Hoelang hond alleen thuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hee allemaal..

 

Ik vraag me af hoe jullie werken combineren met het hebben van een hond.

Dus eigenlijk vooral hoelang de hond alleen thuis is ongeveer.

Gewoon interessant om te zien hoe dat hier verdeeld wordt !

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Ik laat mijn hond nooit langer dan 2 uurtjes alleen. Ik werk parttime als taxichauffeur en ben dan 2 keer per dag 2 uurtjes weg. smorgens is mijn man nog thuis.
s'Middags is hij even alleen. En dan gaat hij lekker op bed op mij wachten. Ik hoor soms dat er mensen zijn die hun hond 5 a 6 uur of meer alleen laten. Ik vind dat vreselijk zielig. Waarom neem je dan een hond als je toch meer werkt. Ik vind 2 uur lang zat om mijn maatje alleen te laten,als we langer weggaan gaat hij altijd mee.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Fijn dat je het zo goed kunt combineren en dat Bowie lekker op bed kan liggen.

Zelf is mijn hond af en toe helemaal niet alleen en een andere keer wel een paar uur.


Mijn vriend werkt continu diensten en heeft wekelijks andere roosters. Hierdoor kan ze dus soms alleen thuis zijn maar is het iedere dag verschillend. Sowieso ben ik elk weekend en elke avond thuis en kan ik tussendoor haar uitlaten als ik werk.

Wij hebben het alleen thuis zijn langzaam opgebouwd en dat gaat gelukkig prima. Ze mocht los maar is nu 9 maanden en momenteel wat ondeugender en sloperig dus ik laat haar nu gewoon in haar bench. Die zoekt ze trouwens zelf ook heel vaak op

honden page profiel LuSiLuSi 3 doggies

honden foto van LuSi

Bij ons is de hond (een zes maanden oude pup) wel eens vijf a zes uurtjes alleen. Daarom ben ik het ook niet eens met voorgaande reactie. Natuurlijk is het niet ideaal en niet onwijs leuk voor de hond, maar soms kan het nu eenmaal niet anders. Wij hebben wel een hond genomen omdat wij denken dat we de hond enorm veel kunnen bieden en niet alleen omdat we het zelf heel graag wilden.

 

Ik word soms wel een beetje moe van die opmerkingen over dat je geen hond moet nemen als je werkt of als hij af en toe alleen moet zijn. Volgens mij is het nog steeds normaler als je af en toe van huis weg bent dan wanneer je altijd thuis bent. Ik sta voor de klas, dus voor mij is het ook geen optie om de hond mee te nemen.

 

ondanks dat Jack af en toe best wel wat uurtjes alleen is, denk ik dat hij een heel goed leven heeft in vergelijking met veel andere honden. We steken onwijs veel tijd in hem met wandelen, hersenwerk, spelen, knuffelen etc. En dit zal alleen maar meer gaan worden naarmate hij ouder wordt. 

 

Maar hier dus een hond die af en toe best wat uurtjes alleen gelaten wordt omdat we nu eenmaal moeten werken. Ik kom dan tussendoor wel thuis om hem uit te laten. Dit alleen zijn gaat in de toekomst alleen maar minder worden als er (hopelijk) kinderen komen. Ik denk dat je een hond prima af en toe alleen kan laten, als je er maar voor zorgt dat er wel wat tegenover staat. 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Bij ons is de hond (een zes maanden oude pup) wel eens vijf a zes uurtjes alleen. Daarom ben ik het ook niet eens met voorgaande reactie. Natuurlijk is het niet ideaal en niet onwijs leuk voor de hond, maar soms kan het nu eenmaal niet anders. Wij hebben wel een hond genomen omdat wij denken dat we de hond enorm veel kunnen bieden en niet alleen omdat we het zelf heel graag wilden.
 
Ik word soms wel een beetje moe van die opmerkingen over dat je geen hond moet nemen als je werkt of als hij af en toe alleen moet zijn. Volgens mij is het nog steeds normaler als je af en toe van huis weg bent dan wanneer je altijd thuis bent. Ik sta voor de klas, dus voor mij is het ook geen optie om de hond mee te nemen.
 
ondanks dat Jack af en toe best wel wat uurtjes alleen is, denk ik dat hij een heel goed leven heeft in vergelijking met veel andere honden. We steken onwijs veel tijd in hem met wandelen, hersenwerk, spelen, knuffelen etc. En dit zal alleen maar meer gaan worden naarmate hij ouder wordt. 
 
