Wanneer is de vacht uitgegroeid?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Aangezien lexie haar ouders beide altijd kortgetrimd werden heb ik geen enkel voorbeeld hoe lang haar vacht zal worden.

Daarom vraag ik me af, is er een leeftijd dat de vacht uitgegroeid is of een manier om dit te weten? Aangezien haar haartjes op de neus nu zo'n vervelende lengte zijn zal ik het toch moeten gaan knippen als dit de definitieve lengte is, en daar ben ik zooooo tegen hihihi.

ze is nu 8 maanden oud! En dit is de lengte nu

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Ze heeft wel echt een mooie vacht vind ik 

 

Blijft die niet gewoon doorgroeien? Zoals bij mensen? Haren stoppen toch niet met groeien of heb ik dat nu mis? 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Dat heb ik ook altijd geleerd, echter hebben wij hier bifi wiens vacht op zo'n lelijke lengte stopte met groeien 

dank je wel trouwens! We werken er hard voor hihi

honden page profiel LadyLady 3 doggies

Je hebt een Shih-Tzu, deze vacht blijft groeien en komt minstens tot op de grond.
Ze zullen een in de zoveel maanden naar de trimmer moeten als je de vacht kort wil houden.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik hoop het!! Nee ik wil het absoluut niet kort, ben heel stellig daarin, neem geen langharig ras om het te knippen  Maar ja was dit de uiteindelijke lengte, vooral rondom haar oogjes zou daar wel geknipt worden. Want ze loopt nu met staartjes in haar haartjes op de neus zodat het niet in haar ogen prikt, en dat gaat me net iets te ver

honden page profiel GiesGies 3 doggies

honden foto van Gies

Loes draagt haar haar halflang ( tot net onder de buik) zo komt het typische maltezerhaar toch tot zijn recht en het is niet overdreven. Ook ik ben niet voor staartjes, dus haar hoofd wordt wel gewoon kort geknipt. Daar hoef je niet mee te wachten tot de rest is gegroeid, want dat is inderdaad erg vervelend.

 

de vacht van jou hond is inderdaad heel mooi trouwens! Mag je trots op zijn.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Als de vacht niet meer zou groeien na een knipbeurt, zouden trimmers geen werk meer hebben 

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Hey, de vacht zal blijven doorgroeien. Laat de puppyvacht al los? Dit is een erg moeilijke fase waarin je dagelijks moet blijven borstelen. Een kennis met een Maltezer werd gek in deze fase maar blijf volhouden! 

De uiteindelijke lengte van de vacht is afhankelijk van onderhoud en beschadiging door bv zand. Je ziet bij showhonden vaak rondlopen met papillotten (over het hele lichaam of de oren, zoals bij mijn ras). Dit om de vacht te beschermen en een maximale lengte te behouden. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

rui honden, honden die ruien daar is de tweede rui daarna bepalend voor de vacht, jouw hondje wordt getrimd, bij een bepaalde lengte.

nou is het niet zo dat honden waar niets aan gedaan wordt het haar maar langer en langer wordt, op een gegeven moment stopt dat.

een voorbeeld, bij een newfoundlander, als men daar niets aan zou doen zouden ze met zwabbervoeten rondlopen en lange haaroren, maar de vacht zelf wordt niet langer en langer zodat ze er over gaan struikelen, het stopt op een gegeven moment.

zo is dat ook bij jouw hondje, op een gegeven moment stopt het doorgroeien, en worden de haren niet mooi meer, maar rafelig, zodat er getrimd moet worden, wordt er niets aan gedaan, dan zal het een weerwar worden, oren die wat doorgroeien, en haar dan, de voetjes die zwabbervoeten krijgen van het haar.

meestal stopt het bij jouw ras op de leeftijd van wat je nu aangeeft, nu naar de trimster of het zelf doen. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

je hond ziet er prachtig en verzorgt uit, als je vind dat de kophaar te lang wordt, kan je daar zelf al wat aan doen. :-D

Anoniem (Gast)

