bijtende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel amber amber

Hoi hoi 

 

Ik heb een lastige vraag ; onze pup nu 18 weken bijt bij oppakken we wonen op 1 hoog dus we moeten haar nou eenmaal oppakken om de trap af te gaan . Nou wordt het bijten steeds iets meer eerst was het grommen en zich verzetten toen ging het lipje omhoog en nu net heeft ze echt door gebeten . 

Ik ga dit zowiezoo met de honden trainers bespreken en 1 van hun is zowiezoo  gedragtherapeut .

Maar hebben jullie tips voor mij ? 

 

verder misschien van toepassing we pakken haar met 2 handen op dit hebben we op de puppy cursus ook geleerd .

 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

heeft de pup geen pijn?

honden page profiel amber amber

ze is wel aan het wisselen en dan snap ik t beetje bijten wel maar doorbijten ?

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ze vindt het duidelijk niet fijn, eerst heeft ze jullie waarschuwingen gegeven (grommen, lip optrekken) om uiteindelijk tot haar laatste 'communicatie' middel over te gaan : bijten....niet fijn maar jullie hebben een grens overschreden die zij al een poosje probeerde duidelijk te maken... Zoals voorgaande reactie denk ik ook aan pijn...of misschien benaderen jullie haar verkeerd...komen jullie misschien onbedoeld nogal dreigend over...Probeer het naar buiten gaan even héél leuk te maken...zeg op een kalme manier wat je gaat doen, bv. Komaan meisje, even een plasje doen...roep haar bij je...beloon haar goede gedrag, blijf kalm en op een vriendelijke manier doorpraten 'flinke meid, goed zo...enz....' Als ze gromt bij het opnemen dan zet je haar terug, even negeren om vervolgens van vooraf aan te beginnen...Goed dat je een gedragsdeskundige aanspreken gaat maar een volledig nazicht bij de dierenarts zou ik jullie zeker aanraden, alvast véél succes ;-)

honden page profiel SamiraSamira

honden foto van Samira

Ik denk ook direct aan pijn?

Houden jullie je pup wel goed vast?

Wanneer  je een pup niet voldoende ondersteund kan dit pijn doen, en wanneer zijn kontje niet wordt ondersteund, en hij draait en worstelt een beetje in je handen kan hij zijn ruggewervels beschadigen.

 

Mijn pup begon ook te protesteren naarmate hij groter werd ( toen ze 25 kilo was moesten we haar nogsteeds tillen!). Dit hebben we gewoon genegeerd (wanneer je haar riep om naar buiten te gaan rende ze naar haar mat, ging ze achter haar eigen staart aan, pakte ze al haar speeltjes een voor een op, ging iedereen heel vrolijk begroeten, begon met Wapper te spelen, of kreeg ineens ontzettende "jeuk" waardoor ze wel móést krabben!) echt heel vermijdend gedrag. Dit negeerden we, en zodra ze danuiteindelijk naar ons toe kwam tilden we haar voorzichtig op, en tilden snel naar beneden waar ze natuurlijk iets lekkers kreeg.

 

Maar wat waren wij blij toen ze oud genoeg was om zelf trap te lopen!

honden page profiel amber amber

hoi hoi 

 

Het is denk ik bijna zeker weten geen pijn van het oppakken we hebben dit geoefend en ze doet het niet altijd.  Ik denk dat he komt als wij te snel willen zijn f snel een plasje dus meteen oppakken omdat ze het anders in huis doet . 

Nou had ik vanmorgen al jullie reaties gelezen en we hebben meteen opgelet met haar de tijd te geven met het oppakken en ze heeft niet gegromd dus : geen snelle plasjes :D maar rustig en haar de tijd geven met het idee dat ze weer wordt opgepakt . 

 

 

Volgende forumvraag: kvv voeding
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^