leuk om die verhaaltjes te lezen!

Ik doe een poging..

 

Jamie is een kleine knuffeltante, een echt meisje meisje die niet van vieze voetjes houdt. Ze wordt graag gedragen en vindt het totaal geen probleem om de hele dag op de arm mee gedragen te worden.  Ze is lui, slaapt graag en veel en het liefste op schoot natuurlijk.

O ja eten.. dat is haar obsessie. 

 

Kiwi is binnenshuis een enorme knuffel en erg gevoelig. Binnenshuis ja, buitenshuis ook wel maar alleen als er geen wild in de buurt is. Kiwi is heel erg op mij gericht maar zodra ze een konijn ruikt is ze me compleet vergeten. Zonder konijnen of ander wild is ze heel relaxt en luistert ze perfect. Kiwi kan heel hard rennen en dat doet ze ook graag!

 

Teun is een clown. Hij danst graag (;-)), speelt graag en veel, houdt van wandelen, racen door de modder en.. blaffen. Teun is de keffert, hij heeft niet echt een stoere mannelijke blaf. 

Hij vindt alles leuk wat Kiwi en Jamie leuk vinden, heeft nog niet echt een eigen mening. Eigenlijk een groot watje maar hij doet zich graag stoer voor.

 

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Kelly is een ontzettend lieve hond voor mensen die ze kent. Zodra ze je in haar hart heeft gesloten kom je nooit meer van haar af 

 

Naar vreemde mensen is ze afwachtend, maar vriendelijk (vooral als er koekjes aanwezig zijn!). Naar kinderen is ze erg voorzichtig en lief, maar hele drukke situaties vindt ze niet fijn. 

 

Kelly is erg onzeker bij andere honden. Ze heeft slechts een paar hondenvrienden waar ze goed mee kan. Ze is vooral bang bij grote, zwarte honden, aangezien ze een paar keer is aangevallen door andere zwarte honden. We hebben deze angst nooit uit haar kunnen krijgen, dus blaft en snauwt ze vaak (uit angst) tegen de vreemde honden. 

 

Pups negeert ze, Witte herders is ze verliefd op  Ik snap het echt niet, maar elke witte herder die wij tegenkomen heeft echt een supergoed effect op Kelly! Heel leuk om te zien 

 

Binnen in huis is Kelly een vloerkleedje: ze ligt in de raarste houdingen, snurkend en gapend. Maar zodra wij de riem pakken veranderd ze in een hele andere hond: springen, blaffen, gek doen en rennen!

 

En het belangrijkste: ik hou van haar 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Chica is vooral een hele vriendelijke hond en vrolijk. Ook haar staart staat eigenlijk niet stil hihi. Als we andere honden tegen komen loopt ze 9 vd 10 keer gewoon voorbij, maken ze wel kennis heeft ze het vaak gauw gezien en gaat ze weer verder met dr eigen ding. Ze is niet opdringerig geeft dr grens aan en vind het allemaal wel prima. Confrontaties met andere honden die ze bv niet vertrouwt gaat ze dan ook uit de weg.

Ook is mijn dametje erg zelfstandig, ze trekt haar eigen plan wel. Oftewel met andere woorden: eigenwijs!

In huis is ze rustig, komt af en toe eens een knuffel halen of doet gek met dr piepspeeltjes :) Je hoeft het woord koekje maar te zeggen of met iets te ritselen en madaam denkt dat er wat te krijgen valt!

Al met al een vrij stabiele maar echte straat hond!

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlua is een échte knuffelkont en vraagt constant op aandacht. Alleen heeft ze het absoluut niet op vreemden en zeker niet op mannen. Als vreemde haar willen aaien duikt ze weg. Bij kennissen laat ze het toe maar geniet er totaal niet van. Verder is het een echte ADHDer. Is altijd bezig met dingen zoeken om bijvoorbeeld kapot te maken of dingen begraven. 

Verder luistert ze erg goed naar mij maar minder naar andere familieleden. Dit omdat ze ook van mij is en ik alles met haar doe. Ze houdt ook niet veel van kinderen maar is tegen familie zoals mijn nichtje van 9 en mijn oppaskindje van 6 erg lief. Als ze kinderen ziet rennen moet ik opletten want kahlua is er al een paar keer flink tegenop gesprongen en heeft het kind vrolijk aan de haren een stukje meegetrokken. Verder vertoont ze typisch herdergedrag. Stoer blaffen naar andere honden maar heeft nog nooit iets gedaan bij een andere hond. Is erg sociaal en houdt er van om te spelen. :) Ik kan nog 1000 dingen meer noemen maar dan wordt het wel erg lang lezen hihi.

