Puppy problemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SaskiaSaskia

Hallo allemaal,

 

Twee weken terug heb ik een pup (dwergkees) gekocht via marktplaats. Beloofd met paspoort, twee vaccinaties, chip, ontwormd. Toen ik de pup kreeg (hij bracht de pup omdat ik geen vervoer had) was ik gelijk enthousiast. Ik heb even snel het paspoort doorgenomen en de jongen is na een uur vertrokken.

 

Toen ik later het paspoort doornam en vergeleek met een paspoort van onze andere honden, zag ik dat dit een Hongaars paspoort was. Balen natuurlijk, maar van de week ben ik meteen naar de dierenarts vlak bij geweest voor een algemene gezondheidscheck. Daarnaast hoestte ze veel.

Ze was in principe gezond, alleen erg verkouden. Daarvoor heb ik een drankje meegekregen volgende week krijgt ze haar derde vaccinatie. 

 

Volgens de dierenarts zag de paspoort er goed uit maar kwam ze inderdaad uit Hongarije en dikke broodfokkerij dus. Óok blijkt de pup nu dus al 12 weken te zijn. Erg balen, vooral omdat een pup juist tussen de 8 en 12 weken véél oppikt en leert. 

 

Ik ben al anderhalve week bezig met haar zindelijk maken (s''nachts er uit, in de ochtend vroeg eruit, overdag zodra ik haar onrustig zie meteen naar buiten, naar buiten na het slapen eten en spelen). Helaas, is ze nog steeds niet zindelijk. Ze plast en poept meteen buiten als ze moet (en als ze niet afgeleid is dan), maar helaas ook nog steeds binnen.

 

Is het laat voor haar dat ze nu 12 weken is en nog steeds niet zindelijk? Ik wordt er een beetje moedeloos van en ben bang dat ze niet zindelijk wordt...?

 

Daarnaast is ze wel super sociaal, ze ziet mij echt als een baasje want ze volgt me overal, ze kwispelt en vliegt naar me toe als ik binnen kom, gaat slapen op me schoot of op mijn voet overdag etc. ik ga eerst zelf door een deur en daarna de pup, ook met uitlaten laat ik haar aan de lijn. Ze trekt ook niet meer aan de lijn en ik heb haar deze week geleerd om een rondje te draaien, te zitten, te liggen en op twee poten te lopen (een meter). 

 

Helaas... bijt ze wel veel (vooral als ze erg actief is) hard in m'n handen of kleren.. plinten.. vloerkleden.. alles! Als ze in m'n huid bijt dan zeg ik hard auw en loop ik weg.. maar helaas heeft dat geen zin.

 

Heeft iemand tips?

 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Een rasechte dwergkees vindt je nooit op marktplaats.

En al helemaal niet dat ze de pup bij je aan huis brengen.

Je hebt een rasechte broodfokpup, gefokt in vreselijke omstandigheden.

Maar gelukkig gaat het dan verder goed met haar, behalve de verkoudheid.

 

Verder over het zindelijk worden, bijten zijn al wel veel topics over.

Het kan ook wel zijn dat jouw pup is gewend om in de eigen viezigheid te leven en daarom moeilijker zindelijk wordt.

Maar sowieso, 3 maanden is nog jong, hoor!

 

Op 2  poten laten lopen zou ik niet doen, je hondje is nog zo jong en in de groei.

Het lijkt me erg slecht voor haar gewrichten om zoiets te doen.

 

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Alle dingen die jij noemt doen pupjes gewoon

 

Het zindelijk maken doe je goed zo en ga zo ook door sommige honden zijn pas met 6 maanden zindelijk de ene is sneller dan de andere met de zindelijkheid.

 

Met het bijten als wat je nu doet niet helpt kun je misschien een speeltje aanbieden zodat ze daar mee bezig gaat en het bijten in dingen dat jij niet wilt vergeet.

 

Heb je misschien een fotootje van je hondje ben benieuwd.

honden page profiel M & JM & J

honden foto van M & J

Hoera een pup! 

Jammer dat je een broodfokpup hebt aangeschaft. Maar daar is nu helaas niets meer aan te doen. 

