Alleen thuis blijven, beweging, corrigeren.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Consequent zijn heeft een hond veel meer aan.
Kan ook met liefde en rust.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

als je goed lees.. bedoel nik ook duidelijkheid doos!

honden page profiel Len@ en Jazz[email protected] en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Over streng zijn,daar ben ik een beetje over verdeeld.

Sommige honden hebben dat nodig sommige niet.

Een golden hier 2 huizen verder is vrij streng opgevoed,durft niet echt veel meer.

Of het is eruit getraint.

Is vaak terug gehouden met allerlei dingen en het is een lieverd.

 

Kom ik met mijn honden zegt het vrouwtje, zo jammer  dat de golden niet spelen wil,

en wat gebeurde er, de golden speelde heel even met Jazz ,het vrouwtje was heel verbaasd.

Ik dacht ja je vent houdt de hond overal bij vandaan,op een afstand zegt hij al ze(de golden)

wil  niks.

Dan denk ik sneue hond,je bent zo leuk.

Misschien off topic dit..

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" als je goed lees.. bedoel nik ook duidelijkheid doos! "

 


Je zegt duidelijk streng.
Definitie streng : als iets of iemand je weinig vrijheid geeft om het anders te doen Voorbeelden: een strenge docent, een streng dieet, Het is ten strengste verboden dit terrein te betreden. Streng is niet per definitie consequent.
Consequent is duidelijk ja is ja en nee is nee.
Hoef je niet ' streng' voor te zijn kan ook rustig en minder fel. Dat is duidelijk genoeg voor een hond.

En we hoeven niet persoonlijk te worden doe ik ook niet.
Iedereen heeft een eigen mening

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

idd... byebye

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik hoef niet streng te zijn tegen Mellow, dan raakt ze helemáál over de zeik.

 

Corrigeren... ik probeer de dingen waarvan ik wéét dat ze erop reageert voor te zijn. Zie ik in de verte een fietser aankomen, dan waarschuw ik haar "even aan de kant, er komt een fietser aan". Dan gaan we opzij, ik blijf tegen haar praten "blijf maar mooi zitten, goed zo, knappe hond" en eigenlijk gaat het dan negen van de tien keer goed. 

Ik werd (in het verleden) boos als ze zo debiel deed, maar daardoor werd het niet beter.

Ze valt nog wel eens uit, heel soms, met een woeste blaf, maar ook dan straf ik haar niet. Het is dan tóch al gebeurd, dus ik hou het simpel "nou, dat is niet nodig!" en that's it.

 

Ik ben een softie 

 

@ Myrna: relax 

Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, maar iemand 'doos' noemen omdat ze een andere mening heeft is ook niet nodig.

Dan zul je mij ook een doos vinden omdat ik het anders doe dan jij. Jij doet wat voor jou goed werkt, ik doe het op mijn manier. Zoveel mensen en zoveel honden, zoveel manieren.

honden page profiel MyrnaMyrna

honden foto van Myrna

Ik vind jou absoluut geen doos  Cindy. maar ik snap niet waarom zij mij probeert wijs te maken dat ik mijn hond fout opvoed. Mijn hond is blij lief en luisterd goed.. wat wil je nog meer?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

" Ik vind jou absoluut geen doos  Cindy. maar ik snap niet waarom zij mij probeert wijs te maken dat ik mijn hond fout opvoed. Mijn hond is blij lief en luisterd goed.. wat wil je nog meer? "

 


Waar zeg ik dat je je hond fout opvoed????
2e keer dat je onzin uitkraamt wat ik helemaal niet heb gezegt.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Ik vind het zelf acceptabel om je hond 6 uur alleen te laten en dan van te voren goed uitlaten en na afloop ook weer lekker actief bezig zijn met de honden. Ik heb twee Border Collies in huis. Helaas is de 6 uur alleen zijn niet altijd haalbaar, gezien ik 2 uur moet reizen heen naar school en twee uur terug. Normaal doet mijn moeder de honden dan uitlaten, maar we hebben nu dat de honden een periode op 1 dag in de week langer alleen is. Ik ga dan ook altijd meteen naar huis na school en ook mijn moeder gaat meteen vanuit werk naar huis. 

We gaan dan 's avonds meestal even naar een klein strandje met de bal waar ze lekker kunnen uitrazen en zwemmen. 

 

Hier worden de honden met normaal weer 3x minstens een half uur uitgelaten, waarbij zeker 1x  met de bal. Met Ziva doe ik meestal een van de drie keer nog echt iets actiefs, omdat ze anders niet echt genoeg heeft. Met beide doen we ook 1x in de week schapen drijven. 

