ontvlooien

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

Hallo iedereen

Graag had ik jullie mening gelezen over pipetten tegen de vlooien, welk merk is het beste want ik lees zoveel verschillende reacties op de sites, graag eentje die degelijk werkt !!

;-)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Bij ons bevalt Advantix heel goed. Maar je kunt sowieso beter af en toe eens een ander merkje nemen.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Als mijn hond vlooien heeft gebruik ik advantix.
Maar hij heeft nooit vlooien dus hoef ik het niet te gebruiken.
Ontvlooien helpt alleen als ze vlooien hebben, als je het preventief doet is het niet goed. Het is gemische troep en het belast de hond op zijn gezondheid

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Stronghold (op voorschrift)

ook tegen  wormen en oormijt (demodex).

 

geen reacties, wel enorm effectief (gebruik ik hier)

 

Advantix; niet zonder gevaar!

 

Exill; gevaarlijk

 

Fipronil id

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

Ik heb afgelopen maand Vectra 3D (volgens DA het nieuwste) gebruikt voor mijn twee honden. Ik gebruik het met name voor teken. We waren afgelopen week een week op de Veluwe en geen enkele teek aangetroffen, dus het werkt zeker. Helaas reageert mijn teefje op dit middel precies hetzelfde als op Advantix, slecht dus. Ze heeft zeker een week achter haar staart aangedraaid en op haar rug gerold. Gek werd ze ervan. Dus Vectra 3D komt er hier ook niet meer in.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Vorig jaar heb ik de vlooien en teken kunnen bestrijden door 1 x daags een 1/2 mini Biofood schapenvet bonbon met knoflook aan mijn hond te geven en 1 x per maand een pipet Eco Spot. Dit jaar ging het mis en kreeg mijn hondje vlooien en dus 95% in huis vlooien, 19 dagen na het geven van een pipet. Mijn hele leven heb ik geen vlooien gehad. Ik baalde en heb toch chemische producten moeten inzetten om een echte vlooienplaag te voorkomen: 1 x een Trifexis tablet via de dierenarts; dit is tegen vlooien en wormen.

 

Advantix is een risicovol product en mag sowieso niet gegeven worden aan honden met een defect aan het MDR1 gen veel voorkomend bij Collies

http://www.gencouns.nl/mdr1-1.php

 

Betreffende Advantix; lees ook: https://www.hondenpage.com/hondenforum/82535/2/advantix-is-vergif-voor-mijn-hond.php

 

De dierenarts raadde aan om in ieder geval na één maand en daarna nog eenmaal een chemisch antivlooimiddel te geven. De tablet was voor mij een noodgreep. Ik zal nog tweemaal Advantage of Stronghold geven.

 

@Kiki, Wodan

Stronghold is helaas niet tegen teken, wel tegen vlooien, wormen en mijten.

 

 

 

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

" Stronghold (op voorschrift)
ook tegen teken en wormen.
 
geen reacties, wel enorm effectief (gebruik ik hier)
 
Advantix; niet zonder gevaar!
 
Exill; gevaarlijk
 
Fipronil id "

 

Ik heb hem vorige zaterdag Stronghold gegeven en nu vind ik uiteraard overal dode vlooien, dat product had ik al eens gebruikt bij hem, toen ik hem nog niet lang had, dat was verleden jaar en toen werkte het goed, had in die kennel veel vlooien meegebracht , ook wormen kwamen af, van die lange pffff voor de rest is hij wel in goede conditie nu, is geboren met een hart afwijking en ook water in de longen, hij moet nu voor de rest van zijn leven 3 soorten medicatie nemen, maar hij is er goed mee, zal geen oud hondje worden want is snel moe, maar ik verzorg hem goed en probeer hem goed te vertroetelen  wat hij zeker verdient

 

Ik denk dat ik Advantix zal bestellen bij Zooplus, en het hem elke maand toedienen, pipetje per maand, eerst toch even vragen aan mijn DA, ze sprak ooit eens van Frontline, maar lees er zoveel negatieve dingen over dat het niet meer werkt enz....

 

Bedankt voor de reacties en ik kom hier wel regelmatig bijlezen, heb hier ooit al wat geschreven, fijne avond... 

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

" Ik heb afgelopen maand Vectra 3D (volgens DA het nieuwste) gebruikt voor mijn twee honden. Ik gebruik het met name voor teken. We waren afgelopen week een week op de Veluwe en geen enkele teek aangetroffen, dus het werkt zeker. Helaas reageert mijn teefje op dit middel precies hetzelfde als op Advantix, slecht dus. Ze heeft zeker een week achter haar staart aangedraaid en op haar rug gerold. Gek werd ze ervan. Dus Vectra 3D komt er hier ook niet meer in. "

 

Echt vervelend zoiets, als je hondje dan nog bijwerkingen ervan heeft, ik weet nu als het weer verandert, rond september, vochtig bedoel ik, dan kunnen ze snel vlooien opdoen van buiten uit struiken en gras dus per preventie al beginnen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Loesje; heb me idd vergist, zal het aanpassen.

edit; wist dat er een derde was; de oormijt/demodex

honden page profiel taralitarali

honden foto van tarali

 

" Stronghold (op voorschrift)
ook tegen teken en wormen.
 
geen reacties, wel enorm effectief (gebruik ik hier)
 
Advantix; niet zonder gevaar!
 