 

Je kunt van een pup niet verwachten dat hij met 12 wk zindelijk is hoor. En al helemaal niet als het geen beste start heeft gehad. (sommigenge goede fokkers beginnen al jong met oefenen maar een broodfokpup heeft echt nog geen benul hiervan)

Onze Gijs was rond een week of 16 zo goed als zindelijk. Maar dat wisselt echt per hondje.

 

Het bijten is ook "normaal" puppy gedrag. Ze ontdekken de wereld nu eenmaal met hun tanden, reuk en zicht. Wel kun je het bijten wat afremmen door optijd rust aan te bieden. Het bijten wordt vaak erger as de pup overprikkeld wordt/is. En als ik lees wat je de pup allemaal hebt geleerd in 1 week! Phoe daar wordt ik zelfs moe van! Geef het arme beestje eerst even de tijd om te wennen aan jou, een nieuwe omgeving en begin met zindelijk maken VOOR je truckjes gaat aanleren.

 

Veel plezier met je pup. 

 

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Als je op marktplaats een pup vind en hij wordt voor je thuis gebracht lijkt het me inderdaad niet helemaal zoals het hoort. Nu wil ik niet marktplaats afkraken want ik heb zelf ook een hondje van marktplaats, maar deze is me niet thuisgebracht. Dit is ook geen broodfokhondje. Helaas is dat bij jou wel zo, maar goed je hebt hem nu, en nu zal ie vast alle liefde krijgen.

 

Over het zindelijk worden, ik denk zeker niet dat het te laat is. Wij hebben onze 2e pup met 10 weken gekregen en was toen niet zindelijk. In het begin deed ie dan ook alles binnen, ook wel buiten maar ook binnen. Nu is hij 3,5maanden en nog steeds niet helemaal zindelijk.

de ene pup is er sneller mee en de andere wat trager. Soms vergeten ze het gewoon en plassen ze binnen. Gewoon als ie buiten plast of poept goed belonen! Als ie et binnen doet, negeren en opruimen. Zo doen wij het nu en dit gaat goed. Wel moeten we nog goed opletten, je ziet et bij die van ons heel goed als ie moet plassen. Dan zetten we hem meteen buiten.

 

Succes!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Qua zindelijkheid... Gewoon volhouden... Als ze het buiten doet enorm belonen, als ze het binnen doet geen aandacht aan schenken en het liefst opruimen als zij buiten zicht is.... (Groene biotex gebruiken om ook voor honden de geur weg te halen is de beste tip die ik ooit gekregen heb)

En voor de rest heel actief aan de slag gaan met het socialiseren van je hondje... De achterstand kun je inhalen als je er gericht mee te werk gaat (maar overdrijf het niet.... Qua socialisatie is je hond nog maar 8 weken of minder als het echt broodfok is...dus bouw het langzaam met korte stukjes op)

Je had natuurlijk kunnen weten dat het hier om broodfok ging... Geen enkele goede fokker geeft zonder eerdere kennismaking een pup mee, en geen enkele goede fokker komt zonder eerdere kennismaking een hondje afleveren...

Hou wel de gezondheid ook heel goed in de gaten... Weet je zeker dat de "verkoudheid" geen kennelhoest is? En weet je zeker dat de vaccinaties ook echt gezet zijn?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Wat betreft haar afkomst zeg ik maar niks over.

Over het zindelijk worden.
Ik weet niet hoe je het doet maar heb wel een tip.
Als je pup binnen plast zou ik het gewoon opruimen en verder negeren.
En als ze buiten iets doet uitbundig belonen.

Verder heel veel geduld hebben.

Met bijten tijdens spelen enz.
Dat doe je goed.
Auw roepen en weglopen en het spel afbreken.
Je kan dan ook iets geven waar ze wél op mag bijten.
Speeltje /botje ofzo.

Persoonlijk zou ik toch nog even wachten met truckjes en je echt eerst focussen op de 'nuttige' comandos zoals : los , hier , neen enz.
De basis dingetjes zeg maar.

Je zal vast nog veel meer tips krijgen ;-)
Ik wens je heel veel plezier met je pup en vooral veel geduld , geduld en nog eens geduld O-)

honden page profiel SaskiaSaskia

Bedankt voor de reactie's en tips tot nu toe!

 

Ik beloon haar inderdaad helemaal door en door met lieve woorden en een beloningssnoepje als ze buiten poept en/of plast. Als ze binnen poept of plast, negeer ik haar en ruim ik het op als ze UIT de kamer of UIT het zicht is. 