 

Wij corrigeren de honden hier, bij gedrag dat niet mag. Zo gaat Kaleb soms echt enorm blaffen als er iemand binnenkomt, zoals mijn vader… Dat mag niet vind ik. Bij een vreemde mag het wel. Ik vind dat een hond mag grommen of blaffen als waarschuwing, maar vanuit het niets als het ware dat mag niet. Ook moeten wij gewoon bij hun eten kunnen, we hebben hier namelijk ook weleens kleine kinderen in huis lopen en die moeten gewoon kunnen lopen en kruipen in huis vind ik, maar ze mogen de honden zeker in de bench niet benaderen en niet plagen en dat leren ze vanaf baby af aan. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ik vind het zelf acceptabel om je hond 6 uur alleen te laten en dan van te voren goed uitlaten en na afloop ook weer lekker actief bezig zijn met de honden. Ik heb twee Border Collies in huis. Helaas is de 6 uur alleen zijn niet altijd haalbaar, gezien ik 2 uur moet reizen heen naar school en twee uur terug. Normaal doet mijn moeder de honden dan uitlaten, maar we hebben nu dat de honden een periode op 1 dag in de week langer alleen is. Ik ga dan ook altijd meteen naar huis na school en ook mijn moeder gaat meteen vanuit werk naar huis. 
We gaan dan 's avonds meestal even naar een klein strandje met de bal waar ze lekker kunnen uitrazen en zwemmen. 
 
Hier worden de honden met normaal weer 3x minstens een half uur uitgelaten, waarbij zeker 1x  met de bal. Met Ziva doe ik meestal een van de drie keer nog echt iets actiefs, omdat ze anders niet echt genoeg heeft. Met beide doen we ook 1x in de week schapen drijven. 
 
Wij corrigeren de honden hier, bij gedrag dat niet mag. Zo gaat Kaleb soms echt enorm blaffen als er iemand binnenkomt, zoals mijn vader… Dat mag niet vind ik. Bij een vreemde mag het wel. Ik vind dat een hond mag grommen of blaffen als waarschuwing, maar vanuit het niets als het ware dat mag niet. Ook moeten wij gewoon bij hun eten kunnen, we hebben hier namelijk ook weleens kleine kinderen in huis lopen en die moeten gewoon kunnen lopen en kruipen in huis vind ik, maar ze mogen de honden zeker in de bench niet benaderen en niet plagen en dat leren ze vanaf baby af aan.  "

 Huuu drie keer een half uur en dat is genoeg bij border collies? Ja met spelen dan kost het natuurlijk wel meer energie. Maar wij hebben ongeveer 60 minuten aan "korte rondjes" en daar komt dan nog een lange wandeling/spelen/fietsen/naardewinkel/etc bij, anders is het echt niet genoeg... (Kan hoor! Maar ik herken het niet haha, nu ken ik dan ook vooral werklijncollies).

 

edit: 60min totaal dus, iets van 20 min per kort rondje.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  Huuu drie keer een half uur en dat is genoeg bij border collies? Ja met spelen dan kost het natuurlijk wel meer energie. Maar wij hebben ongeveer 60 minuten aan "korte rondjes" en daar komt dan nog een lange wandeling/spelen/fietsen/naardewinkel/etc bij, anders is het echt niet genoeg... (Kan hoor! Maar ik herken het niet haha, nu ken ik dan ook vooral werklijncollies).
 
edit: 60min totaal dus, iets van 20 min per kort rondje. "

 

Oew ik vergat dat er nog kleine rondes tussen zitten (A). Meestal ga ik met Ziva ook langer, met name als ik alleen met haar bezig ben. Maar ik doe wel echt iets actiefs met ze in dat half uur (en half uur is het minimum per keer) En we doen de ene dag veel meer dan de andere dag, maar met Ziva probeer ik zeker meer te doen, gezien zij echt meer nodig heeft. Zij is meer van de werklijn en Kaleb die heeft wat minder 'eye' 

 

edit: Maar meestal zijn we wel 2 uur bezig hoor, maar 1 uur per dag lopen dat zouden we echt niet doen…

Ook doe ik met frisbeeën vaak kunstjes tegelijk en ook met het gooien met de bal probeer ik vaak iets anders te vinden, waardoor ze moeten nadenken en opletten :) Normaal doe ik ook regelmatig fietsen, maar op het moment heb ik even geen tuig voor beide honden en is het te warm 

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica

honden foto van Joyce&Chica

Heel wisselend hier.