 

Leuk topic trouwens! :)

 

ps: Kahlúa is een schat naar andere honden, maar als het hondje van mijn zusje ( chihuahuaXkeeshond) mee wandelt gaat ze in de bescherm mode en vind ze zichzelf erg stoer :)  

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes 3 doggies

honden foto van DogsWithLoes

" Haha!
Nou sem is een diva! Hij wil er altijd goed uit zien! Hij vind een borstelbeurd verschrikkelijk lekker!
Hij blaft als een gillend puber meisje haha, het is vooral uit speelzigheid blaffen, en dan verwacht je die blaf niet van een duitse herder.
Het is een volle reu, maar als je zou vragen bestaat homo zijn onder honden, dan zal ik ja zeggen.
Sem kan met alles en iedereen wel mee overweg. Volle reuen, volke teven, gecastreerde reuen of gecastreerde teven maakt hem niet veel uit.
Loopse teven heeft hij weinig last van.
Het is een lieve rustige hond, maar zodra we iets leuks gaan doen dan is hij zeer enthousiast, en hij vind het moeilijk om zijn enthousiastme in te houden.
Dan is hij wel is druk en blaft hij veel.
Maar liever dat dan dat hij nooit zin heeft.
Thuis is hij rustig, hij kan erg lui zijn. Hij is wel erg waaks, maar dat vind ik geen probleem.
Tijdens uitlaten loopt hij rustig mee, trekt niet.
Valt niet uit naar andere honden, maar geeft wel een blaf als een andere hond uitvalt naar hem.
Hij gaat wel achter katten en konijnen aan, maar komt hiervan wel altijd terug.
Hij houdt niet van zwemmen, want dan word hij vies (teminste dat denkt hij zelf)
Hij vind het leuk om met mij naar het strand te gaan. Maar fietsen dat is niet echt zijn ding (het moet maar).
Hij loopt wel keurig mee als we naar een leuke plek gaan, maar als we naar een (saaie plek volgens hem) gaan dan sjokt hij mee.
Oja hij vind vooral kleine hondjes erg leuk! Hij is echt dol op ze, alsof het zijn kindjes zijn, hij is altijd erg lief voor ze, en zit zijn lengte in de weg, hij wilt liever zelf ook een klein hondje zijn volgens mij. Hij gaat bijna altijd voor ze liggen, en laat hij zich besnuffelen zodat kleine hondjes niet bang voor hem hoeft te zijn, op een gegeven moment wilt hij opstaan, en dan schrikken de hondjes van hem, sem vind dit niet leuk voor ze en geeft hen een lik.
Ook wel grappig op mijn cursus zitten allemaal kleine hondjes, en sem geeft ieder hondje 1 voor 1 een lik! Erg schattig om te zien!
Nou ja ik vind het geweldig leuk zoals hij is! Ik zou niet willen ruilen "

 haha zo ken ik meer honden die homo lijken.

Rori is volgens mij en veel andere een transgender haha

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Faya is een hond van uitersten.

 

Ze is ontzettend vrolijk, lief en zorgzaam. Altijd in voor iets leuks en graag aan het werk, ze heeft bijna nooit haar dag niet. Ze leert snel en luistert goed. Ook is ze gek met onze katten en houd ze van kroelen en aandacht.

 

Voor eigen en binnen de poorten want ze is een echte waakhond die buiten gewoon niet geaaid of überhaupt benaderd wilt worden. Als wij er niet zijn kom je hier als vreemde ook gewoon het pad niet op. Ook discrimineert ze heel erg want als je een vrouw bent en we laten je binnen dan vind ze je meteen leuk, ben je een man dan gaat die vlieger niet op haha.

 

Zo kan het dus zijn dat wij een feestje hebben met 40 man binnen die door elkaar schreeuwen en lopen, nog een paar kinderen erbij en ze gewoon relaxed is. Ze gaat er zo bij liggen slapen. Tot ze ineens grommend richting poort schiet voor een onbekende. En je kan er gewoon niet in maar goed, dat doe je dan ook niet.

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Wat een leuk topic.

Kimmi is een rustig, al wat ouder hondje. Ze is echt een allemansvriend. Vriendelijk naar iedereen, vooral dol op kinderen en bij andere honden altijd een beetje afwachtend. Komt de andere hond naar haar toe, wil ze best even kwispelstaartend snuffelen. Verder is ze heel zelfstandig, tikje eigenwijs, gaat graag haar eigen gang, al komt ze op zijn tijd eens lekker een knuffeltje halen. Wandelen doet ze het liefst op een rustig tempo, terwijl elk grassprietje aan alle kanten besnuffeld wordt. Ze is verslaafd aan tv kijken. Waar ik ook kom, als er ergens een tv aanstaat gaat Kimmi er meteen voor zitten, koppie opgeheven en aandachtig het beeld volgend. Zodra er dieren in beeld komen springt ze op, die ziet ze echt.