Maar hier dus een hond die af en toe best wat uurtjes alleen gelaten wordt omdat we nu eenmaal moeten werken. Ik kom dan tussendoor wel thuis om hem uit te laten. Dit alleen zijn gaat in de toekomst alleen maar minder worden als er (hopelijk) kinderen komen. Ik denk dat je een hond prima af en toe alleen kan laten, als je er maar voor zorgt dat er wel wat tegenover staat.  "

 Ben het met je eens! Vind het een beetje hetzelfde als mensen die zeggen dat het zielig is om te werken terwijl je (jonge) kinderen hebt o.i.d.... Er moet ook geld verdient worden (ook voor kind/hond)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Onze is 4 ochtenden 3,5 uur alleen, dan ben ik een uur thuis, ga ik met hem wandelen en zelf even eten, en dan weer naar mijn werk (= op loopafstand)

Na 2 uur komt mijn man thuis.

Dus 4 x 5.5 uur alleen.

Ik heb dan voordat ik ga werken ook een uur met hem in het bos gelopen, dan eten, dan kan ie een paar uurtjes tukken.

Ons maximum gepland alleen laten is 4 uur, natuurlijk kan het langer bij noodsituaties, maar liever niet.

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Hier moet ook gewoon gewerkt worden, Diesel is 5 ochtenden ong. 5 uur alleen.

 

Voor dat we gaan werken heeft hij al lekker ong. 45 min gewandeld.

Die 5 uur alleen brengt hij lekker slapend door, want dat is wel zijn grote hobby. Als ik thuis kom gaan we weer een uurtje of zo op pad.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Top voel me al beter, soms voel ik me schuldig omdat het weleens lijkt alsof iedereen wel elke dag thuis is hahaha.

Scheelt ook dat honden gemiddeld 18 uur van de 24 uur slapend doorbrengen!

 

Wat een hondenleventje....

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik vind ook dat er vaak overdreven wordt gereageerd op alleen thuis blijven.. Niet langer dan 2 uur alleen thuis, wie kan dan nog een hond nemen? Iemand die niet werkt veronderstel ik dan maar een hond betaalt zichzelf ook niet.. 

Ik ben afgestudeerd en nu werkzoekende, Charlie is dus momenteel amper alleen behalve wanneer ik op gesprek moet of selectietesten moet doen. Maar hopelijk heb ik snel werk en dan zal hij weer langer alleen moeten. Mijn mama werkt 1 dag in de week thuis, woensdag namiddag is mijn broer thuis en mijn mama werkt bovendien slechts op een paar minuutjes van huis dus kan steeds onder de middag Charlie uitlaten. Ik denk dat wanneer ik werk hij waarschijnlijk dus 3 dagen in de week 2x 3 uur alleen moet (met 's middags uitlaten). Ik zie hier geen probleem in. Als ik thuis ben ben ik ook niet constant met hem bezig (wie wel?) en dan slaapt hij. Zolang een hond voldoende wandelingen krijgt (3x per dag) en de mogelijkheid om te spelen met het baasje dan moet een paar uurtjes alleen per dag wel kunnen mits goed aangeleerd. Alle avonden gaan naar Charlie en is het weekend is hij geen minuut alleen, nooit. Ik denk dat op die manier werken en een hond wel goed te combineren valt. 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Wij hebben 2 honden waardoor onze honden nooit echt alleen zitten. Op maandag zitten ze zo'n 5,5 uur alleen, op donderdag zitten ze zo'n 4,5 uur alleen, op vrijdag zitten ze 6,5 uur alleen waar mijn vriend tussendoor nog even thuis komt en met ze gaat wandelen. Soms moet ik invallen op het werk en dan zitten ze 8,5 uur alleen op zo een dag. Onze honden hebben er geen moeite mee, ik moet alleen geen papier laten liggen want dat ga stuk. Oppas regelen heeft geen zin want 1 van mijn honden vind vreemde mensen niet leuk.

