Alleen thuis blijven, beweging, corrigeren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Je hoort er zoveel ontzettend verschillende verhalen over. De ene hond blijft 10 uur alleen per dag, de andere hond 4 uur maar is dat volgens het baasje nog veels te lang. Graag hoor ik jullie meningen en hoe jullie dit doen met je hond.

 

Ook over beweging hoor ik steeds meer. De een zegt in de tuin rond rennen s voldoende. Dit is toch achterhaald? De tuin kan op een gegeven moment net zo saai worden als de woonkamer van een hond. Minimale beweging is een uur, afhankelijk van leeftijd energielevel meer.

 

Corrigeergedrag:

Als een hond gromt is dat hondentaal, oke ben ik eens. Maar als een hond uitvalt (in mijn geval hard blaffen erop af rennen en wegjagen) corrigeer ik wel. "Nee hoeft niet" ALles is oke, want hij doet dit uit onzekerheid. Op dit forum lees ik vaak dit is hondentaal en moet je laten gaan, anders krijg je dalijk dat hij echt bijten gaat..

 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Ik zal zelf even het spit afbijten :).

 

Mijn hond is een hond met een rugzakje. In eerste instantie zou hij met late diensten naar mijn tante gaan maar dit is nog niet mogelijk. Ik werk 36 uur per week. In het begin zat hij thuis en kwam er even iemand bij hem kijken omdat dit niet anders ging. Nu is het als volgt:

Ochtenddienst: 40 min wandelen

Middag: Uitlaatservice 1 uur wandelen, daarbij nog ophalen andere honden dus totaal 2 a 3 uur weg.

Avond: Tussen een uur en ander half uur lopen. Meestal met een speelmaatje erbij, dus dan rent hij veel.

 

Avonddienst:

Sochtends: 3 kwartier wandelen

Smiddags: Uur tot anderhalf uur wandelen

Familie komt dan naar hem toe. Ongeveer zal hij een half uurtje wandelen. Krijgt dan eten, en er is nog een half uurtje iemand bij hem.

ALs ik thuis kom meestal een rondje van een kwartier, samen spelen en hersenwerk.

 

Als ik wegga krijgt hij een gevulde kong. ALs uitlaatdienst/familie weggaat een rundstick.

Nu lees ik ontzettend vaak op het forum dat dit eigenlijk nog te lang alleen is. Lijkt mij bijna onmogelijk voor werkende mensen een hond te hebben. Naar mijn eigen inziens zijn de ochtenddiensten goed geregeld. Avonddienst vind ik zelf eigenlijk te lang omdat hij dan op zijn actiefs is. Toekomstperspectief --> naar iemand anders. Hebben jullie nog aan of opmerkingen? Aanvullingen?

Ik las laatst ergens in een topic dat een hond 4 a 5 uur wandelen moet. Dat is toch bijna niet te doen?

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

Tja, hoeveel hondenrassen zijn er.?

Heb een Jack russel, of een Tibetaanse Mastiff.

Moet je een uur lopen, of 3 uur, houdt een hond van uitdagingen.van bos, van drukte /stilte.

De gemiddelde uitdaging voor onze Landseer is om te kijken of ze ipv 8 uur, niet 10 uur op de bank kan blijven liggen snurken.

Hapt een hond uit angst, agressie, mishandeld geweest, hoe is het karakter, welk ras.

Wat heeft de hond meegemaakt.

Grommen voor een bot,waarschuwen omdat ik op zijn staart ga staan, angstig voor de postbode omdat die hem een keer een knieetje heeft gegeven.

Neem je een waakhond..een echt ras voor het bewaken in huis, hoe vreemd is het dan dat je hond reageert...en soms heftig op bezoek.??????

 

Vragen,vragen,vragen,vragen,vragen,vragen

 

Hier kun je gewoon niet 1 antwoord op vinden denk ik.

Is te algemeen.

 

 

 

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

Aha...berichten hebben elkaar gekruist.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik laat mijn honden maximaal drie, bij hoge uitzondering vier uur alleen. Dit gaat prima, ik heb dan wel de laptop aanstaan zodat ik via Skype zo nu en dan even kan bellen en kan zien wat ze uitspoken. Ik vind dit eigenlijk al lang, we zijn een "gezin" en die heb je natuurlijk het liefst bij elkaar..

