Zenuw tumor... help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuukjeLuukje

Ik heb, net als iedereen van zijn eigen hond vind, de liefste golden op de wereld.

Hij is mijn allerbeste vriendje... alleen mijn vriendje heeft zo ontzettend veel pech.

 

Circa 1,5jaar geleden begon hij te kreupelen.. Ik kwam terecht bij een goed bekendstaande kliniek waar ze vaststelden dat hij last zou hebben van zijn biceps pees. Hier is aan hij geopereerd. De pees zou doorgehaald zijn waardoor het lopen weer makkelijk zou worden. De DA deed hier luchtig over, klein ingreepje, korte revalidatie. max 6 week zou ko weer de oude zijn. Dit was niet het geval. Na de 6 week op controle; conclusie ik moest meer geduld hebben.. het werd opgerekt naar 8 week, toen 10 week, toen 12. En toen was de maat vol. Operatie 2; de pees zou niet helemaal goed zijn doorgehaald.. Dus de hersteloperatie uitgevoerd, en weer 6 week geduld.

 

Ook na die 6 week was ko nog ontzettend kreupel. Het was nog erger geworden had ik zelfs het idee.

Bij de dierenarts werd ik inmiddels ongeduldig genoemd, en ik voelde me zelfs bezwaard om te bellen.. deze 2e operatie in maart.. ik moest volgens de dierenarts wachten tot na de zomervakantie. In augustus werd ko weer geopereerd. Het bleek nu een andere pees te zijn, die volgens de dierenarts verstrengeld zat in littekenwezen van de vorige operaties. Nu kwam het goed, beloofde hij..

 

Dit was begin augustus, en toen ko na 6 week nog mank liep was de maat vol. Ik ben naar een andere dierenkliniek gegaan. Daar werd bij de eerste afspraak al het vermoeden zenuwtumor uitgesproken. Ik ben met ko heen geweest voor een MRI scan en het vermoeden van deze dierenarts bleek waar te zijn. Ko heeft een zenuwtumor, en uitzaaiingen.

 

Ontzettend geschrokken en boos ben ik nu. En ik heb er ontzettend veel spijt van dat ik zo lang ben blijven doorsukkelen bij de eerste dierenkliniek. Als ik anderhalf jaar geleden had geweten dat Ko deze tumor had, had ze misschien nog iets voor hem kunnen betekenen. Nu is het afwachten. Ik hoop ontzettend dat er nog iets aan te doen is, want ik moet er niet aan denken dat mijn lieverd er over een tijdje niet meer is, en ik machteloos moet toekijken hoe hij uiteindelijk verlamd raakt.

 

Ik hoop dat iemand die een hond heeft die al lang zonder duidelijke aanleiding kruipelt wakker te schudden, zodat die hond niet het zelfde hoeft mee te maken als de mijne.

 

Is er nog iemand met ervaring met een zenuwtumor?

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Geen ervaring mee, maar pfff, wat een pech zeg! En wat ontzettend slecht van de eerste dierenarts dat ze niet eerder op het idee zijn gekomen misschien een scan te maken. Ik hoop dat het nog goed komt en dat je nog een tijd van de hond kan genieten. 

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker

honden foto van M-J

Jeetje, hier ook geen ervaring mee, maar erg dat ze jou zo lang aan de draai gehouden hebben bij die eerste dierenkliniek. Al die zinloze operaties, ocharme. Fijn dat je komt waarschuwen, kan nooit geen kwaad ergens een second opinion te nemen! Heel veel sterkte, en ik hoop van ganser harte dat het nog goed komt met je lieverd! Hou ons op de hoogte hé

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik zou ook laaiend zijn. 

Ik duim dat het moge goedkomen met je hond.

Er zijn toch nog vele DA die wsch amper door hun examen zijn geraakt. Je moet maar de pech hebben bij zo een prutser te komen.

 

sterkte hoor. 

koja (Gast)

Bedankt voor jullie reacties. Ik hoop ook dat t goed komt. Ben nog lang niet aan afscheid nemen toe.  Het is nog zo'n vrolijke actieve hond.. ik wou dat ik op mijn gevoel was afgegaan en niet op het advies van de dierenartsen.  Ik ga volgende week naar Utrecht.  Erg spannend allemaal.. hopelijk kunnen we nog iets doen..

