kvv advies

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dewi (Gast)

Hoi allemaal. Ik zou graag wat voedingsadviezen willen voor mijn pup van 10 maanden oud. Hij heeft de laatste tijd erg veel last van jeuk en rode plekken op zijn huid. Ook hiervoor naar de dierenarts geweest en zij dachten aan een allergie. Hiervoor een spuitje geregen maar dat hielp niet. Ik denk dus dat het aan de voeding ligt. Ik gaf Hillegom brokken. Volgens de da en dierenwinkel prima voer, maar volgens mij zit hier veel troep in. Bij de dierenwinkel raadde ze me aan om 2 weken kvv te geven om te kijken of dat verbetering geeft. Op aanraden het merk duck genomen. Pens variant. Bij een andere dierenwinkel zeiden ze weer dat hier tarwe en graan inzit wat vaak voor jeuk zorgt.  Ben vanmorgen met duck begonnen en gelijk heeft hij diarree. Nu werd mij verteld dat ik beter carnibest andere gaan voeren en dan eend met rijst of kalkoen met rijst. Dit moet dan ook de eerste week met kokend water worden overgoten zodat hij kan wennen aan kvv.  Ik zie Door de bomen het bos niet meer en wil natuurlijk het beste voor mijn pup. Zo zielig om hem de hele dag krabben te zien. Vlooien heeft ie trouwens niet.   Dus...Wie kan mij wat advies geven. Hills ,  duck, of carnibest.. of nog iets anders. En wat voor snoepje mag ik dan geven. Geef nu 300 gram duck. Is dat oké? Op verpakking staat 230 tot 500... brokken kreeg tie 150 gram. Hij weegt 7.5 kg.   Dus welk voer en welke hoeveelheid ongeveer? Dankjewel alvast!

dewi (Gast)

Had alles in alinea's gedaan maar Door telefoon is het niet zo geplaatst sorry

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Op dit forum zitten veel mensen die er verstand van hebben dus dat komt wel goed!

Zelf voer ik kvv van Alaska. Ben er zeer tevreden over.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Lastig dat je zo veel verschillende adviezen hebt gehad.

Wellicht dat in de tussentijd nog anderen reageren, maar ik reageer na mijn werk, na 22 uur ff.

dewi (Gast)

Iemand anders nog misschien?

Team Podenco (Gast)

Hallo Dewi,

Ik werk voor een vers vlees leverancier dus wellicht kan ik je wat info geven.

Qua hoeveelheid wordt zo'n 2,5% van het lichaamsgewicht van je hond per dag geadviseerd bij KVV. Dit zou betekenen dat je hondje zo'n 187 gram per dag nodig zou hebben. Omdat ie nu 300 gram per dag krijgt zou ik dit naar boven afronden naar 200 gram per dag, zodat ie niet al te veel honger krijgt.. voeren doe je op het oog, wordt ie te zwaar, geef je minder. Valt ie teveel af, geef je meer.

Qua merk KVV zou ik je aanraden een graanvrije (dus ook geen rijst!) variant te zoeken. Veel honden met klachten zoals jouw hondje reageren ook op kip en rund. Verder worden veel KVV's compleet gemaakt met een premix, toevoegingen dus. Deze zou ik ook vermijden, kies een enkelvoudige KVV, maar zorg wel dat je minstens vier verschillende diersoorten voert! Ten slotte denk ik dat biologische producten kopen je hondje ook zal helpen. Mijn hond heeft een gevoelige blaas en eet ook grotendeels biologisch. Als ik een merknaam zou moeten noemen, zou ik zelf denken aan DARF EKO.

Wat snoepjes betreft, ook hiervan zijn graanvrije alternatieve. Gedroogde stukjes vlees e.d. Let wel goed op wat de ingrediënten zijn, iedereen mag namelijk 100% natuurlijk op zijn verpakking zetten, dat wil niet veel zeggen.

Succes, hopelijk voelt je pupje zich snel beter!

