Hoeveel is te veel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik ben heel benieuwd.. Hoeveel honden vinden jullie téveel honden?

Bij ons in de buurt woonde vroeger een gezin die vijf honden hadden. Drie grote en twee kleintjes. Ik weet nog dat ik toen altijd dacht; pff, ik vind honden heel leuk, maar vijf honden in één huis? Ik moet er niet aan denken..

Een aantal weken geleden heb ik twee weken mogen ervaren hoe het was met vier honden in huis, mijn twee Podenco's, een Podenco-opvanger, en de Chihuahua van een vriendin. Ik verbaasde me erover dat ik het héérlijk vond. Natuurlijk kreeg ik veel opmerkingen van mensen om me heen. VIER honden in een flatje???? Het wandelen viel me reuze mee, en ik vond het onwijs gezellig in huis, overal hondjes :-)

Nu is de Chihuahua naar huis, ik mag morgen oppassen op Misia van Marlies, dus dan weer even vier honden in huis. Maar vooralsnog zit ik hier dus met drie honden, en ik vind ook dat heerlijk.. Ik kan me niet voorstellen hoe het gaat zijn als Luca straks geplaatst is. Wat zal het stil worden zo met "maar" twee honden.

Ik weet dus niet meer wat mijn limiet is. Twee, drie en zelfs vier honden in huis ervaar ik als prettig. Zou vijf vervelender worden? Wat is jullie maximum aantal honden dat jullie in huis willen? Ik heb het hier nu even puur over het aantal, niet over de financiële kosten die eraan vast hangen, maar puur het gevoel van een aantal honden om je heen.

Oftewel: Als geld geen rol speelde - hoeveel honden zou jij graag om je heen hebben?

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Wij hebben er zoals meesten wel weten er nu 5. En niet de kleinste rassen. 

 

Wat ik het liefste zou willen .... eens zien. Helemaal vrij wonen maar met een lap grond om me heen.  En dan het liefst er nog een Ier bij en natuurlijk een newf. 

 

Een husky zou ik wel willen maar ik word er niet jonger op en de husk verliest niet zijn kracht dus zou dat lichamelijk niet meer aankunnen. Dus dan zit ik nu op een hond of 7. En oja ... natuurlijk nog wel een golden voor het waakse als ik zo achteraf zou wonen dus .... 8 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

lol..ik zou er wel 10 willen hebben

maar ondanks dat geld geen rol dan zou spelen, heb je ook nog met de buren rekering te houden.

1 hond...of inderdaad 4 als ze vrij stil zijn (als in weinig blaffen) is nog wel te doen.

 

maar als je 2 honden hebt ze ze blaffen constant is het echt een overlast voor de buurt.

dus ondanks de hoeveelheid honden...is het geblaf ook iets waar men rekening mee moet houden.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

hangt ook enorm van de karaktertjes en energie af...maar ik vind 3 genoeg...er was sprake van 4, maar gelukkig eigenlijk is die niet gekomen

 

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Wij hebben er jaren 3 gehad. In februari afscheid van een moeten nemen en nu dus nog 2. Moet zeggen dat het aantal van 3 door mij echt gemist wordt. Mijn ouders (woon nog noodgedwongen thuis) willen geen 3e terug en daar baal ik echt van.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Bij mij schommelt het nog al eens haha ik heb voor nu even zoiets dat de 2 die ik heb momenteel genoeg zijn. Maar het plan is wel dat hier binnen een paar jaar een chinese naakthond bijkomt. Ik denk dat dat dan ook wel even mijn max is. Misschien dat ik wat ruimer ga denken als we in Noorwegen wonen met een groot stuk grond om ons huis, maar meer dan 4 zullen het er nooit worden. En aangezien er tegen die tijd ook nog kindjes bij moeten komen zeg ik dat 3 de max is

 

 

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Ik zou er drie willen. Ik heb nu Binky, maar wil daar dolgraag nog een Maltezer bij, gewoon omdat het heerlijke kroelhonden zijn. Daarnaast wil ik een sporthond. In de vorm van gehoorzaamheid. En behendigheid. :) Maar welk ras, weet ik nog niet.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Moeilijk, er zijn nog diverse rassen die ik eens zou willen...misschien wel 5 tegelijk of meer! Geen idee eigenlijk.

Maar voor nu zijn 2 honden in mijn kleine appartementje voldoende ;) de kont moet nog gekeerd kunnen worden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

Ieder voor zich, ik heb er een, daar kan ik overal mee naar toe, op vakantie, op bezoek, winkelcentrums etcetera.... heb ik meerderen van deze honden, dan zien ze me niet graag aankomen hoor.

ik heb graag mijn hond mee als ik ergens naar toe ga, met twee drie of meerderen is dat geen doen, en ik heb een auto, waar er een makkelijk in gaat , maar geen meerderen.

ik laat ieder in zijn waarde, en moet ieder voor zich zelf uitmaken of het kan of niet. meerderen honden is hier ook te kostbaar.