Qua beweging.. We doen één lange wandeling op een dag, van ongeveer een uur. Ook spenderen we minstens één keer per dag een half uur op een omheind losloopveld. Daarnaast is het maar net wat we die dag gepland hebben, maar de "gewone" rondjes zijn rondjes door het park van ongeveer 20 minuten.

Corrigeren doe ik niet, ik train positief zonder correcties. Mijn honden grommen niet en vallen niet uit, maar Wispa gaat wel uit haar plaat als ze een kat o.i.d. ruikt. Meestal ga ik dan stil staan en wacht ik tot iedereen weer rustig is en zijn aandacht bij mij heeft. Dan worden ze beloond en gaan we weer verder. Ik vind niet dat je honden alles zelf uit moet laten zoeken, ik vind dat je kleinere of zwakkere honden best eens in bescherming mag nemen als ze belaagd worden door drie honden die twee keer zo groot/sterk zijn als zijzelf.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

4 a 5 uur wandelen op een dag vind ik zelf een beetje veel als standaard. Ik houd voor mij honden aan dat ze er iedere dag minstens 1,5 uur uit zijn geweest, dit is meestal vrij makkelijk haalbaar maar dan heb ik in ieder geval een minimum. Vandaag zijn ze al 40 minuten eruit geweest (ben nu 4 uurtjes aan het werk dus ze zitten 4,5 uur thuis) en als ik straks thuis kom dan gaan we waarschijnlijk ook weer een minuut of 40 tot een uur wandelen. En dan savonds ook 40 minuten tot een uur. Maar dat is voor mij de donderdag. Op een maandag heb ik andere tijden (mijn vriend werkt fulltime) en dan lopen we maar 2x 40 minuten tot een uur en het laatste rondje even plassen natuurlijk.

Ben ik een dag vrij dan lopen we automatisch meer. In huis worden er ook vaak denkspelletjes gespeeld. Het is heel afhankelijk van je hond denk ik zo. Ze slopen niks, doen niks in huis en liggen rustig op de bank. Ik ga er dan ook vanuit dat ze genoeg gelopen hebben. Ze kunnen het ook makkelijk aangeven als ze eruit willen hoor haha.

 

Maar niet zo heel lang geleden waren er een paar op vakantie op mijn werk en toen hebben de honden wat vaker alleen gezeten. Een paar dagen van 8,5 uur, van te voren en gelijk daarna wandelen. Soms kan het niet anders, een uitlaatservice heeft voor mij geen zin want ik zit met een hondje wat bang is voor vreemde mensen. Ze doen het prima hoor, niks gesloopt, ze blaffen niet (tja wel een beetje maar dat is meer waaks dan vervelend).

Kijk naar de hond wat hij wel en niet aan kan, de ene hond is de andere niet dus het zo moeilijk om te zeggen wat de goede tijden zijn.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik vind dat je jezelf elke dag af moet vragen wat het die dag waard maakte voor je hond om te leven.

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

" Aanvullingen?
Ik las laatst ergens in een topic dat een hond 4 a 5 uur wandelen moet. Dat is toch bijna niet te doen? "

Ik heb maar 1 advies..eigenlijk.

Kijk naar je hond.

 

Wij wisten bv dat onze honden toch vaak alleen thuis zouden zitten..

We hebben dus geen honden genomen die de hele dag entertaint moeten worden.

Onze beren snurken de hele dag..

Zelfs als we thuis zijn liggen ze te slapen.

 

Stel dat ik onze Newfy zou gaan trainen, door elke dag 5 uur te gaan wandelen met hem.

Dan zal hij daar aan gaan wennen.

Hij is nu gewent dat hij niet 5 uur hoeft te wandelen.

En hij vind het prima, weet niet beter.

Ook geen probleem gedrag , tenminste gedrag waar wij last van hebben..

Wij gaan weg, en hij gaat al op zijn rug liggen slapen.

 

Ik denk dat het belangrijkste is.... de aandacht als je thuis bent.

Dat je veel werkt, niet aanwezig bent.?, tja kan.

Waar ik wel eens kippevel van krijg is dan dat mensen in het weekend dat ze lekker thuis zijn, een heel weekend uit eten gaan, winkelen, filmpje pakken, familiebezoek.

Dus weer niet bezig zijn met de hond.

 

Ja, dan vraag ik me af of die hond wel op de goede plek zit..