Ik werk nu of van 7-15.30 of 15.15 tot 22.00/23.00 op zo'n dag van 7-15.30 is het zo dat we om 6uur op de fiets zitten en zeker 20 min fietsen. Dan ga ik om 6.45 de deur uit. Chica krijgt de kong met brokjes en rodiworst. In de middag zo tussen half 12 en half 1 gaat mijn moeder Chica ophalen. Als ik klaar ben haal ik haar weer op en lopen we meestal samen nog een ronde 20-30 min.

Werk ik de avond dan doen we overdag gewoon de rondjes van 20,45 of 60 minuten en breng ik haar voor ik ga werken naar mn moeder en krijgt ze daar nog een rondje en dan savonds natuurlijk nog.

Alleen zijn gaat goed. Ik zorg gewoon dat ze goed uit is geweest (lange wandelingen of fietsen) en dus nadat ze de kong leeg heeft lekker kan slapen. Dit doet ze dan vaak prinsheerlijk op de bank. Radio blijft aan.

 

Corrigeren.. tja ik zeg wel eens wat strenger nee of foei maar als ze iets doet wat ik niet wil hebben vraag ik meestal gewoon om haar aandacht en laat ik haar zitten...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  
Oew ik vergat dat er nog kleine rondes tussen zitten (A). Meestal ga ik met Ziva ook langer, met name als ik alleen met haar bezig ben. Maar ik doe wel echt iets actiefs met ze in dat half uur (en half uur is het minimum per keer) En we doen de ene dag veel meer dan de andere dag, maar met Ziva probeer ik zeker meer te doen, gezien zij echt meer nodig heeft. Zij is meer van de werklijn en Kaleb die heeft wat minder 'eye' 
 
edit: Maar meestal zijn we wel 2 uur bezig hoor, maar 1 uur per dag lopen dat zouden we echt niet doen…
Ook doe ik met frisbeeën vaak kunstjes tegelijk en ook met het gooien met de bal probeer ik vaak iets anders te vinden, waardoor ze moeten nadenken en opletten :-) Normaal doe ik ook regelmatig fietsen, maar op het moment heb ik even geen tuig voor beide honden en is het te warm  "

 Haha ok, ik dacht al, wat een relaxte borders hihi. Die van ons is dus tien en is nu eindelijk een beetje op de leeftijd dat ze niet meer élke wandeling helemaal los moet gaan en niet meer élke dag mentaal moe gemaakt hoeft te worden. En dan moeten we al veel met haar weg haha. 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo †Roos,Jeff † en Waldo †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo †

 

2 oudere herplaatsers hier (spanjaarden)

werk 40 uur woon alleen

Waldo kan slecht tot niet alleen

Dus vaste oppas nodig...geen oppas is proberen vrij te krijgen en anders dus mee

breng haal regel ect ...en in nood mogen ze mee naar werk

Jeff vind het saai(ivm hij niet door de werkplaats mag lopen ) waldo  vind het eng

Ze zien mij door de deuropening van de keuken

 waldo heeft dan een schuilhol en Jeff kan de tuin in

 

Goede oppas is goud...maar keihard werken om ze te vinden 

 

Als ik boos wordt reageert waldo of ik hem vermoorden ga en Jeff propt meteen 2 hele dikke bananen in zijn oren

Hij luistert niet voor ik kalmeer

Ik ben wel duidelijk bij grenzen

Gelukkig weinig verbaal geweld nodig...naam en gebaar is meestal afdoende

HË, naam en commando ...betekent en wel nu

 

Straf voor niet luisteren is altijd hetzelfde...de rest van de wandeling aan de lijn

(verder mopper ik niet en geef ik geen commentaar)

Als ik je niet kan vertrouwen kies ik voor veiligheid..

 

honden page profiel ArisAris

honden foto van Aris

Wij werken allebei wisseldienst en proberen zo de tijd alleen zo kort mogelijk te maken, max 4 uur (ze heeft een alleen zijn training van een half jaar gehad, ik zat ik de ww). We willen elkaar ook nog wel eens zien en dan het Senna een dood enkele keer pech. Dan zit ze 8 uur alleen. Dit ging altijd goed. Een aantal weken geleden is ze ineens begonnen met de hele boel bij elkaar blaffen (begrepen we via facebook  van een boze buur). Met een melding van de politie op de koop toe. Ik kan nu via internet bekijken wat ze doet als ze alleen is en we hebben haar nu l o s in huis als ze alleen is. Ze heeft sindsdien niet meer geblaft en ligt rustig op de bank of het bed. 