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Zo, ik ben er ;-)

Idd zou ik graan, kip, rund en premix vermijden, maar wel op rauw blijven. Een probleem is dat fabrikanten graag zeggen dat hun producten graan vrij en/of glutenvrij zijn en dit dan niet zo is omdat ze granen mee malen dmv magen met inhoud.

Van Haaksbarf is alles behalve de kip en eend granen vrij.
Bij Carnivoer is de Wild versie en de Eend versie granen vrij en kip vrij.

Ik zou eerst minimaal 8 weken beginnen met 1 diersoort van 1 merk. Bijvoorbeeld Carnivoer Eend. Als het na die 8 weken goed gaat, kun je er een ander diersoort bij doen en zo kijken wat wel of niet goed gaat.
Bouw het uit naar minimaal 5 diersoorten inclusief vis.

Koekjes en knaaggerei pas je af op wat je geeft. Geef je eend kvv, dan geef je 100% eend snoepjes. Geef je konijn kvv, dan geef je 100% konijn snoepjes. Etc.

Men noemt dit een eliminatie menu.

Huid problemen hoeven echter niet alleen van voeding te komen. Het kan ook met de omgeving te maken hebben, maar dit is een manier om voeding uit te testen.

Ik zag Alaska voorbij komen. Dat is een merk die magen met inhoud mee maalt.

Darf heeft zo ver ik uit mijn hoofd weet in alle varianten kip.

Op www.voerwijzer.com vind je ook veel info.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Overigens kan je hond gaan ontgiften. Dit is positief. Het lijf van je hond gooit dan alle ballast het lijf uit. Dit kan echter gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten, diarree etc. Schrik hier niet van.

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

hallo dewi
ik heb zelf een kennel met sledehonden,de naam van de honden is ALASKAN-HOUNDS EN ZIJN EEN VAN DE SNELSTE HONDEN SOORT die er op dit moment in het racecircuit mee lopen, je kunt je voor stellen dat voor mij de sneeuw mag gaan komen,dan kunnen ik en mijn honden er weer op uit trekken,dit gebeurt dan wel met een sledehonden kar op wielen,en het weer mag van mij ook wat kouder gaan worden,de honden die ik heb eten alleen maar vlees,al het vlees wat ik aan mijn honden geef komt van de firma kivo af en mijn honden doen het er supper goed op,laten we niet vergeten met ons alle dat een hond nog steeds een carnivoor is, wat wil zeggen vleeseter,wie zijn wij dan om een hond brokken te geven? mijn eigen honden krijgen niets anders als vlees te eten en daar doen mijn honden het supper op, de honden die ik heb eten het supper graag en zien er daar door ook geweldig goed uit,ik hoop dat de winter vlug zal komen zo dat ik met mijn honden de sneeuw in kan,want wat mijn honden willen is de slede trekken en dat berg op en berg,af van de koude hebben mijn honden geen last,daar zorgt hun vacht wel voor,als het erg koud word krijgen mijn honden extra vlees te eten en dat gaat er in als koek als mijn honden onder de wedstrijd dorst krijgen dan happen mijn honden sneeuw dat heb je als musher zijn niet graag want dan heb je het risico dat je honden aan de dunnen poep geraken waar door de honden ziek kunnen worden als je een zieke hond hebt word hij of zij uit het team gehaalt en in de sleezak gelegd
waar de hond rustig kan gaan liggen,als hij of zij er uit wil dan meld hij of zij zich wel ik verbaas mij nog steeds hoe hard een hond voor zich zelf is, zo wel als reu als teef zijnde nee vertel mij niets'door de jaren heen heb ik alles met mijn honden mee gemaakt

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Overigens kan je hond gaan ontgiften. Dit is positief. Het lijf van je hond gooit dan alle ballast het lijf uit. Dit kan echter gepaard gaan met een tijdelijke verergering van de klachten, diarree etc. Schrik hier niet van. "

 

Hoe weet je nu zeker of het ontgiften is of wederom een reactie op hetgeen je voert?

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

"  

Hoe weet je nu zeker of het ontgiften is of wederom een reactie op hetgeen je voert?

 

  "

 



Goede vraag.