Het is per hond verschillend hoe lang hij alleen thuis kan zijn. Ik koop duur voer voor ze en dat moet ook bekostigd worden (ze goed verzorgen betekent ook geld hebben natuurlijk). Ik heb niet het idee dat mijn honden het erg vinden, ook de buren hebben geen last van mijn honden dus ik zie niet in waarom het fout is dat mijn honden soms wat langer alleen zitten. Ideaal is het niet, maar ik denk dat ik er meer moeite mee heb dan mijn honden. Voor het werk en na het werk worden ze ook goed uitgelaten.

Als we er niet zijn dat gaan ze veel meer waken, waardoor ze zichzelf een taak gegeven hebben om te doen. Als wij thuis zijn is er weinig over van het waken haha, dat vinden wij ook niet zo erg.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Ik ben pas aan een hond begonnen sinds ik thuis werk. Hond is hier dus vrijwel niet alleen. Zou ik ook echt niet willen. 

 

Ik leer ze wel om alleen te zijn, max 4 uur. Als ze ouder zijn kan t misschien wel wat langer. Maar de hond die ik wil houdt daar niet echt van.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is nooit goed of het deugt niet, zeg ik dan maar.

Ik zie in onze buurt genoeg mensen die niet werken, de hele dag thuis zitten en de hond niet of nauwelijks uitlaten.

Is dat dan wel goed, omdat je er de hele dag naast zit?

 

Die van ons zit dus een uur of 5,5 alleen, 4 dagen, maar daar tegenover staat 3 uur per dag wandelen, spleen in bos en park.

 

Wat mij betreft is bv 5 dagen een uur of 8 alleen geen ideale situatie, maar in zijn algemeen moet wel het totaalplaatje bekeken worden.

En er moet nu eenmaal geld verdiend worden, en de één moet meer uren werken voor hetzelfde geld als waar een ander in een paar uur verdiend heeft.

 

En stel je voor dat ik alleen kom te staan, dan zal hij dus 7,5 uur alleen zijn, 4 dagen lang.

Met elke dag een onderbreking van een uur.

Het is dan in een nieuwe situatie ook weer zoeken naar een goede oplossing.

Ik zou er alles aan doen om het zo goed mogelijk te regelen, maar het zou dan minder ideaal zijn.

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

Mijn dotjes zijn 2 dagen 6 uur alleen. In de middag worden ze een uurtje uitgelaten door mijn zusje/moeder. Op zaterdagochtend zijn ze 4 uurtjes alleen. Ik laat ze voordat ik weg ga altijd een uur uit en dan zijn ze behoorlijk moe.

 

Romeo die is het zo gewend dat hij zelfs uit zijn doen is als ik wel de hele week thuis ben. Die vindt de rust heel fijn. Rocky is erg makkelijk, die vindt een hoop prima.

 

Er moet nou eenmaal gewerkt worden! Anders kan ik ze niet geven wat ze nodig hebben.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik werk alleen de ochtenden, dan is Mellow dus alleen thuis. Het eerste jaar dat ze er was werkte ik nog 32 uur over vijf dagen (woensdagmiddag vrij), dan ging ik in de lunchpauze wel altijd een half uurtje lopen.

In dat jaar liep ik meer met haar dan nu.

 

Moet zeggen dat ik het wel heel jammer vind dat je soms bijna met de grond gelijk wordt gemaakt als je je hond meer dan 2 uur per dag alleen laat. Helaas groeien haar brokken niet aan de boom en mijn avondeten ook niet (oké, in theorie zou dat nog in de tuin kunnen groeien, maar dat terzijde).

 

Als ik dan ook nog zeg dat er 's morgens eigenlijk niet gewandeld wordt, maar alleen een plas op de hoek, dan word ik helemáál afgebrand

 

Meestal ben ik rond half een thuis, maar soms ook wel eens om een uur, vanmiddag pas om kwart voor twee. En of ik nou om twaalf uur thuis kom of om twee uur, ze wordt pas wakker als ik de voordeur open doe. Sinds de zomervakantie is afgelopen laat ik de tussendeur open, dan slaapt ze dus boven (eerst op haar kussen, tegenwoordig op bed...)

 

Kom ik thuis dan gaat de tuindeur open en scharrelt ze lekker wat rond, gaat op haar kussen liggen, krijgt een kluifje. Na een half uur of een uur komt ze weer binnen, dan ploft ze naast me op de bank en gaat weer slapen.

