Vraag met betrekking tot aanschaf Leavitt/Old English/Renescense Bulldog?!?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PabloPablo

Dag medehondebezitters/liefhebbers

 

Ik stel deze vraag mede namens mijn ouders (zij zijn niet zo van het wereldwijde web, vandaar).

 

Ik vroeg mij af hoe het nu eigenlijk zit met deze vorm van bulldoggen.

Het zit namelijk zo: mijn ouders willen binnen niet al te lange termijn (een jaar, misschien anderhalf jaar) weer een hond aanschaffen, waarschijnlijk de laatste voor ze in het bejaardencentrum zitten, zo stellen zij zelf. Ervaring hebben zij in de loop des levens opgedaan met honden in de vorm van een Tibetaanse Terrier, Maltezer, Amerikaanse Bulldog en een Staffordshire Bull Terrier. Je zou dus kunnen stellen dat ze niet nieuw meer zijn met het principe 'hond'. 

 

Het oog van mijn ouders viel op een bulldog, en dan de Engelse. Dit heb ik sterk afgeraden omdat ik het uiterst betreurenswaardig zou vinden als mijn ouders A: zouden meewerken aan de financiering en instandhouding van het ras zoals het op dit moment is en B: het is de bedoeling dat de hond vaker in het bos komt dan bij de dierenarts (ja, er zijn ook vast individuen die wél gezond zijn en wél kunnen rennen zonder astmatisch gehijg, maar u zult het principe vast snappen).

 

Na een niet al te lange zoektocht kwam ik uit op het fenomeen Old English Bulldogge, en allerlei varianten hiervan. Hermes Bulldog, Leavitt Bulldog, Continental Bulldog, eigenlijk teveel op op te noemen. Wel nu bereiken we de essentie van mijn vraag, weet iemand mij te vertellen hoe het zit met deze honden? Hoe staan ze in verhouding tot elkaar (bloedlijn etc.) en is er enige vorm van (voorlopige) erkenning voor deze rassen? Wat zijn ras-specifieke eigenschappen? Mogen wij deze varianten van de bulldog überhaupt kwalificeren als opzichzelfstaande rassen of zijn het eigenlijk in grote lijnen dezelfde honden met een andere naam omdat er drie generaties geleden ergens één ander ras bij door is gemengd voor een betere bloedlijn?

 

Er is erg veel informatie te vinden maar het komt vaak nogal ongestructureerd en verwarrend over allemaal.

 

Ik hoop dat er mensen zijn die mijn vraag kunnen beantwoorden.

 

Met vriendelijke groet, 

 

 

honden page profiel EthmondEthmond

honden foto van Ethmond

Hoi,

 

Ik ben in het bezit van een Old English bulldog.

 

Wij hebben een teef uit de Hermes lijn.

Deze zijn niet zo hoog op de poten en heel fit. Nou ja fit, laat ik het zo zeggen, wandelingen in de bossen kunnen ze gewoon aan.

 

Karakter van deze honden staan mij ontzettend goed aan. Rustig in huis en lekker spelen buiten. Soms eigenwijs, maar over het algemeen luisteren ze prima en ze zijn heel aanhankelijk.

 

Mijn teef is na haar sterilisatie wat kieskeuriger geworden naar andere honden toe. Maar op het moment dat we in losloopgebieden zijn merk je daar helemaal niks van.

 

Bij aanschaf van onze hond zouden we haar stamboom nagestuurd krijgen. Tot op de dag van vandaag hebben we helaas niets meer ontvangen. 

 

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het wel.

 

Gr. Ethmond

honden page profiel FreedombullsFreedombulls

http://dutchbulldogclub.webs.com/bulldog-soorten

 

Wij kunnen je  helpen met de Leavitt bulldog vragen

www.freedombulls.com

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^