Vaak is dat erg lastig te zien. Daarom adviseren ze voor minimaal 8 weken 1 diersoort te voeren. Soms is echter nog langer noodzakelijk om de klachten te verhelpen. Bij mijn herder ging er 6 maanden overheen, maar die was toen ook al 7 jaar ziek (ik had hem overgenomen). Uiteindelijk zie je het of heel snel of zeer langzaam verbeteren in 8 weken tijd als het om ontgiften gaat Dit kan dus in het begin wel met ups en downs komen. Als het om een allergie gaat, zie je het totaal niet verbeteren en juist alleen maar verslechteren.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik kan me goed voorstellen dat iemand bij verslechtering als zijnde het ontgiftegingsproces (zonder daar ooit zekerheid in te kunnen hebben) in week nr. zoveel de handdoek id ring gooit en op een andere enkelvoudige diersoort overstapt....

 

Tja het blijft een moelijke helaas....

 

 

 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Ik kan me goed voorstellen dat iemand bij verslechtering als zijnde het ontgiftegingsproces (zonder daar ooit zekerheid in te kunnen hebben) in week nr. zoveel de handdoek id ring gooit en op een andere enkelvoudige diersoort overstapt....
 
Tja het blijft een moelijke helaas....
 
 
  "

 

Het is zeker een moeilijke materie die vaak ook niet goed toegepast word, waardoor men ten onrechte denkt dat de hond tegen zo ongeveer niets kan.

dewi (Gast)

Dankjewel voor alle reacties! Het is een stuk duidelijker. 

Weet iemand of carnibest graanvrij is, en of dit merk goed is?

Ik heb maar een hele kleine vriezer..Zo eentje in de koelkast en het zou dus handig zijn als het bij een dierenwinkel of iets gekocht kan worden.

 

En met 5 dierensoorten..moet dat per dag? Of per week 5 dieren?

Wat is beter, enkelvoudig of compleet. En moet je bij compleet  ook 5 diersoorten geven?

Want stel als ik ga proberen 8 weken met 1 smaak...komt ie dan niks te kort?

Heb nog voor 3 dagen duck en daarna zou ik natuurlijk wel het beste willen geven..maar dit is nieuw voor me vandaar al die vragen..

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

" Dankjewel voor alle reacties! Het is een stuk duidelijker. 

Weet iemand of carnibest graanvrij is, en of dit merk goed is?

Ik heb maar een hele kleine vriezer..Zo eentje in de koelkast en het zou dus handig zijn als het bij een dierenwinkel of iets gekocht kan worden.

 

En met 5 dierensoorten..moet dat per dag? Of per week 5 dieren?

Wat is beter, enkelvoudig of compleet. En moet je bij compleet  ook 5 diersoorten geven?

Want stel als ik ga proberen 8 weken met 1 smaak...komt ie dan niks te kort?

Heb nog voor 3 dagen duck en daarna zou ik natuurlijk wel het beste willen geven..maar dit is nieuw voor me vandaar al die vragen.. "

 



Die 8 weken 1 diersoort redden ze wel. Veel honden krijgen zon eliminatie dieet.

Www.caroba.nl verkoopt veel merken. Vanaf 25 euro bezorgen ze gratis thuis.

Anders kun je op de sites van de merken kijken of het in de buurt verkocht word.

Carnibest gebruikt premixen en voegt plantaardige olie toe. Daarnaast gebruiken ze in veel mixen rijst, wat graan is.
Of er magen en/of nekken met granen er nog in mee gemalen worden weet ik niet.
Dit merk is niet geschikt voor een eliminatie menu.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Enkelvoudig heeft geen premix en vind ik beter. Bij beiden is het beter om 5 diersoorten incl. Vis te voeren in 3 weken tijd, maar het aantal diersoorten geldt dus niet bij een eliminatie dieet.

Vragen is nooit erg :-)

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Toen ik op kvv overging met Byr had hij niet echt ernstige klachten. Ik merkte het verschil in de ontlasting (minder, steviger) en het ontgiften manifesteerde zich door tijdelijk prutoogjes.

Volgende forumvraag: 1 x per dag kvv geven?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^