topic gesloten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" En dan gooi ik er nog maar weer eens een waarschuwing tegen het gebruik van acepromazine tegenaan.
Don't Ace the fear "

 

Ligt aan welk middel voorheen had ik tabletten die werkte niet voldoende vandaar dat ik een narcosemiddel kreeg en reken maar dat mijn honden sliepen en nergens last van hadden

Je moet alleen wel het juiste middel geven he

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel BlaiseBlaise

"  
 
Tuurlijk die kids heb je ook maar wat mij stoort is  dat ze allemaal op 1 hoop worden gegooid als asociale  hufters  dat is niet juist "

 Niet "iedereen" knalt vuurwerk buiten de aangegeven tijden om of blazen van alles op of gooien naar anderen ermee. Wie het wel doet vind ik wel asociaal en een hufter ook nog.

 

honden page profiel BlaiseBlaise

" En dan gooi ik er nog maar weer eens een waarschuwing tegen het gebruik van acepromazine tegenaan.
Don't Ace the fear "

 Goed opgemerkt Wendy.

Aan TS: De politie bellen als je geknal hoort. Hoop dat ze opgepakt worden. Heeft je hond er in ieder geval geen last meer van.

 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Misia was echt erg bang (maar die was er vorig jaar ook nog niet zo heel lang), maar Lady was 'redelijk' bang en voor Lady en Misia heb ik toen zelf een 'vuurwerkbox' gemaakt.. een supergrote kartonnen doos vol met kleine doosjes, wcrollen, eierdozen, verpakkingen etc waar koekjes in zaten.. Deze heb ik ze kwart voor 12 gegeven en Lady is er zeker tot 1 uur zoet mee geweest, die was zo into alle lekkere snoepjes en koekjes die er in verstopt zaten dat die alleen maar bezig was met karton slopen, doosjes uitpakken etc, dat ze het hele geknal niet mee kreeg. Misia wou geen koekjes, dus die liet de doos staan en is onder het bed gekropen (ik erbij gekropen en gewoon vastgehouden), verder hadden we van Adaptil tabletjes gekocht, dat hielp ook wel goed, dat was gewoon homeopatisch. Toen de ergste knallen voorbij waren heeft misia toch wat koekjes uit de doos weten te halen. Maar misschien een leuk idee voor de mensen wiens honden niet panisch zijn, maar het er ook niet zo op hebben?

Hier kan je lezen hoe je zo'n vuurwerkpakket maakt:


http://service4dogs.nl/vuurwerkpakket-voor-je-hond/

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  
Ligt aan welk middel voorheen had ik tabletten die werkte niet voldoende vandaar dat ik een narcosemiddel kreeg en reken maar dat mijn honden sliepen en nergens last van hadden
Je moet alleen wel het juiste middel geven he
  "

 Heb je het artikel ook gelezen? Over dat honden die acepromazine krijgen niet nergens last van hebben? Het baasje, dat heeft nergens last van. 

Helaas zijn er nog veel dierenartsen die acepromazine geven voor geluids fobieën. En niet omdat op dat gebied iets aan nascholing gedaan hebben. 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  Heb je het artikel ook gelezen? Over dat honden die acepromazine krijgen niet nergens last van hebben? Het baasje, dat heeft nergens last van. 
Helaas zijn er nog veel dierenartsen die acepromazine geven voor geluids fobieën. En niet omdat op dat gebied iets aan nascholing gedaan hebben.  "

 

neej niet  na een nachtdienst  dacht dat het zo'n tabletten waren wat ik in het begin had kregen  dat de hond wel gesededeerd is maar niet helemaal van de wereld dus de geluiden wel meemaakt maar minder heftig ,maar dat vond ik niets

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  Niet "iedereen" knalt vuurwerk buiten de aangegeven tijden om of blazen van alles op of gooien naar anderen ermee. Wie het wel doet vind ik wel asociaal en een hufter ook nog.
  "

 

 

Blaise je haalt elke keer wat erbij nu weer iets op blazen of gooien naar anderen om je verhaal te bekrachtigen ,geef mij maar 1000x een asociale hufter zoals jij ze beschrijft dan zo'n hypocriet als jou

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

"  Goed opgemerkt Wendy.
Aan TS: De politie bellen als je geknal hoort. Hoop dat ze opgepakt worden. Heeft je hond er in ieder geval geen last meer van.
  "

 

 

 

lol of dit het vroegtijdige stopt

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Misia was echt erg bang (maar die was er vorig jaar ook nog niet zo heel lang), maar Lady was 'redelijk' bang en voor Lady en Misia heb ik toen zelf een 'vuurwerkbox' gemaakt.. een supergrote kartonnen doos vol met kleine doosjes, wcrollen, eierdozen, verpakkingen etc waar koekjes in zaten.. Deze heb ik ze kwart voor 12 gegeven en Lady is er zeker tot 1 uur zoet mee geweest, die was zo into alle lekkere snoepjes en koekjes die er in verstopt zaten dat die alleen maar bezig was met karton slopen, doosjes uitpakken etc, dat ze het hele geknal niet mee kreeg. Misia wou geen koekjes, dus die liet de doos staan en is onder het bed gekropen (ik erbij gekropen en gewoon vastgehouden), verder hadden we van Adaptil tabletjes gekocht, dat hielp ook wel goed, dat was gewoon homeopatisch. Toen de ergste knallen voorbij waren heeft misia toch wat koekjes uit de doos weten te halen. Maar misschien een leuk idee voor de mensen wiens honden niet panisch zijn, maar het er ook niet zo op hebben?