Er zijn dan blijkbaar heeeeel veel andere dingen veel belangrijker dan die hond.

 

Er moet nu eenmaal geld verdient worden, en dat kost de hond dus aandacht.

Maar als wij dan weer een paar heerlijke wandelingen in het weekend maken , lekker gaan zwemmen, een middag een het spelen met de honden.

De zmbb..(zaterdagmiddagborstelbeurt)

Nope..dan voel ik me echt niet schuldig als ik op Maandag weer moet gaan werken.

 

Ja, dit verhaal is inderdaad niet van toepassing als je hond elke dag de boel staat af te breken..dan gaat er duidelijk iets niet goed.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is 4, max 5 uur alleen thuis. Dat wel 5 dagen in de week. Ze mag sinds kort ook naar boven (dat weet mijn vriend alleen niet ), omdat ik het idee heb dat ze boven meer ontspannen is.

Als ik thuis kom hoor ik dat ze zich boven uitschud, zich uitrekt, ik hoor haar gapen en zie dan haar koppie bovenaan de trap. Dan hobbelt ze naar beneden, kroelen we wat op de bank en dan gaan we soms even naar buiten.

 

De wandelingen, tsja... Ik zal vast heel slecht zijn, omdat er soms een dag is dat ze maar een half uurtje loopt.

Het gaat momenteel niet zo heel goed en dan ben ik al blij dat ze een half uurtje in het bos loopt.

 

's Morgens even een snelle plas op de hoek (waarvan ik ook al blij ben dat die ene plas er in ieder geval uit komt). 

Soms begin van de middag ook een plas, soms alleen wat spelen en soms helemaal niks.

Eind van de middag naar het bos, soms een half uur, soms een uur en als ik denk even een klein half uurtje te lopen, dan kom ik 5 kwartier later weer bij mijn auto terug 

's Avonds weigert ze pertinent naar buiten te gaan, na vele vruchteloze pogingen, waarbij we eerst nog tot het gras kwamen en ze alleen een grasspriet opknabbelde, komen we nu de voortuin niet eens uit. Dus dan maar niet.

 

Het is puur wat zij aan kan. De tijd van 'je moet toch wandelen want dat hoort erbij' heb ik al ver achter me liggen, ik ga geen strijd meer aan met haar, daar kunnen we allebei niet zo goed tegen.

Hoe minder verwachtingen ik heb, hoe beter. Vaak als ik denk een kort rondje te gaan lopen gaat het beter dan wanneer ik het plan heb om lekker een hele lange wandeling te gaan doen.

 

Als ik 's middags thuis ben gaat wel lekker de tuindeur open (voorlopig kan dat nog zonder dat het binnen gaat vriezen of dat de regen naar binnen klettert).

Ze speelt dan wat in de tuin, scharrelt wat heen en weer, ligt wat in de zon.

 

Niet wat ik me had voorgesteld, maar ik heb me erbij neergelegd. Meestal dan 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Os voor elke hond anders.
Onze kleine penny 5 maande. Kan natuurlijk niet de uren lopen die ik met mn husky loop.
En andersom gaat ook niet.

Penny word wel vaker uitgelaten dan hus.
Maar veel en veel korter.
Er zitten alleen plaspauzes bij ( ze is nog niet zindelijk ) en stukjes van een 15/20 minuten.

Hus loopt per dag tussen de 5 en 8 uur.

Tijdens werk ( fulltime baan ) ze gaan mee.
Geen hele dagen alleen.

Even naar de winkel.
Penny kan een uurtje thuis blijven.
Die gaat slapen , of op een bot kauwen , of met de Kong aan de gang.
Geen seconde blaffen , piepen. Janken.

Hus moet mee.
Anders kan ik opnieuw verbouwen want die breekt alles af in 5 minuten.

Het ligt aan de hond.
Wat wel of niet kan.

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Grommen.
Om een botje?
Komt soms voor.
Penny is een doerak die soms de botten van hus wil afnemen.
Hus geeft een grom ( alléén een grom ) ik vind dat hij dit mag.
Moet hij zich alles laten afpakken door een pup?
Neen echt niet hij mag een grom geven.

