Hoelang hond alleen thuis

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  Ben het met je eens! Vind het een beetje hetzelfde als mensen die zeggen dat het zielig is om te werken terwijl je (jonge) kinderen hebt o.i.d.... Er moet ook geld verdient worden (ook voor kind/hond) "

 Maar voor kinderen regel je oppas, of die gaan naar de creche, we laten ze niet alleen.

 

Lang van huis met je hond geen probleem, maar regel dat een oppas of een uitlaat service. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Akkoord Roosje, omdat ts er niet over schreef dacht ik dat we het hier over voeding gingen hebben. :-)


honden page profiel LottJessLottJess

honden foto van LottJess

Mijn hond gaat mee naar mijn werk. 

 

Maar natuurlijk is ze ook wel eens alleen thuis als ik dagje / avondje uit ga of zo, maar ik heb niet van die tijdslimieten van maximaal zo lang.

Ze kan goed alleen zijn want ze gaat gewoon alleen maar slapen.

 

Soms denk ik juist als mensen alleen maar met de hond thuis zijn dat de hond soms niet genoeg slaap/rust kan pakken, omdat (als ik naar mijn hond kijk) die dan achter het baasje aanloopt als ze in huis bezig zijn, kijken wat je aan het doen bent. Maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van je hond(en).

 

Ik vind dat iedereen een goede balans voor zijn hond en voor jezelf moet vinden tussen alleen thuis en genoeg uit en leuke dingen doen. Dat ze wel hun energie kwijt kunnen.

Iedereen is anders en elke hond is anders.

 

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Een dag in de week 6,5 uur, een dag 5 uur is standaard. Verder is het wisselend.
Ik kan mijn honden meenemen naar het werk maar vind het ook fijn als ze af en toe alleen kunnen zijn. Ik wil ook wel eens wat doen zonder honden.

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

ik ga fulltime naar school en mijn vader werkt fulltime. Rori is 4 dagen in de week ongeveer 9 uur alleen. waarvan ze meestal 8 uur slaapt. in het weekend en op vrijdag heb ik vrij en besteed ik de hele dag met haar aan wandelen, borstelen, en nieuwe dingen leren.

 

door de weeks wandel ik ongeveer anderhalf uur met rori overdag. en op vrije dagen ongeveer 3 a 5 uur

en 's avonds laat ik haar nog nadenken met brain games.

 

 

toevoeging: ze heeft als ze alleen is het hele huis tot haar beschikking.

honden page profiel M-JM-Jbijna goedgekeurde fokker

honden foto van M-J

Voorheen waren ze 4 a 5 uren per dag alleen, maar sinds september heb ik het geluk gehad om te kunnen switchen naar weekendshift en zijn ze zelden nog alleen thuis :-)

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

"  Maar voor kinderen regel je oppas, of die gaan naar de creche, we laten ze niet alleen.
 
Lang van huis met je hond geen probleem, maar regel dat een oppas of een uitlaat service.  "

 Vind ik ook! Ik zelf regel altijd mijn moeder als we te lang weg zijn, die werkt niet en heeft zelf ook een hond dus snapt het

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik probeer het altijd van de andere kant te bekijken. Casper is 2 dagen 5,5 uur alleen en een dag 10 ( hij gaat dan wel 2,5 uur mee met een uitlaatservice. Alle andere momenten muy boodschappen doen en af en toe andere verplichtingen als een verjaardag oid. Is er iemand bij hem thuis.. Het alleen zijn is dan totaal niet in verhouding me te momenten waarop er wel iemand thuis is. Zolang iemand echt meer thuis is bij de hond dan dat de hond alleen is met nachten niet meegeteld. Dan heeft een hond het prima.. ( mits er natuurlijk voldoende aandacht is voor de hond )

 

wat ik hiermee wil zeggen kijk niet alleen naar de uren die je weg bent maar vooral naar de uren die je thuis bent. Onderneem je dan veel met je hond? Prima! Of ben je hele dagen thuis en komt je hond alsof maar amper buiten. 

