Wispa is blind - het hele verhaal

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Manfred (Gast)

Toen ze bij ons op bezoek was, heb ik geen moment vermoed dat ze blind was. Haar andere zintuigen moeten inderdaad zeer goed ontwikkeld zijn. Wispa is ondanks alles een schoonheid (moest ik zeggen van Hugo). Jullie passen goed bij elkaar en hebben elkaar veel te geven.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Toen ze bij ons op bezoek was, heb ik geen moment vermoed dat ze blind was. Haar andere zintuigen moeten inderdaad zeer goed ontwikkeld zijn. Wispa is ondanks alles een schoonheid (moest ik zeggen van Hugo). Jullie passen goed bij elkaar en hebben elkaar veel te geven. "

 



Hihi, Wispa moet een beetje blozen van Hugo's compliment! Ik moet zeggen dat ik zelf ook erg verbaasd ben dat de schade aan haar netvlies zo groot is. Dat ze slecht ziet is wel duidelijk, maar zo slecht verbaasd me.

Oh, ik word hier naast me even aangetikt door een roze neusje. Wispa vraagt of Hugo misschien zin heeft om een keer samen te spelen bij dat grote veld bij jullie in de buurt? We zijn allemaal super benieuwd naar Hugo!

honden page profiel Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)Retrievertails (Michelle, Max & Sienna) 3 doggies

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Jeetje wat een verhaal, gelukkig woont ze nu bij jou!

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Veel geluk is haar niet gegund?

Ik denk dat Wispa gewoon een stuk of 10 beschermengelen heeft en ze heeft nog dubbel veel geluk dat ze bij jou terecht is gekomen.

 

Manfred (Gast)

Hugo sprong een gat in de lucht, toen hij dit voorstel hoorde. Niet alleen krijgt hij dan die mooie Wispa te zien, maar ook Cosmic, die volgens Hugo een nichtje van hem is.

 

Ik neem contact met je op voor een afspraak. :-)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Gisterenavond heb ik een mailtje gehad van de oogdierenarts.

De professor van de universiteit van Utrecht heeft naar de foto's van Wispa's netvlies gekeken en concludeert ook retina degeneratie. Kort uit gelegd betekent dit dat de cellen in haar netvlies zijn gaan afsterven, wat uiteindelijk geleid heeft tot blindheid. Wanneer en waarom dit gebeurt is, is niet duidelijk.

Het onderste gedeelte van Wispa's netvlies vertoond een beeld dat ook passend is voor albino honden. Of dit betekent dat er ergens een albino in haar bloedlijn zat o.i.d. weet ik niet.

De foto's van Wispa's netvlies gaan nog mee naar de eerstvolgende bijeenkomst van oogdierenartsen. Wie weet kan iemand daar nog informatie toevoegen.

Ik weet overigens niet of ik de link an gedeeld had, maar de oogdierenarts waar ik geweest ben heeft een website waar enorm veel informatie over oogziektes e.d. op staat. Ik ben me als een spons vol aan het zuigen met informatie, ik vind het reuze interessant, dus mochten jullie ook een kijkje willen nemen..

http://www.oogdierenarts.nl/

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Een filmpje over retina degeneratie, wel bij het menselijk oog, maar goed, het is een oog..

https://www.youtube.com/watch?v=u8d5kBdiBis#t=61

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: wond aan oog
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^