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik vind dat je er pas een hond bij mag nemen als je zonder lijn een andere hond kan passeren en je hond met het commando "hier" uit een groep honden kan halen

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

 

 

ik heb er nu 2 maar 4 of 5 zie ik ook wel zitten ,als alles goed is komt de volgende pup in 2015 (eigen fok )

Mijn vriendin doet het beter die heeft er al 3 en als er een reu bij zit komt daar in 2015 nummer 4 lol

Zo begint het samen al aardig op een roedel te lijken

 

 Als we de plaats zouden hebben zouden we alle assiels leeghalen denk ik ,beiden zijn we dol op honden

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Hier komt over 1.5 week nummer 3! Hierna zou ik er graag nog 1 bijwillen. Maar vriendlief niet!

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

als geld geen rol speelde, ik dus de ruimte had.......dan wil ik wel een stuk of 8 husky's voor de sport. en deze gaan dan wel overdag naar buiten.

maar als ik hier blijf wonen wil ik er het liefste 4. ik heb er 3 gehad, de nieuwe 3e ligt in de planning, zou er dan nog een klein hondje bij willen.
ik heb er nu 2 en het is heerlijk makkelijk alleen ze kunnen niet zonder elkaar. apart uitlaten doe ik dus ook nooit, met meerdere honden doe je dat toch makkelijker vind ik. en het is zo gezellig meer hondjes.

moet wel zeggen datik 4 honden van mezelf wil en geen oppas of bezoek honden daar heb ik op de een of andere manier altijd wat moeite mee. die zijn natuurlijk niet thuis en dan onrustig, moet ik de katten apart zetten etc. ik wil dus wel 'makkelijke' honden die gewoon de hele dag slapen of iig relaxt zijn

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Ik vind dat je er pas een hond bij mag nemen als je zonder lijn een andere hond kan passeren en je hond met het commando "hier" uit een groep honden kan halen "

 

of je dit met de powerhondjes gaat lukken ,nu lukt het me nog

Belangrijker vind ik dat ze binnen door 1 deur kunnen en hoe meer honden hoe meer kans op onderonsjes lol

Ik heb neem geen honden om perse  zonder lijn tussen andere honden te passeren of met commando hier uit een groep honden kan halen .

Maar ieder heeft zijn eigen ideeen hierover natuurlijk

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

" Ik vind dat je er pas een hond bij mag nemen als je zonder lijn een andere hond kan passeren en je hond met het commando "hier" uit een groep honden kan halen "

 
hahaha dat gaat met een husky nooit lukken, en waarom moet je andere honden zonder lijn kunnen passeren? mijne lopen bijna nooit los, dat mag ook niet hier op straat. en ik kan prima 3 of 4 honden aan de lijn uitlaten hoor en als ze zo zijn zoals max en lisa lukt het met zelfs met 6

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Eigelijk.... vind ik 1 hondje wel genoeg. Penny is enigs kind hier haha. Als het finaniceel niets zou uitmaken, dan lijkt het me gewoon zoiezo lastig om ze beide genoeg 1 op 1 aandacht te geven. Ze zeggen dat je niet altijd samen moet uitlaten, omdat ze dan niet meer zonder elkaar kunnen. En daar heb ik helaas gewoon niet genoeg tijd voor. Dus voor mij blijft het gewoon 1 heel erg verwend hondje.

honden page profiel Daven Daven 3 doggies

honden foto van Daven

" Eigelijk.... vind ik 1 hondje wel genoeg. Penny is enigs kind hier haha. Als het finaniceel niets zou uitmaken, dan lijkt het me gewoon zoiezo lastig om ze beide genoeg 1 op 1 aandacht te geven. Ze zeggen dat je niet altijd samen moet uitlaten, omdat ze dan niet meer zonder elkaar kunnen. En daar heb ik helaas gewoon niet genoeg tijd voor. Dus voor mij blijft het gewoon 1 heel erg verwend hondje. "

 

onzin hier wordt alles samen uitgelaten en dit zal ik met al mijn honden blijven doen

je hebt gewoon een verwend hondje  wahahahahahaha lol

met die grote van chihuahua's kun je er wel 10 tegenlijk uitlaten wahahahahaha

Hoe meer hoe gezelliger

honden page profiel Marijke en DolfjeMarijke en Dolfje 3 doggies

honden foto van Marijke en Dolfje

Hoewel ik regelmatig bij een vriendin van mij ben en die heeft 2 honden, dus samen hebben we er 3, houd ik het bij 1 hond. Ik vind het genoeg en heb mijn handen er al vol aan haha. Ik moet wel zeggen dat ik veel cavia`s (24) heb en dat is wat mij betreft nooit genoeg.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Ik vind dat je er pas een hond bij mag nemen als je zonder lijn een andere hond kan passeren en je hond met het commando "hier" uit een groep honden kan halen "

 Oeps, dat mag dan hier ook niet. Vanwege hun jachtinstinct kunnen mijn Podenco's niet los. Echter "functioneren" ze wel beter in een groep, wat ze in Spanje ook gewend zijn. Zonder een andere hond in huis hebben ze verlatingsangst, o.a.