 

Wat uitlaten betreft halen we met gemak de 2, 5 uur. 30 min in de ochtend en middag. Een dik uur eind van de middag  en in de avond ook 30 minuten. Daarbuiten trainen we vaak ,

(3 keer per week) in het losloop veld voor de deur dus we doen ook veel hersenwerk.

 

Wat grommen betreft, van mij mag ze duidelijk maken aan een andere HOND (geen mens!!!) Dat ze iets niet wil. Ik corrigeer niet. Ik train iets er liever uit door iets op te zoeken en te associëren met iets positiefs als spelen of lekkers. Senna heeft een keer geknokt en toen ik haar wegtrok bij de halsband was ze zo van slag dat ze me een dag ontweken heeft. Dit is uiteraard wel weer goed gekomen.

Zo, dat was een lang verhaal....

honden page profiel --

honden foto van -

Max is 5, met grote uitzondering soms 6 uur alleen.... Qua beweging voldoet hij het met 3uur... 's ochtends 20 minuten, 's middags 1,5 uur, 's avonds 45minuten en voor het slapen gaan 20 minuten....

 

Op deze manier is hij voldaan en kan hij makkelijk 5 uur alleen zijn.... Als het moet zou hij geloof ik ook zo 12 uur alleen kunnen zijn, maar ik heb al eem schuldgevoel als ik hem uberhaupt alleen moet laten ;-) Haha....

 

Corrigeren doe ik eigenlijk niet veel....Ja, doormiddel van een 'potverdikkie' of 'uh/nee'.... Verder hou ik het graag zo positief mogelijk hihi..

 

Wanneer Max zwemt, loopt hij maar 1,5 per dag + 1uur zwemmen...

Als we met zijn broertje lopen dan zijn we 3,5 uur onderweg, en daarbij ook veel zwemmen dus.... 

 

1x in de week doen we een wandeling van 14km + zwemmen, en alleen poep en plasrondjes.

 

En als extraatje elke dag 15minuutjes apporteren (met de dummy, zoals op jachttrainingen e.d.)

 

Het liefst loop ik elke dag 5 uur, maarja ik moet ook naar school.... 

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis

werk: 

mijn vriend en ik werken beide, 

we hebben beide wisselende diensten, en hebben daardoor het ''geluk'' dat de honden op z'n langst 6 uur alleen zijn. (en dat gebeurt 1 x per maand?

als ze langer alleen zijn vinden ze het ook niet heel erg, ze kunnen hier naar binnen en naar buiten, ze vinden het gelukkig niet heel erg om alleen te zijn... 

maar als er geen bijzonderheden zijn, zijn ze op hun langst 6 uur alleen. 

(ik hou er eigenlijk altijd wel rekening mee dat ze niet te lang alleen zijn.) 

 

tuin/wandelen: 

beweging vindt ik heel belangrijk, heb een jonge hond met HD. omdat ik merk dat ze langzaam maar zeker achteruit gaat, blijf ik haar wel de beweging geven tot waar zij kan..

de kleine hond die we hebben is helemaal gezond,

ik kan wel zeggen 's ochtends zoveel minuten/uur 's middags zoveel etc... 

maar die vlieger gaat niet op... soms kan ik wel 2 uur met d'r lopen, en soms red ze het einde van de straat niet eens.... (dan doet ze haar behoefte in de wei achter ons, en dan loopt ze zelf weer t terrein op, en loop ik met jack nog een rondje dijk,) 

maar 3 tot 4 x per dag gaan ze zeker wel uit.  

 

corrigeergedrag: 

ik hoef mijn honden eigenlijk zelden tot nooit te ''corrigeren''. *afkloppen* 

heb  eigenlijk best wel stabiele/nette honden... makkelijk in omgang. worden er niet warm of koud van als een hond ze ''afblaft''. laten weten als ze iets niet prettig vinden, maar zullen nooit een gevecht uitlokken, dan kiezen ze voor negeren, of komen naar mij toe. 

 

wij hebben nu een oppas hond, die zorgt voor behoorlijk wat roering in 'de roedel', 

bijvoorbeeld, hier in het dorp lopen een aantal niet zo goed gesocialiseerde honden. die blaffen naar ons, als baas en hond langslopen, oppashond valt dan ook uit aan de lijn, mijn honden doen er niks op uit, kijken alleen of kijken weg/gaan snuffelen, staart hangt half, oren ''normaal'' maar een hond die kwaad in de zin heeft,en komt in hun ''persoonlijke zone'' is not done. dan zijn ze heel duidelijk.