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Jeetje wat een afschuwelijk verhaal.

Ik wens voor jullie dat ze volgende week in Utrecht je verder kunnen helpen.

 

Wat betreft de andere DA.., ik denk dat een officiële klacht hier wel op zijn plaats is, zo vaak de plank misslaan en onnodig opereren is echt te belachelijk voor woorden.

 

Heel veel succes en hopelijk beterschap gewenst

laura (Gast)

Jaa ik zit er ook over na te denken om de dierenarts aan te pakken. Ik heb volgende week een afspraak gemaakt. Zogenaamd voor een controle.  Maar de hond blijft lekker thuis. En ik neem de mri uitslagen voor hem mee. Ben benieuwd naar zijn reactie. Het vreemde is nog het betreft een doorverwijst kliniek.  Een kliniek waar de plaatselijke dierenarts naar Door verwijst als hij het niet meer weet. Ik geloof dat ik nog nooit zo boos ben geweest. Ik heb wel 10x gevraagd of er niet meer aan de hand was. Volgens hem moest ik wachten en zal de tijd het aansterken. Nu heb ik misschien te lang gewacht.. ik kan die man wel wat

honden foto van Roedel van het noorderlicht

He bah wat naar ;-)
Je hoeft jezelf net schuldig te voelen je bent immers meerdere keren naar de da geweest.
Ik snap wel heel goed dat je je vreselijk voelt.
:'(
Het is ook heen diagnose van niks.

honden page profiel LuukjeLuukje

Ik ben er achter gekomen dat ik in deze situatie maar weinig steun en begrip mag verwachten van mijn familie en vrienden.  Niemand snapt Hoe bang en verdrietig ik hierdoor ben. . Als er een familielid van iemand erg ziek is dan is er wel begrip en medeleven.  . Dit is een hond. . Maar ook hij hoort bij mijn familie.. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Pfff wat een gebeuren!

Ik ben het volledig eens dat dit te bizar voor woorden is. Ik zou het geld voor de operaties, consul ten en medicijnen terug eisen en een officieel onderzoek in laten stellen..

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Wat een vreselijk verhaal. Ik zou ook laaiend zijn.

Ik heb hier geen ervaring mee.

2 maal voor niets geopereerd inclusief lange revalidatie en dan nog geen resultaat.

Wat een prutser is die dierenarts.

Je kunt deze DA aanklagen bij het Veterinair Tuchtcollege.

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dieren/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-een-klacht-indienen-over-een-dierenarts.html

 

Heel erg jammer dat je de broodnodige steun niet van je familie en vrienden krijgt.

Hier kan je je verhaal kwijt. Schrijf het van je af, dat geeft een beetje opluchting.

De hondenbaasjes van HP kunnen zich goed inleven in jouw zorgen, verdriet, frustatie en boosheid.

 

Ik hoop van harte dat Ko nog een tijdje meegaat en wel op zijn manier kan genieten.

Houdt hem goed in de gaten. Honden geven pijn en ongemak pas in een zeer late fase aan en gaan door tot ze er bij neer vallen.

 

Jij kent je hond het beste; kijk naar zijn houding, zijn staart, oren en vooral zijn ogen.

Op deze manier kan je interpreteren hoe Ko zich voelt.

 

Houd je ons op de hoogte?

 

Ik wens je het allerbeste voor Ko.

 

honden page profiel LuukjeLuukje

Bedankt voor je lieve reactie loesje. . Op dit moment denk ik niet dat ko pijn heeft. Hij gaat als hij blij is altijd liggen rollen en dat doet hij meerdere keren per dag. Hij is erg druk en vrolijk. En loopt met wandelen voorop.  Wel mankend maar de staart zwaait vrolijk heen en weer.  Zijn ogen stralen. . Hoe verdrietig ik ook ben zodra ik dat koppie zie moet ik lachen. Maar ko is een doorzetter. Ik heb hem nog nooit horen piepen.. en dat maakt het nu wel extra lastig om in te schatten wat hij voelt. . 

honden page profiel LuukjeLuukje

En bedankt voor de link loesje.  Ik ga woensdag naar de prutser toe. Ik wil eigelijk gewoon mijn geld terug maar anderzijds boeit me dat nu niks.  Ik krijg er geen gezonde hond voor terug en zijn poot is compleet verpest .. ik wil wel mijn woede uitspreken en me uit razen tegen hem als me dat lukt als ik er ben.. De prutser

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Laura, geen begrip van vrienden en familie ? herkenbaar, doe waar JIJ je goed bij voelt, ga af op je eigen gevoel.