Als er een hond op een van onze afkomt mogen ze van mij best ' wegjagen ' ze zitten zelf immers aan de lijn.
Uitvallen naar een passerende hond mogen ze niet.
Ik let wel op hóe er gegromd word.
Is het gewoon een grom en past het bij de situatie prima , dat mogen ze.
Is het een grom met ontblote tanden, neen dat is niet nodig. Edit: paar typefoutjes verwijderd

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Ik werk fulltime en mijn vriend ook, ik heb wisseldiensten.. meestal zit mijn hond dan max 3 uur alleen op een dag.. maar enkele dagen ook 8uurtjes... dit gaat gewoon prima! Ik ben van nature een buitenmens en wandel graag... dus wij wandelen wel elke dag in het bos/ strand of duin.

Alleen zitten kan prima, ze kan in huis rennen, spelen slapen eten drinken.. no problem het is gewoon aanleren!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Myrna.
'Gewoon aanleren' ben ik niet met je eens.
Hier begonnen met 2 minuten amai wat een brandalarm.
Alle mogelijke tips aangenomen geprobeerd.
1,5 jaar lang.
Uiteindelijk langste wat ie thuis kan blijven is 4 minuten , bij minuut 5 kan ik opnieuw mijn huis laten bouwen. ;-)

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Bij mij was dat ook in het begin zo.. negeren.. negeren.. negeren.. eigenlijk.. ookal zijn vele het hiermee oneens maar zo is het bij ons wel gelukt.. je meot weggaan en in je tuin luisteren.. wanneer ze gaat huilen/ blaffen boos worden FOEI SSSTTT... zo staat het oook beschreven in Ceasars puppy opvoeding.. tis lastig maar echt ff een kwestie van door de zure appel heen bijten! Succes in ieder geval.. het is lastig!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Bij mij was dat ook in het begin zo.. negeren.. negeren.. negeren.. eigenlijk.. ookal zijn vele het hiermee oneens maar zo is het bij ons wel gelukt.. je meot weggaan en in je tuin luisteren.. wanneer ze gaat huilen/ blaffen boos worden FOEI SSSTTT... zo staat het oook beschreven in Ceasars puppy opvoeding.. tis lastig maar echt ff een kwestie van door de zure appel heen bijten! Succes in ieder geval.. het is lastig! "

 


Hier ben ik het dus met héél je tekst niet eens.
Foei Ssst ???
Je hond is van slag , dan ga je ook nog een enge geluiden maken terwijl je hond denkt dat je weg bent? ?

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Dan moet je niiet om advies vragen.. lijkt me eerder triest als je een gevangene bent van je eigen hond.. nee dan heb je het goed gedaan

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

"Als een hond gromt is dat hondentaal, oke ben ik eens. Maar als een hond uitvalt (in mijn geval hard blaffen erop af rennen en wegjagen) corrigeer ik wel. "Nee hoeft niet" ALles is oke, want hij doet dit uit onzekerheid. Op dit forum lees ik vaak dit is hondentaal en moet je laten gaan, anders krijg je dalijk dat hij echt bijten gaat.. "

 

dit is een slecht advies. dit gedrag moet je niet laten gaan, daar kun je maar beter mee aan de slag, voor het nog verder escaleert

 

ik kan me ook niet voorstellend dat je dit op dit forum als advies hebt gekregen 

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

mijn honden zijn soms meer dan 12 uur alleen, nou ja samen met zn 2tjes, dat gebeurd eens in de 3 maanden. soms vraag ik iemand om ze 1 of 2 x uit te laten en dan hoeven ze van mij niet ver of ik laat de deur open zodat ze de tuin in kunnen, als dit dagelijks gebeurd vind ik 12 uur echt te lang alleen. als ze niet mee kunnen naar t werk zijn ze 2 dagen 8 uur alleen zonder uitlaat.
of ik nu wel of niet werk ze lopen hier rond de 1,5-2 uur per dag, meestal aangelijnd en ze hebben er genoeg aan. ik had juist gekozen voor actieve rassen. voorheen liep ik rond de 4 uur per dag maar dat was echt teveel voor ze zowel lichamelijk als geestelijk. nu hebben ze tenminste weleens zin in een knuffeltje met me of een spelletje.