 

hier gebeurt het ook regelmatig dat er honden loslopen zonder baas.... 

als ze achter mij aanlopen stuur ik ze weg, *steek dan een vinger op, en zeg schiet op ga terug* of wat dan ook, de kleine hond van ons heeft zichzelf nu aangeleerd, dat als ik dit zeg/doe, hij meedoet, dus mee gaat grommen, hij blijft naast me staan, maar maakt zich groot, en begint te grommen als ik de ''handeling'' doe. verder niks.... draai ik me om, dan doet hij dat ook, blijf ik staan, blijft hij ook bij me staan. ik heb dit liever niet,

maar nu kan ik 2 dingen doen... of zijn gedrag ''corrigeren'', maar wat valt er uit eindelijk te corrigeren? of ik laat hem gaan, want in feite doet hij mij precies na... (dus dan zou ik uiteindelijk mijzelf moeten ''corrigeren'') ...

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik heb zo'n 'è-è-èh' geluidje als 'correctie' hahaha, precies hetzelfde als wat mijn moeder vroeger maakte als wij iets stouts deden. O-) Maar volgens mij is dat niet zozeer een correctie alswel een soort 'commando' dat vertelt 'wat je nu doet, dat mag niet'. Ze snappen het iig verdomde goed. Willekeurige kindereno ook trouwens :-D

Hebben jullie trouwens ook dat je tegen kinderen hetzelfde doet als tegen je hond? :-D ;-) Ik kom via mijn werk nogal eens met kinderen in aanraking en soms moet ik ze ook corrigeren omdat ze aan dingen zitten waar ze niet aan mogen komen, praten als ze stil moeten zijn, etc. En ik merk dat ik echt precíes dezelfde maniertjes gebruik als ik bij de honden gebruik hahaha. Vingerknipje om aandacht te trekken, wijzen, een bepaalde strakke blik/houding om ongenoegen aan te duiden, hetzelfde geluidje, opmerkingen als 'nou is het klaar' oid. Echt zo stom hahaha.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, dat doe ik op mijn werk ook nog wel eens, alleen maar even 'DE blik' of een knip met mijn vingers inderdaad 

En vaak krijg ik een soort van schuldbewuste blik terug die betekent 'ja, ik weet het...'

 

Moet er voor waken om niet "ZIT!" te zeggen 

(Nee hoor, zó erg is het niet )

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" Ik heb zo'n 'è-è-èh' geluidje als 'correctie' hahaha, precies hetzelfde als wat mijn moeder vroeger maakte als wij iets stouts deden. <img class=" /> Maar volgens mij is dat niet zozeer een correctie alswel een soort 'commando' dat vertelt 'wat je nu doet, dat mag niet'. Ze snappen het iig verdomde goed. Willekeurige kindereno ook trouwens <img class=" />


Hebben jullie trouwens ook dat je tegen kinderen hetzelfde doet als tegen je hond? <img class=" /><img class=" /> Ik kom via mijn werk nogal eens met kinderen in aanraking en soms moet ik ze ook corrigeren omdat ze aan dingen zitten waar ze niet aan mogen komen, praten als ze stil moeten zijn, etc. En ik merk dat ik echt precíes dezelfde maniertjes gebruik als ik bij de honden gebruik hahaha. Vingerknipje om aandacht te trekken, wijzen, een bepaalde strakke blik/houding om ongenoegen aan te duiden, hetzelfde geluidje, opmerkingen als 'nou is het klaar' oid. Echt zo stom hahaha. "

 zelf geen kinderen en verder (gelukkig) ook niet in mijn omgeving maar ja soms klink ik wel als mijn moeder tegen mij als kind zijnde.
ook nog op zon dwingend kinder toontje; dat mag niet he?!
of laatste waarschuwing! (ja dat snappen ze blijkbaar) en als het echt de spuigaten uitloopt; NU!!!! oh dat laatste was er 1 van mijn vader en maakt op de honden hier net zoveel indruk als dat bij mij vroeger deed.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

"  Haha ok, ik dacht al, wat een relaxte borders hihi. Die van ons is dus tien en is nu eindelijk een beetje op de leeftijd dat ze niet meer élke wandeling helemaal los moet gaan en niet meer élke dag mentaal moe gemaakt hoeft te worden. En dan moeten we al veel met haar weg haha.  "

 