 

Ja ik werk en mijn man ook. Werk is niet alleen noodzakelijk voor de financiën maar hele dagen thuis zitten zou erg slecht zijn voor mijn gezondheid.. Ik zou tegen de muren omhoog kruipen. 

 

Casper er heeft t hier prima. Voldoende aandacht, zoveel mogelijk overal mee naar toe, goede voeding, kussen speelgoed etc etc. Dat hij dan 2 halve en een hele dag alleen is tsja daar heeft hij minder moeite mee dan ik. Als hij met de uitlaatservice is mee geweest probeer hem dan savonds nog maar eens mee te krijgen. Blijft gewoon stil staan en wil thuis op de bank liggen.. Een hond geeft zelf wel aan wat wel en niet kan. De mijne iig wel 

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

" Ik probeer het altijd van de andere kant te bekijken. Casper is 2 dagen 5,5 uur alleen en een dag 10 ( hij gaat dan wel 2,5 uur mee met een uitlaatservice. Alle andere momenten muy boodschappen doen en af en toe andere verplichtingen als een verjaardag oid. Is er iemand bij hem thuis.. Het alleen zijn is dan totaal niet in verhouding me te momenten waarop er wel iemand thuis is. Zolang iemand echt meer thuis is bij de hond dan dat de hond alleen is met nachten niet meegeteld. Dan heeft een hond het prima.. ( mits er natuurlijk voldoende aandacht is voor de hond )
 
wat ik hiermee wil zeggen kijk niet alleen naar de uren die je weg bent maar vooral naar de uren die je thuis bent. Onderneem je dan veel met je hond? Prima! Of ben je hele dagen thuis en komt je hond alsof maar amper buiten. 
 
Ja ik werk en mijn man ook. Werk is niet alleen noodzakelijk voor de financiën maar hele dagen thuis zitten zou erg slecht zijn voor mijn gezondheid.. Ik zou tegen de muren omhoog kruipen. 
 
Casper er heeft t hier prima. Voldoende aandacht, zoveel mogelijk overal mee naar toe, goede voeding, kussen speelgoed etc etc. Dat hij dan 2 halve en een hele dag alleen is tsja daar heeft hij minder moeite mee dan ik. Als hij met de uitlaatservice is mee geweest probeer hem dan savonds nog maar eens mee te krijgen. Blijft gewoon stil staan en wil thuis op de bank liggen.. Een hond geeft zelf wel aan wat wel en niet kan. De mijne iig wel  "

 Misschien omdat ik ook een bruine Lab heb... Maar mijne geeft ook aan wanneer ze naar buiten wil en inderdaad soms wil ze niet eens mee! Haha

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie kan ook prima eens alleen blijven tot maximaal 7 uur. Ik denk dat de ruimte waar je de hond laat verblijven ook meespeelt. hem in een Bench laten zou ik niet doen, maar dat hij wel de ruimte heeft om te kunnen bewegen...Bij mij is dat de keuken, soms met de hal erbij. Wanneer Ozzie lang alleen is regel ik de uitlaatservice of vraag ik een aardige buurvrouw of ze Ozzie even zou kunnen of willen uitlaten of hem bij mooi weer naar buiten doen in de tuin.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik werk hooguit drie dagen per week, maar meestal maar één of twee. Mijn honden gaan dan mee. Mijn werkgever heeft een groot omheind terrein achter haar huis waar ze de dag doorbrengen.