Het haar zal nog veel langer worden als het een raszuivere Shih Tzu is.Bij onze jongste raszuivere Shih Tzu van 9 maanden is het haar wel al veel langer dan jouw hondje op de foto heeft(is het een recente foto?).Het haar op de knop knippen word echt afgeraden door ervaren Shih Tzu eigenaren,om de reden dat de stekeltjes gaan prikken in de ogen.Als je de snor flink laat groeien gaat het haar vanzelf hangen.Voor nu kun je de sprietjes een beetje in bedwang houden door een heel klein beetje vaseline in de haartje te wrijven om het zo de juiste kant uit te laten hangen.Net alsof je gel gebruikt.Waarneer je een shih Tzu heel kort laat trimmen duurt het ongeveer 2 jaar eer de volledige vacht weer op lange lengte is.Ik zou dat nooit laten doen.Onze Shih's worden nooit geschoren oid.Alleen het haar aan de voetjes en het haar wat over de grond sleept knippen we netjes af.Meer niet.Al onze honden hebben topknots(staartjes bovenop)om het haar uit het gezicht weg te houden.Maar leuk om eens te lezen dat iemand WEL de vacht lang wil,want 99% van de Shih's en boomertjes zie ik kort gewiekt en ze zijn juist zo mooi met veel haar!

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Gies een staartje op het hoofd heeft ze wel, want ik ben dus juist tegen knippen. Dat doe ik enkel bij de neus als dit de uiteindelijke lengte is.

 

Gerard ik heb geen idee eigenlijk. Borstel haar dagelijks, komt nu wel wat meer haar mee dus misschien wel ja?

 

Willemijn mijn hond wordt dus juist niet getrimt (alleen de wimpers) omdat ik dat niet oké vind bij een langharig ras, dan had ik dat niet moeten nemen... Tenzij het nodig gaat zijn uiteraard!

 

anoniem om die reden die je noemt wil ik inderdaad niet knippen als haar snor nog kan groeien. Dan krijgt ze hetzelfde probleem steeds weer.

 

voor nu ziet ze er zo uit, ik geef het een maandje! Echt mooi is het niet, maar dat is een geknipt hoofd natuurlijk ook niet!

 

Bedankt voor de complimenten!

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Haha, die staartjes! Kun je het niet met wat vette crème zo wrijven dat het naar beneden blijft staan? 

Vind het knap hoor, ze ziet er super verzorgd uit. Snap ook wel dat je haar niet kort wilt. Maar ik ken toch behoorlijk wat hondjes die een stuk vrolijker zijn zonder hen lange vacht. Dus soms is het niet alleen makkelijker maar ook prettiger voor de hond om ze kort(er) te houden. 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" Haha, die staartjes! Kun je het niet met wat vette crème zo wrijven dat het naar beneden blijft staan? 
Vind het knap hoor, ze ziet er super verzorgd uit. Snap ook wel dat je haar niet kort wilt. Maar ik ken toch behoorlijk wat hondjes die een stuk vrolijker zijn zonder hen lange vacht. Dus soms is het niet alleen makkelijker maar ook prettiger voor de hond om ze kort(er) te houden.  "

 Nou dat likt ze steeds op en de kat ook dus dat vind ik niet zo'n fijn idee, zelfde met gel.

oh dat klopt hoor, als dat zo wordt gaat hij eraf! Maar gelukkig heeft zij er helemaal geen last van, misschien omdat het niet in de klit zit? Ook is het een zeer proper hondje, haat modder, plassen en (opgedroogde) poepjes dus dat is echt ideaal! Aleen krijgt ze wat sneller een jasje aan omdat het lang nat blijft, en het jasje vind ze minder erg dan de handdoek hihi.

overgins zou ik het niet tot de grond laten komen hoor, ik vind deze lengte, behalve haar snor, perfect omdat ze er niet op kan staan oid!

all4dox (Gast)

Het haar van je hondje zal ook tot aan de grond groeien. Het leven van een haar bij jouw hond is gemiddeld 7 jaar en blijft al die tijd groeien.  Als het de grond heeft bereikt slijt het af. Vaak kun je dat goed bij de voetjes zien waar de voorkant meer slijt dan de achterkant.  Daarna valt het uit en groeit er een nieuwe haar. Uiteraard zal het haar weer door groeien als je het knipt. Net als bij jezelf. 