Hier kan je lezen hoe je zo'n vuurwerkpakket maakt:


http://service4dogs.nl/vuurwerkpakket-voor-je-hond/ "

 

 

Dit vind ik wel een hele goeie....

 

@ Blaise....

Je blijft maar hangen in politie bellen....maar een echte oplossing/tip voor ts haar hond heb ik nog niet gehoord....

Je kunt woorden en uitspraken verdraaien, en er van alles bij gaan halen wat helemaal niet aan de orde is...

( vuurwerk naar een ander gooien, of dingen opblazen vind niemand normaal lijkt me.....

maar een heel klein beetje tolerant met een paar knallen moet je wel kunnen zijn vind ik hoor...anders heb je toch echt geen leven meer....

honden page profiel ......

honden foto van ...

" Als vuurwerk écht maar 1 keer per jaar zou worden afgestoken (met de jaarwisseling dus!) dan kun je daar nog wel wat voor verzinnen, maar ook hier is het niet (zoals voorgeschreven) tussen 10:00 en 02:00 uur. Volgens mij is de afsteektijd vorig jaar zelfs ingekort van 18:00 tot 02:00 uur, maar jongejónge, wat was het toch tof om half november al met die takkeherrie te beginnen. En dan geen lullig rotje, maar bommen waar je ze in oorlogsgebied nog bijna jaloers mee kunt krijgen.
 
En op zo'n manier, van half november tot half januari, is de lol er voor velen af, vooral de mensen met bange huisdieren.
Toen ik jong was was dat absoluut niet zo. Feit blijft gewoon dat vuurwerk steeds extremer wordt en steeds vroeger wordt afgestoken. Je kunt niet alles afdoen met 'dat hoort bij het jong zijn'.
 
Het hoeft van mij echt niet verboden te worden, maar er mag van mij wel véél strenger op worden gecontroleerd.
Als ik straks zou oversteken terwijl het stoplicht op rood staat maar er in de verste verte geen auto te bekennen is, dan staat er gelijk zo'n agent met zijn boekje klaar, terwijl er soms vuurwerk wordt afgestoken waarbij je denkt 'goh, is het nieuwjaarsnacht ofzo?'
 
En om Mellow nou 2 maanden in een coma te houden omdat 'het zo leuk is om vuurwerk af te steken'... beetje overdreven he.
Nu heb ik sowieso al een angstige hond (ik hoef nu ook écht niet met haar naar buiten te gaan, de mannen van het gemeentegroen zijn aan het snoeien -> eng!), maar met vuurwerk is het écht een hoopje ellende. Elk vuurwerkgeluidje van héél ver weg is voor haar voldoende om mij in 1 rechte lijn mee naar huis te sleuren. Al neem ik 8 kilo lekkere snoepjes mee, dat helpt echt niet, op zo'n moment wil ze niks eten, hoe lekker het ook is, hoeveel honger ze ook heeft.
 
Ik heb veel vakantie (onderwijs), maar ik krijg het er niet door dat ik van half november tot half januari ergens in een onbewoond gebied kan gaan zitten... "

 Ik merk er weinig van dat vuurwerk.

 Hopelijk reageert Minion er goed op.

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

"

"  Niet "iedereen" knalt vuurwerk buiten de aangegeven tijden om of blazen van alles op of gooien naar anderen ermee. Wie het wel doet vind ik wel asociaal en een hufter
ook nog.
  "
 


 


Blaise je haalt elke keer wat
erbij nu weer iets op blazen of gooien naar anderen om je verhaal te bekrachtigen ,geef mij maar 1000x een asociale hufter zoals jij ze
beschrijft dan zo'n hypocriet als jou

"


Dogmaster nu ben je echt berichten aan het sturen zonder dat er ook maar iets nuttigs in staat. Plus je bent nu iemand persoonlijk aan het 'aanvallen' met je nare opmerkingen. Je punt is duidelijk. JIJ bent niet persoonlijk aangevallen, ook al voelde je je wel aangesproken. Doe dit dan ook niet naar iemand anders.
Discussies zijn prima maar persoonlijk heb ik er een hekel aan als het persoonlijk gemaakt wordt door dit soort opmerkingen.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Wat bij mij hielp is vooral géén aandacht geven en doen alsof er niks aan de hand is. Je verpest een hond door hem aandacht te geven als ie bang is, en zal dan de rest van zn leven bangvoor vuurwerk zijn. Helaas heeft mijn tante haar hond flink aangehaald toen er een knal kwam en met die hond is er geen beginnen aan tijdens oud en nieuw. De mijne reageert er gelukkig niet op. Inderdaad van te voren al laten wennen :-)  "

 

 

Ik ben het hier niet mee eens. Ik kan mijn hond juist geruststellen ook met onweer. Ook als hij binnenshuis schrikt van iets wat van buiten komt hoef ik meestal alleen maar te zeggen is goed niets aan de hand. ALs hij bang is ga ik juist bij hem rustig erna luisteren op ooghoogte en hem geruststellen. Als ik dat niet doe is hij nog veel banger.