Nou Kaleb is wel echt relaxt hoor hahaha. Ziva is eigenlijk de eerste hond in mijn omgeving die zo'n 'eye' heeft en mijn eerste hond, dus dat is wel pittig. Ik vind het soms dan ook moeilijk om haar echt alles te geven wat ze nodig heeft, naar mijn idee… Maar het gaat al beter dan in het begin :D Zeker het schapen drijven helpt.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" Ik heb zo'n 'è-è-èh' geluidje als 'correctie' hahaha, precies hetzelfde als wat mijn moeder vroeger maakte als wij iets stouts deden. O-) Maar volgens mij is dat niet zozeer een correctie alswel een soort 'commando' dat vertelt 'wat je nu doet, dat mag niet'. Ze snappen het iig verdomde goed. Willekeurige kindereno ook trouwens :-D

Hebben jullie trouwens ook dat je tegen kinderen hetzelfde doet als tegen je hond? :-D;-) Ik kom via mijn werk nogal eens met kinderen in aanraking en soms moet ik ze ook corrigeren omdat ze aan dingen zitten waar ze niet aan mogen komen, praten als ze stil moeten zijn, etc. En ik merk dat ik echt precíes dezelfde maniertjes gebruik als ik bij de honden gebruik hahaha. Vingerknipje om aandacht te trekken, wijzen, een bepaalde strakke blik/houding om ongenoegen aan te duiden, hetzelfde geluidje, opmerkingen als 'nou is het klaar' oid. Echt zo stom hahaha. "

 

Dat 'è-è-èh' geluidje gebruik ik hier ook en het vingerknipje. Ik heb zelf geen kinderen, maar bij  de kinderen van mijn broers en zus, wil ik ze ook nog weleens zo terecht wijzen of roepen  Ik wilde laatst tegen mijn neefje van 8 maanden zeggen terwijl hij aan het janken was: "En nu klaar"  Toen zij ik tegen mijn vader "ik ben nog niet klaar voor kinderen hahaha" :P

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Mellow is 4, max 5 uur alleen thuis. Dat wel 5 dagen in de week. Ze mag sinds kort ook naar boven (dat weet mijn vriend alleen niet ), omdat ik het idee heb dat ze boven meer ontspannen is.
Als ik thuis kom hoor ik dat ze zich boven uitschud, zich uitrekt, ik hoor haar gapen en zie dan haar koppie bovenaan de trap. Dan hobbelt ze naar beneden, kroelen we wat op de bank en dan gaan we soms even naar buiten.
 
De wandelingen, tsja... Ik zal vast heel slecht zijn, omdat er soms een dag is dat ze maar een half uurtje loopt.
Het gaat momenteel niet zo heel goed en dan ben ik al blij dat ze een half uurtje in het bos loopt.
 
's Morgens even een snelle plas op de hoek (waarvan ik ook al blij ben dat die ene plas er in ieder geval uit komt). 
Soms begin van de middag ook een plas, soms alleen wat spelen en soms helemaal niks.
Eind van de middag naar het bos, soms een half uur, soms een uur en als ik denk even een klein half uurtje te lopen, dan kom ik 5 kwartier later weer bij mijn auto terug 
's Avonds weigert ze pertinent naar buiten te gaan, na vele vruchteloze pogingen, waarbij we eerst nog tot het gras kwamen en ze alleen een grasspriet opknabbelde, komen we nu de voortuin niet eens uit. Dus dan maar niet.
 
Het is puur wat zij aan kan. De tijd van 'je moet toch wandelen want dat hoort erbij' heb ik al ver achter me liggen, ik ga geen strijd meer aan met haar, daar kunnen we allebei niet zo goed tegen.
Hoe minder verwachtingen ik heb, hoe beter. Vaak als ik denk een kort rondje te gaan lopen gaat het beter dan wanneer ik het plan heb om lekker een hele lange wandeling te gaan doen.
 
Als ik 's middags thuis ben gaat wel lekker de tuindeur open (voorlopig kan dat nog zonder dat het binnen gaat vriezen of dat de regen naar binnen klettert).
Ze speelt dan wat in de tuin, scharrelt wat heen en weer, ligt wat in de zon.
 
Niet wat ik me had voorgesteld, maar ik heb me erbij neergelegd. Meestal dan  "

 ik denk dat je juist heel goed bezig bent je kijkt na wat mellow nodig heeft en aan kan. voelt ze zich in het bos ook niet altijd veilig?

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Ten eerste is het kijken naar je hond... kan hij het alleen zijn aan of niet.
Daarnaast is het belangrijk dat je ervan bewust bent dat je hond naderhand beweging nodig heeft.
 