Bobby is actief, enthousiast, leergierig en baasgericht. Ze is vrij eenkennig en heeft wat tijd nodig om aan vreemden te wennen. Maar heb je eenmaal haar vertrouwen gewonnen, kan je ook alles met haar doen. Tegen hele kleine kinderen en puppy's is ze erg lief, maar ze houdt niet van grotere, drukke kinderen. Het liefst loopt ze met een beleefd boogje om andere honden heen. Van grote, drukke honden moet ze dan ook niets hebben. Ze vind het heerlijk om met de baas samen te werken. Wat ik ook van haar vraag, of het nou kunstjes zijn, behendigheid, speuren, hersenspelletjes of gewoon spelen, ze doet het allemaal even enthousiast. Tijdens het wandelen neem ik altijd wel een speeltje mee, maar alleen een beetje achter een balletje aanhollen vindt ze maar niets: ik moet ook actief meespelen. Ze heeft wel de nodige uitdaging en activiteit nodig, maar gaat dan voor de rest ook rustig liggen en als het eens een dagje wat minder is, past ze zich ook makkelijk aan.

Twee tegenpooltjes dus.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Lucky is een enthousiaste maar soms ietwat angstige hond voor vreemde mensen en honden, maar eenkennigheid is een sheltie eigenschap. Als hij je eenmaal een klein beetje kent een hele leuke blije hond, maar ook erg druk. Rennen en spelen de hele dag! Het is n echte dondersteen met gekke streken. Als je hem roept komt hij meteen bij je om te komen kroelen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Freggle (het kleine witte hondje)  is eenkennig en helemaal gericht op zijn eigen mensen.

Verder interesseren mensen hem totaal niet.

Hij is best fel en waaks als hij denkt dat er onraad is.

Hij houdt niet van kinderen, die snauwt hij weg.

Andere honden negeert hij compleet, maar hij is wel vriendelijk als ze hem komen begroeten.

Hij is op en top een gezelschapshondje, hij past zich overal en altijd aan.

Zolang hij maar bij zijn mensen is, vindt hij echt alles goed.

Nu is hij al 13 maar voorheen hield hij ook veel van lange wandelingen maken.

Nu gaat hij nog zo'n 3 a 4 x per week een uurtje mee naar het bos.

 

Black is juist een grote allemansvriend.

Hij vindt iedereen leuk en aardig hoewel hij wel erg trouw is aan mij.

Black is meer een werkhond en hij houdt ervan als je met hem werkt en hij bezig gehouden wordt.

Hij is erg sociaal met andere honden, vooral heel hard rennen met een andere hond is favoriet.

Hij gaat niet gauw een confrontatie aan dus vechtersbazen gaat hij snel uit de weg.

Hij is totaal niet waaks of fel, eerder een grote sul en goedzak.

Kinderen kunnen goed met hem spelen, hij vindt dat hartstikke leuk.

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo is een gezellige  en lieve hond. Met name naar mensen toe is het een grote knuffelkont en het liefst doet hij ook kroelen. Zelfs wildvreemde kunnen hem zonder probleem aanhalen. Het is ook een enorme deugniet, hij doet soms dingen waarvan hij heel goed weet dat het niet mag. Zoals de sokken van het wasrek jatten en daarmee door de tuin heen rennen.

 

Maylo is een baasgerichte hond en doet alles voor mij. Hij luistert uitstekend mits hij geen kat ziet of ruikt. Op cursus was hij één van de beste en commando's of trucjes heeft hij ook snel onder de knie. Hij is ook erg leergierig en heeft hier ook lol in, maar dat zit een beetje in zij lijn.

 

Voor de rest naar honden kan hij soms een beetje onzeker zijn en snauwt hierdoor. En met name grote honden vind hij soms wel spannend. Maar meestal na een paar min is het feest en speelt hij met groot en klein. Hij beheerst in mijn ogen de hondentaal en geeft goed zijn grenzen aan. Aan de riem vliegt hij niet uit naar een passerende hond, hij loopt lekker naast me en kijk me dan altijd aan met een blik 'GOED HE VROUWTJE!! krijg ik nu een snoepje????'.  Wel als honden hem aan de riem benaderen kan hij uitvallen, dit is de onzekerheid van hem.