Exill; gevaarlijk
 
Fipronil id "

 

Kiki ik vind Stronghold ook goed, maar om het elke maand te geven denk ik dat het teveel zou zijn, te sterkt daar het ook dient voor wormen enz... daarom zocht ik een medicatie die ik elke maand kan geven zoals bv Advantix, maar ja de ene zegt zo en de andere weer anders, denk dat ik het zelf moet proberen en ondervinden of het wel helpt, hij is een poedel en heeft een dikke vacht, kan alleen zien dat hij vlooien heeft op zijn buikje, anders door het krabben, bedankt voor reactie

Roos de Wit (Gast)

Na jaren tevreden geweest over advantix ( met name voor teken waar wij Flevoland in om komen) helaas geen effect meer. Nu Vectra 3d ... alleen via de dierarts verkrijgbaar.. moet goed zijn... Waardeloos... volle levende teken op onze honden na gebruik!

 

 

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ik gebruik ook Vectra 3D en hier werkt het wel goed. Zonder de Vectra heeft mijn hondje toch wel bijna dagelijks een of twee teken en met Vectra geen teek meer gezien  Het zal misschien van de regio afhangen of teken er tegen kunnen of niet. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Na jaren tevreden geweest over advantix ( met name voor teken waar wij Flevoland in om komen) helaas geen effect meer. Nu Vectra 3d ... alleen via de dierarts verkrijgbaar.. moet goed zijn... Waardeloos... volle levende teken op onze honden na gebruik!
 
  "

 Hoe heb je t aangebracht? Zowel vectra 3d als Advantix gaan hier goed.

Lotje en Moos (Gast)

Helaas heb ik moeten constateren dat de chemie pipetjes van de dierenarts en ook van de dierenwinkel totaal niet meer 'werken'. Hoezo resistent? 

Vorig jaar heb ik van CD Vet de druppels gebruikt en dit jaar van Aniforte. Tot nu toe geen vlooien en so far so good!

Ik wil mijn diertjes liever geen chemie toedienen!

Meneer Bayer mag zijn pipetjes wat mij betreft ergens anders 'insteken'..........

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Helaas heb ik moeten constateren dat de chemie pipetjes van de dierenarts en ook van de dierenwinkel totaal niet meer 'werken'. Hoezo resistent? 
Vorig jaar heb ik van CD Vet de druppels gebruikt en dit jaar van Aniforte. Tot nu toe geen vlooien en so far so good!
Ik wil mijn diertjes liever geen chemie toedienen!
Meneer Bayer mag zijn pipetjes wat mij betreft ergens anders 'insteken'.......... "

 Wat bij de ene hond doeltreffend is zal niet baten bij een andere hond, het is vaak uitproberen, .......

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Ik heb altijd Stronghold gebruikt dit kocht ik bij mijn dierenarts maar die heeft nu een ander merk die mij niet zo goed beviel. Nu gebruik ik Advantix maar dit blijkt erg giftig voor katten dus dat is ook eens maar nooit meer. Ik ga nu weer over naar Advantage, dit heb ik eerder ook gebruikt maar dit helpt niet tegen teken. s'Winters gebruik ik Bob Martin dit is zonder insecticide maar zomers werkt dit niet afdoende.

 

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

"  

 
Kiki ik vind Stronghold ook goed, maar om het elke maand te geven denk ik dat het teveel zou zijn, te sterkt daar het ook dient voor wormen enz... daarom zocht ik een medicatie die ik elke maand kan geven zoals bv Advantix, maar ja de ene zegt zo en de andere weer anders, denk dat ik het zelf moet proberen en ondervinden of het wel helpt, hij is een poedel en heeft een dikke vacht, kan alleen zien dat hij vlooien heeft op zijn buikje, anders door het krabben, bedankt voor reactie "

 Waarom denk je dat je elke maand moet ontvlooien dan?  

Hier ontvlooi ik de katten vaker dan onze hond, vooral omdat een van de katten een allergie heeft en zich dus verloren krabt wanneer er ook maar één vlooitje is, zij is dus mijn goede indicatie dat "ze weer moeten" 

 

Maar dat is echt niet elke maand en zeker niet bij onze hond..

 

Hier wel een gebruiker van stronghold, maar zeker niet elke maand! 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik gebruik ook Vectra 3D en hier werkt het wel goed. Zonder de Vectra heeft mijn hondje toch wel bijna dagelijks een of twee teken en met Vectra geen teek meer gezien  Het zal misschien van de regio afhangen of teken er tegen kunnen of niet.  "

 Ik had Vectra 3 D voor de vakantie naar Frankrijk, sinds dien geen teek op Luca gezien.

Normaal,heeft ze 5 per seizoen.

 

Ben er ook erg tevreden over. 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^