Hoeveel is te veel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

" ik heb vijf Ierse Wolfshonden.....in huis! Vreselijk gezellig, vooral savonds als ze allemaal om ons heen op de bank liggen! Maar...vijf is een oneven getal, dus er komt zeker een zesde bij!
  "

Wow Iertje ... 5 ... Zou die weleens willen zien. Allemaal volwassen of ook nog pups ertussen?

honden page profiel sophilosophilo

... nou ja, té veel, elk ziet dit op zijn manier, denk ik.

Jaren woonde ik samen met 4 spaniëls.

Klein huisje, màar omringd door zowat 1 hectare weide.

Dat maakte het verschil, vermoed ik.

Nu 1 Welshke-spaniel plus die hectare.

Gaat ook.

En rennen dat ze doet ...

 

lieve groet,

 

sophilo

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Voor mij is twee het ideale .. 

:D

honden page profiel sophilosophilo

Max,

 

Daar moet ik je gelijk in geven.

Ze hebben veel meer lol met z'n tweeën.

'Niks is gemaakt om alleen ...' ?

groetjes,

sophilo

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Max,
 
Daar moet ik je gelijk in geven.
Ze hebben veel meer lol met z'n tweeën.
'Niks is gemaakt om alleen ...' ?
groetjes,
sophilo "

 Wegens omstandigheden heb ik maar 1 hond ..  moest de situatie er zijn zou ik een tweede in huis halen

honden page profiel --

honden foto van -

Ik droom van een eigen roedel, alleen wil wel realistisch blijven... Ik ga er vanuit dat ik later gewoon een baan e.d. heb en des te meer honden ik zou hebben, des te moeilijker bijv een oppas zou zijn...

 

Ondanks dat ik om mijn stage geniet van een roedel van 10, ligt mijn max. toch wel echt bij de 2 denk ik.... Misschien drie... Maar 2 vind ik wel mooi zat.... 

 

 

Als ik de jackpot win, en niet meer voor het geld hoef te werken, dan heb ik wel een roedel van 4 hahahaha

honden page profiel sophilosophilo

Ha R&M,

 

Nog een fris jong mens ?

Ik herken daar mezelf in.

Je zal zien, ooit dòe je het naar je eigen zin en wil !

Honden zijn schatten.

 

groetjes,

sophilo

 

 

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker

honden foto van stippelteam

De fokker van liz heeft 14 honden! Het was echt kei leuk om daar te zijn! Een aantal honden zijn het liefste de hele dag buiten.. lekker spelen en rondcrossen. Op de bank had ik aan alle kanten honden liggen. Voor ons ligt nu de max op 3 dus is het na Liz klaar. Maar wie weet als er ooit een nest komt houden we er een!

honden page profiel DogsWithLoesDogsWithLoes

honden foto van DogsWithLoes

als ik groter zou wonen en meer tijd zou hebben zou ik graag een Bolognezer, chihuahua, rhodesian ridgeback en een rottweiler erbij willen dus dan zijn het er 5 met rori erbij

 

ik heb nog zoveel rassen die ik graag zou willen maar 5 is denk ik wel mijn max en met wandelen kan je dit nog wel onder controle houden denk ik.

Annita (Gast)

Ik heb 5 honden, 2 Zwitserse witte herders en 3 chihuahua's. Ik ben met alle 5 naar de hondenschool geweest en ik ga nog altijd met 3 :-) Ze luisteren heel goed en ze blaffen alleen als er iemand aan de deur komt. Ik vind het wel heel belangrijk dat de buren er geen last van hebben. Moest het van mij afhangen zou er gerust nog een kleintje bij mogen maar niet van mijn man. :-(  

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hm leuke vraag. Ik weet het niet zo goed eigenlijk. We hebben nu één hond en ik denk regelmatig dat ik wel een tweede wil. Vind het tijdens wandelingen heel gezellig met de buurhond erbij. Aan de andere kant vind ik één hond wel heel erg praktisch - ze kan altijd mee, ze is nooit vervelend, één hond mee op bezoek vinden mensen nooit zo'n probleem, etc. Met twee honden is het toch al veel minder makkelijk om ze beiden mee te nemen.

Ligt misschien ook aan hoe je woont en werkt... als ik nou op een boerderij woon met een flinke lap grond, werk deels bij huis of mijn man, honden steeds om me heen, dan hoeven ze ook niet alle twee mee als je een keer op bezoek gaat ergens. Terwijl nu vind ik het sneu om haar thuis te laten want we zijn al vaak genoeg weg zonder haar met werk. Oh en ik merk ook wel als de buurhond veel bij ons is geweest, dat ik het fijn vind om één op één met onze eigen hond te zijn. Doet haar ook goed merk ik, goed voor training, band, etc. Dus in die zin is één hond ook wel weer makkelijk, met twee moet je toch meer schipperen in wie wanneer aandacht krijgt enzo. Maar dat zal ook per hond verschillen; onze hond deelt de aandacht liefst nooit, terwijl er ook honden zijn die daar minder een probleem mee hebben.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Tja hoeveel is te veel?

 

Ik denk dat dat alleen door ieder zelf te beantwoorden is. Ik kan veel 'vinden' over wat een ander wel of niet doet/heeft/kan maar uiteindelijk heb ik daar helemaal niks mee te maken.