 

Het verschilt gewoon enórm per hond. De een wordt gillend gek als ie een half uur alleen is, de ander merkt er niks van of je nou vijf minuten of vijf uur weg bent.

Dat iemand moet werken en zijn hond vijf uur alleen laat maakt 'm niet per definitie een slechte baas.

 

Een baasje dat altijd thuis is is heel leuk bedacht, maar in de praktijk bijna niet te doen wil je ook nog een beetje leuk leven (goed eten voor hond en baas, af en toe iets leuks kopen voor hond en baas). En die leuke dingen moeten toch érgens van betaald worden...

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Ff voor de duidelijkheid, iedereen moet zelf weten welke keuze hij of zij maakt. Ik heb er voor gekozen om te wachten tot ik er echt de tijd voor had, maar ik heb geen mening over hoe anderen dat doen.

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Ik werk alleen de ochtenden, dan is Mellow dus alleen thuis. Het eerste jaar dat ze er was werkte ik nog 32 uur over vijf dagen (woensdagmiddag vrij), dan ging ik in de lunchpauze wel altijd een half uurtje lopen.
In dat jaar liep ik meer met haar dan nu.
 
Moet zeggen dat ik het wel heel jammer vind dat je soms bijna met de grond gelijk wordt gemaakt als je je hond meer dan 2 uur per dag alleen laat. Helaas groeien haar brokken niet aan de boom en mijn avondeten ook niet (oké, in theorie zou dat nog in de tuin kunnen groeien, maar dat terzijde).
 
Als ik dan ook nog zeg dat er 's morgens eigenlijk niet gewandeld wordt, maar alleen een plas op de hoek, dan word ik helemáál afgebrand
 
Meestal ben ik rond half een thuis, maar soms ook wel eens om een uur, vanmiddag pas om kwart voor twee. En of ik nou om twaalf uur thuis kom of om twee uur, ze wordt pas wakker als ik de voordeur open doe. Sinds de zomervakantie is afgelopen laat ik de tussendeur open, dan slaapt ze dus boven (eerst op haar kussen, tegenwoordig op bed...)
 
Kom ik thuis dan gaat de tuindeur open en scharrelt ze lekker wat rond, gaat op haar kussen liggen, krijgt een kluifje. Na een half uur of een uur komt ze weer binnen, dan ploft ze naast me op de bank en gaat weer slapen.
 
Het verschilt gewoon enórm per hond. De een wordt gillend gek als ie een half uur alleen is, de ander merkt er niks van of je nou vijf minuten of vijf uur weg bent.
Dat iemand moet werken en zijn hond vijf uur alleen laat maakt 'm niet per definitie een slechte baas.
 
Een baasje dat altijd thuis is is heel leuk bedacht, maar in de praktijk bijna niet te doen wil je ook nog een beetje leuk leven (goed eten voor hond en baas, af en toe iets leuks kopen voor hond en baas). En die leuke dingen moeten toch érgens van betaald worden... "

 Helemaal mee eens Cindy!!
Ik moet zeggen dat ik Faye 's ochtends om 7 uur ook nog niet uitlaat maar alleen even haar behoeften laat doen en met 5 minuutjes weer binnen ben en in het weekend slapen we dan nog even verder! Haha. We gaan dan rond 10 uur lekker lang (los) wandelen met bal. Verder wandel ik nog 3-4 x met haar per dag

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Ik heb pas een hond gezocht toen m'n baas had toegezegd dat die mee mocht naar werk. Ideale situatie nu maar natuurlijk geen garantie voor de toekomst. 

Ik kan niet 15 jaar vooruit kijken maar hoop dat ik altijd een manier zal kunnen vinden om de hond niet te lang alleen te laten.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Die van ons zijn 2 dagen in de week wel 6 /7 uur alleen thuis, niet ideaal natuurlijk maar de rest van de week hebben we ze super veel te bieden met lange wandelingen, de dagen dat ze lang alleen thuiszitten laat de buurvrouw ze tussendoor eens plassen, het scheelt ook dat ze met zn tweetjes zitten en veel met elkaar spelen. Ook hebben we altijd speeltjes in de kamer liggen 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Ik sta er niet om te springen om mijn dieren lang thuis te laten, heb soms al moeite als mijn katten heel lang alleen zitten.Wou gewoon dat ik ze net als een hond kon meenemen ergens naartoe ;-).