Mijn honden zijn enkel alleen thuis wanneer ik ergens heen moet waar ze niet mee naar toe kunnen. Duurt zoiets langer dan vier uur, dan zoek ik oppas voor ze.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Ik ben alleen en werk bijna 40 uur per week. Ik werk of vroeg of laat. Mijn hondje zit met vroege dienst van half 6 tot half 10 alleen en dan gaat ze met de uitlaat service mee en ze is dan dik een uur aan het wandelen/spelen met anderen honden en ongeveer 2 uur onderweg met ophalen en weer thuis brengen. Dus dan is ze thuis rond half 1 en om half 3 ben ik weer thuis. Dan ligt mevrouw diep in coma op mij te wachten. Met late dienst breng ik haar naar de opvang en daar vind ze het ook erg leuk en gezellig. Al met al kost het me behoorlijk wat, maar mijn hondje is blij en ik dus ook :-D

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Als het moet kunnen ze max een uur of 10 alleen zijn. Maar dat is echt bij uitzondering hoor dat moet niet structureel gebeuren. 

 

De afgelopen tijd zitten ze wel regelmatig eventjes maximaal een uur of 8 alleen als ik moet werken. Ze liggen dan eigenlijk gewoon vooral te slapen en aangezien ze niet drinken als ik niet thuis ben (er staat wel water hoor maar ze doen er niks mee) hoeven ze ook niet mega nodig te plassen.

 

Ik werk nu niet fulltime dus het gebeurt niet met vaste regelmaat. Mocht dat in de toekomst wel zo zijn dan zou ik een uitlaatservice of oppas regelen op de lange dagen. 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)

 

 

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Niet iedereen heeft de luxe of de pech niet te werken! Ik werkte alleen s'nachts, Moos was dus nooit alleen. Helaas is dit niet meer mogelijk en zal hij een of twee dagen een aantal uren alleen zijn. Ik ga er dan toch maar vanuit dat quality-time belangrijker is, dan het aantal uren dat een hond alleen is!

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 

100% zeker weet je het niet, tenzij je inderdaad filmt bijv. Maar je kunt aan de buren vragen of ze de hond horen, en of ze iets slopen dat zie je vanzelf wel :P 

Daarnaast kan ik aan de (enorme) hoeveelheid haren op de bank wel zien waar ze het meest geweest zijn, aangezien ik dan verder bijna nergens haren vindt een de bank schoongemaakt had voor vertrek

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik heb nu vakantie, maar ook nu geen urenlange wandelingen met Mellow. Ben blij dat ze het uurtje in de middag zonder noemenswaardige problemen meeloopt. Ga ik ineens naar allerlei nieuwe gebieden voor urenlange wandelingen dan zie ik de bui al hangen...

Dus we vermaken ons vooral met bankhangen, wat met z'n tweetjes ook heel gezellig kan zijn; ik cappuccino met wat lekkers, zij ook wat lekkers (maar geen taaipopje, al vond ze die wel érg lekker ruiken).

Is het droog (vandaag niet), dan kan ze wel lekker in de tuin scharrelen, soms spelen we wat of ze ligt in de zon (die zich vandaag volgens mij ook niet laat zien...)

 

Dus we doen niet veel, maar we zijn wel lekker samen. En vaak genoeg is ze ook gewoon binnen als de tuindeur open staat, dan komt ze alsnog naast me liggen.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 Dat heeft mijn zusje inderdaad een keer gedaan. Verder hebben we hechte buren in ons rijtje en onze hond is gewoon stil. Tenzij iemand voor het keukenraam gaat staan om naar binnen te gluren en onze hond ziet het toevallig. (hij heeft vanuit zijn plaats zicht op het keukenraam) 

 

Daarentegen weten wij dat de hond van onze buren dus absoluut niet alleen kan zijn. Die huilt verschrikkelijk.  Gelukkig zijn ze met pensioen en dus bijna nooit weg, maar die keren dat ze er niet zijn vallen dan extra op. 

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 ik heb haar indd een keer gefilmd haha. Via Skype af en toe bellen terwijl er een laptop open stond  en dan kon ik haar horen snurken.

 

verder als we thuis komen lijkt het ook altijd alsof ze net wakker is en is ze heel actief. en 's nachts loopt ze meestal ook door het huis. en gaat ze eten of lekker op een bot kauwen.

