hart verscheurend puppy verhaal. ( pas op tekst is leed )

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik herinner me niets van de plaats waar ik geboren ben. Het was er duf en donker, en we kwamen nooit in contact met mensen. Ik herinner me nog wel mijn moeder en haar zachte pels, maar ze was zo dikwijls ziek en ze was heel mager. Ze had bijna geen melk voor mij en al mijn broertjes en zusjes.

Ik herinner me dat vele van hen stierven en ik miste hen zo. De dag dat ik van mijn moeder werd weggehaald herinner ik me nogals de dag van gisteren. Ik was zo triestig en bang, mijn melktandjes waren nog maar pas doorgekomen.Ik had feitelijk nog bij mijn mama moeten blijven, maar ze was zo ziek. Bovendien bleven de mensen zeggen dat ze geld nodig hadden en dat ze de vuiligheid die mijn zusje en ik maakten beu waren.

Dus werden we gekooid en naar een vreemde plaats gebracht. Enkel wij beiden. We kropen dicht tegen elkaar en we waren bang. Er was niemand om ons te knuffelen of te aaien. Zo veel te zien, en zo veel geluiden, zo veel geuren!

We werden naar een winkel gebracht met heel veel verschillende dieren! Sommigen kwaakten!... Sommigen miauwden!... Sommigen piepten!... Mijn zuster en ik werden in een klein kooitje gesmeten. Ik kon er andere puppies horen. Ik zag mensen naar me kijken. Ik hield wel van kleine mensjes, ze leken wel lief en leuk. Ze wilden zelfs spelen!

De ganse dag bleven we in die kleine kooi. Soms kwamen er nare mensen die op het glas klopten en ons bang maakten. Af en toe werden we uit de kooi gehaald om vastgehouden te worden door de mensen of gewoon om ons te bekijken. Sommigen waren lief, weer andere deden ons pijn.

Dikwijls zeiden ze "Ooooh ...ze zijn zoooo schattig! Ik wil er eentje!". Maar nooit gingen we met iemand mee.

Mijn zusje stierf vorige nacht, toen het donker was in de winkel. Ik legde mijn hoofdje op haar zachte vacht en voelde het leven uit haar magere lijfje verdwijnen.

Ik had hen horen zeggen dat ze ziek was en dat ik nu voor een spotprijsje zou verkocht worden, zodat ik de winkel snel zou verlaten.

Toen het levensloze lichaampje van mijn zusje uit de kooi werd gehaald om weggegooid te worden, was mijn zacht gehuil het enige teken van droefheid.

Vandaag kwam er een familie die mij kocht! Wat een zalige dag! Ze waren een lieve familie, ze wilden me zo graag, echt waar! Ze kochten me een etensbak en eten en het kleine meisje hield me zo liefhebbend in haar armen.

Ik hield zoveel van haar!

De man en de vrouw zeiden dat ik een lieve,brave ben! Ik werd Angel gedoopt. Ik hield ervan om mijn nieuwe mensen likjes tegeven.

De familie zorgde goed voor mij, ze waren zo lief en aardig en zacht. Ze leerden me het verschil tussen wat goed was en wat fout was. Ze gaven me goed te eten en heel veel liefde!

Het enige wat ik wou was om deze mensen te plezieren. Ik hield van het het kleine meisje en genoot er van om met haar te spelen en rond te lopen.

Vandaag ging ik naar de dokter. Het was een vreemde plek en ik was bang. Ik kreeg een paar spuitjes, maar mijn beste vriend, het kleine meisje, hield me teder vast en zei dat alles in orde was. Ik was zo kalm.

De dierenarts moet trieste woorden gezegd hebben, want mijn geliefde familie keek heel triest. Ik hoorde moeilijke woorden zoals heupdysplasie en iets over mijn hart.Verder verstond ik nog flarden zoals broodfokkers en puppyfarms. Ik weet niet wat dat allemaal betekent, het deed me pijn om mijn familie zo triest te zien.

Maar ze hielden nog steeds van mij en ik hou ook zo veel van hen!

Ik ben nu zes maanden oud.