Hier is da afspraak ook dat ik tussen de middag een half uurtje over huis kan komen (rijafstand heen en terug is ongeveer 20-30 min) zodat de hond dan ook niet lang alleen hoeft te zijn.Ik rij door naar het werk om 09.15u, dan rond de middag over huis, en mijn partner is om 16.30 thuis.Dit zou dan maar gedurende 3 dagen zijn, want heb in de week een vrije dag en op vrijdag begin ik ook maar heel laat.Ik werk fulltime, maar als het me lukt om mijn paard en mijn katten ook te verzorgen in de uren die vrij zijn, denk ik dat er in de toekomst wel nog wat bij kan ;-).

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Ff voor de duidelijkheid, iedereen moet zelf weten welke keuze hij of zij maakt. Ik heb er voor gekozen om te wachten tot ik er echt de tijd voor had, maar ik heb geen mening over hoe anderen dat doen. "

 

Ik reageerde niet op jou hoor, ging me een beetje om de eerste reactie (na de openingspost), maar ik lees vaker reacties waarbij je je bijna schuldig en slecht gaat voelen als je werkt.

 

Ik werk dan wel, maar heb genoeg quality time met Mellow. Ook samen bankhangen is heel fijn (of een truttig middagdutje met z'n tweeën )

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Ik ben het eens met voorgaande reacties, over dat er niet zo spastisch moet worden gedaan over honden die een aantal uren alleen moeten zijn. 

 

Mike is gemiddeld 4 uurtjes alleen thuis, vaak genoeg ook helemaal niet alleen, en soms zit hij 8 uren alleen. Dat wisselt, afhankelijk van wie werkt en wie school heeft. We proberen het zo goed mogelijk op elkaar aan te passen zodat er altijd iemand tussen de middag thuis is, maar af en toe loopt het zo dat de vroegste persoon pas om 4 uur thuis is. Dat is dan maar zo. Hij krijgt dan gelijk een flinke wandeling met loslopen of fietsen of balspel, hij komt echt wel aan z'n trekken.

 

Daarbij is het enige wat hij doet als hij alleen thuis zit: slapen. Af en toe kijkt hij even uit het raam, gaat ie wat drinken, zoekt ie een ander plekje om te liggen en gaat verder met slapen. Hij sloopt niet, hij is niet onrustig, hij huilt niet. Volgens mij is daar niks aan de hand. 

 

Het is trouwens alweer anders als een hond iedere dag 8 uur alleen zit. Ik kan me voorstellen dat je dan vraagtekens zou zetten bij waarom je dan eigenlijk een hond hebt. Maar ook hier vind ik net als Santa dat er naar het totaalplaatje gekeken moet worden. Is het maar voor een bepaalde periodes? Hoe gaat de hond met de situatie om? Wat wordt er verder met de hond gedaan? 

 

Tenzij zoals op een Amerikaans forum waar ik op zit en dit vrij normaal is, de hond 10 uren per dag alleen is. Dan moet je gewoon geen hond hebben, is mijn bescheiden mening. (vooral als je hem dan 10 uren in een bench stopt, maar dat is weer een andere discussie) 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

"  
Ik reageerde niet op jou hoor, ging me een beetje om de eerste reactie (na de openingspost), maar ik lees vaker reacties waarbij je je bijna schuldig en slecht gaat voelen als je werkt.
 
Ik werk dan wel, maar heb genoeg quality time met Mellow. Ook samen bankhangen is heel fijn (of een truttig middagdutje met z'n tweeën ) "

 Voelde me ook niet aangesproken, maar wou t even helder hebben. Mensen voelen zich snel aangevallen, ook als ze dat niet worden.

 

Als ik weer buitenshuis zou gaan werken zou ik mijn hond niet meer dan 4 uur alleen laten, en dan dus zoeken naar een structurele oplossing.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

De mijne is op z'n langst 6 uurtjes alleen. Als ik een dienst van 8 of 9 uur heb dan wordt mijn hondje uitgelaten of opgehaald door mn vader/moeder/zus of een goede vriendin (haar hond laat ik ook soms uit als zij weg is).