 

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik heb een app op de Ipad die geluid registreert. Ik laat die app lopen wanneer Charlie alleen is en wat je hoort is gesnurk, of getrappel op het parket wanneer hij ergens anders gaat liggen. Charlie lijkt best tevreden dus als hij alleen is. 

honden page profiel Romeo en RockyRomeo en Rocky

honden foto van Romeo en Rocky

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 Ik heb inderdaad een paar keer gefilmd ivm de nieuwe pup die we hebben. (hij is nu geen pup meer). Ze liggen beide heerlijk te dutten.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Ik heb een app op de Ipad die geluid registreert. Ik laat die app lopen wanneer Charlie alleen is en wat je hoort is gesnurk, of getrappel op het parket wanneer hij ergens anders gaat liggen. Charlie lijkt best tevreden dus als hij alleen is.  "

 Zoiets lijkt me superhandig.

 

Bedankt voor de reacties!

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik bel mijn honden met enige regelmaat even via Skype als ze alleen zijn. Waarschijnlijk komt nu de vraag "hoe?" dus ik licht het vast even toe.

- Maak twee Skype-accounts, eentje voor jou, eentje voor je hond.
- Log met de account van je hond in op je laptop/computer thuis. Ga naar je instellingen en zorg dat je alleen gebeld kunt worden door geaccepteerde vrienden, dat je automatisch telefoontjes aanneemt, en dat daarbij ook de webcam automatisch aanspringt.
- Zorg dat je elkaar toevoegt in de contact-lijsten.
- Bel je hond vanaf je smartphone, er wordt automatisch verbinding gemaakt en je kunt zo je huiskamer in kijken (en luisteren).

Tipje: Mijn honden reageren als ze Skype horen of iets op de laptop zien, ik doe dus altijd het geluid en het beeld uit.

Mijn honden liggen zo nu en dan te slapen, maar negen van de tien keer heerst er een vorm van onrust of stress.


Geen rust, de boel in de gaten blijven houden.


Op de leuning van de bank klimmen.

Soms zie ik ze rondlopen en zelfs hijgen. Mijn buren horen ze nooit, maar helaas betekent dat niet (altijd) dat je hond zich prettig voelt en geen stress ervaart. Sterker nog, honden hebben er vaker last van dan men denkt..

4 OP DE 10 HONDEN DEPRESSIEF ALS BAAS GAAT WERKEN
VERENIGD KONINKRIJK - Een Britse documentaire voor Channel Four bracht aan het licht hoe honden zich gedragen wanneer ze alleen thuis achtergelaten worden. Vier op de tien kampen volgens de documentairemakers met een depressie. Die is het gevolg van stress wanneer werkende baasjes de dieren thuis alleen achterlaten. Professor John Bradshaw: "Honden hebben een hechte band met mensen. Veel baasjes verwachten dat die band met mensen stopt wanneer ze uit werken gaan. Ze denken dat het dier zich dan ontspant. Eigenaars van honden die met verlatingsangst kampen kunnen best geleidelijk aan de hoeveelheid tijd dat ze hun huisdier alleen laten, opbouwen."
TRAINING
Professor Nicola Rooney: "Het niveau van stress bij sommige honden kan erg hoog zijn, ook al lijkt het dier uiterlijk tevreden, maar dat kan opgelost worden. Er zijn honden die rustig blijven, maar wanneer je naar hun bloedwaarden kijkt, blijkt dat ze er wel slecht aan toe zijn. Toch willen we niet dat baasjes die lange uren kloppen nu massaal hun honden in het asiel dumpen. Er zijn wel wat maatregelen die je kunt nemen zodat de dieren makkelijker met de eenzaamheid om kunnen gaan." Zo is verlatingsangst 'wegtrainen' perfect mogelijk.