 

Dit jaar eerste keer vuurwerk voor Hummie. Ben benieuwd hoop zelf dat het snel weer voorbij is. Voor de zekerheid toch wat homeopatisch in huis gehaald.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

" Dogmaster nu ben je echt berichten aan het sturen zonder dat er ook maar iets nuttigs in staat. Plus je bent nu iemand persoonlijk aan het 'aanvallen' met je nare opmerkingen. Je punt is duidelijk. JIJ bent niet persoonlijk aangevallen, ook al voelde je je wel aangesproken. Doe dit dan ook niet naar iemand anders.
Discussies zijn prima maar persoonlijk heb ik er een hekel aan als het persoonlijk gemaakt wordt door dit soort opmerkingen. "

 

 

Nou...ik snap dat wel...

als er gestrooid gaat worden met benamingen als asociale hufters etc..,

dat strijkt mij ook behoorlijk tegen de haren in....

Je kunt een andere mening hebben...maar de manier waarop je het brengt doet er ook een heleboel toe....

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Oke bedankt voor jullie reacties (sommige dan), maar kan dit topic gesloten worden?

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Dogmaster nu ben je echt berichten aan het sturen zonder dat er ook maar iets nuttigs in staat. Plus je bent nu iemand persoonlijk aan het 'aanvallen' met je nare opmerkingen. Je punt is duidelijk. JIJ bent niet persoonlijk aangevallen, ook al voelde je je wel aangesproken. Doe dit dan ook niet naar iemand anders.
Discussies zijn prima maar persoonlijk heb ik er een hekel aan als het persoonlijk gemaakt wordt door dit soort opmerkingen. "

 

 

Wie de bal naar mij kaats kan hem terug verwachten en wat jij daar persoonlijk van vind heb ik geen boodschap aan

 

Ik laat me door niemand uitmaken voor asociale hufter omdat ik als kind vroegtijdig eens vuurwerk heb afgestoken   Hoe bekrompen kun je zijn

 

honden page profiel MilaMila

honden foto van Mila

Hahahaha. Prima.. je voelt je aangesproken, dat is iets anders dan 'er voor uitgemaakt worden' 

 

Helemaal goed hoor, blijf er nog even in hangen!

honden page profiel ***^Noortje^*** ***^Noortje^***

honden foto van ***^Noortje^***

" Oke bedankt voor jullie reacties (sommige dan), maar kan dit topic gesloten worden? "

 

 

Als je een topic wil laten sluiten dan kun je de moderators een bericht sturen, zij zetten het topic dan op slot.

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

" Hahahaha. Prima.. je voelt je aangesproken, dat is iets anders dan 'er voor uitgemaakt worden' 
 
Helemaal goed hoor, blijf er nog even in hangen! "

 

 

Nog niet eens zo zeer door jou  wel leuk je hebt er een hekel aan als dingen persoonlijk gemaakt worden maar blijft wel ervoor hangen

 

Als je voor dingen wordt uitgemaakt die je ook gedaan hebt vind ik het niet zo raar dat je je dan  voelt  aangesproken

Buiten dat vind ik die uitspraak buitensporig en nergens opslaan

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Ik merk er weinig van dat vuurwerk.
 Hopelijk reageert Minion er goed op. "

 

Het is nu ook nog niet, ik doel op vorig jaar. 

Niet alles in twijfel trekken wat ik zeg, ik weet heel goed wat ik heb gehoord 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic gaat op slot

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Hoewel ik mijn honden altijd aardig door de vuurwerkperiode heb kunnen leiden o.a. door een vuurwerktraining bij een kynologen club als dit nodig was, zoals bijv. bij mijn Kooikerhondje, ben ik zelf totaal niet gecharmeerd van vuurwerk afgestoken door particulieren op dagen en momenten dat dit wettelijk verboden is. De professionele vuurwerkshows kan ik wel waarderen.

 

https://petities.nl/petitie/vuurwerkverbod

 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

 

Ondanks dat het topic op slot staat wil ik wel nog even iets kwijt

 

 

ik respecteer ieder zijn mening maar omdat ik andere het gun om vuurwerk af te steken (heb zelf al 23 jaar geen vuurwerk meer afgestoken ) wil dit niet zeggen dat ik geen dierenliefhebber ben  .Of als kind eens vroegtijdig wat heb afgestoken ik meteen een asociale hufter ben .  Tegen deze kortzichtigheid kan ik slecht tegen ,iemand beoordelen of liever gezegd veroordelen op basis van 1 iets belachelijk

 

 

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: wie weet het
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^