 

Voor de rest is het ook een hele fijne hond om mee opstap te nemen. Trein/auto/bus maak hem niks uit, meneer gaat liggen en slaapt.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

BRUNO is erg lief voor mij, maar vind andere vaak wat eng en wilt eerst graag even rustig wennen! Verder is het een knuffel kont, word ie helemaal vrolijk als Oma op bezoek komt (hij merkt het al als hij haar fiets ziet staan bij ons huis!), is ie dol op eten ;-) en houd ie erg van borstelen.
Ook wel een beetje Diva gedrag dus hihi
Hij is een echte Ball Junkie en laat dan ook geen een tennisbal voorbij vliegen!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Volg. Zodat ik het topic niet kwijtraak...

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Bella is een ontzettende goedzak.

Bang, maar te lief. Wacht vaak op mijn goedkeuring.

Ze is een grote allemansvriend qua andere dieren in huis, maar niet met alle mensen (lees grote lange mannen, die moet ze niet).

Ze vind ravotten en loslopen heerlijk, vooral met een stok is ze uren zoet.

Verder houd ze van uitslapen en dan met name bij mij onder de deken (elke dag!).

Ze mag dan een stoer uiterlijk hebben, maar haar hart is puur van goud.

 

 

 

 

 

honden page profiel Nicole, Guus, Flynn & Puk Nicole, Guus, Flynn & Puk 3 doggies

honden foto van Nicole, Guus, Flynn & Puk

Leuk al die verhalen!

 

Puk is een liefe rustige hond. Mensen vind ze helemaal geweldig. Als er een vreemde haar aait vind ze dat ook geen probleem. Met honden is het iets anders. Als ik buiten met haar loop en ze ziet een grote hond blaft ze even maar als die dichtbij komt gaat ze er met een grote boog omheen

Naar pups en drukke honden kan ze nog wel eens snouwen of grommen, omdat die te druk voor haar zijn. Dit komt omdat ze nu wat ouder is.

 

Verder luistert ze goed, en helemaal als ze een snoepje krijgt!

Ze houd heel erg van knuffelen en op je schoot liggen. Ze houd niet zo van wandelen. Als ik met haar loop gaat ze soms gewoon demistratief liggen en wat ik ook doe ze gaat niet meer lopen. 

Maar ze is hartstikke lief :)

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

Moos is lief, ondeugend een allemansvriend. Hij troost en weet waar iemand pijn heeft, likt de plek. Ondanks de chaos hier in huis met wisselende rooster, past hij zich aan. Hij lijkt je te verstaan .

 

Met andere honden is hij geweldig, soms jaloers. Gaat dan blaffen. Bij ruzies komt hij tussenbeide, en probeert de "ruziezoeker" af te leiden met een stok of een racepartijtje. 

 

Al met al een heerlijke hond. Ons favoriete moment (naast de wandelingen natuurlijk), wanneer ik ga slapen na een nachtdienst. Hij staat dan te trappelen voor de slaapkamerdeur. Ik kruip onder de deken, Moos slaat een poot over me heen... En krult zich dan op bij mijn voeten .

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Minion is een hondje dat heel erg veel van aaien houd.

Buiten wilt hij met iedere hond die niet groot en druk is spelen.

Hij gaat graag naar het bos.

Het fijnst vindt hij als hij los mag lopen.

Hij vind kinderen best leuk zolang ze niet achter hem op skates achtervolgen en blafgeluiden maken.

Hij zit graag op de bank.

Hij is bang voor een bepaalde prullenbak en een omgevallen container.

Als hij heel bang is laat hij een diepe grom horen zoals bij de knuffels van me zus, omdat ze van die grote ogen hebben.

Hij heeft een piepvarken en dat moet dood van hem, want die piepkip is uiteindelijk stuk gegaan.

Kortom: Het is een lieve trouwe hond die iedereen leuk vindt.

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Gina is een heel gevoelig hondje. Ze is eenkennig maar wanneer ze je eenmaal kent sluit ze je in haar hart en gaat ze voor je door het vuur. Ze is heel lief en ontzettend aanhankelijk. Haar favoriete plekje is zo dicht mogelijk bij mij. Vreemde honden vindt ze eng en blaft ze het liefst van zich af. Hier werken we nu hard aan en ze gaat met sprongen vooruit. Ze leert snel maar is ook vaak oost indisch doof. Gina is ook zorgzaam. Ze voelt het gelijk wanneer ik me niet helemaal goed voel. Met haar grote zwarte kijkers kan ze rechtstreeks mijn ziel inkijken. 