Heel verstandig dat je een afspraak gemaakt hebt met Utrecht, diergeneeskunde faculteit... daar ben je in goede handen, zij vertellen je wat je kan verwachten.

Heel verdrietig dit te lezen, zolang blijven doorgaan en vragend of het wel goed komt, had de dierenarts je gelijk doorgestuurd , niet mooi dit te lezen.

Hoop echt dat ze in Utrecht je hond kunnen behandelen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" En bedankt voor de link loesje.  Ik ga woensdag naar de prutser toe. Ik wil eigelijk gewoon mijn geld terug maar anderzijds boeit me dat nu niks.  Ik krijg er geen gezonde hond voor terug en zijn poot is compleet verpest .. ik wil wel mijn woede uitspreken en me uit razen tegen hem als me dat lukt als ik er ben.. De prutser "

 

Laura,

Als je dierenarts niet zelf komt met een voorstel tot vergoeding; stuur hem dan een aangetekende brief, waarin je vraagt naar een door jou gespecificeerde vergoeding.

Stuur een kopie van deze brief aan het Veterinair Tuchtcollege met een begeleidend schrijven met nadere uitleg.

 

Zet links onderaan de brief aan je DA: "kopie aan: Veterinair Tuchtcollege"

 

Het zou kunnen zijn - ook al spreek jij met je DA nog niet over het college - dat hij/zij met een vergoedingsvoorstel komt met de eis dat je dit niet meldt. Denk er van tevoren over of je hierop in wilt gaan.

 

honden page profiel LuukjeLuukje

Oke loesje.  Bedankt voor je tips. Ik wil het eigenlijk sowieso melden omdat dit niet nog meer hondjes mag overkomen. 

 

 

Ik zit ook erg in mijn maag met vrijdag. Stel ze kunne  ko behandelen. Welke beslissing maak ik? Geld maakt mij niet uit. Zal mijn auto zelfs verkopen als het nodig is. Maar hoe maak ik een eerlijke beslissing tegen ko? Wanneer doe je het goed.  Wat zouden jullie doen???

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Tsja.. Dat is lastig... Een dierenarts kan natuurlijk nooit verzekeren of het goed gaat komen. Maar als hij er van overtuigd is zou ik het doen, als je hond erna nog een fijn leven kan hebben.. Mijn hond heeft laatst een zware operatie gehad, 12 pinnen in haar bot en een plaat, de dierenarts kon niet verzekeren of het goed zou komen, zo niet, zou haar poot geamputeerd moeten worden. Heb gekozen om de operatie te laten uitvoeren en ze rent weer als tevoren.  Het is natuurlijk niet te vergelijken maar als een dierenarts hoop heeft, krijg je dat zelf ook.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Oke loesje.  Bedankt voor je tips. Ik wil het eigenlijk sowieso melden omdat dit niet nog meer hondjes mag overkomen. 
 
 
Ik zit ook erg in mijn maag met vrijdag. Stel ze kunne  ko behandelen. Welke beslissing maak ik? Geld maakt mij niet uit. Zal mijn auto zelfs verkopen als het nodig is. Maar hoe maak ik een eerlijke beslissing tegen ko? Wanneer doe je het goed.  Wat zouden jullie doen??? "

 

Wacht eerst even af wat ze voor ko kunnen doen en wat je hiervan kunt verwachten.

Je doet het goed als het voor jou goed voelt.

honden page profiel LoesjeLoesje 3 doggies

honden foto van Loesje

Laura,

Je inzet voor je hond is werkelijk fantastisch.