Doordat mijn man hele weken van huis is (internationaal vrachtwagenchauffeur) zijn de honden alleen wanneer ik moet werken.
Ik werk door de week vaak een late dienst en dan ben ik weg van 16.00 - 22.00/22.30 uur.
De honden kunnen dit prima aan.
 
Ik zorg echter er wel voor dat de honden dagelijks voldoende beweging krijgen:
 
's Ochtend om 5.45 uur een half uur door de wijk met de honden
Rond het middaguur ga ik naar het bos met de honden... hier zijn we nu gauw 1,5 - 2 uur onder de pannen
Na het avondeten ga ik weer nar het bos (een ander bos) en dan zijn we 45 minuten tot een uur onder de pannen
's Avonds voor het slapen gaan is het maximaal 10 minuten en dan is het alleen ff plassen
 
Daarnaast fiets ik 2x per week met Bailey en ga ik met Bailey elke dinsdag naar de hondenschool.
Jack krijgt dan altijd quality time.
 
Wanneer ik wegga wissel ik af met wat de honden krijgen, de ene keer is dat een gevulde kong, de andere keer een bot... zo blijft het een verrassing.
 
Wat betreft het uitvallen naar andere honden... dat je hond erheen rent moet je al voor zijn.
Bailey is bekend met uitval gedrag naar andere honden aan de lijn.
Ik probeer dit voor te zijn, zie ik dat ze kijkt naar een andere hond, leid ik haar af, of ik draai me om en neem een andere route of ik steek de straat over.
Daarbij beloon ik haar voor het gewenste gedrag. "

 hij valt vooral aan de lijn uit los niet. laatste tijd speelt die ook met onbekenden honden. als hij los loopt en een hond ziet op groot veld loop ik Door en blijft hij bij me als ik werk met een bepaalde afstand. als ik weet dat het oke is laat ik hem contact maken wel op een groot veld normale paden zijn vaak bedreigend voor hem in een eerste ontmoeting. en ja heel soms valt hij uit laatst stormde er een los hondje op hem af. Als ik hem toen vast had gepakt had ik de situatie alleen maar erger gemaakt. zijn uitvallen is vooral veel lawaai in vorm van blaffen en de hond als ware wegjagen. momenteel kan hij andere honden los benaderen zonder te blaffen. soms is dat met even een klein blafje voor hem een erg grote sprong. risico dat hij toch wel eens uitvalt bestaat maar dat blijft bij uitval blaffen en wegjagen.  is de andere hond daar niet van gediend dan dimt hij meteen in. ik probeer de situaties zoveel mogelijk te structureren dan maar voor een klein foutje hem geen contact meer laten maken vind ik niet oké ik ben er dan bij om het te begeleiden.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

Bedankt voor alle reacties. veel verschillende verhalen. soms hoor ik dat mensen 5 uur per dag al te lang vinden. Vaak is het ook mijn eigen onzekerheid en vind ik het niet leuk hem alleen te laten. mijn gevoel erachter. als ik realistisch kijk is de situatie nu het best geregeld op wat hummie aan kan. in de toekomst als hij zich ook zonder mij en in een ander huis veilig kan voelen kan dit alleen nog maar beter worden. Denk dat ik vooral met die gedachte gang bezig moet zijn maar dat is soms erg lastig. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  ik denk dat je juist heel goed bezig bent je kijkt na wat mellow nodig heeft en aan kan. voelt ze zich in het bos ook niet altijd veilig? "

 

Dank je wel 

 

Meestal gaat het in het bos wel goed hoor, al ligt het er wel aan hoe het met mij gaat 

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Oke, komt 'ie.

 

Alleen thuis blijven:

Sascha bleef maximaal 8 uur alleen thuis. Gewoon los in huis. Ze ging dan gewoon liggen slapen of naar buiten liggen kijken. 

Odi is eigenlijk nooit alleen thuis. Sinds een aantal jaar is mijn vader werkloos, dus hij is altijd thuis. 

Odi is hooguit een uurtje (of als we een dagje uit gaan een dagje) alleen. Hij kan prima alleen zijn als er een hond bij is. 

Is hij alleen-alleen, dan begint hij te huilen.

 

Beweging:

Ik ben van mening dat je echt naar je individuele hond moet kijken. Heel leuk dat mensen minimaal 2 uur per dag voorschrijven, maar Odi redt dit al niet. Niet door zijn conditie, maar meer door alle indrukken die hij dan krijgt (overprikkeling). Hij is dan de hele dag niet te genieten in huis en kan niet rustig liggen. Odi gaat dus maar maximaal een uur per dag mee aan de lijn. 3 keer in de week gaat hij een uur tot anderhalf uur los. Afhankelijk van of hij het aan kan.