Ik heb de luxe (of zoals Moos het zei, de pech, eigenlijk) dat ik veel thuis ben en mijn honden naar de meeste plekken mee kan nemen. Ik laat ze dan ook zo min mogelijk alleen thuis omdat ik weet dat ze dat vervelend vinden. Maar ja, soms moet het nu eenmaal even. Ze kunnen niet mee de Albert Heijn in.. :')

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

"  Ben het met je eens! Vind het een beetje hetzelfde als mensen die zeggen dat het zielig is om te werken terwijl je (jonge) kinderen hebt o.i.d.... Er moet ook geld verdient worden (ook voor kind/hond) "

 Tsja.... volgens die redenatie kan iemand die 10 hoog in de Bijlmer woont geiten op z'n balkon gaan houden. Niet iedereen heeft zo maar een wei naast het huis.

honden page profiel Falco BowieFalco Bowie

honden foto van Falco Bowie

Mijn excuus dat ik veel mensen gekwetst heb. Ik wil hier niemand afbranden en iedereen moet weten wat hij doet met zijn hond.Het is per hond idd verschillend de een gaat lang uit op het bed liggen en wacht tot de baas thuis komt. Ik denk dat als ik dat bij Falco Bowie zou doen hij ook lekker op bed gaat liggen wachten. En de ander breek de boel af. En er zijn honden die het heerkijk vinden in de bench maar ook honden die daar niet tegen kunnen. Maar de reden dat ik zo fel reageer is omdat ik 3 mensen ken die hun hond elke dag 8 uur alleen laten zonder uit gelaten te worden.Ik heb al meerdere keren aangeboden om die honden uit te laten. En bij een word de hond geslagen als hij iets in huis doet. De dierenbescherming doet er niets aan omdat de hond er goed uit ziet.En jullie mogen het best eerlijk zeggen dat jullie het niet eens met me zijn Cindy. Hoef je niet zo schijnheilig te zeggen de reactie na de opening zin. Voor een kind regel je toch ook een oppas waarom niet voor een hond.Ik heb een hond genomen die veel beweging nodig heeft. En dat krijgt hij ook van mij.
Ik laat hem 4 a 5 keer per dag uit en dan geen kleine stukjes. Ik laat hem ook elke dag lekker achter een frisbee aan rennen.Vind hij heerlijk.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Max zit nooit langer dan 4-5 uur alleen.. Ik heb maar 1 volledige dag les ( andere dagen zijn halve dagen of geen les). Mijn vriend komt smiddags dan naar Max als ik een hele dag weg ben. 

 

 

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 

Ook wij hebben de eerste tijd gefilmd, en daarna weer toen de pup kwam.

Samen kunnen ze prima alleen thuis blijven maar als we 1 van de 2 mee nemen dan ervaart de ander wel stress van het alleen zijn. Terwijl Gruul voordat Thalia er was wel prima alleen thuis kon blijven. Het maakt me verder niet uit hoor, maar is wel handig om te weten. Als we naar de da gaan voor 1, dan mag de ander ook lekker mee. En visa versa.

Die van ons liggen vooral te slapen en ze moeten blaffen als er iets of iemand langs het raam loopt. Ons raam zit gelijk aan de stoep dus het valt nogal op. Voor de rest liggen ze samen (vaak kont aan kont) op de leuning van de bank. Af en toe ook even dollen samen met een speeltje natuurlijk.

Het idee van Pauline is ook wel erg fijn hoor! Ben alleen bang dat ik dan continu de honden aan het bekijken ben.

honden page profiel LottJessLottJess

honden foto van LottJess

" Vraagje aan de mensen die zeggen dat hun hond de hele dag slaapt als ze weg zijn. Hoe weet je dat, heb je dat gefilmd? (gewoon belangstelling hoor)
 
  "

 Ja ik heb inderdaad dat gefilmd toen ik haar net had, aangezien ik bang was dat ze ging piepen / blaffen of weet ik veel wat doen.

