suiketziekte

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo, ik heb een leonberger van 9 jaar oud. Hij is nog heel goed en kwiek voor zijn leeftijd. Hij heeft echter nu wel last van ouderdomsdiabetes. Hij krijgt dus nu dagelijks 2 injecties. Ik heb echter gehoord dat korrels met weinig granen ervoor kunnen helpen dat de suiker niet te hoog staat. Hij krijgt nu royal canin. Weet er iemand  welke korrels  er hiervoor in aanmerking komen en waar ik eraan kan graken?   merci

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Royal Canin bevat niet alleen granen, maar ook suiker. Granen zijn inderdaad niet gezond voor een viervoeter.

 

Je kunt gaan voor brokken zonder graan, met veel vlees en zo min mogelijk chemie zoals Orijen of fish4dogs (beiden verkrijgbaar bij ellensdierenwinkel.nl).

Je zou ook kunnen kiezen voor rauw, gemalen vlees (kvv). Denk bijvoorbeeld aan de merken Carnivoer en Haaksbarf (de Haaksbarf eend en kip niet ivm granen).

 

Ik persoonlijk denk dat KVV je verder zal helpen als een brok omdat brokken verhit zijn en dus voedingsstoffen missen. Ook bevatten brokken zeer veel koolhydraten, wat in het lichaam omgezet word in suiker. KVV bevat dat niet.

Pure suiker en graan zorgen voor een zeer snelle stijging van het bloedsuiker. Een gezond lichaam reageert hier op door mega hard insuline aan te maken om dat bloedsuiker weer op normaal niveau te krijgen. Deze zeer snelle schommeling is zeer ongezond en een mogelijke veroorzaker van diabetes.

 

Een hond is een carnivoor, dus een vlees eter, geen granen eter of koolhydraten eter.

 

Dat rauwe, gemalen vlees vind je steeds meer in dierenwinkels. Wissel merken en diersoorten af. Op de sites van de merken kun je zien waar het bij jou te koop is.

 

Op www.voerwijzer.com kun je nog meer info over voeding vinden.

honden page profiel Katrien GhesquiereKatrien Ghesquiere

Ik zou o ook  overgaan op vers voer zonder granen.  Kijk ook eens bij naturis vers voer.  Zoals gezegd zijn granen niet goed voor je hond met diabetes.  Naturis heeft voor honden met diabetes ook een speciaalvers voer met runderpancreas in het gamma. Het is in vgl met andere kvv merken ook heel betaalbaar. 

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik zou o ook  overgaan op vers voer zonder granen.  Kijk ook eens bij naturis vers voer.  Zoals gezegd zijn granen niet goed voor je hond met diabetes.  Naturis heeft voor honden met diabetes ook een speciaalvers voer met runderpancreas in het gamma. Het is in vgl met andere kvv merken ook heel betaalbaar.  "

 Het eten van pancreas bij diabetes heeft geen enkele zin. Insuline is een eiwit en dat wordt afgebroken in maag en darmen.

 

honden page profiel LadyLady

Wij hadden een poes met suikerziekte.

Zij kreeg speciaal natvoer en brokken van Hill's (M/D).

Vaak staat er op de zak "gewichtscontrole & diabetes" of iets dergelijks.

Je hebt voor honden ook de speciale brokken van Hill's maar ook bijvoorbeeld Prins. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heeft je dierenarts je nog wat aangeraden qwa voeding ?

 

je kan beginnen met een andere brok dan royal canin te gaan geven.

een volledige graanvrije brok, met een groot procentueel vlees erin.

 

is het alleen dat je hond suikerziekte heeft en geen andere medische aandoeningen, dan zou ik eens gaan kijken naar vers vlees, vers vlees carnibest, naturis, ga dat eens proberen. vertel je dierenarts dat je overstapt daar op... je moet zeker nog ingesteld worden op de injecties ? dan toch overleggen met je dierenarts .

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Heb je een teefje?

 

Hier moesten we ook een teefje insuline geven 2 x daags maar we hebben haar laten steriliseren. Zij had suikerziekte door haar hormonen. Hierna konden we steeds minder insuline geven. Nu is haar suiker weer normaal en hoeft ze geen insuline meer.

 

Wij hebben niets veranderd aan haar voeding. Ze krijgt gewoon pro-plan.

Volgende forumvraag: Blaffende Beagle
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^