Terwijl de meeste pups sterk en robuust zijn en wilde spelletjes spelen, doet elke beweging me geweldig pijn. De pijn gaat nooit weg. Het doet pijn om te lopen en te spelen met mijn kleine lieve meisje. Het is ook moeilijk om te adem halen.

Ik blijf mijn best doen om een sterke te zijn, zoals ik feitelijk zou moeten zijn, maar het is zo moeilijk.

Het breekt mijn hart om mijn vriendinnetje,zo triest te zien. Soms spreken de vrouw en de man over" het is misschien tijd nu". Ik ga regelmatig naar de dierenarts, maar er is nooit goed nieuws. Ze spreken steeds over aangeboren problemen. Ik wil enkel maar de warme zon voelen,spelen, lopen en flodderen met mijn familie.

De vorige nacht was de pijn het ergst. Pijn was nu een vaste gezel in mijn leven, het doet nu zelfs pijn om recht te staan en te gaan drinken.

Ik tracht recht te geraken, maar kan enkel zachtjes huilen van de pijn. Ik word voor de laatste keer in de auto gezet. Iedereen is zo triest en ik weet niet waarom ...Ben ik stout geweest?Ik tracht altijd lief en braaf te zijn, wat kan ik toch verkeerd gedaan hebben?Oh, als die vervelende pijn maar zou weggaan.

Als ik de tranen van mijn vriendinnetje maar kon drogen. Ik tracht me te strekken om haar hand te likken, maar ik kom niet verder dan een kreet van pijn. De tafel van de dierenarts is koud. Ik ben zo bang. De mensen aaien en strelen me, ze huilen in mijn zachte vacht. Ik kan hun liefde en hun verdriet voelen.

Ik slaag er in om zachtjes hun handen te likken. Zelfs de dierenarts lijkt niet zo angstaanjagend meer. Hij is lief en ik voel mijn pijn verzachten.

De kleine meid houd me zacht vast en ik bedank haar voor al de liefde die ze mij gegeven heeft. Ik voel een zachte prik in mijn voorpoot. De pijn begint te verdwijnen, ik krijg een vredig gevoel. Ik kan haar nu zelfs zachtjes likjes geven.

Ik kom in een droomwereld terecht, ik zie mijn moeder, mijn broertjes en mijn zusje in een verre groene wereld. Ze vertellen me dat daar geen pijn is, alleen vreugde en blijheid. Ik neem afscheid van de familie, op de enige manier die ik ken, door zachtjes met mijn staart te kwispelen en door met mijn neus te snuffelen.

Ik had gehoopt om heel veel dagen met hen door te brengen, maar het heeft niet mogen zijn. Ik hoorde de dierenarts nog zeggen: Puppies die in een dierenwinkel verkocht worden zijn meestal afkomstigvan "broodfokkers en puppyfabrieken" . De pijn is nu verdwenen,maar ik weet dat het nog jaren zal duren eer ik mijn geliefde familie terug zal zien..... Als de dingen maar anders hadden kunnen zijn.

Dit verhaal mag elders gepubliceerd of herdrukt worden in de hoop dat het broodfokkers zalstoppen om geldgewin na te streven in plaats van aan het welzijn van de dieren te denken

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Deze is hier al zo vaak gepubliceerd!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik ben hem noot tegen gekomen.
Dus excuses als ik de zoveelste ben.

honden page profiel Bram Kimberly Beau'tjBram Kimberly Beau'tj 3 doggies

Wow ... Echt triestig verhaal, ook nog nooit tegengekomen...

Kheb een traantje verloren ;( , echt zo zielig :(

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

" Ik ben hem noot tegen gekomen.
Dus excuses als ik de zoveelste ben. "

 

 

nee, van mijn krijg je geen excuses.

er blijven altijd nieuwe mensen hier komen, maar ook bezoekers.

dit soort dingen kunnen soms niet vaak genoeg aangehaald worden.

honden page profiel Just The Max   Just The Max 3 doggies

honden foto van Just The Max

:'( :'( :'(

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks 3 doggies

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik heb het niet af kunnen lezen, na een paar zinnen stonden de tranen al in mijn ogen en ben ik Clooney maar een hele dikke knuffel gaan geven.
Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen zo wreed kunnen zijn, bij de gedachte alleen al dat Clooney iets zou overkomen of iets dergelijks word ik la gek!