 

Flynn is een vrolijk, enthousiast, leergierig en baasgericht hondje. Nooit geweten dat een poedel zoveel humor in huis kan brengen, maar Flynn maakt ons steeds weer aan het lachen. Hij is ondeugend maar wel op een leuke manier. In het begin was hij nog wat onzeker, maar met mij aan zijn zijde durft hij de hele wereld aan. Honden vindt hij altijd leuk. Of ze nou groot, klein, dik of dun zijn.. Flynn stapt er vrolijk op af en zijn staartje blijft maar kwispelen. Flynn heeft bergen met energie en zelfs na een wandeling van 3 uur komt hij nog vrolijk met zijn knuffelbeer aanlopen. Hij is geen schoothond maar houdt wel van knuffelen.. als hij daar een gaatje voor kan vinden tenminste met al die drukke bezigheden;-)

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje 3 doggies

honden foto van Hannah & Bink† en Beertje

Bink is.. Bink is eigenlijk geen 'typische hond'. Althans, hij is niet de hond die je in alle reclames en films ziet. Hij zit niet de hele dag te wachten tot je thuis komt, zijn staart valt er niet af van het kwispelen en hij is ook niet een hond die meteen naar je toe komt als je pijn hebt.

Nee, Bink is rustig en soms echt knettergek. Hij rent door het huis, gooit dingen om (desnoods mensen want ach ja, je staat toevallig in de weg), houdt van dekentjes (ja, echt, net z'n baasje) en rustig slapen en knuffelen. Bink vindt zichzelf vaak erg grappig en dat is ook duidelijk te merken en prachtig om te zien. Dol op kinderen en voedsel, een hekel aan water en slecht weer. Houdt van lekker weer en op een rustig tempo wandelen. Bink kent voorál geen haast. Bink is echt een schatje en het liefst ligt ie de hele dag op schoot.

Oh ja, eten is Bink's passie.

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Penny is echt een superlief hondje, daar zit geen kwaad in. Zeker voor een chihuahua valt ze nogal uit de toon met haar zachte karakter, en ze blaft zelden, alleen heel af en toe in speelse buitjes.

 

Ze is gek op mensen, alles en iedereen vindt ze lief. Honden vindt ze soms wel wat spannend maar ze laat zich meestal pardoes op haar rug vallen om zich te laten besnuffelen. Er is 1 hondje waar ze haar tanden laat zien en dat is een opdringerig mopshondje die ruw met haar wilde stoeien.

 

Penny is gek op katten in goede zin, ze geeft onze kat kusjes en ze spelen samen. Verder verzamelt ze graag takjes en die neemt ze heel de wandeling mee. Ze is net een klein kind want uiteraard is het veel leuker om op het stoeprandje te lopen.

 

Ze houdt erg veel van knuffelen binnen en slaapt graag op schoot. Ze is erg slim en leergierig en heeft kunstjes snel onder de knie.

 

Verder is haar tweede naam "kruimeldiefje" aangezien ze vaak met haar neus over de grond loopt. Ook steelt ze weleens sokken van het wasrek.

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip 3 doggies

honden foto van Ayinda & Yip

Wat een ontzettend leuk topic met al die verhalen! Even volgen 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Als ik met haar loop gaat ze soms gewoon demistratief liggen en wat ik ook doe ze gaat niet meer lopen. 

Maar ze is hartstikke lief <img class=" /> "

 



Haha, heel herkenbaar. Zou het een Westie eigenschap zijn? Kimmi heeft dat ook wel eens. Dan blijft ze gewoon staan en weigert nog een stap te zetten, tenzij ik de kant oploop die zij op wil. Bijvoorbeeld terug naar huis. O-)

honden page profiel WerkhondWerkhond 3 doggies

honden foto van Werkhond

Beschermend (Ja hij bijt als je mij of hem benaderd op een agressieve manier en nee ik zie dat niet perse als een gewenste eigenschap), gemakkelijk overprikkeld (met periodes, nu is zo'n periode), puberaal, energetisch, lief, trouw, eigenwijs, knuffelgehalte is verschrikkelijk groot, enorm aanhankelijk en een éénmanshond, andere mensen kunnen er absoluut geen weg mee omdat ze niet weten denk ik hoe ze zo'n stuk energie en felheid moeten aanpakken en begeleiden. Ik kan hem bijv niet een dag naar m'n grootmoeder doen of hij terroriseert de boel. Als ik hem nu alleen in de living laat springt hij in de zetels, is hij wilt of als hij bij m'n ouders zit ook omdat deze mensen veel te onbeheerst reageren.

Want kijk eens hoe hij nu naast mij ligt

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^