corrigeren doe ik nauwelijks, meestal vermijd ik gewoon situaties waarin dat nodig is. max kan weleens reageren op andere honden en kinderen, die vermijd ik zoveel mogelijk kom ik ze tegen dan steek ik over en als het niet anders kan houd ik m bij me en ouwehoer ik een heel verhaal zodat hij naar me kijkt en na het passeren krijgt hij een snoepje.
komt een hond op ons af dan houd ik hem ook kort, hij valt wel uit wanneer de hond echt in zijn persoonlijke zone komt, ik vind het niet goed maar maak er geen punt van, hij kan heel duidelijk aangeven en wie niet luisteren wil moet maar voelen. ik voel me dan ook echt niet verantwoordelijk voor andermans hond die niet luistert naar max en zijn baas. natuurlijk probeer ik eerst zelf de hond weg te jagen, helaas zijn er exemplaren met een blok beton voor hun kop (en kan ook niet anders met bazen die t ook hebben)

lisa reageert echt nergens op behalve op katten, vee en wild dus ook dat probeer ik te vermijden, zomers niet te ver het bos in en s avonds aan een korte lijn, heeft ze in gedachte al de jacht ingezet dan houd ik haar kort zorg dat ze niet teveel kans krijgt om het idee aan te halen de rit aan te zetten, ik probeer haar bij me te roepen, soms ben ik dus te laat en loop ik door want wat ik ook doe, ze komt er toch niet uit zolang haar prooi in zicht is. ben ik op tijd dan volgt er een heel spoor van snoepjes. en ben ik echt te laat zoals ze laatst een egel had, dan is het super opletten van het moment van loslaten en ja dan slinger ik haar weg erbij dit moet ik fracties van secondes doen, ze is zo snel. ik wordt er nooit boos om ik weet dat dit gedrag bij een husky hoort en er echt niks aan te doen is behalve voorkomen dus is het altijd mijn fout, niet de hare.

er zijn mensen die het wanneer je een hond kort houd en meesleurt als corrigeren zien, dan zou ik ook corrigeren.
ik maak me er eigenlijk allemaal niet zo druk om, ik heb het idee dat mijn honden prima luisteren, gelukkig zijn en niemand tot last zijn (oke wel die egel dan) wij doen volgens mij ons best om zowel voor ons als voor de omgeving relaxt te wezen maar wel met het respect dat ik mens ben en hun honden zijn.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Dan moet je niiet om advies vragen.. lijkt me eerder triest als je een gevangene bent van je eigen hond.. nee dan heb je het goed gedaan "

 

sorry maar wáár vraag ik om advies dan???
En al zóu ik advies vragen doe ik dat zeker niet aan een ceasar aanhanger!!

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Ga jij ff ruzie zoeken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Uiteindelijk langste wat ie thuis kan blijven is 4 minuten , bij minuut 5 kan ik opnieuw mijn huis laten bouwen. ;-) "

 

Dan leer je wel om héél snel boodschappen te gaan doen 

 

Was alles maar 'gewoon aan te leren', dan zouden er een stuk minder problemen zijn denk ik.

Die van mij kan wel alleen thuisblijven, maar durft niet lekker een rondje door te wijk te wandelen. En met 'gewoon aanleren' hebben we veel bereikt, maar helaas gaat dit soms gewoon weer finaal mis en is alles eng, ondanks alles wat we al hebben geprobeerd en bereikt.

 

Niet alles is de schuld van de baas en dus niet zo simpel op te lossen.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ga jij ff ruzie zoeken "

 


Neen je zegt dingen die helemaal niet kloppen.
Ik heb niet om advies gevraagd mijn hondje gaat lekker mee.
'Gevangene van mijn eigen hond' vind ik gewoon een zielige rotopmerking.

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Cindy: als de mensen bij de kassa dan ook iets vlugger zijn ;-)

Niet alles is gewoon aan te leren neen.
Ik heb heel veel bereikt met al mijn herplaatsers dus als er een tussen zit die absoluut niet alleen thuis kan blijven.... So be it gaat ie toch lekker mee.
Zo doe jij dat met uitlaten.
We passen ons aan aan de hond , vind ik helemaal niet verkeerd ;-)

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Je weet het ooke cht beter, sorry voor mijn bemoeienis!

honden page profiel Landseer ectLandseer ectgoedgekeurde fokker

honden foto van Landseer ect

" Ga jij ff ruzie zoeken "

 

Nouja, om alle honden op 1 hoop te gooien is niet helemaal realistisch..

Dus we zijn altijd een beetje bang als mensen schrijven..DIT!! is de manier.

Die is er namelijk niet...DE ...manier.