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Vreselijk.... Ik heb er geen andere woorden voor!

 

Ik had hem nog nooit gelezen...

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb het net al aangegeven, ik word ...oud..

kan er echt niet tegen. tranen van ellende hier.

hoe komt dat nou toch ? heb het al aangegeven in het andere topic, ook zo,n triest verhaal.

Bamse heeft veel meegemaakt, en veel mensen, zelfs mijn eigen zusje, vertelde me, tot hoe ver ga je met Bamse als ze wat mankeert, en ik... zolang dat ze gezond is lichamelijk, heel ver.

en als ik dit verhaal dan lees, of het nu waar is of niet, doet me heel wat, hoe mensen zo kunnen handelen, een dier wat zo kwetsbaar is en zo afhankelijk is van ons de ..mens.

zo ook met kleine kinderen, afhankelijk van ons mens.

Hoe kunnen mensen zo handelen ? niet deze mensen, maar de broodfok, stop dat, een en al ellende.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Willemijn.
Neen je word niet oud.
Ikzelf moest ook even een paar keer slikken.
De laatste zinnen gaven de doorslag om het toch zoveel mogelijk door te geven.
Ik heb echter geen Facebook en Twitter en al die dingen.......dus dan hier.
Er zijn heus ook mensen die hier komen vóór ze een hondje aanschaffen en niet pas als ze een ziek hondje hebben

honden page profiel MyrnaMyrna 3 doggies

honden foto van Myrna

O gossie wat triest, maar gelukkig is de hond goed behandeld bij de mensen! Tranen in me ogen, pak even mijn smurfje beet, blij dat zij kerngezond is! 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Br**dfok is vreselijk..:(

Helaas is het dat veel pups het niet redden.

Behalve de geluksvogels daar zijn er heel weinig van.

honden page profiel -- 3 doggies

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Sorry, ga het express niet lezen....Word daar echt down van, en dat kan dagen duren bij mij.

honden page profiel MyrnaMyrna 3 doggies

honden foto van Myrna

Mijn vriendin heeft een chihauhau van een foute fokker, ze had het hondje een week toen is die fokker opgepakt mede dankzei alberto stegeman! Goddank heeft haar hondje het gered

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Onwetendheid, laten we niet vergeten dat als men niet van een forum heeft gehoord dat je niet aan een ..b.r.o.o.d..fokhondje..denkt, je gaat niet bewust naar een b.r.o.o.d..fokker, je kijkt naar advertenties en dan zie je dat daar pups zitten, je gaat kijken, je ziet geen mams geen paps, niets van dat allemaal, je ziet pups, en je denkt .... wie zal ik meenemen ?

verder denken beginners niet, tot..... blijkt dat de pup ziek is, dan gaan ze nadenken van waarom is deze pup ziek en van het een komt het ander, ze gaan zoeken op internet, en belanden dan op een forum, hier worden ze .terecht gewezen... waar ze eigenlijk niet aan schuldig zijn.

eigenaren die een pup hebben gekocht bij deze ..b.r.o.o.d..fokkers.. en de pup verder geen klachten heeft, zal de volgende keer weer daar naar toe gaan, ze weten immers niet beter.

wij hier op het forum, weten het wel, en laten we het zoveel mogelijk doorgeven, is er iemand in je vriendenkring, omgeving, vertel ze dat er een forum is waar ze terecht kunnen met goede informatie waar een pup te kopen en waar niet.

reageren ging niet als ik gewoon b.r.o.o.d in tikt, dan reageerd tie niet. slecht woord.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik vind het ook verschrikkelijk dat er geregeld wel iemand binnenkomt met een hondje gekocht bij bijv hezehof.
En dan sommige reacties vind ik dan helemaal erg.
Natuurlijk is het verschrikkelijk dat mensen niet eerst lezen en dan pas gaan kijken voor een pup, maar ze hebben al zo een ellende door een hondje uit broodfok te kopen.
Moeten ze dan de wind hier ook van voren krijgen?
Ik kwam hier ook pas op toen mijn nichtje iets met haar hondje had en ik niet precies wist hoe dat nu zat.
Veel dingen die je intoetst op google wat hondgerelateerd is kom je uit op dít forum.