Natuurlijk slaapt ze niet non stop maar wel merendeel van de tijd.

honden page profiel Francine en DarcoFrancine en Darco

Bij ons is Darco ( pup van 5 maanden) ook soms een paar uur alleen omdat het gewoon niet anders kan. Plaatsen zoals je werk, winkels, banken, dokters enz. daar is je hond niet welkom dus moet je hem wel thuislaten.

Wij hebben een gewoonte ingebouwd als we weg moeten om Darco eerst nog eens uit te laten en er een kwartiertje mee te spelen, dan gaat hij in zijn benchke met zijn speeltjes erbij en wij wachten in de kamer daarnaast nog een kwartier of we hem niet horen, dan pas gaan we stil weg.

Als we thuiskomen ( soms na een half uur maar ook soms na 3 uur ) gaan we direkt naar de bench en belonen Darco omdat hij zo flink geweest is alleen. We gaan er direkt mee wandelen en laten hem lekker rennen en spelen.

Darco had het de eerste 2 keer moeilijk om even alleen te blijven, daarna had hij het snel door.

Ongelukjes in zijn bench ( zijn behoefte doen ) heeft Darco maar 2 keer gehad.

Dat ruimen we dan op zonder iets te zeggen, Darco mag niet het gevoel krijgen dat zijn bench een straf is maar een gezellig nestje voor hem.

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Mijn hond gaat mee naar mijn werk. 
 
Maar natuurlijk is ze ook wel eens alleen thuis als ik dagje / avondje uit ga of zo, maar ik heb niet van die tijdslimieten van maximaal zo lang.
Ze kan goed alleen zijn want ze gaat gewoon alleen maar slapen.
 
Soms denk ik juist als mensen alleen maar met de hond thuis zijn dat de hond soms niet genoeg slaap/rust kan pakken, omdat (als ik naar mijn hond kijk) die dan achter het baasje aanloopt als ze in huis bezig zijn, kijken wat je aan het doen bent. Maar dat is natuurlijk geheel afhankelijk van je hond(en).
 
Ik vind dat iedereen een goede balans voor zijn hond en voor jezelf moet vinden tussen alleen thuis en genoeg uit en leuke dingen doen. Dat ze wel hun energie kwijt kunnen.
Iedereen is anders en elke hond is anders.
  "

 

Nee hoor, Drib snurkt er over als ik thuis ben en af en toe komt ze eens met haar speeltje aanzetten of begin ik een spel. Ik kijk juist naar wat mijn hond mij laat zien: wil ze rust of wil ze actie? En dat krijgt ze dan ;)

 

Drib kan gerust alleen thuis zijn, maar ik wil het niet hebben vanuit mijn eigen gevoel. Ik heb immers voor haar gekozen, zij niet voor mij ;)

 

Doordat ik aangereden ben geweest, heb ik een periode onder het bijstands niveau moeten leven, met extra revalidatie kosten, maar toch heb ik zo danig kunnen revalideren dat ik weer een baan heb.

In die periode hebben we geen schulden opgelopen en konden we normaal eten.

Ideaal was het zeker niet, vandaar ook dat ik blij ben om weer aan het werk te zijn, buiten het feit dat het aangeeft hoe goed ik me ingezet heb.

Zelfs bij het kiezen van mijn nieuwe baan in deze zeer schaarse banen tijd, heb ik rekening gehouden dat ik mijn dieren liever niet alleen thuis heb en ik werk nu dus redelijk wat uren per week. Deels thuis, deels buiten de deur en 1x per week gaat Drib mee naar mijn werk omdat zij en ik dat leuk vinden.

 

En dan zie ik die reacties voorbij komen van 'het moet'. Nee, je moet niets. Je kiest ervoor om je dier(en) zo veel alleen thuis te laten.

 

Niet dat ik baasjes per definitie slecht vind als ze hun hond kort alleen thuis laten, maar je hebt wel degelijk een keuze.

pagina 2 van 4 123 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^