DE...... beste manier voor jouw situatie, in jouw huis, met jou hond........? yep.

(hoewel ik het er totaal niet mee eens ben hoe dat wordt uitgevoerd.......zolang iedereen met zijn handjes van zijn hond afblijft op zo'n moment.?.......prima...)

 

Slaaf / gevangen van je hond worden is wat anders dan je hond gewoon relaxt leren te blijven onder een voor hem misschien angstige situatie.

Bij de 1ne hond is een ''klaar'. genoeg om een beetje zeur gedrag te laten stoppen..

De boel bij elkaar gaan lopen gillen om je hond kalm te krijgen op het moment dat hij echt in paniek is....is bij niemand ooit gelukt..

 

U heeft dan dus blijkbaar een gewoon ''zeurende'' hond.

Dat kan...

Maar helaas....niet alle honden zijn enkel een beetje zeurderig..

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Kan erop in gaan of negeren.
Ik ga voor negeren O-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Zoals al gezegd is: verschilt per hond! Kijk goed naar je hond, wat trekt hij, wat niet? Wat wil hij, wat niet?

 

wel zie ik in mijn omgeving echt heel veel honden die heel weinig beweging krijgen. Dus die mensen kijken niet zo goed naar hun hond.... Tja. Bij sommige honden kun je daar misschien mee wegkomen, die van ons wordt zo onrustig dat ze je wel dwingt om haar moe te maken. Ze wordt niet vervelend, gaat niet klieren, alleen maar steeds opstaan, naar je toe komen, weglopen, etc etc etc tot ze haar energie kwijt kan.

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

" Bij mij was dat ook in het begin zo.. negeren.. negeren.. negeren.. eigenlijk.. ookal zijn vele het hiermee oneens maar zo is het bij ons wel gelukt.. je meot weggaan en in je tuin luisteren.. wanneer ze gaat huilen/ blaffen boos worden FOEI SSSTTT... zo staat het oook beschreven in Ceasars puppy opvoeding.. tis lastig maar echt ff een kwestie van door de zure appel heen bijten! Succes in ieder geval.. het is lastig! "

 

Toch..heb ik het ook zo gedaan en doe het bij Jazz ook zo.

Ook ik luister in de tuin, begint Jazz,hij is nog jong, ga ik ook naar binnen en zeg foei.

 

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ten eerste is het kijken naar je hond... kan hij het alleen zijn aan of niet.

Daarnaast is het belangrijk dat je ervan bewust bent dat je hond naderhand beweging nodig heeft.

 

Doordat mijn man hele weken van huis is (internationaal vrachtwagenchauffeur) zijn de honden alleen wanneer ik moet werken.

Ik werk door de week vaak een late dienst en dan ben ik weg van 16.00 - 22.00/22.30 uur.

De honden kunnen dit prima aan.

 

Ik zorg echter er wel voor dat de honden dagelijks voldoende beweging krijgen:

 

  • 's Ochtend om 5.45 uur een half uur door de wijk met de honden
  • Rond het middaguur ga ik naar het bos met de honden... hier zijn we nu gauw 1,5 - 2 uur onder de pannen
  • Na het avondeten ga ik weer nar het bos (een ander bos) en dan zijn we 45 minuten tot een uur onder de pannen
  • 's Avonds voor het slapen gaan is het maximaal 10 minuten en dan is het alleen ff plassen

 

Daarnaast fiets ik 2x per week met Bailey en ga ik met Bailey elke dinsdag naar de hondenschool.

Jack krijgt dan altijd quality time.

 

Wanneer ik wegga wissel ik af met wat de honden krijgen, de ene keer is dat een gevulde kong, de andere keer een bot... zo blijft het een verrassing.

 

Wat betreft het uitvallen naar andere honden... dat je hond erheen rent moet je al voor zijn.

Bailey is bekend met uitval gedrag naar andere honden aan de lijn.

Ik probeer dit voor te zijn, zie ik dat ze kijkt naar een andere hond, leid ik haar af, of ik draai me om en neem een andere route of ik steek de straat over.

Daarbij beloon ik haar voor het gewenste gedrag.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Streg zijn is duidelijkheid.. en een hond wil duidelijkheid.. hoe duidelijker je bent hoe meer d ehond aan jou zult hebben is mijn mening;)

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Ingrijpen of doorlopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^