 

Om voor mezelf te antwoorden en dan puur gericht op wat ik mijn honden aan persoonlijke (1-op-1) aandacht wil kunnen geven is 3 toch wel de max. En daarbij ga ik uit vanuit hoe de situatie nu is en mijn heerlijke kereltjes die ik al heb.(edit: en het type hond wat ik er evt. bij zou willen) 

 

Hoe meer zielen hoe meer vreugd, zeker als ze het onderling ook allemaal goed met elkaar hebben maar aan meer honden zou ik niet kunnen geven wat ik nu wel kan en doe. De zorg van de honden ligt voornamelijk bij mij en mijn man geniet en helpt een beetje als hij niet ah werk is. 

 

Het financiële plaatje en de praktische kant heb ik bij deze geheel buiten beschouwing gelaten.

 

Wellicht zou ik er met andere types/rassen/maten van honden en meer hulp anders over denken maar met wat ik in mijn eentje kan en wil met de honden is 3 de grens. Dat heb ik al vaker kunnen oefenen

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

" Grappig te lezen de welles en nietes voor meer honden.

 

heb soms wat moeite met dingen zoals bij Nies bv ( niet aanvallend bedoeld ) is dat men zegt ... Kan ik ze alle aandacht geven. Mijn zwager gebruikte datzelfde argument met besluit het krijgen van maar 1 kind.

mijn antwoord was: ik kan mijn kids datgene geven wat ze. Nodig hebben, ikzelf  doe een stapje terug.

 

het is meer denk ik van .... Hoe is je eigen manier van leven, hoe vul je die in.

 

ik ben geen type om veel weg te gaan, niet op bezoek en niet op vakantie. Punt van honden mee nemen is daarmee opgelost.  "

 Haha!Dat is nu juist mijn punt :-), Ik ga graag op reis en ik heb inderdaad wel een onregelmatig leven, daarom dat ik dit ook op een andere manier wil invullen.Omdat ik als het aan mij zou liggen, elk diertje dat hulp nodig heeft of gevonden wordt er wel bij zou willen :-D (Vorig weekend nog maar een kanarietje!)Al een geluk dat mijn vriend soms even op de rem gaat staan.Dus een hond mag hier nog komen, maar daarna komen er geen diertjes meer bij.

honden page profiel Angie, Jolie en SookiAngie, Jolie en Sooki

honden foto van Angie, Jolie en Sooki

Hangt af van de situatie natuurlijk, in mijn huidige situatie zijn twee honden ideaal :-)

Mocht geld en plaats geen rol spelen dan zou ik gaan voor 101 ;-) ik zou dan wel een giga weiland met bossen hebben, zodanig dat ze allemaal los van de leiband mee kunnen gaan wandelen :-D

Nee maar ff serieus: ik zou dan eigenlijk eerder een (kinder)boerderij hebben met veel dieren, hoeven niet superveel honden te zijn, maar eerder een variëteit van dieren :-) ik hou ook wel van geitjes, kippen, konijnen, ... In deze twee situaties zou ik er dus ook mijn beroep van maken ;)

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

"  

Haha!Dat is nu juist mijn punt :-), Ik ga graag op reis en ik heb inderdaad wel een onregelmatig leven, daarom dat ik dit ook op een andere manier wil invullen.Omdat ik als het aan mij zou liggen, elk diertje dat hulp nodig heeft of gevonden wordt er wel bij zou willen :-D (Vorig weekend nog maar een kanarietje!)Al een geluk dat mijn vriend soms even op de rem gaat staan.Dus een hond mag hier nog komen, maar daarna komen er geen diertjes meer bij. "

 

 

honden page profiel ENSJENSJ

Ik heb er twee. Als ik groter zou wonen met een deftige tuin zou ik maximum 3 honden houden. Nu kan ik nog niet apart met de honden weg, want eentje heeft verlatingsangst. Dat moet dus opgebouwd worden, het alleen zijn, voor ik rustig met mijn ene hond weg kan voor quality time (omgekeerd lukt het wel perfect om de 2e hond alleen mee te nemen, dan denkt de ander van heerlijk beste plek op de bank voor mij nu). 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

ENSJ het is een topic van 7 jaar terug, je kan een eigen topic aanmaken, en je belevenissen en vragen stellen daarin.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" ENSJ het is een topic van 7 jaar terug, je kan een eigen topic aanmaken, en je belevenissen en vragen stellen daarin. "

ach het is een leuk vermakelijk topic dus waarom zo streng doen

 

als het geld er niet toe deed dan had ik een boerderijtje met veel schapen en bijbehorende grond en stal

dan geen max aantal honden maar iedere 2 jaar een nieuwe bc pup om een steady aantal werkers te hebben

daarnaast een westie omdat ik die zo leuk vind en een hondje dat gewoon niet zo goed luistert tussen al die werkers lijkt me gewoon grappig

en dan wil ik ook een mechelaar al zou ik die wel door iemand anders en op positieve wijze laten trainen want die sport is niets voor mij maar een getrainde mechelaar is wel fantastisch voor een vrouw alleen op een afgelegen boerderijtje

 

ik zou dan ook zeker zelf gaan fokken met de borders

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Buitenhok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^