Grote fout die mensen maken is dat ze niet logisch nadenken en snel een pup willen.
Goedkoop had ik er een tijd geleden misschien bijgezet maar sommige broofokkers durven de hoofdprijs te vragen voor een pupke.

Maar hoe meer dit verhaal gedeeld word.... Hoe groter de kans dat dit bij potentiële pupkopers terecht komt.
Dus.... De mensen met facebook
;-)

honden page profiel lutlut 3 doggies

honden foto van lut

Heb het verhaal al eens gelezen...triest hé...kan niet genoeg herhaald worden...

honden page profiel Liesbeth... Jack - Max † - BlixemLiesbeth... Jack - Max † - Blixem 3 doggies

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Kippevel... en een extra dikke knuffel voor Jack & Bailey... 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik doe het ook hoor als ik dit soort dingen lees even een extra knuffel voor mijn diertjes.

Ik had Luna dan die is zelf broodfokmoeder geweest.
En de andere 2 hebbn nu ook niet echt een super start gehad.

honden page profiel Baasje van Bren† R.I.P      & LizzyBaasje van Bren† R.I.P & Lizzy 3 doggies

honden foto van Baasje van Bren† R.I.P      & Lizzy

Ik had 'm nog nooit gelezen. Tranen stromen me over de wangen.. 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb Bamse even diep in de ogen gekeken, en gezegd.... wat heb jij toch een goed tehuis. O-)

overal waar ik kom en er vraag is naar een hond, vertel ik over de b.r.o.o.d fok en hoop zo een mams te kunnen helpen als de nieuwe eigenaar er bewust van wordt.


toch is de regering ook fout, laatst was er een uitzending van pups die per vrachtwagen hier naar toe zou komen, met vele pups van uit het Oostblokland, wat werd er gezegd ?

we zorgen dat ze gechipt worden, en dat ze voor drie honderd euro verkocht kunnen worden, ja dat is echt op t.v. gezegd, waar komen die pups dan vandaan ? toch wel van mindere fokkers denk ik zo, er waren pups bij die niet de goede leeftijd hadden om bij een mans weg te gaan, dus zolang ook de regering verkeerd bezig is wat verwachten wij dan van onwetende eigenaren die op zoek gaan naar een pupje ? :'(

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

verschrikkelijk Hoe er met zulke diertjes omgegaan wordt. mijn hondje komt van de broodfok en ik zie echt beelden erbij Hoe hij daar eenzaam en bang in een donker hoekje ligt. honden worden zo ontzettend verpest door de broodfok. Gelukkig heeft deze pup in her verhaal op het laatst nog liefde gekend 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Zoals hier beschreven is wel dagelijkse realiteit helaas.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Maar niet alleen hier.

Het is wereldwijd, bijvoorbeeld Japan en Canada hebben gigantische puppyfarms.

En ook echt gruwelijk wat er daar gedaan wordt met de pups die niet verkocht worden.

Veel grootschaliger dan het Oostblok, waar wij vooral mee te maken hebben.

 

Gelukkig in die landen zijn er ook actiegroepen die het willen stoppen.

Maar net als hier, zijn er blijkbaar nog teveel mensen die het niet weten of die het niet interesseert.

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

heb de tekst ook al regelmatig gelezen,en elke keer weer kippenvel

 

 

geef skinny nog maar eens een dikke knuffel

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

het kan inderdaad niet genoeg herhaald worden. 

zag vandaag nog op facebook filmpjes van broodfok hondjes die verkocht worden in een winkel... vreselijk! 

 

dat mensen zo.... onmenselijk en gevoelloos met dieren om kunnen gaan... 

het raakt me heel erg, omdat een deel van het verhaal met een van mijn honden te maken heeft... 

 

vreselijk...

honden page profiel nikiniki 3 doggies

honden foto van niki

Slik.... Lijkt wel mijn verhaal van 2 weken geleden.... Slik...

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Slik.... Lijkt wel mijn verhaal van 2 weken geleden.... Slik... "

 


Ik heb je verhaal gelezen , sorry.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Vreselijk :'(

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Welk ras voor mij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^