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

leuk hoor dat je haar haar lang houdt!
je zou ook puur het haar op de neusrug (net voor de ooghoeken) zelf kort kunnen houden zodat het niet voor of in haar oogjes zit.
het is wel een grappig gezicht al die staartjes zo :)

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

" leuk hoor dat je haar haar lang houdt! je zou ook puur het haar op de neusrug (net voor de ooghoeken) zelf kort kunnen houden zodat het niet voor of in haar oogjes zit. het is wel een grappig gezicht al die staartjes zo :-) "

 Ik zal je zeggen, ik vind dat bij Bifi al zo lelijk, en dan heeft die tenminste een neus, dus ik ben echt bang dat het spuuglelijk staat hihi

Dit is bifi met haar kale neus, niet super duidelijke foto, maar tsja, tis een twijfel. Al doe ik het direct als dit Lexie haar definitieve lengte blijkt te zijn hoor! Staartjes op het hoofd vind ik leuk, op de neus zielig hihi

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

haha ja die heeft een hele lange neus, maar ik zou ook niet de hele neus kaal doen maar alleen het stukje voor de oogjes zodat de rest er nog overheen valt, deze foto zijn twee hondjes die ik regelmatig knip (inmiddels moeten ze wel allebei een stuk korter).

Je ziet het niet omdat de neus verder wel vol is, maar net voor de oogjes heb ik het kort gemaakt.

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Ik snap hoe je het bedoeld nu, dank je! Helaas zijn die haartjes niet de probleemhaartjes maar meer halverwege haar neus. Die kunnen nog net omhoog gaan, is ook pas sinds een week een probleem. Nou ja duimen dat hij heel snel doorgroeit!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Gies een staartje op het hoofd heeft ze wel, want ik ben dus juist tegen knippen. Dat doe ik enkel bij de neus als dit de uiteindelijke lengte is.

 

Gerard ik heb geen idee eigenlijk. Borstel haar dagelijks, komt nu wel wat meer haar mee dus misschien wel ja?

 

Willemijn mijn hond wordt dus juist niet getrimt (alleen de wimpers) omdat ik dat niet oké vind bij een langharig ras, dan had ik dat niet moeten nemen... Tenzij het nodig gaat zijn uiteraard!

 

anoniem om die reden die je noemt wil ik inderdaad niet knippen als haar snor nog kan groeien. Dan krijgt ze hetzelfde probleem steeds weer.

 

voor nu ziet ze er zo uit, ik geef het een maandje! Echt mooi is het niet, maar dat is een geknipt hoofd natuurlijk ook niet!


 

Bedankt voor de complimenten! "

 




met trimmen bedoel ik oren en voetjes, zwabbervoeten had ik het over, die worden dan netjes rond geknipt en onder de voetjes het haar weg gehaald, en de oren geknipt. een hond helemaal kort knippen ben ik ook geen voorstander van, ook Bamse wordt getrimt... voeten en oren, en voor de rest niet. wat oud haar weggeknipt als ze zomers volblond is geworden en haar wintervacht krijgt, dat bedoel ik met trimmen, niet kort hoor, vind juist dat je hond er prachtig zo uitziet. :-D

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Oh ja dat doe ik zelf hihi. Heb het geluk een gigantisch makkelijk meisje te hebben dus van jongs af aan alles zelf gedaan. En hemelzijdank heeft ze geen haar in de oortjes (vind ik heeeeeeeeeeeeel fijn!). Mocht ik toch dat haar bij de neus moeten doen vraag ik wel even een keer een trimmer en houdt ik het daarna zelf bij, dat laat ik liever de 1e keer mooi doen hihi

Volgende forumvraag: Gewicht Engelse Staffordshire pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^