 

Het is inderdaad jammer dat ze van de broodfok is, maar ik kan haar nu wel een goed, mooi thuis geven! En dat is fijn.

 

Met bijten geef ik haar zo vaak mogelijk een speeltje als alternatief, maar daar is ze vaak na een minuut weer op uitgekeken. Als ik even weg moet dan doe  ik haar in de bench (i.v.m. draden en voor veiligheid en plassen/poepen). Ze poept of plast niet in de bench, dat  betekend dus dat ze wel gewend is om haar eigen ruimte schoon te houden. Daarna laat ik  haar meteen uit! Ze slaapt ontzettend veel, dus als ze slaapt dan zorg ik dat ze in alle rust kan slapen. 

 

In de avond met slapen ligt ze in een kussen/mand naast mijn bed. Als ik twee keer met mijn handen tik op de mand, gaat ze daar in liggen en slapen! Ook als ze dan dolt om drie uur s'nachts. Even geen aandacht, op de mand tikken en ze springt erop en gaat slapen! Super fijn dus. Ik ben zoveel mogelijk bij haar en laat haar wennen aan alles in de omgeving. 

 

Ik ben ook aan het rondkijken voor puppycursus. Dat raden ze altijd aan. De vaccinaties kloppen helemaal. Het paspoort zelf is gewoon netjes.

 

Hierbij foto's van haar!

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Je hebt al veel tips gekregen, ik heb er alleen nog aan toe te voegen, sluit een zorgverzekering af, en vertel je verhaal om anderen bewust te maken van broodfok.
Veel succes met je hondje.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Een goede tip die ik ooit heb gekregen qua puppy-cursus is de volgende: ga via de raad van beheer (in NL) even zoeken of er een erkende fokker bij jou enigszins in de buurt is, en bel deze op met de vraag of zij een puppy cursus in de buurt kennen met ervaring met dwergkeesjes.... De meeste goede fokkers met liefde voor het ras vinden het geen enkel probleem om je verder te helpen.... Het is een manier om qua hondenscholen het kaf van het koren te scheiden....

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Jammer dat je dit forum nu pas weet te vinden.

 

Iedereen zou je afgeraden hebben om op deze manier een pup te kopen en zeker omdat je pup als het ware als een postpakketje thuis werd bezorgd. De hondenhandelaar heeft een hondje voor jou uitgezocht en hopelijk heeft dit hondje niets onder de leden of erfelijke aandoeningen. Iedereen die bij deze malafide handelaren een pup koopt, stimuleert de breadfokkerij en handel in pups uit Oost Europa. Voor elk hondje, dat je bij deze hondenhandelaren koopt, moet een moederhond in Hongarije weer een nieuwe pup "produceren".

 

Op dit forum komen regelmatig mensen, die een pup via deze louche kanalen hebben gekocht en het hondje bijna vanaf het begin ziek is. Deze week is een pup uit de broodfok gestorven waar de eigenaar wekenlang voor gevochten heeft: https://www.hondenpage.com/hondenforum/190113/zieke-pup-gekocht-i.php

 

 

Waarschuw iedereen, die je kent voor de walgelijke breadfokkerij en de hondenhandel in pups uit Oost Europa.

 

Jouw pup heeft geen goede start gehad en is waarschijnlijk al op de leeftijd van 5-6 weken in een busje met benches volgepropt met puppies, meestal zonder ventilatie, vanuit Oost Europa vervoerd. Je zal meer werk hebben aan de socialisatie en het zindelijk maken vanwege deze achtergrond.

 

Ook ik adviseer je om zo snel mogelijk een verzekering af te sluiten. Doe je dit pas als je hondje eventueel ziek wordt, dan wordt de dan aanwezige aandoening inclusief alle gevolgen uitgesloten van de verzekering.

 

Ik hoop voor jou dat je pup niets mankeert en in goede gezondheid mag opgroeien.

 

 

 

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

Die zorgverzekering kun je nu al afsluiten via internet. Je hebt een wachttijd van 30 dagen, dan mag je pas declareren.

 

Suc6 en plezier met je pupje. Doe veel aan socialisatie!!

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou zeker je hondje laten verzekeren ja.
Als je hondje wél ziek zou worden is het te laat.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^