Blaffende Beagle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Peter (Gast)

Sinds twee maanden wonen we in Rotterdam met twee Beagles, Max en Juul, broer en zus, 10 jr oud. De Beagles zijn bij ons op de woonboerderij opgegroeid met veel ruimte binnen en buiten en veel vrijheid. Moeten zich nu aanpassen aan het stadsleven, wat ze ontzettend goed doen. Er is alleen een groot probleem: Max blaft en valt uit naar iedere hond, groot, klein, dik dun, maakt niet uit en stopt pas met z'n kabaal als andere hond is verdwenen. Gelukkig doet zijn zus niet mee:) Andere honden zijn in de stad niet te vermijden. Kan iemand mij helpen hoe ik dit lastige probleem kan oplossen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat Max andere honden heel erg eng vind.

Link naar stukje over reactiviteit naar honden en oplossingen. 

dog-dog-reactivity-treatment-summary

Handig is dat er ook gekeken wordt naar welke methode beter bij welk type eigenaar past. 

Peter (Gast)

Beste Wendy,

 

dank voor het zeer lezenswaardige artikel, biedt duidelijke aanknopingspunten. Ik heb ook de indruk dat Max blaft uit angst. Zodra hij los met andere honden in een tuin loopt is er geen probleem. Echter aan de lijn dan gaat het mis.

honden page profiel Sanne MulderSanne Mulder

honden foto van Sanne Mulder

Dat je erbij zegt dat hij het alleen aan de lijn doet, duidt inderdaad op angstblaffen. Hij zit ergens aan vast en weet dat hij niet weg kan rennen als er iets gebeurt. Veel honden hebben hier last van.

 

Je zou eens kunnen proberen iemand aan te spreken met een rustige hond en vragen of die even wil blijven staan. Dan kunnen de honden rustig snuffelen (Max zal uiteindelijk een keer de tijd nemen) en weet Max dat het niet zo gevaarlijk is. Dwing ze alleen niet en geef hem de tijd om zelf naar de andere hond toe te gaan.

Peter (Gast)

 Beste Sanne,

 

Het is duidelijk dat Max ander honden 'eng' vindt. Het snuffelen hebben we direct de eerste dagen uitgeprobeerd met als resultaat dat het niet bij blaffen bleef maar Max direct in de nek van de rustige hond hing. Dit was de eerste keer dat hij dat deed. In zijn 10 jarige leven in de hondenhemel (tuin, bos) kwam hij niet vaak andere honden tegen, en meestal waren dat loslopende honden van de buren waarvan er een vals was. Heb het idee dat hij daar dat 'enge' gevoel van overgehouden heeft. Wellicht dat we geheel opnieuw moeten beginnen en Max eerst met andere honden loslopend op een afgesloten terrein moeten laten wennen en daarna weer aan de lijn er tussendoor lopen?

Volgende forumvraag: kwaaltjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^