Als men in Utrecht Ko nog kan behandelen; laat het je heel goed uitleggen en vraag hoe vaak zij deze behandeling hebben gedaan met welk slagingspercentage, de manier en duur van revalidatie en toch ook het kostenplaatje.

Ik zou niet meteen beslissen of je het wel of niet laat doen. Vraag de tijd - en die zullen ze je geven - om hierover te kunnen nadenken. Voel je niet verplicht om direct te beslissen.

Als er een behandelingsplan komt, wissel hierover van gedachten met anderen en natuurlijk kan je ook op dit forum vragen wie ervaring heeft.

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Laura; ik wens je ook veel sterkte.

 

Je voelt je zo machteloos nu....geld maakt niet uit, maar dat verloren 1.5 jaar.....dat is het.

(de 'prutser' zal bij het horen van 'Tuchtcollege' al even een rilling krijgen en je evt. een rekening kwijtschelden om je 'kalm' te houden)

 

Hoop dat ze nog iets voor Ko kunnen betekenen.(Utrecht)

 

Volg de tips van Loesje.

 

je bent hier altijd welkom; als we iets kunnen betekenen, je weet ons te vinden.

 

honden page profiel rianne rianne

honden foto van rianne

Hoi ik hoop dat het nog goed gaat komen met Ko.En ik voel met je mee hoor,Ko is gewoon een deel van je leven en daar doe je alles voor.Veel sterkte.

honden page profiel LuukjeLuukje

Dat is het zeker Rianne..

Iedereen bednakt voor jullie reacties... erg lief allemaal.

 

Op dit moment is het allemaal heel onzeker.. en ik begin ook beetje te twijfelen aan hoe het echt met hem gaat. Als ik kijk zie ik een heel vrolijk mannetje die overal vol enthousiasme aan mee doet.. Maar dan denk ik tja hij hijgt.. mijn andere hond niet.. Hij kreunt als ik hem kriebel.. Het is nogal een babbelkont die altijd geluidjes maakt, dus ik dacht dat dat kreunen daar ook bij hoorde... Of kreunt hij nu van pijn? ... ik vind t allemaal ontzettend lastig.. Slapeloze nachten krijg ik ervan.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Ik vind het kwalijk dat er niet beter is door onderzocht, maar een dierenarts is ook geen helderziende.

 

Wij hebben in september onze hond ook laten opereren, aan een niertumor, op zichzelf is de operatie goed geslaagd, maar bij het wegnemen bleek al dat de tumor zeer groot was en ook verkleefd / vergroeid was aan de weefsels er om heen, en na onderzoek van een zeer agressief type te zijn, 3 weken na de 1e echo hebben we de hond alsnog moeten laten inslapen, een hoop geld armer.......

 

Wij nemen dat onze da niet kwalijk, je handelt op wat je denkt te zien en waarmee je de hond denkt te helpen, je kan de arts niet afrekenen op het feit dat iets niet altijd goed afloopt.


Echter, hier is wel geklooid, en een verwijs was op zijn plaats geweest.

Anderzijds... hoe gangbaar is dit, en had de da zoiets als dit kunnen vermoeden of was zijn 1e (achteraf dus foute) diagnose voor de hand liggend.

 

Wat ik wel merk, ook bij andere verhalen is dat veel da's moeite hebben te erkennen dat een verwijs naar een specialist nodig is, das heel jammer, want specialisten zijn er niet voor niets.

 

ik hoop dat jullie er een beetje uitkomen, en vooral dat de hond nog een goede tijd kan hebben, ik weet niet precies wat ik me moet voorstellen met een "zenuw tumor" maar het woord uitzaaiingen.. dat ken ik wel, en dat is meestal een heel slecht teken.

 

Sterkte.

honden page profiel LuukjeLuukje

Goja,

 

Bedankt voor je reactie. Ik vind ook dat een dierenarts geen helderziende is, maar in dat geval heeft hij echt te kort geschoten.. ik heb zovaak gevraagd of er echt niks anders met ko was, of dit wel het probleem was.. maar hij weigerde verder te kijken omdat hij zo overtuigd was van zijn eigen ervaring. Maar goed, ik probeer het verhaal van de dierenarts een beetje naast me te laten liggen. Ik ga woensdag heen, maar verder onderneem ik nu gaan stappen.