Ik vind jouw mening dus een béétje kort door de bocht ;-)

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 3 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Ik heb 1 hond. Mijn zusje heeft er ook een maar zodra we uit huis gaan nemen we onze eigen hond mee. Nu dus even 2 honden. Ik vind 1 hond genoeg voor mij zelf en kan niet wachten om op mezelf te wonen met mijn hond. Alleen het zusje van mijn hond krijgt over 5 jaar een nestje.. De verleiding is dan natuurlijk wel groot om een halfzusje van mijn hond in huis te nemen. Heb nog alle tijd erover na te denken. Voor nu vind ik 1 genoeg :-)

honden page profiel Fran & SnorryFran & Snorry 3 doggies

honden foto van Fran & Snorry

Bij mij is 3 honden toch wel het maximum. Al houd ik zoveel van honden, 4 in 1 huis wordt wel wat moeilijk volgens mij.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Pff.. Ik denk dat als ik flink de ruimte zou hebben en geen directe buren.. Ik voor een max van 5 of 6 zou gaan. Dan zou er in ieder geval nog genoeg aandacht zijn voor elke hond. Maar dan zou ik niet fulltime erbij willen werken, dat zou ik sneu vinden.

Dus voor mij persoonlijk, als ik part time zou werken, in een flink huis, met flinke tuin zou wonen... Dan zou de max liggen bij 5 of 6.

Sowieso, zo lang Lady er nog is, komt er geen extra hond bij.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer 3 doggies

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

ik ben op gegroeid met een roedel van altijd 3,4,5,6 honden.

 

Dus vind et nu wel heel erg rustig met 1tje haha. graag zou ik een 2de er bij willen maar dat gaat de eerste paar jaar nog niet helaas.

We hebben tijdelijk de hond van me ouders hier, en moet ze binnen apart houden anders is het vechten. tijdens et wandelen zijn et de beste maatjes, zolang er geen 1 van beide aangehaald word, of een stok of eten in de buurt is.

 

Het liefste zou ik er 2/3 willen hebben 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Ik denk dat het geheel afhang wat je met de honden wil gaan doen. Ik heb er nu natuurlijk maar 1 maar heb er al mijn handen vol aan. Hoe graag ik het ook zou willen daar zou nu geen 2e bij passen. Puur omdat ik graag sporthonden heb en deze al heel veel energie en aandacht vraagt.

Maar als ik dalijk op mezelf woon. Dan wil ik er zowiezo 2. Nu laat ik Shadow thuis, dus dat zou dan nog een aantal jaar duren. Maar een derde zou ik ook niet uitsluiten mits de eerste 2 nog steeds de trainingsuren maken die Shadow nu ook maakt.

honden page profiel HistoryHistory 3 doggies

honden foto van History

Heb er momenteel 6 rondlopen en het schommelt hier altijd in de aantallen gezien ik mijn eigen honden fok. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

honden foto van Maylo, Edje en Ziko † en baasje Laura

Hahaha ik heb er nu nog maar 1 maar ik zou dol graag een tweede willen. Ik wil er sowieso 3 en wat er in de toekomst nog bij komt, dat is gewoon welkom. Ik zie me zelf echt wel lopen met 5-6 honden hoor

 

Belangrijkste is als ze onderling maar overweg kunnen en als ze individueel maar genoeg aandacht krijgen.

honden page profiel HelgeHelge 3 doggies

honden foto van Helge

Het hangt heel erg van je persoonlijke omstandigheden af denk ik. Voor mij is 1 eerst wel genoeg, maar zou ik wat vrijer wonen dan zou er zeker nog wel 1 bij kunnen en mogen. Das voor mij ook wel de max, anders kan ik t letterlijk niet meer overzien.

honden page profiel Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)Retrievertails (Michelle, Max & Sienna) 3 doggies

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik heb zelf een hond en mijn zus heeft er ook een, maar als zij het huis uit gaat neemt ze haar hond mee. Ik zou graag drie Goldens willen :-)

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik zou er nu graag een 2de hond bij willen, maar later...droom ik van een leuk roedeltje van 4 ;-)
Als geld geen rol speelt en als ik lekker de ruimte heb :-D

honden page profiel martijn & marijn & fly de bordercolliemartijn & marijn & fly de bordercollie 3 doggies

honden foto van martijn & marijn & fly de bordercollie

Ik vind 2 bordercollies meer dan zat. Als ik een groter huis heb, Fly uit de pubertijd komt en we haar goed opgevoed hebben.. Komt er waarschijnlijk een 2e. 

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Buitenhok
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^