Sascha volgt het schema van Odi, met uitzondering dat zij vaker met mijn vader mee gaat om los te lopen. 

 

Dan corrigeer gedrag.

Odi is een enorm onzekere angstbijter. Ik ben dan ook 1,5 jaar bezig geweest met een uitvallende, grommende, blaffende, bijtende hond. Het gaat nu een stuk beter. Maar zeker dat ik hem heb gecorrigeerd. We begonnen met negeren, ruimte vergroten, maar dat spelletje had hij snel door. Als ik achteruit liep, stond hij al te kijken waarvoor dan.

Tegenwoordig krijgt hij een: "Nee wil ik niet hebben." Als hij stopt, moet hij gaan zitten en wordt hij beloond. Dit gaat eigenlijk heel goed. Hij valt 9 van de 10 keer niet meer uit.

Wat betreft grommen is voor mij not done. Hij doet dit niet uit angst, maar gewoon omdat het hem niet zint. 

Mensen die zeggen dat hij die stap dan de volgende keer overslaat... Daar geloof ik niet zo in. Een hond zal altijd eerst waarschuwingen geven, bijten doen ze echt niet voor hun plezier. Je moet alleen wel de waarschuwingen oppikken als waarschuwing. Grommen is geen kalmerend signaal, dus je kunt makkelijk zeggen dat je niet wilt dat je hond gromt.

Wat betreft Sascha, deze heeft geen problemen qua grommen, uitvallen, etc. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

"  
Dank je wel 
 
Meestal gaat het in het bos wel goed hoor, al ligt het er wel aan hoe het met mij gaat  "

 

Bedoel je dan met dingen die je tegenkomt onderweg?

 

Ik zelf denk ook dat het heel wisselend is, per hond. En dat je vooral goed bezig bent als je naar je eigen kijkt. Alleen heel veel "hondenliefhebbers" doen dit helaas te weinig.

 

En aag ik ben een zacht ei, haha. Gister onweerde het dus maar een half uurtje kunnen lopen savonds ipv 1uur a anderhalf. Bij elkaar had hij nog sochtends 40 minuten, smiddag een uur en savonds een half uur gelopen. Ik denk dan oh nu is hij zijn energie niet helemaal kwijt. Hij is dan ook wel het actiefs in de avonden.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow is nogal gecompliceerd zeg maar. Ik wéét dus niet wat het precies is waardoor ze soms zo bang is. De trein op 30 meter afstand boeit haar niks, maar een piepje of een stem ver weg en ze schiet helemaal in de stress.

 

De ene keer is bos A helemaal geweldig, de andere keer helemaal niet en wil ze alleen naar bos B en dan ook alleen maar langs het slootje of op het veld.

 

Soms kan ik haar toch zover krijgen om wel te lopen daar waar ze eigenlijk niet wil, maar ik zie ook vaak wel aan haar of ze écht niet wil/durft of dat het meer een 'aaaah, toeeee, gaan we die kant op?' actie is. In dat geval: lijn kort en hoppa, lekker meelopen en dat doet ze dan ook wel ('ik mag ook niks...')

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie

honden foto van Rachelle & Hummie

" Mellow is nogal gecompliceerd zeg maar. Ik wéét dus niet wat het precies is waardoor ze soms zo bang is. De trein op 30 meter afstand boeit haar niks, maar een piepje of een stem ver weg en ze schiet helemaal in de stress.
 
De ene keer is bos A helemaal geweldig, de andere keer helemaal niet en wil ze alleen naar bos B en dan ook alleen maar langs het slootje of op het veld.
 
Soms kan ik haar toch zover krijgen om wel te lopen daar waar ze eigenlijk niet wil, maar ik zie ook vaak wel aan haar of ze écht niet wil/durft of dat het meer een 'aaaah, toeeee, gaan we die kant op?' actie is. In dat geval: lijn kort en hoppa, lekker meelopen en dat doet ze dan ook wel ('ik mag ook niks...') "

Alleen maar knap hoe je het aanpakt dan. Kan me inderdaad voorstellen dat je dan zelf ook wat dingen moet laten varen. Inderdaad zoals ik vind dat ze zolang moet wandelen Het is ook echt een mooierd!  

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Ingrijpen of doorlopen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^