Mijn hond vind het volgens mij niet erg om alleen te zijn. Als ik de deur uit ga blaft ze wel even een paar keer maar is daarna stil.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Deze vraag is al vaker over het forum heen gewandeld.

Het is erg persoonlijk, wat de een lang vind, vind de ander wellicht kort en of andersom.

Kijk per situatie, kan je hond goed alleen zijn, dan is het toch prima. Zolang jij je hond maar niet vergeet, en als je vrij bent, lekker zoveel mogelijk met je hond bezig bent. Ga dan niet ook weer eens veel weg, dat vind ik dan weer niet kunnen.

Een hond weet echt het verschil niet tussen vijf minuten of vijf uur dat hij of zij alleen is.

En dat is erg lastig voor eenieder te beoordelen van hoe of wat, ik neem aan dat de baas het beste voor heeft met haar of zijn hond.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik werk 36 uur.  als ik een vroege dienst heb gaan we naar het bos lekker los lopen voor zo'n 3 kwartier. Hij is dan 5 uurtjes alleen en dan komt de uitlaatservice waar hij een uur mee wandel en zo 2 uur weg is. erna is hij dan nog 2 uurtjes ongeveer alleen. en dan is hij nog moe zat als ik thuis ben. in de avond lopen we dan nog minimaal een uur. juist als ik werken moet zorg ik dat hij wel zo 3 uur wandeld  per dag. als ik late heb gaan we s ochtend erop uit en s middags. Hij is dan van 2 tot 6 alleen. dan komt mijn tante die met hem uitgaat en een tijd bij hem blijft. plus minus is hij dan nog van half  8 tot elf alleen. toekomst gaat hij naar mijn tante toe met een avonddienst maar gezien zijn rugzakje  heeft dat nog tijd nodig. Met de late diensten heb ik wel moeite omdat hij s avonds actief is maar dit is als het goed is in de toekomst anders. met vroeger geen moeite vind ik goed geregeld zo. Ik vind max 2 uur alleen ook erg overdreven kan niemand een hond nemen. wat ik vooral belangrijk vind is dat er genoeg tijd in de hond wordt geïnvesteerd qua wandelen aandacht etc.  een hond kan dan echy wel 6 uurtjes alleen zijn. als een hond mocht kiezen denk ik dat hij dat liever heeft dan iemand die de hele dag thuis is met alleen plasrondes. al vind ik het niet kunnen als een hond voor langere tijd in een bench opgesloten wordt. mijn hond krijgt als ik wegga altijd een goed gevulde kong en als uitlaatservice of tante weggaat een runder stick

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Inprinciepe is Drib maximaal 2 uur per week alleen thuis :-)

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Het is net waar je je prioriteiten legt. Wij en onze dieren eten gezond, maar ze zijn in theorie 2 uur per week alleen. In de praktijk is dat vaak 0 uur.

We hebben een goed en leuk leven hoor :-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier zijn de honden niet veel alleen omdat ze bij mijn ouders zijn als ik er niet ben.

Die wonen op hetzelfde erf, dus heel handig.

Ze zijn wel eens alleen en dat gaat ook goed, maar meestal is er wel iemand thuis.

Maar het is ook maar net wat je je hond aanleert en of de hond er mee kan omgaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Het is net waar je je prioriteiten legt. Wij en onze dieren eten gezond, maar ze zijn in theorie 2 uur per week alleen. In de praktijk is dat vaak 0 uur.

We hebben een goed en leuk leven hoor :-) "

 

Ik begrijp je uitleg niet over gezond eten en het aantal uren alleen thuis zijn.

Wat heeft eten met dit topic te maken?

Misschien kan ik er nog wat van leren.....

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Ik begrijp je uitleg niet over gezond eten en het aantal uren alleen thuis zijn.

Wat heeft eten met dit topic te maken?

Misschien kan ik er nog wat van leren.....

  "

 



Hierboven beweerde iemand dat om gezond te eten en leuk te leven, de hond alleen thuis moet zijn.

Toen wij aan huisdieren begonnen hebben wij juist afgesproken dat ze zo min mogelijk alleen thuis zouden zijn. Die afspraak komen we al 7 jaar na en altijd heeft alles gezond te eten en hebben wij een leuk leven.
Momenteel werk ik zon 36 uur of meer per week. Voorheen werkte ik zelfs 72 uur per week.

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^