 

Ik wil me volledig richten op mijn lieve ko... samen zoveel mogelijk tijd doorbrengen en hopen hopen hopen dat vrijdag ons wat op gaat leveren..

 

Jij nog heel veel sterkte Goja.. je mist je vriendje vast nog ontzettend.. Ik heb 2 week terug een andere hondje laten inslapen.. die was 17 geworden, en kon gewoon niet meer.. Daar ben ik heel verdrietig om geweest, maar toch heb ik er nu vrede mee. Hij heeft een mooi leven gehad, en is super oud geworden. Je hond verliezen aan een ziekte.. vreselijk. Sterkte!

caroline (Gast)

bij onze schotse terrier van 12 jaar is ook een zenuwtumor in het bekken ontdekt ,weet nog niet wat ik ga doen met evt. een operatie .de pijn achteraf moet vreselijk zijn en hij heeft nu totaal geen pijn ,hij loopt alleen vreemd, het lijkt  meer huppelen.vindt het een moeilijke beslissing .

honden page profiel LuukjeLuukje

Caroline,

Wat erg zeg... Hoe hebben ze het vastgesteld dat de tumor er zit? En heeft hij ook uitzaaiingen? Ko loopt er nu sowieso al 1,5jaar mee en heeft ook geen pijn gehad voor zover als ik het kan zien..

honden page profiel LuukjeLuukje

Even een update:

 

Ik heb een mail gehad van de dierenkliniek waar ik ben geweest voor de MRI.

Ze zijn nu in overleg met Utrecht, en er stond in dat palliatieve radiotherapie vermoedelijk een optie is voor ko.. Dit houdt dus in dat de behandeling niet genezend werkt, maar wel het leven kan verlengen en de pijn kan verminderen...

Stiekem heb ik weer een beetje hoop. Aangezien Ko hier al een hele tijd mee loopt, kan zo'n behandeling ons misschien nog een leuke langere tijd samen geven... maar goed.. nog maar afwachten. zucht...

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Laura,

Het is dus nog even afwachten.

Ik vind wel dat welke therapie je ook kiest, het leven van de hond waardig moet blijven en hoop dat dit kan met radiotherapie.

Heeft men in Utrecht de folder over radiotherapie bij hond of kat meegegeven?

http://www.uu.nl/SiteCollectionDocuments/DGK/DGG/Radiotherapie%20folder.pdf

 

honden page profiel LuukjeLuukje

Loesje,

Dit ben ik met je eens. Ik wil ook niet dat ko een lijdensweg tegemoet gaat. Ik heb er al veel over gelezen. Ik ben zelf een paar jaar terug ook behandeld met radiotherapie en heb er niets van vernomen. Niet van de behandeling, niet na de behandeling. En zoals ik lees in de folder zijn er ook voor dieren niet veel bijwerkingen. Wel zal Ko vaak onder narcose moeten, en ik merk altijd dat hem dat moe maakt.

honden page profiel LuukjeLuukje

Hoi allemaal

 

Even een update

Ko en ik zijn terug bij af. Afgelopen vrijdag naar Utrecht geweest. Daar kreeg ik te horen dat ko een operatie kandidaat zou zijn. Ik was hiervan erg verbaasd omdat de dierenarts waar de mri is gemaakt dit had uitgesloten. Volgens de da in Utrecht had ko ook geen uitzaaiingen. Hij zou de mri beelden nog in detail uit pluizen maar volgens hem zou het met een operatie goed komen. Met een smiley van oor tot oor naar huis.

 

Net een telefoontje gehad uit Utrecht.  Na het goed bekijken van de mri twijfelt hij of er überhaupt sprake is van een tumor.. ik viel bijna van mijn stoel..

 

Ik heb een hond die mank loopt en ik heb alles voorbij horen komen ... hd. . Last van de pezen.. instabiel gewricht.. tumor. . Uitzaaiingen. . En nu weet ik weer niks.. ko 3 operaties .. 2mri scans en meerdere foto's verder.. en ik zeker 3000euro armer..  

 

Ongelofelijk

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^